Za vse kar ne paše pod ostale debate, prosti čas...

Uporabniški avatar
HORSE
Poznavalec foruma

Kraj: Promised Land

Vsi ki obvaldate Reason-a - rabil bi pomoč

Napisal/-a HORSE Če dec 02, 2004 10:38 am

Že nekaj časa nazaj sem se več ali manj aktivno ukvarjal s produciranjem muske na računalniku, samo je šlo za precej zastarele programe. Sedaj sem si omislil program Reason 2.5 in imam nekaj težavic.

I.) Angleščina ni ravno moj materin jezik in imam neko obliko readofobije, tako da mi usersguide niti ne pomaga kaj dosti...
II.) Zanim me, če bi mi kdo lahko nahitro razložil, kako spravim "petrne" v spodnji vrstico, ki je namenjena "sestavljanju" komada.

Naj bo zaenkrat to vse. Že v naprej se vam zahvaljujem!
Slika

Uporabniški avatar
Courage™
Mojster foruma

Kraj: Sitting in the front seat, chillin' around while pimpin' the streets!

Napisal/-a Courage™ Če dec 02, 2004 4:56 pm

če mi poveš kaj so petrne ti mogoče znam pomagat...

drugače pa pohvale, s totim programom si zmagal ;)
Slika
GET IN - SIT DOWN - SHUT UP - HOLD ON

Rippy
Novinec

Kraj: Brežice

Napisal/-a Rippy Če dec 02, 2004 5:00 pm

Glej da ti povem mal o tem programu...nucaš čas čas in čas...drki po njem nonstop par ur na dan pa cez kaka dva mesca tudi s pomocjo tutorialou mogoc kaj pametnega ze zaceu delat. Tak ti je to, sam program pa res nagradi ko ga obvladaš, reason je najbol močen program takega stila.
They Sey In Heven Bass Comes First, Cool Heven Is A Bass On Earth. Magnat & PhaseLinear All the way.

Uporabniški avatar
HeP][MeN
Poznavalec foruma

Kraj: Trbovlje

Napisal/-a HeP][MeN Če dec 02, 2004 5:01 pm

seveda je povsem odvisno, kaksno musko clovk z njim dela, anede... :twisted:
[i]Weeeeeeee![/i]

Uporabniški avatar
HORSE
Poznavalec foruma

Kraj: Promised Land

Napisal/-a HORSE Pe dec 03, 2004 12:30 pm

Kaj je Patter(e)n? Če uzamer mašin "ReDrum" maš potem na leci strani spodaj številke od 1 do 8 in črke od A do D, če se ne motim. No in če zmnožiš 8xD (8x4) dobiš 32. Iz tega sladi, da ima ta mašina 32 ratličnih "Petrnov". En petrn je ubistvu en Loop oz. en takt.

Nekaj glsbeno-programske logike sem se že naučil v Impulse Tracker-ju (in Scream tracker-ju), samo tam vseeno vseskupaj malo drugače izpade... Potem sem dobil ReBirth-a (a sem prav napisal) in se tam naučil kako gumbke vrtet, zdej me pa tale mičken heca. Sicer mi je ob prvem srečanju z njim uspelo precej dobro izeljat kakšen "live act", samo komada pa nisem znal nares...

Hvala za trud, ampak mi je včeraj nekako ratalo solo pogruntat kako se to naredi. Upam, da mi bo uspelo kaj dobrega narest.

Drugače pa mi je všeč "producirat" Chillout, UK Gareage, House, D'n'B, mogoče kakšna Hip-Hop podlago. Ta tecno sem mogoče že malce prestar, samo me vseeno včasihzagrabi tudi to... Če pa se malo narcisoidno pohvalim, sem pa začel na novo odkrivat tale program zato, ker me je Lolly (feat. pri komadu "Daj povej" Pike Božič) prosil, da mu naredim kakšno Dub podlago, da bo lahko kaj odrepal "Rasta style"... Slika
Slika
Vrni se na Nima veze z avtomobilizmom

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 4 gostov