McLaren je napisal/-a:Uh ja Amerika. Tam bi pa rad šel enkrat (tud živet) Ne vem zakaj, ampak to je država, ki je prva na spisku mojih najbolj priljubljenih držav. Takoj za njo je nova zelandija.
SAFRANE je napisal/-a:ampak kako recimo je lahko prišlo do tega ? zakaj izgubijo vse ? in zakaj se ne poberejo ?
SAFRANE je napisal/-a:Fiat007 je napisal/-a:[Predvsem ratajo brezdomci tisti, ki so nekoč pred tem imeli dobro sluzbo, hiso in vse. Potem pa so nenadoma izgubili sluzbo, prodali hiso in porabili ves denar in pristali na cesti. Padli so v hudo depresijo in iz tega se ne poberejo! Takih ljudi ne moreš zaposliti, nimajo stanovanja, so umazani, nimajo obelk, prevoza, sploh pa nimajo urejenega zavarovanja! Zato je tam tako, da ko si enkrat brezdomec potem to ostanes!
ampak kako recimo je lahko prišlo do tega ? zakaj izgubijo vse ? in zakaj se ne poberejo ?Fiat007 je napisal/-a:mogoce bi se ukvarjal, kot sedaj, s prodajo vozil
kje pa delaš ? ker jest sm tut v avto-businessu...Fiat007 je napisal/-a: in kvalitetnejše kot tu.
po čem lahko to sklepaš ? do sedaj so pri nam doma recimo bili od direktorjev in nevem kakšnih znanih profesorjev itd. pa nobeden ni rekel da si lahko privošči tak standard kot si ga recimo mi...
uf...pol si pa že res zelo velik vidu . As mel to pol rentacar-e al kako ?
LP
JOHNY
maky je napisal/-a:ej fiat vidm da si šel z vlakom iz new yorka do niagare![]()
![]()
![]()
jaz sm šel z isto turo.![]()
![]()
no drugače pa je pri meni takole: v zda sm bil do sedaj 3x. 1 pred ufff že dolgo ko smo šli za 1 tedn v new york (+ mal ogled znamenitosti in okolice (ja tud wtc je bil na sporedu)). Pol smo šli pred 6.imi leti prvič za 2 tedna na havaje. in nazadnje še letos ko smo šli spet za 2 tedna na havaje.
no in moje mnenje: tam je prerosto več plasti prebivalstva. od ultra nesramo bogatih, do bogatih, premožnih, povrečnih,podpovrečnih in pa revnih. zdej če imaš malo znanja in si malo iznajdljiv si takoj v razredu povprečnih. ampak ta povrečen je tako kot je fiat rekel: cca. 300-500k mesečne plače. AMPAK!! Tam je 50% družin z samo 1 stalnim prihodkom. žena je ponavadi gospodinja.
glede revežev je tako kot si rekel. sm tud sam enga taksista mal zasliševal in je res rekel da je tako. večino so si sami krivi.
Glede slabih stvari:lopovčkov je ogromno! men so recmo spizdl telefon in fotko (z skor 300 norih in nepozabnih slik). in grem lepo na policijo tam pa vsi prijazni, ena baba se je skor zjokala ko sm razlagu kva se je zgodil. policaj je lepo povedal da je to pač tako razpaseno da tudi če bi ga najdli fotke nebi več videl.jebatga tko pač je.
Drugače pa glede cen: res je da sm bil v "dražjem delu" ampak ceno se načeloma višje ko pri nas. pivo (btw:dražji ko je lokal manj te preverjajo za osebno) je recmo cca. 600 sit v piksni v trgovini. (res da 0,8 piksna ampak ok). Heiniken je skor 800.
Pol obleke so tko tko. superge so noro pocen (sploh če uletiš v prave trgovine kjer majo kake hude akcije ala kupiš 2 para dobiš 2 par po 50% cene). recmo and1 so ble cca. 10k. pumice so ble cca. 7-10k.
Elektronika je primerljiva glede cene z našimi. telefoni so dražji (tud v akcijah) sploh pa so za pri nas neprimerni.
glede suprmarketov: haloooo? delo v supermarketu doli je hudo zaničevano. to ti je skor najslabše plačano delo.
benz je cca. 1,2 dolarja na galono. 1 galaona recmo da je 4,5 litra. računajte sami.
glede odhoda v ameriko. sm mel kar nekaj cajta namen iti. ampak glede na to da me je collage nehal veseliti (itak bi pomoje sam na partye hodu), športam se tud ne več,... tko da za sedaj ne bo odhoda. mogoče pa kdaj v prihodnjosti. nikoli ne vemo.
Pugi je napisal/-a:Amerika je kr kul... In tist o new yorku ni res kar si napisov safy...
Dj probejte se omejit na dejstva k jih sigurno veste, ker ste jih vidli na lastne oči, ne pa ki jih vam je povedal nekdo k je šel z merkatorjam gor...
Vglavnem, bil sm kr dost po ZDA pa po Kanadi. Bi mogu zdele veliko pisat, ampak v kratkem - lahko dožviš use - od bede do hudo dobrega života - js planiram slednje
Pugi je napisal/-a:Že to - če si bil v new yorku, potem lahko veš, da tisto mesto ni čist nič tako kot si ti reku - da sonce ne posije zarad zgradb.
TO JE TAKO LEPO MESTO, da ga ni - tam je tak dobr občutek, tko vse klapa IN TUDI GULIANI JE IZTREBIL KRIMINAL SKOR NA MINIMUM!!! Si zelo varn na tistih ulcah... Js sm tm velik hodu, tud ponoč, pa nism ene sumljive zadeve srečal, še unih par klošarjev k je tm, so ful face pa prjazni... Js sm se počutu tm zlo dobr!
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 6 gostov