Za vse kar ne paše pod ostale debate, prosti čas...

Punto ABARTH
Poznavalec foruma

Nakup Skuterja!

Napisal/-a Punto ABARTH Sr jan 05, 2005 1:57 pm

Zivjo, odlocil sem se da bi si za poletje poleg avta nabavil se enga skuterja za drajsanje na okol.

in namrec v oci mi je padel tale AEROX :

http://www.avto.net/2004/motornaKolesa/ ... ?id=23096#

namrec zanima me, ce kdo tega skuterja pozna, lastnik je pa iz Laškega!

Vse informacije so dobrodosle!!!

LP

Uporabniški avatar
Furious_G
Novinec

Kraj: Železniki

Napisal/-a Furious_G Sr jan 05, 2005 2:34 pm

zakj mal sumim da je blo tole štrihano... ne vem no, nism še vidu nobenga take barve, nalepk pa tud nima. drgač je pa aerox zlo fajn za vozit, bremze so hude, leti tud kr uredu le sedenje na njem se mi ne zdi kej preveč udobno(za sopotnika sploh k na tanku sedi).
če pa hočeš runnerco letnik 97, z nekaj praskami me pa lahko kontaktiraš ;)

Uporabniški avatar
dj_em
Poznavalec foruma

Kraj: Zemlja --> Evropa --> pr mami doma :D

Napisal/-a dj_em Sr jan 05, 2005 2:48 pm

huda ta yamaha pa tut dost teška....
sam nevem jest bi jo raj mal sprobu predn kupš pa poglej tut za kako runner 180 ccm

Uporabniški avatar
Spyker
Poznavalec foruma

Kraj: okolica Ljubljane

Napisal/-a Spyker Sr jan 05, 2005 2:58 pm

Najbolje se da pedenat runnerce, imajo tud zelo vzdržljive mašine, je pa že veliko zgonenih. Priporočam ti predvsem kakšno 180ccm runnerco ker niso dost dražje od 50ccm. Drugače pa odvisno za kaj boš imel motor, če bi rad da ti skuter pošteno leti vzemi runnerco, tud aerox je dobra izbira, če pa bi rad da ti bi čimmanj žrlo pa da nisi zahteven glede moči in hitrosti pa vzemi Aprilio SR50 DiTech ker ima daleč najmanjšo porabo (ali pa piaggio nrg pure jet al pa gilera runner pure jet). Na ditech oz. purejet mašine pa ne računat kar se tiče moči in hitrosti, res pa da imajo pospeške dobre in porabo izredno majhno.

Vse je odvisno od tvojih želja in za kaj boš skuter uporabljal oz. kakšne so zahteve ;)
Če je ravno, ni zabavno.

Uporabniški avatar
honda man
Novinec

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a honda man Sr jan 05, 2005 2:59 pm

a ni to siva barva?
k js sm meu isto barvo k je ta na sliki, je pa res kaj je prej furious_g napisal o njem

žAgAr
Nov uporabnik

Kraj: ljubljana

Napisal/-a žAgAr Sr jan 05, 2005 3:01 pm

zame je aerox tehnično najboljši scooter- zato ga tudi sam imam :)
drugače pa punto ABARTH če hočeš kj koristnega zvedet o samem scootu bi blo dobr da obiščeš strani kot so http://www.motosvet.com/ ali pa http://www.scooterriders.com/ kjer so forumi samo o scootih in boš verjetno zvedel veliko več kot tukaj ;)

drugače pa zgleda scoot dobro ohranjen in negovan :) odstranjeno ima zadnjo strehco in ima namesto centralnga stojala stransko tačko ter preoblečen zic ;)

in glede tega da imajo ostali scooti več placa za sopotnika to ni res res pa je da imajo sedež za sopotnika enako mehek kot je sedež za voznika placa pa je manj :!:
drgač pa sj motor itak zase kupuješ in ne za druge :)

runerca ima tudi svoje probleme kot je recimo to da je zamaknjen cev motor-no vsaj pri večini in da nimaš veliko prostora za noge oz jih imaš lahko v samo enem položaju :!: jih je tudi največ zato jih tudi največ pokradejo kar pa je pri runerci tudi dokaj enostavno in tudi cic se da odpret brez kluča ne da bi kaj polomu :x

napedenat pa se da vsak scooter enako dobro in to da bi se dal gilere bolš ali pa kaj takega sploh ni res :!:
imajo pa nekateri lastniki runerc probleme ker jim števci zelo lažejo tako mislijo da se vozijo 110km/h u resnici pa grejo 70-80 km/h no pa sj da števci lažejo je značilno za vse scoote :cry:
Zadnjič spremenil žAgAr, dne Sr jan 05, 2005 3:24 pm, skupaj popravljeno 1 krat.

Uporabniški avatar
Furious_G
Novinec

Napisal/-a Furious_G Sr jan 05, 2005 3:05 pm

raznih pure jet pa ditech stvari jst nebi kupvov. preveč tehnike je že tuki notr. brezveze za skuter. sploh pa nebi kupu aprilie sr, ker z njo se mi pa zdi tko čudna vožnja. skuter je čist premehek. v ovinkih sm mev zlo slab občutek, vse neki opleta (pa brez zamere vozniki sr)
glede runnerce 180 ti pa tkole rečem... če kupuješ skuter, kupi 50ccm, če kupuješ močnejšo stvar, kupi motor! drugač pa z runnerco nebi bil razočaran. moja ma 20k km, pa dela k urca! je zlo udobna, tud sopotnik sedi kraljevsko zadej. če kupiš starejši letnik maš pod zicom največ placa(novejši majo pod zicom akomulator). všeč mi je tud to k je skuter mal bolj trd, kar je zlo vredu po ovinkih.

Punto ABARTH
Poznavalec foruma

Napisal/-a Punto ABARTH Sr jan 05, 2005 3:29 pm

V bistvu je tkole, imel sem ze oba skuterja Aeroxa sem vozil 3leta non stop z njim naredil 40-50k km vendar je bil na koncu motor dobesedno hin s tem da ni blo na njem nc vec original motor je bil dotalka predelan. Drugace mi je aerox eden najlepsih skuterjev kar jih je. Glede ranerja sem ga mel pa cez lansko poletje in z njim nisem nardil vec kot 2k km saj sem se vecina vozil z avtom.

Motor ne kupujem za vsakdanjo uporaba, pac pa le toliko da v tistih vrocih poletnih dneh ne rabis svicat v avtu. mislim ga pa met sam moal za okoli drajsat tko da na sezono ne bom nardil vec kot 1-2k km. Ne mislim ga pa tudi neki frizirat, ker potem zacne pocas vse crkvat.

Zdaj sem kontaktiral lastnika in sm mu ze po tel zbil na 200k sit, s tem da ima motor 6k km. leovinchi zx izpuh, nove gume, ter stransko tacko, mislim da za tak letnik ni prehuda cena ali paè?

Uporabniški avatar
Spyker
Poznavalec foruma

Napisal/-a Spyker Sr jan 05, 2005 3:45 pm

Če ga dobiš res za 200k sit, je to poceni, ampak na tvojem mestu bi bil ZELO skeptičen glede kilometrov. ZA moje pojme kukr mam izkušnje, ma motor prevrtene kilometre nazaj. TO samo sklepam ampak glede na to da je letnik 99, torej je star 6 let in ima 6.000 km, torej je povprečno motor prevozil posranih 1000 kilometrov na leto kar se mi zdi da pretirano malo, tok malo se vozjo mogoče samo kakšni že starejši možakarji pa še to res zelo zelo malo ker 1000 km na leto je praktično tko kot ti bi skoz motor v garaži stal (jaz naredim tudi do 10.000 km/sezono in sem praltično skoz na cesti). No ampak sem prepričan da tega motorja nima kakšen umirjen starejši možakar (sklepam ker ima stransko tačko, zx izpuh,...in to dajejo na motor mulci ;) ). Tako da previdno s tem motorjem na avto.netu :!:
Če je ravno, ni zabavno.

Punto ABARTH
Poznavalec foruma

Napisal/-a Punto ABARTH Sr jan 05, 2005 7:57 pm

Demo je napisal/-a:Èe ga dobiš res za 200k sit, je to poceni, ampak na tvojem mestu bi bil ZELO skeptièen glede kilometrov. ZA moje pojme kukr mam izkušnje, ma motor prevrtene kilometre nazaj. TO samo sklepam ampak glede na to da je letnik 99, torej je star 6 let in ima 6.000 km, torej je povpreèno motor prevozil posranih 1000 kilometrov na leto kar se mi zdi da pretirano malo, tok malo se vozjo mogoèe samo kakšni že starejši možakarji pa še to res zelo zelo malo ker 1000 km na leto je praktièno tko kot ti bi skoz motor v garaži stal (jaz naredim tudi do 10.000 km/sezono in sem praltièno skoz na cesti). No ampak sem preprièan da tega motorja nima kakšen umirjen starejši možakar (sklepam ker ima stransko taèko, zx izpuh,...in to dajejo na motor mulci ;) ). Tako da previdno s tem motorjem na avto.netu :!:

glede km res ni za verjet, sej pravim motor bom sel pogledat se zapelat in to je to!
vendar me pa km sploh ne zanimajo, vazn je bolj kko motor laufa je ohranjen,....

Uporabniški avatar
Furious_G
Novinec

Napisal/-a Furious_G Sr jan 05, 2005 8:00 pm

jst še zdj mislem da je bil štrihan... pa to mi je tud mal smešno da ti kr po telefonu spusti ceno za 40k?! a je tok obupan al kaj? pej gledat, pa fajn preglej vse skupi, da se ne boš nategnu...

Uporabniški avatar
K0zM0
Uporabnik

Kraj: Velenje z okolico ;)

Re: Nakup Skuterja!

Napisal/-a K0zM0 Sr jan 05, 2005 8:13 pm

Punto ABARTH je napisal/-a:Zivjo, odlocil sem se da bi si za poletje poleg avta nabavil se enga skuterja za drajsanje na okol.

LP

kako naključje js tuud!
:)
ma kdo kej?
Slika

crazi
Stalni uporabnik

Kraj: Konjice

Napisal/-a crazi Sr jan 05, 2005 8:14 pm

Bicikil si kupu pa bo!! bo mal kondicije!!!! :D :D
Slika
PUNTO GT 1.4 132KM

Uporabniški avatar
tomosaki
Novinec

Kraj: vrhnika

Napisal/-a tomosaki Sr jan 05, 2005 8:19 pm

K0zM0 je napisal/-a:
Punto ABARTH je napisal/-a:Zivjo, odlocil sem se da bi si za poletje poleg avta nabavil se enga skuterja za drajsanje na okol.

LP

kako naključje js tuud!
:)
ma kdo kej?

Jst mam runnerco za prodat :D
Slika

Punto ABARTH
Poznavalec foruma

Napisal/-a Punto ABARTH Sr jan 05, 2005 8:24 pm

vglavnem pogledat ga bom sel pa kr z dnarjem zraven ce se bo kaj spustil, ce pa je bil barvan pa da je vredu narjeno pa itak ni panike. bom se videl kak bo!

Uporabniški avatar
K0zM0
Uporabnik

Kraj: Velenje z okolico ;)

Napisal/-a K0zM0 Sr jan 05, 2005 8:38 pm

crazi je napisal/-a:Bicikil si kupu pa bo!! bo mal kondicije!!!! :D :D

mam js dobr pecikl, pa kondicijo, samo nebom zj lubic na štangi na sladolet vozu! ;) :twisted:
Slika

Uporabniški avatar
rok46
Poznavalec foruma

Kraj: Novo mesto

Napisal/-a rok46 Sr jan 05, 2005 9:05 pm

tist k je reku da je SR slaba za vožnjo pa mehka...mislm,da teb manka mal znanja o skuterjih...use je odvisno od tega kak je amortizer.če je trd se dobr pele usak motor,najbolša kombinacija je trd amortizer + dobre gume k se držijo dobro...pa dimenzija gum je tud zlo pomembna. doma ma SRko rossi replica,pa ma komplet polini evolution predelavo in motor tud leti,spomlad ga bom začeu prodaja k nameravam kupt avto...prej sm meu bl švoh gume gor,so ble znucane,k sm eneparkat preveč pametn biu pa sm mal skuru zadno gumo :oops: :-P kaj čš...poleti sm dau gor nove gumce,spredaj 130,zadaj 140 tko k ma aerox serijsko in motor se pelje prfektno po ovinkih...za moje pojme je aerox biu daleč najbolši skuter glede lege in vožnje nasploh,temu pripomorejo dobre gume in amortizer trd kukr sm že omenu,ampk zdj se jst z aprilio pelm čez ovinke bolš k z aeroxom od frenda.aerox ma idin mal placa za noge,pa na aprili bl na visokm sediš.ne mislte da kle to govori en navadn 14 letn mulc k ma 2 mesca motor in nč izkušenj.skuterja mam že 5 let in sm dau že mrskaj čez z nim,tud štendr je že brusus večkrat po tleh pri polaganju tko se ga da položit.priporočam ti aprilio Sr al pa aeroxa k sta zame najbolša skuterja kar jih je...raznih giler,pa nrg-jev neb kupvou k jih je tolk da se kr drek meša z nimi,pa še to pomankljivost majo da lahko skor uskemu odpreš zic in uzameš vn kar hočeš.s svojim ključem sm odpru že nešteto koliko prtlažnikou od nrg-jev in giler,pa naj kdo proba :) pa še aerox in aprilia mata minareli mašino ki je najbol dostopna za popravila.da ne govorim o zakompliciranosti runurja al pa kakega peugeota k se matraš pou ure da prideš do avspuha...moj skuter gre 130,res da sem dau velik nanga ampk mi ni žau.štima prfektna,pospeški taki da marsi ker avto prehitim lahko in nešteo drugih stvari...pa še o onem aeroxu.barva ni original,bil je barvam ampk to ne pomen nč,če plastika gor stoji kul pa ni počena ni overe zarad tega...in ne števca se ne more kr tko vrtet morš ker je use skp čudnu zvezan smo probal pr frendu, z mašinco bi pa preklet doug tole delou.enostavnejše je da samo stakneš zajlo in to je to ;) z zx izpuhom bi pa mogel it ukul 85,90...pa probej se brez rok pelat.če ti balanca mal zavija pol so vilce fuč in je blo orng padeno...pa dobr nakup

LP
Slika

Uporabniški avatar
Spyker
Poznavalec foruma

Napisal/-a Spyker Sr jan 05, 2005 9:23 pm

rok46 če se pa že glede proizvajalcev avtomobilov ne strinjava ravn najbolj se pa glede skuterjev :pij:

Tud sam vozm Aprilio SR in glede lege na cesti in vožnji skozi ovinke je res 1A. Kdor govori da temu ni tako sta samo dve možnosti: a nima pojma o skuterjih oz. vožnji skuterjev; ali pa je vozil zjebano sr-ko oz. z zjebanimi amortizerji, skrivljenimi vilicami,... ;)

Sicer sama mašina Aprilie je druga zgodba ampak SR je men vredu skuter, le pod pogojem da ni ditech. Sam mam ditecha in vidm da kle je preveč ene tehnologije notr pa elektronke, injektorji, ecu,...to ni za 50 ccm 2t skuter, vsaj zaenkrat še ne...spet popolnoma odvisno od izkušenj ;)
Če je ravno, ni zabavno.

Uporabniški avatar
Josephe
Stalni uporabnik

Kraj: LJ-črnuče

Napisal/-a Josephe Sr jan 05, 2005 9:23 pm

rok46 je napisal/-a:tist k je reku da je SR slaba za vožnjo pa mehka...mislm,da teb manka mal znanja o skuterjih...use je odvisno od tega kak je amortizer.če je trd se dobr pele usak motor,najbolša kombinacija je trd amortizer + dobre gume k se držijo dobro...pa dimenzija gum je tud zlo pomembna. doma ma SRko rossi replica,pa ma komplet polini evolution predelavo in motor tud leti,spomlad ga bom začeu prodaja k nameravam kupt avto...prej sm meu bl švoh gume gor,so ble znucane,k sm eneparkat preveč pametn biu pa sm mal skuru zadno gumo :oops: :-P kaj čš...poleti sm dau gor nove gumce,spredaj 130,zadaj 140 tko k ma aerox serijsko in motor se pelje prfektno po ovinkih...za moje pojme je aerox biu daleč najbolši skuter glede lege in vožnje nasploh,temu pripomorejo dobre gume in amortizer trd kukr sm že omenu,ampk zdj se jst z aprilio pelm čez ovinke bolš k z aeroxom od frenda.aerox ma idin mal placa za noge,pa na aprili bl na visokm sediš.ne mislte da kle to govori en navadn 14 letn mulc k ma 2 mesca motor in nč izkušenj.skuterja mam že 5 let in sm dau že mrskaj čez z nim,tud štendr je že brusus večkrat po tleh pri polaganju tko se ga da položit.priporočam ti aprilio Sr al pa aeroxa k sta zame najbolša skuterja kar jih je...raznih giler,pa nrg-jev neb kupvou k jih je tolk da se kr drek meša z nimi,pa še to pomankljivost majo da lahko skor uskemu odpreš zic in uzameš vn kar hočeš.s svojim ključem sm odpru že nešteto koliko prtlažnikou od nrg-jev in giler,pa naj kdo proba :) pa še aerox in aprilia mata minareli mašino ki je najbol dostopna za popravila.da ne govorim o zakompliciranosti runurja al pa kakega peugeota k se matraš pou ure da prideš do avspuha...moj skuter gre 130,res da sem dau velik nanga ampk mi ni žau.štima prfektna,pospeški taki da marsi ker avto prehitim lahko in nešteo drugih stvari...pa še o onem aeroxu.barva ni original,bil je barvam ampk to ne pomen nč,če plastika gor stoji kul pa ni počena ni overe zarad tega...in ne števca se ne more kr tko vrtet morš ker je use skp čudnu zvezan smo probal pr frendu, z mašinco bi pa preklet doug tole delou.enostavnejše je da samo stakneš zajlo in to je to ;) z zx izpuhom bi pa mogel it ukul 85,90...pa probej se brez rok pelat.če ti balanca mal zavija pol so vilce fuč in je blo orng padeno...pa dobr nakup

LP

Glede kilometrov, samo vprašam.
Do koliko gredo števci na skuterjih, do 9999km ?
In kako meri kilometre.
Ker jaz bi kar na bormašino( vrtalni stroj ) priklopil števec-kolo in bi lavfalo čez noč in kmalu mislim da bi se moral števec obrniti.
To je bilo le hipotetično.

LP Joseph

Uporabniški avatar
Spyker
Poznavalec foruma

Napisal/-a Spyker Sr jan 05, 2005 9:26 pm

@ Josephe: kilometri pri števcu na skuterju gredo navadno do 99.999
Če je ravno, ni zabavno.
Vrni se na Nima veze z avtomobilizmom

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 9 gostov