Daco je napisal/-a:Vse lepo in prav, sam ne razumem zakaj bi se zakon o dohodnini spreminjal samo za studente? A ste vi kao nek über razred v drzavi? Sej je v tem zakonu mnogo tega, kar zuli "navadne" drzavljane - davkoplacevalce. Pa si nas videl zbirat podpise? Ce jih se mi zacnemo zbirat, kdo vam bo pa pol studij placal? A bos sel po kredit na banko, da bos lahko placal solnino da koncas studij?
Lej nocem kreganja, pa mogoce je res kaka pomankljivost v zakonu, ki bi se sicer lahko korigirale, je pa v osnovi dober zakon kajti priznas ali ne so studentski servisi ena velika pralnica denarja. Zal ste pa studentje vodljivi kot ovce in to posamezniki na vodilnih polozajih studentskih organizacij s pridom izkoriscajo.
Mafia.press:P
Trigger je napisal/-a:Mislim jaz zaslužim na mesec v povprečju od 50k sit do 90k sit. Dosti? Niti ne če pomisliš da za teh kurčevih par jurijev žrtvujem use vikende ker delam nočne(najbolj zgodaj končam ob 3 najkasneje ob 7 zjutraj), da si lahko plačam zavarovanje za avto bencin, študentsko sobo, bone, fotokopije, zvezke, knjige, ipd.
LP
xopy je napisal/-a:Trigger je napisal/-a:Mislim jaz zaslužim na mesec v povprečju od 50k sit do 90k sit. Dosti? Niti ne če pomisliš da za teh kurčevih par jurijev žrtvujem use vikende ker delam nočne(najbolj zgodaj končam ob 3 najkasneje ob 7 zjutraj), da si lahko plačam zavarovanje za avto bencin, študentsko sobo, bone, fotokopije, zvezke, knjige, ipd.
LP
Ne ga seri!
Študentski dom je luksuz za 15jurjev (samska soba + catv prkljucek, telefon, internet), boni so ti za 12jurjev (pa se za manj se da spravt ce res nimas) in si ko raketa sit celi mesec. Zvezek rabs samo eden (mapa + listi = 2 jurja - 1x letno!).
Zdej ce mas avto pol pac ne spadas med studente, ampak med seratorje. Ker ce si ga ne mores prvoscit, pol se pac peles z vlakom/avtobusom/stopaj itd. Ma kaki avto dat studenti. Knjige in svečo, da čim prej skonča tvoje delo!
Jaz sem 200% za to, da obdavčijo študentsko delo. In ne sam tistih piclih 20% al kolk naredijo, ampak bi mogli 50%.
Če si študent študiraj, in koncaj tisto solo v 3-4 letih, ce hoces bit pa pocar pol pa delajin studiraj celo zivljenje, sam ne hodi k mamici pol zakaj ti drzava pobere 20%. In konc koncev ne delaj prek studenta, ampak se zaposli. Bos reku, ja sej se ne morem zaposlit. Zakaj pa se ne mores? Ker skoro polovica folka je do se daj preko studentskih napotnic delala! Jaz sem pred letom (pa se manj) bil student in sem tudi delal. Ampak ko pa nisi vec student, pol pa drzis j***a v rokah, ker ne dobis ene sluzbe. Pa ne da bi jamral, da nimam službe, pol sem stopil v akcijo in sem jo hitr dobil - mal srece in dost izkusenj. Ma sej se bo tudi to uredilo..
In ma kaki vracat denar pol drugo leto, ko izpises dohodnino. A delavcem kaj vrnejo? Ce jim kaj prevec odtrzejo, ampak drugace pa tudi ne.
Majhna drzava terja svoje!
[LePP] je napisal/-a:Ma dej kwa ste eni nekej pametni ... a mislte d so študenti in dijaki nwem bogataši al kwa, mal se zamislte d delaš 1 mesc od tega ti pa še država pobere keš??? Ja fak pol boš d sploh ne delaš!
xopy je napisal/-a:Trigger je napisal/-a:Mislim jaz zaslužim na mesec v povprečju od 50k sit do 90k sit. Dosti? Niti ne če pomisliš da za teh kurčevih par jurijev žrtvujem use vikende ker delam nočne(najbolj zgodaj končam ob 3 najkasneje ob 7 zjutraj), da si lahko plačam zavarovanje za avto bencin, študentsko sobo, bone, fotokopije, zvezke, knjige, ipd.
LP
Ne ga seri!
Študentski dom je luksuz za 15jurjev (samska soba + catv prkljucek, telefon, internet), boni so ti za 12jurjev (pa se za manj se da spravt ce res nimas) in si ko raketa sit celi mesec. Zvezek rabs samo eden (mapa + listi = 2 jurja - 1x letno!).
Zdej ce mas avto pol pac ne spadas med studente, ampak med seratorje. Ker ce si ga ne mores prvoscit, pol se pac peles z vlakom/avtobusom/stopaj itd. Ma kaki avto dat studenti. Knjige in svečo, da čim prej skonča tvoje delo!
Jaz sem 200% za to, da obdavčijo študentsko delo. In ne sam tistih piclih 20% al kolk naredijo, ampak bi mogli 50%.
Če si študent študiraj, in koncaj tisto solo v 3-4 letih, ce hoces bit pa pocar pol pa delajin studiraj celo zivljenje, sam ne hodi k mamici pol zakaj ti drzava pobere 20%. In konc koncev ne delaj prek studenta, ampak se zaposli. Bos reku, ja sej se ne morem zaposlit. Zakaj pa se ne mores? Ker skoro polovica folka je do se daj preko studentskih napotnic delala! Jaz sem pred letom (pa se manj) bil student in sem tudi delal. Ampak ko pa nisi vec student, pol pa drzis j***a v rokah, ker ne dobis ene sluzbe. Pa ne da bi jamral, da nimam službe, pol sem stopil v akcijo in sem jo hitr dobil - mal srece in dost izkusenj. Ma sej se bo tudi to uredilo..
In ma kaki vracat denar pol drugo leto, ko izpises dohodnino. A delavcem kaj vrnejo? Ce jim kaj prevec odtrzejo, ampak drugace pa tudi ne.
Majhna drzava terja svoje!
Daco je napisal/-a:[LePP] je napisal/-a:Ma dej kwa ste eni nekej pametni ... a mislte d so študenti in dijaki nwem bogataši al kwa, mal se zamislte d delaš 1 mesc od tega ti pa še država pobere keš??? Ja fak pol boš d sploh ne delaš!
Ja sej men je tut pol bols da ne delam, ce mi drzava pol place pobere za upokojence, studente in druge vrece brez dna :P
Dejstvo je, da ma zdaj ze skor vsak student svoj avto pa ne vem kaj... ok sej vem, da zivimo v takem svetu ko je to ze prakticno potreba. Sam dej ga srat pol, da nimas denarja. Kako ti pa sfolga za registracijo pa vzdrzevanje pa bencin placat? Prek studenta mal zasluzis, pa ce dobis kdaj kej od starcev in si srecen. Ja kul ne, mam full dobrega frenda, ki je student in bo po 3 letih prodal avto, ker je preprosto izracunal da mu nanese nekega pol miljoncka stroskov, katerih mu ni treba. Pa se bo zdaj kako leto fural z busom na fax in ga bo koncal pa bo pol nasel redno sluzbo in si kupil avto. Pa kolegica je iskala nekoga v decembru, ce ji "posodi" napotnico, kamor bi ji nakazali nek honorar, ki je padel z neba. Se je mogla prekleto potruditi, da je dobila nekoga, ki ni bil v nevarnosti da bi presegel mejni znesek, ki se ni obdavcen. Tko da se slepite tisti, ki mislite da je malo tistih, ki veliko zasluzijo prek studenta. Milijoni tolarjev se obracajo tko... pa vem je tut velik takih primerov, ki morajo delat da majo za sprot in nebom rekel da mi jih ni zal. Po drugi strani dragi Regy furas novega Getza, Trigger ti bi tut mel za avto pa pivo itd... sej ne recem da si tega ne zasluzita pa da vama ne privoscim. Sam roko na srce, tut brez tega nebi umrla - studirala bi pa vseeno lahko. Brezveze tuki razpravljat kaj prevec, ker bo prislo se do hude krvi. Zakon je pomoje potreben, edino kar bi lahko naredili je to, da bi dolocili nek mejni znesek ki bi bil neobdavcen - recimo 70k mesecno (govorim hipoteticno). To je zgolj moje subjektivno mnenje. Je pa res, da bi se mogoce lahko tega lotil se na kak drug nacin in bi recimo udarili po zebu delodajalce namesto studentov. Sam dejansko ste studentje tisti, ki se morate zavedati da ste z delom prek studenta kradli delo sebi kot bodocemu rednemu zaposlenemu, ker ste pac cenejsa delovna sila in ima delodajalec manj stroskov z vami. Resitev je v tem, da manj delate in vec studirate. Ko dostudirate si najdete dobro sluzbo in ste zmagali.... oziroma sele pol ste ga najebali![]()
Pa brez zamere
xandrej je napisal/-a:Zakaj pa je pol slovenije delalo na šudentske napotnice... Ljudje pa brez zaposlitev... Da ne govorim o upokojencij ki delajo na študentske napotnica... Tisti študent, ki redno dela bo itak dobil tisti svoj denar... Sicer na koncu leta ampk denar je...
Si fertik s šolo potem pa ne moreš v službo ker banda v penziji dela na študentske napotnice... Sicer pa kake so dajatve na redno zaposleno osebo v sloveniji to pa izak glava peče... Saj ni čuda, da je tak... Pa brez zamere...
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 4 gostov