Za vse kar ne paše pod ostale debate, prosti čas...

Uporabniški avatar
TheCjen
Novinec

Kraj: Gorenjska

Ebay- problem

Napisal/-a TheCjen Po mar 21, 2005 9:20 pm

Zdravo!

No zadeva je taka. Prejsni cetrtek (8.3.2005) sem prodajalcu v Nemciji nakazal doloceno vsoto denarja za CD changer. Prodajalec je top seller na Ebay-u. Se isti dan mi je po mailu potrdil prejem denarja in mi zagotovil, da bo artikel poslal se isti dan. Problem pa je, ker se danes nisem prejel paketa, kljub temu, da je od tega ze 8 delovnih dni. Po mojih prejsnjih izkusnjah kupovanja na Ebayu, so vsi paketi iz Nemcije prisli v treh, najkasneje v stirih dneh. Prodajalca sem se enkrat potem klical po telefonu in seenkrat mi je povedal, da je paket ze poslan, dal pa mi je tudi stevilko posiljke. Poslal pa je prek Deutsche posta (DHL). Na njihovi strani sem poskusil izslediti paket, vendar ocitno stevilka, ki mi jo je dal prodajalec ni sledilna stevilka. Klical sem tudi slovenski DHL in vse ostale postne sluzbe, kjer so mi povedali, da posiljanje iz drzav EU traja max. en teden, o paketu s to stevilko, pa ne vejo nicesar. Kaj se lahko naredim, da pridem do posiljke. Dvomim namrec, da transport traja toliko casa. Sem pa za changer placal kar precej denarja, tako da me precej skrbi. Hvala za pomoc!

Lp. TheCjen
The Earth is full - Go home

Matrix
Novinec

Re: Ebay- problem

Napisal/-a Matrix Po mar 21, 2005 9:46 pm

TheCjen je napisal/-a:Zdravo!

No zadeva je taka. Prejsni cetrtek (8.3.2005) sem prodajalcu v Nemciji nakazal doloceno vsoto denarja za CD changer. Prodajalec je top seller na Ebay-u. Se isti dan mi je po mailu potrdil prejem denarja in mi zagotovil, da bo artikel poslal se isti dan. Problem pa je, ker se danes nisem prejel paketa, kljub temu, da je od tega ze 8 delovnih dni. Po mojih prejsnjih izkusnjah kupovanja na Ebayu, so vsi paketi iz Nemcije prisli v treh, najkasneje v stirih dneh. Prodajalca sem se enkrat potem klical po telefonu in seenkrat mi je povedal, da je paket ze poslan, dal pa mi je tudi stevilko posiljke. Poslal pa je prek Deutsche posta (DHL). Na njihovi strani sem poskusil izslediti paket, vendar ocitno stevilka, ki mi jo je dal prodajalec ni sledilna stevilka. Klical sem tudi slovenski DHL in vse ostale postne sluzbe, kjer so mi povedali, da posiljanje iz drzav EU traja max. en teden, o paketu s to stevilko, pa ne vejo nicesar. Kaj se lahko naredim, da pridem do posiljke. Dvomim namrec, da transport traja toliko casa. Sem pa za changer placal kar precej denarja, tako da me precej skrbi. Hvala za pomoc!

Lp. TheCjen

"Mein eBay" -> "Nicht erhaltenen Artikel melden"
To je edino kar zaleže.

Uporabniški avatar
audi-fan
Novinec

Napisal/-a audi-fan Sr mar 23, 2005 12:46 pm

S Ebay-em imam pozitivne izkušnje. Se mi pa je enkrat vmešala carina, sicer ne vem zakaj ampak zahtevali so račun oziroma dokazilo koliko sem plačal in da nisem zahteval njihovega davka. Stvar je trajala cca 14 dni.
LP

Uporabniški avatar
Nixxon
Mojster foruma

Kraj: Vrhnika

Napisal/-a Nixxon Če mar 24, 2005 7:01 pm

Opomba: carine ni več.
Slika

Uporabniški avatar
FireSTORM
Poznavalec foruma

Kraj: Murska Sobota

Napisal/-a FireSTORM Če mar 24, 2005 7:53 pm

lahko se je paket kje med pošiljanjem izgubil...kar se nebi prvič zgodilo
sam potem če ga najdejo paket vrnejo prodajalcu potem pa on če je dobra duša pošlje še enkrat

maky
Moderator foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a maky Če mar 24, 2005 8:34 pm

Nixxon je napisal/-a:Opomba: carine ni več.

opomba: carine ni več za uvoz iz eu. Carino se še vedno plača za uvoz iz ostalih kontinenotv.
SlikaSlika

Uporabniški avatar
AgitatoR
Mojster foruma

Kraj: Rbn 104

Napisal/-a AgitatoR Če mar 24, 2005 9:53 pm

... in evropskih držav nečlanic. Izjema so dvostranski dogovori.
U ti mater kakšna kolona je danes. Še dobr, da sm taprvi.
Bencin je zakon. Probej se zadevati z dizlom. Neizvedljivo.

Uporabniški avatar
Sportivo
Poznavalec foruma

Kraj: Cerkno

Napisal/-a Sportivo Če mar 24, 2005 9:56 pm

Lahk je šlo pa na slovaško :? ??

Uporabniški avatar
mistervegas
Uporabnik

Kraj: Ptuj, okolica

Napisal/-a mistervegas Če mar 24, 2005 9:58 pm

Sportivo je napisal/-a:Lahk je šlo pa na slovaško :? ??

lol

to res več ni hec

@theCjen

kak si ti lahko denar nakazo ki je prišel isti dan na konto ??
mogoče imaš samo kakšno napako v številke pošilke, ali pa je pošilka že na slovaškem sprejeta :>

Uporabniški avatar
TheCjen
Novinec

Napisal/-a TheCjen Pe mar 25, 2005 2:31 pm

mistervegas je napisal/-a:
Sportivo je napisal/-a:Lahk je šlo pa na slovaško :? ??

lol

to res več ni hec

@theCjen

kak si ti lahko denar nakazo ki je prišel isti dan na konto ??
mogoče imaš samo kakšno napako v številke pošilke, ali pa je pošilka že na slovaškem sprejeta :>

Denar je prisel se isti dan do prodajalca, ker sem nakazal prek Western Uniona. Na slovasko paket ziher ni sel, ker sem klical prodajalca in je preveril naslov, tako da je bil zagotovo pravilno naslovljen. Mi je pa povedal , da v primeru, da paket ne pride do danes, dobi povrnjeno toliko denarja, kolikor je bila vrednost paketa, ker je bila posiljka zavarovana. Ko dobi denar povrnjen, mi poslje nov CD Changer. Upam da se bo zadeva vendarle resila, ceprav mi je vsak dan muka cakat.

Lp. TheCjen

Uporabniški avatar
S4sH
Novinec

Kraj: MS

Napisal/-a S4sH Pe mar 25, 2005 3:03 pm

Če je top seller in je pošiljka zavarovana ni problema. Naročil si v Slovenijo? Sam naročam v Avstrijo na pošto.. POlovične poštnine... edino pač ko prideš po paket plačaš 1€ :lol:

Uporabniški avatar
TheCjen
Novinec

Napisal/-a TheCjen Pe mar 25, 2005 4:00 pm

S4sH je napisal/-a:Če je top seller in je pošiljka zavarovana ni problema. Naročil si v Slovenijo? Sam naročam v Avstrijo na pošto.. POlovične poštnine... edino pač ko prideš po paket plačaš 1€ :lol:

Jap kupil sem pri top sellerju. A to pomen da majo vsi top sellerji zavarovane posiljke al samo nekateri? A mogoce ves koliko casa traja, da prodajalec dobi povrnjen denar, oz. ponovno poslje posiljko? Ja mas pa to prov, da se splaca v Avstrijo narocat, ampak se nisem pravocasno spomnil. Jah no, bom pa za naslednic vedu.

Lp. TheCjen

PiNkZ PoWeR
Novinec

Kraj: maribor

Napisal/-a PiNkZ PoWeR So mar 26, 2005 12:14 am

jaz sem dobu blatnike za clia od 16V... ni se nič izgubilo pa vse je bilo brez praske... ;)

PiNkZ PoWeR
Novinec

Kraj: maribor

Napisal/-a PiNkZ PoWeR So mar 26, 2005 1:13 pm

TheCjen je napisal/-a:
S4sH je napisal/-a:Če je top seller in je pošiljka zavarovana ni problema. Naročil si v Slovenijo? Sam naročam v Avstrijo na pošto.. POlovične poštnine... edino pač ko prideš po paket plačaš 1€ :lol:

Jap kupil sem pri top sellerju. A to pomen da majo vsi top sellerji zavarovane posiljke al samo nekateri? A mogoce ves koliko casa traja, da prodajalec dobi povrnjen denar, oz. ponovno poslje posiljko? Ja mas pa to prov, da se splaca v Avstrijo narocat, ampak se nisem pravocasno spomnil. Jah no, bom pa za naslednic vedu.

Lp. TheCjen

sam nekaj me zanima kako bodo oni na pošti vedeli da sem jaz ta oseba ki sem prišel po blatnike in so res blatniki za mene....

Uporabniški avatar
salesky
Poznavalec foruma

Kraj: Nova Gorica

Napisal/-a salesky So mar 26, 2005 1:19 pm

?? Verjetno boš mogu dat kak dokument, da dokažeš da si tisti ki piše tam.
The MAN
Vrni se na Nima veze z avtomobilizmom

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost