Za vse kar ne paše pod ostale debate, prosti čas...

Alfist
Novinec

Nakup digitalnega fotoaparat.....

Napisal/-a Alfist To dec 21, 2004 9:24 pm

V kratkem mislim nabavt digitalni fotoaparat v rangu nekej do max 60k sit. Najbolj se nagibam k SONY-ju P-73, ki se ga v akciji dobi za okol 55k. Lahko je pa tudi kaka druga firma. Zdej pa kakšni predlogi, pohvale graje, itd...

LP

Uporabniški avatar
RedBull™
Moderator foruma

Napisal/-a RedBull™ To dec 21, 2004 9:27 pm

ubistvu jst nimam pojma glede tega,lahko pa vprašaš tukaj http://med.over.net/phorum/list.php?f=114
Ko grobar s ceste me bo pobral,vedite da redbull smrti se ni bal.

s_mande
Stalni uporabnik

Kraj: Koroska

Napisal/-a s_mande To dec 21, 2004 9:33 pm

Pozdrav!!!
Teden dni nazaj sem sam kupil digitalni slika aparat CANON A85,zelo dober slika aparat!Nikakor ne kupuj SONY-a,poglej malo po internetu model CANON A75-dober in cisto dovolj za domaco uporabo+compact flash kartica 256MB pa imas zelo dober slika aparat in sigurno ti nebo zal za nakup!Premisli malo pa vso sreco pri nakupu!

Se link izvoli : http://www.nakupovanje.net/catalog/p110 ... arat-.html

Uporabniški avatar
G0lden
Stalni uporabnik

Kraj: Maribor in okolica

Napisal/-a G0lden To dec 21, 2004 9:46 pm

Moj glas gre vsekakor k Canon aparatom , ki za razliko od SONY-ev (ki niso slabi) , poznajo novo tehnologijo obdelave fotografije in kompresiranje le-te.Govorim o prenovljenem DIGIC procesorju ki preračunava Č/B ,kontrast in svetlobo za najbolj optimalne fotografije glede na kakršne koli razmere.Bodisi je to tema,mrak,svetel dan....Aparat bo vedno samodejno nastavit hitrost zaslonke,zaklopke tako da bo slika super lepa (če seveda aparat premore dovolj veliko število megapik,govorim o 3.0 in navzgor).Kot sem že omenil , Canonu je Sony res konkurenca,oba sta vrhunska fotoaparata kar se tiče tehnologije,vendar je moj glas za Canon.Preiskusil sem oba..Prav tako imam oba in poleg teka še Nikona (ki ne spada v ta razred).Odločitev je tvoja.

LP,G0lden

sixtoo
Novinec

Napisal/-a sixtoo To dec 21, 2004 10:14 pm

vsekakor canon-js sm meu sony-ja dsc p71 pa mi je u 11 dneh ekranck crknu
sm ga sam nazaj nesu, vzel dnar in su po canona
zdj mam pa canona g2 doma-js ti vsekakor priporočam canona

tje
Nov uporabnik

Kraj: Domžale

Napisal/-a tje To dec 21, 2004 10:17 pm

jst mam olympus minimju in je super, okrancek je dobro viden na soncu, sicer je samo 2x opticni zoom, veliko moznosti za obdelavo slike, skratka dober,

Uporabniški avatar
killah bee
Smrtonosni čebelj

Kraj: RS

Napisal/-a killah bee To dec 21, 2004 10:18 pm

Jest mam Canon A70, in je za domačo uporabo zakon, ima funkcije kot jih imajo dražji digiči,tko da se lahko na 1000 in 1 način poigravaš kako fotko hočš met, uglavnem Zakon ;)

Definitivno Canon od A70 serije naprej ;)

LP Killah bee
Slika

koki81
Novinec

Kraj: MB

Napisal/-a koki81 To dec 21, 2004 10:19 pm

V mercatorju mas tele sonyijeve digitalce za 60k +128mb kartica idi pogledat akcija je do konca leta 8)
VW

Uporabniški avatar
killah bee
Smrtonosni čebelj

Kraj: RS

Napisal/-a killah bee To dec 21, 2004 10:23 pm

Drugače si pa poglej tole stran kjer imaš primerjave digičev, Priporočam ;)

http://www.dpreview.com/

LP Killah bee
Slika

Uporabniški avatar
BiMMER
Moderator foruma

Kraj: Lucija, Slovenija

Napisal/-a BiMMER To dec 21, 2004 10:23 pm

tako, glede na to da vsake toliko časa delam kot SONY promotor in 2x letno hodim na seminarje o teh stvareh ti bom priporočal DSC-P73. Za tak denar krasen digitalec, v Big Bangu ga dobiš za 64k SIT skupaj s 256MB kartico. Jst sam uporabljam DSC-W12 proti kateremu se lahko tile Canončki A95 kr pošteno skrijejo.
Še to, glede na to da se pogovarjate o procesorjih. A mogoče veste da je Sony prvi na svetu razvil CCD čip, ki je srce digitalca in pretvarja svetlobo, ki pade skozi lečo na čip v sliko. Canon in Olympus kot foto znamke takrat še niso slišale za digitalno obdelavo slike. In če ti je crknil ekranček na P71 si imel pač smolo. Nevem zakaj posplošuješ, kot da se pa Canon še ni noben pokvaru. Lahko povem iz prve roke da se je mojemu prvemu sosedu se je pokvaril A75 pa ga je dal na servis in dela naprej. Zato pa je garancija, pri Sony-jih še celo 3 leta!
Zadnjič spremenil BiMMER, dne To dec 21, 2004 10:26 pm, skupaj popravljeno 1 krat.
-JuRE-
BMW F30, bj. 2017

Uporabniški avatar
Stuhec
Novinec

Kraj: M. Sobota

Napisal/-a Stuhec To dec 21, 2004 10:24 pm

jaz imam sony p-51 2 leti in sem z njim naredu cca 5000 in nimam kaj rect, zaekrat se dela, odvisni pa je tudi zakaj ga rabis: locljivost, dig. zoom, obt. zoom '

Uporabniški avatar
lublancan
Poznavalec foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a lublancan To dec 21, 2004 10:38 pm

mam p73, dozdej delu tud z p72 in p71, z nobenim ni blo problemou, 3 leta garancije z 156 mb kartico pa 60-65 000
podpis

Uporabniški avatar
Tomaz40
Poznavalec foruma

Napisal/-a Tomaz40 To dec 21, 2004 10:44 pm

poglej na forum:www.e-fotografija.com.

Ko sem jest kupoval, sem tam največ izvedel. Po mojem skromnem mnenju, je slika približno enaka pri fotoaparatih, ki imajo ceno okoli 60 jurjev. Jest sem mojega kupil zato, ker ima 10X optični zoom in mislim da je za amaterja zoom eden izmed najpomembejših faktorjev, tko da jest bi gledal fotoaparate, glede na optični zoom.
Če bi hitrost ubijala, bi bili vsi dirkači že zdavnaj mrtvi.

Uporabniški avatar
lublancan
Poznavalec foruma

Napisal/-a lublancan To dec 21, 2004 10:52 pm

tomaz40 je napisal/-a:poglej na forum:www.e-fotografija.com.

Ko sem jest kupoval, sem tam največ izvedel. Po mojem skromnem mnenju, je slika približno enaka pri fotoaparatih, ki imajo ceno okoli 60 jurjev. Jest sem mojega kupil zato, ker ima 10X optični zoom in mislim da je za amaterja zoom eden izmed najpomembejših faktorjev, tko da jest bi gledal fotoaparate, glede na optični zoom.

no ja
ko kupuješ aparat morš gledat še kej druzga
recimo baterije, sony rab 2
canon mislm da 4
recimo olympus ma pa svoje baterije, ki so slabe in stanejo 10 000
v druge fotkiče lahk za prvo silo vtakneš kar alkalne

torej je kar velika razlika v teži
potem je tuki še velikost fotkiča

velikost zaslona, možnost ročnega nastavlanja (kmal automatske nastavitve niso zadost)
velik, cenejših fotkičev ma večino stvari kar na auto, ročnih stvari pa sploh ne - recimo kodak

torej gledat morš na optični zoom, baterije, velikost, ceno, velikost zaslona, možnost nastavitev, garancija....
med top prideta canon in sony
po mojem osebnem mnenju, vsaj zaradi velikosti in garancije, je sony boljša izbira

ne pa kupvat noname firm, ki po enem letu nimajo več servisa
podpis

Uporabniški avatar
G0lden
Stalni uporabnik

Napisal/-a G0lden To dec 21, 2004 10:52 pm

BiMMER je napisal/-a:Še to, glede na to da se pogovarjate o procesorjih. A mogoče veste da je Sony prvi na svetu razvil CCD čip, ki je srce digitalca in pretvarja svetlobo, ki pade skozi lečo na čip v sliko.

:lol: :lol: :lol:
No reči mi kateri digitalc ne pretvarja svetlobe ki pade skozi objektiv na čip v sliko ??
Ajaaaa,redko keri :roll:

Uporabniški avatar
G0lden
Stalni uporabnik

Napisal/-a G0lden To dec 21, 2004 10:59 pm

lublancan je napisal/-a:
no ja
canon mislm da 4

velikost zaslona, možnost ročnega nastavlanja (kmal automatske nastavitve niso zadost)
velik, cenejših fotkičev ma večino stvari kar na auto, ročnih stvari pa sploh ne - recimo kodak

torej gledat morš na optični zoom, baterije, velikost, ceno, velikost zaslona, možnost nastavitev, garancija....
po mojem osebnem mnenju, vsaj zaradi velikosti in garancije, je sony boljša izbira

Res je kar si rekel...kmalu avtomatik več ni dovolj in Canon je tudi v tem cenovnem razredu pomislil na to..
Kajti digitalec omogoča nastavljanje zakasnitve zaslonke in zaklopke,razne efekte,do nočnih "minuto" odprtih zaslonk in zbere dovolj svetlobe da verjameš ali ne dela krasne fotografije v nočni panorami..
Baterije so res 4 pri Canonu,ampak medtem ko sony drži 2 ,ki mimogrede manj časa držita kot 4 Canonove...bi jaz razmislil

Uporabniški avatar
Tomaz40
Poznavalec foruma

Napisal/-a Tomaz40 To dec 21, 2004 11:07 pm

lublancan je napisal/-a:
tomaz40 je napisal/-a:poglej na forum:www.e-fotografija.com.

no ja
canon mislm da 4

Ja samo te stvari, ki si jih opisal so pomembne kadar kupuješ fotoaparat za vsaj 120-130 jurjev, pa še to je zelo zelo malo. Za 60 jurjev, bo dobil osnovni digitalc, ki ga uporabljajo samo in izključno amaterji. Torej v velikosti zaslona ni večjih razlik, verjetno bodo avtomatske nastavitve popolnoma zadosti, v velikosti aparata tut ni razlik vrednih omembe in tudi razlike v teži so popolnoma zanemarljive.
Res sem pozabil omenit baterije, sej je je kriza če ti sredi nemčije crkne akumulator imaš pa samo enega. Torej baterije morjo bit take, da pašejo v digitalca navadne baterije.

Jest sem kupil Canon S1 IS in sem zadovoljen z njim. Crknilo ni nič, star je 5 mesecev, z njim pa je narejeno čez 2000 fotogarfij, navadil pa sem se ga takoj.

Predlagam da kontaktiraš Matjaža Intiharja na prej omenjenem forumu in povprašaš njega. Meni je on svetoval in po mojem bo tudi tebi povedal kar te zanima. Se pa človek poklicno ukvarja z digitalno fotografijo tko da mislim da ti ne bo trosil slame.
Če bi hitrost ubijala, bi bili vsi dirkači že zdavnaj mrtvi.

Cizi
Stalni uporabnik

Kraj: Maribor

Napisal/-a Cizi Sr dec 22, 2004 12:18 am

Mislim, da je Canon A75 nekje v tem cenovnem rangu, super aparat.

Uporabniški avatar
Tilen
Moderator foruma

Kraj: Celje

Napisal/-a Tilen Sr dec 22, 2004 10:24 am

BiMMER je napisal/-a:tako, glede na to da vsake toliko časa delam kot SONY promotor in 2x letno hodim na seminarje o teh stvareh ti bom priporočal DSC-P73. Za tak denar krasen digitalec, v Big Bangu ga dobiš za 64k SIT skupaj s 256MB kartico. Jst sam uporabljam DSC-W12 proti kateremu se lahko tile Canončki A95 kr pošteno skrijejo.
Še to, glede na to da se pogovarjate o procesorjih. A mogoče veste da je Sony prvi na svetu razvil CCD čip, ki je srce digitalca in pretvarja svetlobo, ki pade skozi lečo na čip v sliko. Canon in Olympus kot foto znamke takrat še niso slišale za digitalno obdelavo slike. In če ti je crknil ekranček na P71 si imel pač smolo. Nevem zakaj posplošuješ, kot da se pa Canon še ni noben pokvaru. Lahko povem iz prve roke da se je mojemu prvemu sosedu se je pokvaril A75 pa ga je dal na servis in dela naprej. Zato pa je garancija, pri Sony-jih še celo 3 leta!

Ne rečem, da so Sony-ji slabi a so žal zelo povprečni. Prebral sem že dosti opisov (nekaj napisal tudi sam), preklikal dosti digitalcev (tudi analognih, da ne bo pomote) in me še nobeden Sony ni prepričal. Vedno sem bil pri Canonu (omenjeno serijo A75-95) ti tudi sam priporočam, dočim ti resnično priporočam Nikonove digitalce. Res je, da se Nikon prejšnja leta ni kaj dosti premaknil na digitalnem področju a ta problem v celoti odpravlja. Na tržišče je prišel fantastičen D70 (verjetno malenkost predrag zate), v tem rangu 100.000 (Nemčija) pa je model Coolpix 5400, ki bo vsakčas dobil naslednika, zato lahko pričakuješ še dodaten padec cen, če pa želiš še malenkost več in 2/3 CCD senzor pa lahko posešež po 5700, ki je res odlična digitalna kompaktna kamera. In ne, nisem Nikon promotor. :D

LP
Slika

Uporabniški avatar
acid
Poznavalec foruma

Kraj: Vuzenica/MariboR

Napisal/-a acid Sr dec 22, 2004 12:51 pm

Tudi jaz se odločam za nakup digitalnega fotoaparata zdej pa me zanima kaj mi svetujete zaenga. Uporabljal bi ga predsem za domačo uporabo za zabavo skratka kadar je treba nardit kakšno slikco. :D Nisem zahteven glede kakovosti slike, uporabljal bi ga samo amatersko. Gledal sem sony dsc-p73 ki je kar ugoden potem tudi canon a400 in pa canon a85. Kaj predlagate?
*** VOLKSWAGEN GOLF MKV TSI GT 170PS ***
Vrni se na Nima veze z avtomobilizmom

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov