Za vse kar ne paše pod ostale debate, prosti čas...

Uporabniški avatar
PhoenixX
Novinec

Kraj: Grosuplje

Kje kj sparate za novga konjicka??!

Napisal/-a PhoenixX To nov 16, 2004 8:38 pm

..dans sm mal razmislu kje bi se dal najblj oplemenitit svoj denarcek...banke in vezani depoziti so svoh, zlata nimam, delnice podjetij kupvat je brezveze ker mors met ze ducat miljonov da mal diverzificiras tveganje...ostanejo Vzajemni skladi..sm gledu donose..lepe stevilke 10 do 20% per anno...ni slabo.

Sm zracunu..ce bi dal leta 2000 septembra k sm kupu laguno za 1.500.000 SIT u GALILEO od KD - ja, bi mel dans neto 4.600.000...nov avtek :) No jst bi za ta dnar kupu 2 let star stroj, ne novga malcka.

No kam kj nalagate??' zlate palce, nepremicnine, diamanti, stumf???!

lp
Dejal bi da a recem ne. A ne ni da in da ni ne. Ce bi da ne bil, dejal bi da. A ker da ni ne, recem ne.

Uporabniški avatar
ITA_car_fan
Stalni uporabnik

Kraj: Velenje

Napisal/-a ITA_car_fan To nov 16, 2004 8:40 pm

čarape sine, sicer ni obresti ampak je na varnem.. zgorim jest zgorijo pare zravn.. :twisted:
deadly getaways TM
Slika

Uporabniški avatar
menjekul
Poznavalec foruma

Napisal/-a menjekul To nov 16, 2004 8:42 pm

stumf the safest place :P

skladi ipd crap se splača, če imaš večja mesečna vlaganja. ko slišim študenta, ki vlaga 10 tisoč sit na mesec in upa na nek blazen zaslužek me kar mine ...
ulagal bom ko si bom to dejansko lahko privoščil (več vložiš več dobiš, to se splača)

ale10
Novinec

Napisal/-a ale10 To nov 16, 2004 8:42 pm

če te zanimajo te stvari mi pusti e-mail pa se slišmo.
Namreč delam z temi skladi od KD-ja. Gallileo, Rastko, Kd bond

maky
Moderator foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a maky To nov 16, 2004 8:46 pm

šparam v mislih :oops: :oops: :? :? :?
SlikaSlika

Uporabniški avatar
PhoenixX
Novinec

Kraj: Grosuplje

Napisal/-a PhoenixX To nov 16, 2004 9:29 pm

ale10 je napisal/-a:če te zanimajo te stvari mi pusti e-mail pa se slišmo.

Kaj si posrednik v BPH??
Sm se ze pozanimu kr dost o tem, ce si ekonomist skor mors neki vedt o tem.
Sm to me zanima ce ves...a je upravljalska provizija vracunana v vsakodnevni VEP al se to izracunava ko prodajas..?
Dejal bi da a recem ne. A ne ni da in da ni ne. Ce bi da ne bil, dejal bi da. A ker da ni ne, recem ne.

Uporabniški avatar
xopy
Novinec

Kraj: Vipavska dolina

Napisal/-a xopy To nov 16, 2004 9:52 pm

Načeloma se tukaj kaj dost ne da. Če mesečno malenkosti vlagaš je skoro vseeno kam zadevo vložiš. Še posebej, če ne varčuješ več kot 2leti (verjemi to je iber dolgo za mlade ljudi!). Vsako delo z delnicami (torej skladi in borza) ti pol od dobička itak še ene 20-30%, ne vem točn kolk, odbijejo. Pol si pa itak tam kot da bi zadeve na banki vsak mesec vezal in po dveh letih smo tam tam. Pri vezavi je pa ta možnost, da če hočeš lahko čez en mesec denar dvigneš brez kakih procentov komu dat. tisto o skladih, da imaš po treh letih 60% itd je malo za nos povlečeno - namreč če varčuješ ti po 50.000SIT imaš po treh letih 60% ma ne celotnega zneska, ampak tistih prvih 50.000SIT torej iz 50.000SIT si ven dubu 50.000 + 60% od tega (30.000) - recimo 25% davki od dobička (7.500) = 72.500SIT.. ce pa gledas, da imas 50.000 SIT in da jih dve leti varčuješ pa imaš (recimo 1.5% dobička letno) 51500 SIT, s tem, da če te prime ni važno kdaj denar dobiš ven. Pa to je za prvi obrok, vsi nadalnji vložki imajo manjši zaslužek... Se pa skladi/delnice splačajo, če imaš velik začetni denar in ne veš kaj z njim za tri leta (tri leta so meja za plačilo davkov).
Jaz sem se odločil za modro varčevanje pri nlb (takrat so imeli 5-7% na leto obresti - sedaj je že na 3%) in za navaden še dodaten transakcijski račun. Polovica tja, polovica tja, eno ima odpovedni rok 3 mesece (modro), iz transakcijskega pa itak lahko tržeš kadar hočeš. Pomembno mi je bilo, da lahko na račun položim kadar koli hočem in koliokor jaz hočem (na modrem je sicer minimum 5.000SIT/mesec), pa da lahko to opravim kolkr se hitro da (ali na banki ali pa prek spleta). Prideš pa seveda nikoli nikamor :evil:
kaj bi dal, da se avto nebi kvaril...

_Jerry_
Uporabnik

Napisal/-a _Jerry_ To nov 16, 2004 10:30 pm

Skladi, bancni racuni, delnice, obveznice, hranilnice -->vse skupaj isti BULLSHIT :ppppp Vse to so nacini, kako ti ljudje izvabijo denar, da lahko oni potem razpolagajo z njim :roll: V podjetniskih krogih je ze dolgo casa znano in preizkuseno nacelo DDL -Denar Drugih Ljudi 8) Na prvi pogled vse lepo in prav, ampak samo na prvi pogled ;) Jaz bi se recimo vprasal sledece: Ce je nekdo tako odlicen poslovnez, da je vreden zaupanja in sposoben priskrbeti zasluzek sebi in se obresti vlagatelju -KAKO DA POTEM SPLOH RABI DENAR? :twisted: Odgovor je preprost -ker je v igri denar nekoga drugega in ne njegov lastni, nima kaj izgubiti, lahko le dobi... :P Kdo ga bo pa v nasi "pravni drzavi" iztozil, ce "popusi"...? :lol: Na sodiscu bo gladko oproscen, KER MU NE BODO MOGLI DOKAZATI SLABIH NAMENOV (naklepno dejanje -oskodovanje vlagateljev) :twisted: Tistima dvema ali trem najbolj vztrajnim, ki ga bodo hoteli pretepst, bo vrnil denar na roke, ostali se bodo pa pod nosom obrisali... :EE Ljudje se jim bodo posmehovali, ces "kako neumni so bili", da se niti govoriti ne bodo upali, da se ne bi se bolj osramotili :rofl Pa se nekaj velja omeniti: pri tveganih vlaganjih sploh ni vazno, kdo stoji zadaj in "kao garantira", da posel ne more propast... Najsi bo to posameznik, firma, ali celo DRZAVA, za vsem tem je na koncu vedno CLOVEK :wink: In clovek je bitje, ki se kdaj pa kdaj tudi zmoti, kajne? ;) Zmoti se lahko tako kuhar, kakor tudi nekdo, ki ima 12 diplom, 5 magisterijev in 2 doktorata :con Razlika je le v tem, da ce se bo zmotil kuhar, bo pomfrit sladek namesto slan, ce se bo pa zmotil tisti, ki (recimo, da dobronamerno) upravlja z zaupanimi milijardami, bodo pa milijoni ljudi izgubili veselje do zivljenja (in tudi tek -no, rezultat je torej vseeno podoben :P )... :EE

Z dolznim opravicilom borznim posrednikom in vsem ostalim, ki sem jim morda naredil slabo reklamo -to je le MOJE skromno razmisljanje :oops:

...In NE, nisem "nasankal" pri kaksnem "javnem skubljenju" :mrgreen: Clovek ima pac vcasih sreco (ali sposobnost), da se nekaj nauci na slabih izkusnjah drugih ljudi... ;)

Uporabniški avatar
Yagi-san
Poznavalec foruma

Napisal/-a Yagi-san To nov 16, 2004 10:36 pm

Vsako leto pišem Božičku, vendar.........

Yagi-san

Uporabniški avatar
Free Styler
Novinec

Napisal/-a Free Styler To nov 16, 2004 10:41 pm

U bajto !

DJ Dry Visage
Novinec

Napisal/-a DJ Dry Visage To nov 16, 2004 11:02 pm

poskus se pozanimat o PIFih na Sarajevski borzi ;) (100% neobdavčen dobiček ker še ni sporazuma med slo in bih tak da je dnar čist ves tvoj; je pa pogoj max 2,5mio na osebo; pa zdej v roku enga leta ne pričakuj hude rasti... pol čez dve do tri pa ne bo 80% :shock: letna rast nč posebnga... je pač še država v razvoju in je mnogo finančnih možnosti :P

Uporabniški avatar
darkdog24
Poznavalec foruma

Kraj: Velenje

Napisal/-a darkdog24 To nov 16, 2004 11:08 pm

Ma ne šparam nč več.Ko sm šparu za Cliota sm delu v treh službah in dnar nalagu na banko,zdej zapravljam na vlko. 8)
Kupim si kar si namislim,juter me lahk vlak rukne in me ni več,in kaj imam od šparanja?
UPOKOJENI STYLER (8 pokalov)Slika

Uporabniški avatar
gre_up
Novinec

Kraj: LJ barje

Napisal/-a gre_up To nov 16, 2004 11:11 pm

kaj je to šparat :?: :oops: :twisted:

LP
G
Nasveti so dani v dobri veri, za rezultate ne odgovarjam!
Slika

Uporabniški avatar
reber
Uporabnik

Kraj: Bled

Napisal/-a reber Sr nov 17, 2004 7:17 am

delat, delat in še enkrat delat .... poleg tega pa šparat, šparat in še enkrat šparat, pa se nabere ...

Pri majhnih zneskih ( do nekaj mio sit) kaj dosti ne prebereš kje je bolje. je skor čist useen če kar vezat daš je vsaj zihr, skladi pa so lahko zelo dobičkonosni, ali pa tudi ne, lahko tudi nasprotno.
za delnice pa rabiš več dnarja, pa še znat moraš, če pa enega pooblastiš, ti pa še ta provizijo pobere, na koncu si pa naistem, ali pa na slabšem.

Uporabniški avatar
roby
Novinec

Napisal/-a roby Sr nov 17, 2004 7:35 am

Free Styler je napisal/-a:U bajto !

Jast tud :cry:
lp Roby

Uporabniški avatar
Mrcina
Uporabnik

Kraj: Kočevje

Napisal/-a Mrcina Sr nov 17, 2004 7:49 am

Jst pa trenutno vse zagonim... Nekej za puf, nekej pa za sproti...
drugače pa kakor so gor napisali, za te majhne zneske, ki jih imamo, se ne splača razmišljat ali v banko ali v vzajemne sklade. S tem da je z vzajemci tok, po moje ne bodo več kaj dosti rastli, oz. manj kot so dosedaj. če se ti je pred leti splačalo vložit denar vanje, ker si dobil ven res ogromen donos, je po moje sedaj s tem konec. računajte tudi na to, da dosedaj še ni prišlo na slo borzi do nekega hudega pdca delnic, enkrat pa ziher bo, takrat bodo tudi delniški skladi imeli negativen donos...
Začenjam pa tudi jst šparat in sicer za bajto, potem pa tudi pri meni ne bo več problema, kam z denarjem....

LP Mrcina
Pod pokrovom pa (že) 86 hrčkov...
dihtunga.press

Uporabniški avatar
D.J.
Uporabnik

Kraj: LJ

Napisal/-a D.J. Sr nov 17, 2004 8:58 am

Dej v Vzajemne sklade. Pa tud če je sam 100k.

Jest trenutno bolj vlagam in investiram (glej podpis ;) :P ), tako da zaenkrat bo za avto bol švoh, zato pa upamo čez par let na neki res poštenga :wink:
Izognite se nerazumnim kaznim za prehitro vožnjo - www.radardetektor.si

Uporabniški avatar
Speed_I_need
Nov uporabnik

Napisal/-a Speed_I_need Sr nov 17, 2004 9:17 am

PhoenixX je napisal/-a:
ale10 je napisal/-a:če te zanimajo te stvari mi pusti e-mail pa se slišmo.

Kaj si posrednik v BPH??
Sm se ze pozanimu kr dost o tem, ce si ekonomist skor mors neki vedt o tem.
Sm to me zanima ce ves...a je upravljalska provizija vracunana v vsakodnevni VEP al se to izracunava ko prodajas..?

Upravljalska provizija je ža všeta v VEP, ob vsakem vložku plačaš 3 oz 2% za KD Bond, vstopne provizije. In če se že odločate za varčevanje v VS naj bo to vsaj 3 leta, ker če boste prej denar ven vzeri vas udari še država z 6,5% davkom. Ostalih izstopnik stroškov ni.
You are fast, but I am ....

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator foruma

Kraj: Bogu iza nogu!

Napisal/-a nebivedu Sr nov 17, 2004 9:32 am

Jst že 12 let plačujem za rento, pa za življensko zavarovanje in v primeru smrti.
Za rento moram še 13 let plačevat po 16k na mesec, za življensko pa sam še en let po 30k in naslednje leto tak čas bo pa 50.000 EUR padl vn od mojega varčevanja. Od rente bo pa po 25 letih padl vn 100.000 EUR, tko da se prov dost ne sekiram.
Zdej sem pa še dodatno začel nalagat v en sklad, kjer imam v pogodbi da bom v 25 letih vložil vse skupaj 6000EUR, vn bom dobil pa 33.000EUR. Tko da kr navadte se šparat, ker pokojnin za nas ne bo - bo samo tisto, kar bomo sami našparali.
Old subarus never die, they just get faster!

ToniTic
Novinec

Kraj: Maribor

Napisal/-a ToniTic Sr nov 17, 2004 9:59 am

Jaz se tudi poskušam nekak navadit na to, da neke državne penzije verjetno ne bom dočakal, vsaj omembe vrednega zneska ne, zato si tudi že nekaj let plačujem eno življenjsko zavarovanje. Sedaj pa so se pojavle še boljše varjante (bolj donosne in približno enako varne) tako da bom tisto kar sem začel pač nadaljeval, zraven pa začel še nekaj novega. Malo sem se že ogledoval, odločil pa se še nisem. Verjetno bo kateri od mešanih skladov.

Aja, za avto nič ne šparam, pa še to mi je žal, da sem se strinjal. ko je punca novega na kredit kupla. Čista zguba, ti avti :twisted: .Brez njih pa tudi ne gre. Ah, ni nam lahko.
Vrni se na Nima veze z avtomobilizmom

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 4 gostov