Zanima me razlika med kabelskim internetom in adsl

Hvala in lp
Miha
Tomaz40 je napisal/-a:Kolegica je imela kabelsko pa je presedlala na ADSL. Cena je bila približno enaka, bil naj bi pa tko zlo počasen, da ni vidla velike razlike med kabelsko pa navadnim 56 modemom.
Jest pa imam že od začetka ADSL in ti informacij iz prve roke ne morem dat, res pa je, da potrebuješ najprej ISDN da namontiraš ADSL.
Predlagam da se pozanimaš glede kake akcije kot je bila včasih tista: ADSL za 2 SIT, pol pa kakšen študentski paket pa je.
Tattoo- je napisal/-a:Tomaz40 je napisal/-a:[b]V tvojem primeru, ko praviš, da že imate ISDN pa je ADSL zelo vabljiva ponudba...sploh če si študent/dijak. Najboljše, da se o obeh ponudnikih pozanimaš, kakšne ugodnosti ti prinašata (priključnina, naročnina, cena...) ter se odločiš. Odločitev je še vedno tvoja
Mihec Pihec je napisal/-a:Ja sej fora je v tem, da nimam ISDN, zato mal sprasujem.
Sem gledu na netu na strani telekom, pa je prikljucnina za isdn okol 30k + mesecna naročnina cca. 3000, potem pa še adsl priključnina okol 30k + mesečna naročnina okol 8000 sit. A je to mogoče?
Kabelska je pa TELEMACH okol 25k priključnina + okol 8k na mesec.
LP
lenivec je napisal/-a:soso je napisal/-a:je pa res da ni navaden kabl od kabelske za TV isto kot za internet morajo ti se en kabl dodatno vlacit ce se prav spomnim tak da se prej pozanimaj ce ima kaksen sosed da od njega potegnejo drugace te lahko tudi to kr precej drago stane! LP
navadn kabl je isto. tebi dajo samo drugo "vtičnico"
drugač pa tut po mojih izkušnjah mam rajši adsl kot kabl, pri kablu je le odvisno kok je linija zasedena, bol ko je zašopana počasneje gre. torej če si doma tam kjer je gužva na kablu maš več možnosti da nebo delalo na full hitrosti.
pa še koneckoncev kaj vsi jamrat za ta isdn, pol ko sta pa dva telefona pri bajti je pa vse vredu, ko ne gnjavi mati več ko se z babo menite
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov