Kje pri nas sploh prodajajo in vgrajujejo CB postaje?
Zanimam se za nakup CB-jke President! ( ne vem še kateri model, ampak President zagotovo bo! :P )
Zdi se mi zelo zanimiva stvar, zato razmišljam o montaži v avto! :P
Lp
nebivedu je napisal/-a:Za UKV potrebuješ izpit, CB pa je že nekaj časa prepovedan, vendar ga nekateri še vedno s pridom uporabljamo. Par kolegov in jst imamo CB za klice med seboj - vse v krogu par kilometrov, ker je cenejši(zastonj) kot telefon, pa vse se lepo zmenmo - u avto jo bom dal pa enkrat po novem letu - prvo je na vrsti vitel, pa še par dodatnih ojačitev, potem pa udobje.
alen.homer je napisal/-a:Ne sedaj moraš imet izpit za radioamaterja če hočeš met UKV!!!!
CB postajo pa imaš lahko samo v tovornih vozilih če se ne motim??
V avtomobilu naj bi bila prepovedana sam jaz še nisem doživu da bi kater policaj moru zarad tega!!!
cliort je napisal/-a:No, tema ni glih "frišna" pa vseeno.
Na te zadeve se slabo spoznam, zato me zanima, če se te CB postaje sploh še kje uporablja, razen tovornjakarjev.
In ali je potrebno imeti izpit in plačati neko naročnino...al kak je že blo včasih??
Če se komu da, pa če ima voljo bom zelo hvaležen... 8 )
nebivedu je napisal/-a:ne vem kaj je sedaj prepovedano ali AM ali FM na cb postajah - na eni izmed teh dveh modulacij naj nebi več oddajal.
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 4 gostov