Za vse kar ne paše pod ostale debate, prosti čas...

Uporabniški avatar
INFINITI
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

debilana dc++

Napisal/-a INFINITI So nov 20, 2004 9:10 pm

Kako se v temu debilnemu programu skensla download fajla, če dam cancel connection enostavno pišče drugega userja. Isto se zgodi če enostavno zbrišem fajl v explorerju - torej kako odjebat to sranje?
2000 Hyundai Coupe 2.0 → 2003 Hyundai Coupe 2.0 → 1999 BMW 740i → 2009 BMW 530d M
→ 2010 Škoda Superb TDI → 2008 Renault Laguna Coupe GT 2.0T → 2016 KIA Sportage CRDi → 2021 KIA Xceed 1.5 T-gdi

Uporabniški avatar
menjekul
Poznavalec foruma

Napisal/-a menjekul So nov 20, 2004 9:14 pm

ravno zaradi tega "nedelovanja" mi gre dc na đigerice :?

maky
Moderator foruma

Napisal/-a maky So nov 20, 2004 9:15 pm

v meni download queue v dc++ greš pa ga tam zbrišeš.
meni je mapca pa urca gor
SlikaSlika

Uporabniški avatar
INFINITI
Mojster foruma

Napisal/-a INFINITI So nov 20, 2004 9:18 pm

maky je napisal/-a:v meni download queue v dc++ greš pa ga tam zbrišeš.

hvala, sm glih opazil - a ga uporabljaš tudi sam? (dc++)
Jaz ravno malo eksperimentiram sam mi gre na jetra da ni search funkcije v globalu za vse uporabnike ampak moraš srčat po hubih.
2000 Hyundai Coupe 2.0 → 2003 Hyundai Coupe 2.0 → 1999 BMW 740i → 2009 BMW 530d M
→ 2010 Škoda Superb TDI → 2008 Renault Laguna Coupe GT 2.0T → 2016 KIA Sportage CRDi → 2021 KIA Xceed 1.5 T-gdi

maky
Moderator foruma

Napisal/-a maky So nov 20, 2004 9:28 pm

INFINITI je napisal/-a:

Jaz ravno malo eksperimentiram sam mi gre na jetra da ni search funkcije v globalu za vse uporabnike ampak moraš srčat po hubih.

ne več. me je zamorilo glupo pravilo sherra.

eni majo 100gb + na recmo max. 5 hubih, pol pa tam nič pametnega ne najdem in me bannajo ker šeram 2 špila v .rar datoteki.
SlikaSlika

Cizi
Stalni uporabnik

Kraj: Maribor

Napisal/-a Cizi So nov 20, 2004 9:40 pm

INFINITI je napisal/-a:

Kako ne? Seveda je samo tam ko vpišeš pač naslov pesmi npr. moraš izbrati da ti išče po vseh hubih.

Uporabniški avatar
INFINITI
Mojster foruma

Napisal/-a INFINITI So nov 20, 2004 9:54 pm

IbizaFreak je napisal/-a:
INFINITI je napisal/-a:

Kako ne? Seveda je samo tam ko vpišeš pač naslov pesmi npr. moraš izbrati da ti išče po vseh hubih.

ja in kje to izbereš - moraš prej biti konektan na hub, da ti se pojavi v search modulu, v okencku hubs - pol pa tam obklukaš hube, samo če pa nisi nikjer knektan se lahko greš jokat na drevo.

Uporabniški avatar
dj_em
Poznavalec foruma

Kraj: Zemlja --> Evropa --> pr mami doma :D

Napisal/-a dj_em Ne nov 21, 2004 10:09 am

Ma ta dc++ SUCKS
ej bl glupga programa še ne pišuka connecta ene.... :roll:
ma sploh se ne kr neki.Sploh ne vem kako se kej lohk da dol....
Prosm nasveti

Uporabniški avatar
INFINITI
Mojster foruma

Napisal/-a INFINITI Ne nov 21, 2004 1:54 pm

sploh ne vem zakaj mi vsak fajl downloada samo od enega uporabnika, čeprav jih je še nekaj fraj - moram skenslat vconnection da prestavi na koga drugega, pa pol ekperimentiram kdo je najhitrejši - glupo; sploh ni multiple resource da bi od večih nahmal isti fajl vleku.

Uporabniški avatar
D.J.
Uporabnik

Kraj: LJ

Napisal/-a D.J. Ne nov 21, 2004 7:39 pm

Traja neki časa, da se človek privadi na sistem, sam pol je pa zakon 8) Mene še ni razočaral, ker sem našel res VSE kar sem iskal (tudi kakšne bolj redke zadeve) :)
DC++ zakon, kdor pravi da sux, ga ne zna uporabljat ;)
Izognite se nerazumnim kaznim za prehitro vožnjo - www.radardetektor.si

Uporabniški avatar
dj_em
Poznavalec foruma

Kraj: Zemlja --> Evropa --> pr mami doma :D

Napisal/-a dj_em Ne nov 21, 2004 8:00 pm

SUCKS
no pa povej kako :lol:

Uporabniški avatar
smarty
Nov uporabnik

Napisal/-a smarty Ne nov 21, 2004 8:16 pm

MasterMix je napisal/-a:SUCKS
no pa povej kako :lol:

hm....samo da nekaj nabijaš, kaj?

no tule citiram (avtorske pravice) :!: navodila za uporabo iz strani http://staregate.com/
----------------------------------------------------------------------------------------------------------

Ker je DC++ zelo uporaben program, po mojem mnenju veliko boljsi kot kazaa in druscina, sem se odlocil, da spisem en tutorial, ki bo zadeval njegovo uporabo.

Program lahko snamemo kar iz njegove spletne strani, ki se nahaja na naslovu http://dcplusplus.sourceforge.net/. Na levi izberemo paket (odvisno od operacijskega sistema, ki ga uporabljate). Ker najvec uporabnikov tega foruma uporablja okna, bo ta tutorial namenjen uporabi clienta v njihovem okolju (uporaba v drugih operacijskih sistemih se vidno razlikuje le v namestitviji).
Torej izberimo DC++ vx.xxx (installer) in snamimo program iz najblizjega mirrorja (streznika).

Sledi namestitev, ki je ne bom podrobno opisoval, saj se ne razlikuje od namestitve drugih programov v oknih. Za uspesno namestitev je potrebno le vztrajno klikanje na gumb next (ostale nastavitve za delovanje programa namrec niso kljucnega pomena).

Po uspesni instalaciji se odpravimo v mapo, kamor smo program namestili in zazenemo DCPlusPlus.exe (privzeto "C:Program FilesDC++")

Pred nami se pojavi okno Settings, kjer najprej v zavihku general vpisemo naslednje podatke: Nick (vas uporabniski vzdevek, ki bo viden na kanalih) E-Mail (vas e-postni naslov, ki ni nujno da je pravi ) Description (opis, bodisi vas, bodisi vsebine, ki jo sharate) Connection Type (povezava, ki jo uporabljate)

V zavihku Connection settings oznacite Passive (sploh ce imate dinamicen ip). Ce se odlocite za aktivno nastavitev (Active) je potrebno vnesti vas IP in port, ki ga boste uporabljali za dc++ (aktivne nastavitve ne priporocam uporabnikom z dinamicnim ipjem, saj je potrebno vas ip vpisati vedno znova). Sicer je opcija active veliko boljsa, saj lahko passive userji downloadajo le od active userjev, medtem ko lahko aktivni downloadajo od obeh (zakaj je tako ni vec tema tega tutorial, zato se v opisovanje le-tega nebom spuscal). Opcijo Socks5 izberite, ce se na internet povezujete preko proxy serverja oz. firewalla.

Sedaj se lahko pomaknemo v zavihek Downloads, kjer izberemo directory, kamor boste shranjevali prenesene (Default download directory) in nedokoncane (Unfinished downloads directory)...Ce pustite obe polji prazni se bodo vse prenesene datoteke shranjevale v mapo "x:ydc++downloads". Opcija limits za uporabo programa ni kljucnega pomena in jo je najbolje pustiti kar default (torej -> 0, 0). No kot zadnja pomembna opcija v tem zavihku je tukaj se nastavitev poti do liste hubov. Lista hubov je seznam kanalov (hubov), ki vsebuje povezave do le-teh. Ker se rado zgodi, da se ta lista ne nalozi (bodisi je down server, bodisi je kriva kaksna druga napaka) prilagam tukaj se seznam drugih list, ki jih le vpisete v Public Hubs list URL.

Hubliste:
http://www.hublist.org/PublicHubList.config.bz2
http://www.1stleg.com/PublicHubList.config.bz2
http://wza.digitalbrains.com/DC/hublist.bz2
http://dreamland.gotdns.org/PublicHubList.config.bz2
http://www.neo-modus.com/PublicHubList.config
http://dcgui.berlios.de/PublicHubList.config.bz2

Torej ko smo koncali nastavljanje v zavihku Downloads se premaknemo v zavihek Sharing. Tukaj najprej z gumbom Add folder dodamo mape, ki v katerih so datoteke, ki jih zelimo deliti z drugimi. Vecjo kolicino sharate, na vec kanalov pridete, vecjo imate izbiro:). Odlocite se lahko tudi, da boste delili skrite datoteke (odkljukate Share hidden files). Prvo opcijo odpiranja novih slotov, ce je hitrost x pustite 0, kar pomeni onemogoceno. Sedaj je potrebno nastaviti le se stevilo slotov, torej stevilo uporabniko, ki lahko socasno downloada od vas. Vec odprtih slotov pomeni, da lahko pridete na vec kanalov (nekateri imajo omejitve glede open slotov), kar pa tudi pomeni, da lahko od vas vzporedno vlece vec uporabnikov...priporocam, da imate odprto toliko slotov, kolikor je potrebno za vstop na dolocen kanal (seveda je vprasanje, ce je share na kanalu vreden tega;) ).

Tako, osnovna konfiguracija je s tem koncana. Zavihke Appearance, Logs and Sounds in Advanced boste konfigurirali kasneje, ko si boste zazeleli lepotnih sprememb programa oz. prilagoditi ga le sebi. Zaenkrat za nas niso pomembni, tako da lahko izbrane nastavitve shranimo s pritiskom na gumb ok.

Tako, sedaj je pred nami prazno polje, nad njim pa orodna vrstica. Pa spregovoriom na hitro se nekaj besed o ukazni vrstici:

(1) RACUNALNIK nam odpre okno z seznamom hubov (hublisata, ki ste jo vpisali na zacetku)
(2) RUMENA ZVEZDA odpre seznam priljubljenih hubov
(3) MODRA ZVEZDA odpre seznam priljubljenih userjev
(4) MAPA Z URO odpre seznam nekoncanih downloadow (bodisi so na cakanju, bodisi v teku, ,,,)
(5) MAPA Z ZELENO PUSCICO IN KLJUKICO odpre seznam koncanih downloadov
(6) MAPA Z RDECO PUSCICO IN KLJUKICO odpre seznam koncanih uploadov
(7) POVECEVALNO STEKLO odpre iskalno okno
(8) MAPA Z CRNO PUSCICO odpre prenesene file liste uporabnikov
(9) MODRA TABLA odpre Settings

Torej toliko o ukazni vrstici, ki je pravzaprav popolnoma dovolj za nemoteno delovanje. Ostanejo se le posamezni meniji.

Ce torej pritisnemo na (1 = RACUNALNIK) se nam odpre seznam vseh hubov vpisanih v posamezni hub listi. Z iskanjem (Search) lahko iscete po posameznih kljucnih besedah. Listo lahko osvezite s pritiskom na gumb refresh, lahko pa se tudi rocno povezete na posamezen hub.

No mislim, da bi bilo potrebno nekaj pozornosti posvetiti se iskanju (7). Tukaj lahko vnesemo kljucne besede, po katerih zelimo iskati, nastavimo filter iskanja s pomocjo velikosti datotek oziroma njihovega tipa. Priporocam, da pri iskanju odkljukate "Only users with free slots", saj vam bo tako iskalo le med uporabniki, ki nimajo zasedenih vseh slotov (ce pa iscete kaksno bolj eksoticno stvar in ste pripravljeni pocakat, da se uporabnikovi sloti sprostijo, predlagam da pustite to opcijo prazno). No spodaj lahko izberete se kanale, po katerih naj poteka iskanje (priporocam vse, razen "Only where I´m op", razen v primeru, da ste op na kaksnem mocnem kanalu in lahko tam downloadate s privilegiji:P ).

Pa se nekaj glede samega downloadanja. Priporocam, da downloadate od userjev s povezavami LAN (T1 in T3), splaca se pa preveriti tudi hitrosti 28.8 kb/s, ker so ponavadi fake:) Se bolje je, da izberete uporabnika s cim manj sloti (ti so prikazani v iskanju v stolpcu Slots), saj je tako manj moznosti, da vam drugi odzirajo povezavo:D Aja, se glede slotov. 0/6 pomeni, da ima uporabnik zasedenih vseh 6 slotov (prva stevilka pomeni stevilo prostih slotov, medtem ko druga pomeni stevilo slotov, ki so na razpolago)...

Se nekaj. Res je, da se da DC++ kot odprto kodni projekt zlorabit s pomocjo raznih Share in Slot Fakerov, vendar se vam to ne splaca. S tem namrec tvegate ban, ki pa vam lahko prepreci dostop do posametnih kanalov in vas tako prikrajsa za share, ki je na voljo na le-tem kanalu. Tudi sam ne podpiram fakanja, zato se tudi nisem spustil v te sfere in njihovo razlago. Lahko ste brez skrbi, da boste imeli z postenim sharanjem vedno na voljo dovolj datotek.

To so torej osnove DC++, ki bi morale pomagati se tako nevednim uporabnikom pri njegovi uporabi. Ce vam to ni dovolj si preberite se FAQ in dokumentacijo, ki je je povsod dovolj (http://www.google.com).

(c) by wakum

Copyright © by staregate.com All Right Reserved

----------------------------------------------------------------------------------------------------------

no tako mislm da je kr vredu spisano.....in gre pohvala avtorju....

lp,s
It feels good to be smart!!! All things are possible, except skiing through a revolving door.

Uporabniški avatar
Zorqon
Novinec

Kraj: maribor

Napisal/-a Zorqon Ne nov 21, 2004 8:33 pm

Tisti ki pravite da DC++ sucks le uporabljate kazo in ostali šit ki ga najdeš na netu in si le downloadate viruse z osatali šmornom....
DC++ je po mojem mnenju najboljši program iz te skupine...ker si uporabniki med sabo pomagajo in ni eden od tistih komercialnih programov kjer na račun uporabnikov nekdo služi!!!
Aja..še to...kar na DC++ ne najdete to ne obstaja ali pa ne znate uporabljat iskanja
Policaj: " boste pihali??? "
Voznik: " ne, bruhal bom "

Uporabniški avatar
D.J.
Uporabnik

Kraj: LJ

Napisal/-a D.J. Po nov 22, 2004 12:05 am

:pivo
Izognite se nerazumnim kaznim za prehitro vožnjo - www.radardetektor.si

Uporabniški avatar
INFINITI
Mojster foruma

Napisal/-a INFINITI Po nov 22, 2004 12:48 am

Zorqon je napisal/-a:Tisti ki pravite da DC++ sucks le uporabljate kazo in ostali šit ki ga najdeš na netu in si le downloadate viruse z osatali šmornom....
DC++ je po mojem mnenju najboljši program iz te skupine...ker si uporabniki med sabo pomagajo in ni eden od tistih komercialnih programov kjer na račun uporabnikov nekdo služi!!!
Aja..še to...kar na DC++ ne najdete to ne obstaja ali pa ne znate uporabljat iskanja

jah no glede kazaa in mule ti dam prav, glede bitorrenta pa ne dragi moj - to je za zdaj najboljša p2p varijanta, še posebej glede hitrosti, konstantnega downloada in predvsem tega da VEŠ kaj downloadaš in v kakšni kvaliteti - tega pri dc++ enostavno ni. Imaš ime filma in thats it - ni nobene garancije da je DVD rip komercialna verzija al nek kino posnetek (razen če verjameš vsemu kar piše). Da ne govorim o temu na koliko seederjev se lahko priklopiš in downoloadaš naenkrat - jst mam azureus in nikoli nobenega corrupt fajla al pa virusa - zakon. Edin plus dc++ je v tem da lahko šariš folku kaj vse ima na disku, in če ima hiter upload mu kej suneš, ampak to ne odtehta vseh drugih minusov v primerjavi z torrent klijenti. Tako da bom obdržal dc++ le zaradi pošiljanja velike količine podatkov frendu v avstralijo - ostalo me pa zabole za ta dc++ j***a in drkanje po 1000+ hubih

Uporabniški avatar
ITA_car_fan
Stalni uporabnik

Kraj: Velenje

Napisal/-a ITA_car_fan Po nov 22, 2004 2:28 am

DC++ je enostavno zakon, en naj še reče da je kur** program bo dobo na gobec!

kazaa : sami virusi
bitorent: j***a
e-mule: 7% boljši od kazaa, še vedno isto sranje

vsi ostali p2p programi so tk tk..

najbolje je pri DC++ ker lahko prijaviš FAKE ass usere :)

in tako 99% čistina fajlov downlodanja.. :)
deadly getaways TM
Slika

Uporabniški avatar
Airborne
Novinec

Napisal/-a Airborne Po nov 22, 2004 4:23 am

DC++ je zame zelo dober program, edino kar me zajeb... je to da ne morem nastavt da bi bil ACTIVE user, pa sem poizkušal z nastavitvijo udp in tcp porta na routerju. A kdo ve kako bi to delal, sem pa povezan prek wireless routerja. Poiskušal sem res že ful stvari pa enostavno ne dela, je pa res da v sem v zadevah v zvezi z mrežo še zelo zelen :oops:
l.p.
Born to be wild !

Uporabniški avatar
Airborne
Novinec

Napisal/-a Airborne Po nov 22, 2004 4:27 am

Pa še eno vprašanje a je možn ban s huba zaradi uporabe Net Limiterja za omejitev uploada?
Born to be wild !
Vrni se na Nima veze z avtomobilizmom

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost