Za vse kar ne paše pod ostale debate, prosti čas...

Uporabniški avatar
Ronin
Stalni uporabnik

VIRUS!!!

Napisal/-a Ronin Pe apr 29, 2005 1:14 pm

There is no time...

Habir
Nov uporabnik

Napisal/-a Habir Pe apr 29, 2005 1:37 pm

:shock: uuu..to pa je virus in pol! Sam kaj mi more, mam Nortona 2005 in Norton AntiSpam 2004, piratskega seveda. :lol:

Uporabniški avatar
virus
Administrator a.com

Kraj: virusland

Napisal/-a virus Pe apr 29, 2005 2:11 pm

eh ...

bsmuk31
Stalni uporabnik

Napisal/-a bsmuk31 Pe apr 29, 2005 11:46 pm

Če mu jih bo ratal zbrisat iz DVD-ja, pol je pa hud virus :lol:
Klikni za povezavo na salon.

Uporabniški avatar
Omelo
Moderator foruma

Kraj: Novo mesto

Napisal/-a Omelo So apr 30, 2005 12:55 am

Habir je napisal/-a::shock: uuu..to pa je virus in pol! Sam kaj mi more, mam Nortona 2005 in Norton AntiSpam 2004, piratskega seveda. :lol:

Hehehe, živi v prepričanju da si zaščiten. Sploh z Norton Antivirusom 2005 :D

Uporabniški avatar
W|zz
Poznavalec foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a W|zz So apr 30, 2005 1:12 am

Ta pravi virusi so vedno korak pred antivirusnimi programi :P 8)

Uporabniški avatar
ItaliaMACHINA
Nov uporabnik

Kraj: Velenje

Napisal/-a ItaliaMACHINA So apr 30, 2005 1:24 am

panda TITANIUM, kolko tolko brani PC...
ubistvu si deli ščitenje z firewall-om
Slika

Habir
Nov uporabnik

Napisal/-a Habir So apr 30, 2005 7:58 am

Omelo je napisal/-a:
Habir je napisal/-a::shock: uuu..to pa je virus in pol! Sam kaj mi more, mam Nortona 2005 in Norton AntiSpam 2004, piratskega seveda. :lol:

Hehehe, živi v prepričanju da si zaščiten. Sploh z Norton Antivirusom 2005 :D

Imel sem pando, kaspersky, avast, F-prot, PC- cillin, pa še kej bi se našlo. Od vseh je najboljša panda platinum (ni cracka), na drugem mestu je kaspersky ampak norton je najboljši sam rabš PC z velik rama in proca, ker ga pobere največ od vseh. No poleg NAV in NAS (zgoraj omenjenih) mam še inštaliran Norton ghost 9.0 in za vse skupaj skrbi Norton SystemWorks Premier 2005. No, pa mi povej kaj maš ti? :lol: 8)

Uporabniški avatar
Omelo
Moderator foruma

Napisal/-a Omelo So apr 30, 2005 8:41 am

Opa, še zmeraj ne misli da si največji mojster. Že kr neki cajta delam z računalniki, trenutno pr najbolj uspešni firmi na Dolenjskem. Popravim tut do 10 računalnikovpa še tko 2,3 nove sestavim, na dan jasno. Mam ogromno izkušenj kaj majo ljudje gor.

Lahko ti kr od začetka začnem govort.

1. NAV 2005 je sranje. Kot prvo požre preveč rama in procesorja, kot drugo so zaspali na lovorikah iz leta 2002, ko je bil še sprejemljivo uporaben.

2. Panda Platinum ne potrebuje cracka, potrebuješ samo uporabniško ime in kodo. Pando (katero tudi večinoma prodajamo pri nas v trgovini, kr precej sodelujemo z Ribero) lahko naložiš na več računalnikov z eno samo kodo. Zdej, upam da se pogovarjamo o verziji 7.nekej. Ma ena firma tle v Nm samo eno kupljeno Pando inštalirano na 9 računalnikov. Tudi pri Titanium 2005 je isto.

3. Pred tem sem delal v Krki v računalniškem centru, kjer smo na veliko uporabljani Norton Ghost (za moje pojme edini koristen program od Symanteca, poleg PcAnywhere, kateri pa je odločno predrag). Lahko ti kr takoj povem da je verzija 9 oz. 2005 dosti dosti dosti slabša od verzije 2003. Že samo to da se matra delat kopijo primarne particije kar iz Windowsov je traparija.

4. Sam mam doma zunanji Firewall, kar bi sicer večini tle bla glupost, sm sm ga dobil zelo poceni. Naložen mam tud NOD32, na vseh 5ih mašinah doma, pa tud na 4h v službi in deluje zelo lepo. Čakam že na verzijo 2.5, katera naj bi bla še boljša. Že ta požre 0% procesorja in pa do 4MB rama. Drgač pa mam še Ad-Aware, katerega laufam dnevno in pa Microsoftov AntiSpyware, kateri pa preveč bremza sistem. Pa da ne boš mislu da mam neka j***a (1.5 GB rama, 400 GB diska in pa AMD64 3.5, ker pač dobim po nabavnih cenah), pa se še vedno pozna da je na računalniku ta AntiSpyware naložen.

5. F-prot sicer baje uporablja Revoz, pa šolstvo (ti predvsem zato, kr jim ga pač država kupuje), ampk mene osebno ni prepričal, PC-cillin pa je itak tema. Ampk ajde no, vsak ma pravico do izbire.

6. Upam da ne boš pršev do tazga problema kot kr nekej računalnikov, ki sem jih dobil na servis zaradi inštaliranga SystemWorksa 05 (katerega se na dolgo in široko izogibam in mam zato zelo malo izkušenj, oz. jih mam ko mi prnesejo sesute kompe). Gor je baje nek programček za "popravljanje" registra. Tist program baje že ob čisto frišni inštalaciji Windowsov najde čez 200 napak. Pa pol dnevno ogromno tega. Upaj da, ko boš enkrat pritisnu na gumb Repair All (al krkol že je), ugasnu računalnik, šel spat, se zjutrej zbudu pržgal komp, pa se ti bo z bluescreenom računalnik v nedolged resitiral... Ti priporočam, da tega ne počneš, razn če bo res nujno potrebno. No, odloči se sam. Ko se ti bo sesipal register ti tut obnova Winsow ne bo pomagala, samo še ponovno nalaganje.

7. eno vprašanje: Ke ne vsebuje Norton SystemWorks Premier 2005 tudi Ghosta in Antivirusa? All in one bi se temu reklo.

Habir
Nov uporabnik

Napisal/-a Habir So apr 30, 2005 9:17 am

no, me veseli da si napisal nekoliko bolj obširno. Praksa je neprecenjiva... Ja pravzaprav Nod32-a nism nikol imel, bom v prihodnosti sprobal. Jaz ne kupujem Antivirusnih programov, ampak jih raje krekam (zastonj je). Ja 7. točka, ja jaz bi rekel, da sta dva programa, Posebej sem kliknil install na desni strani programe, potem pa na levi strani Norton Ghost 9.0...možno da je že v tistem programu ampak kot vidiš je to druga posebej mapa sam za Ghost. Slika služi kot dokaz. 8)

Slika

Uporabniški avatar
Voith
Mojster foruma

Napisal/-a Voith So apr 30, 2005 2:08 pm

omelo kasn se ti zdi pa bitdefender, al pa tune up utilities 2004?

Habir
Nov uporabnik

Napisal/-a Habir So apr 30, 2005 2:12 pm

baje je dober ditdefender... za tune up utilities 2004 pa ti garantiram da je eden najboljših programov za PC, jaz ga mam že en let, super zadeva! :-P

Uporabniški avatar
SubaruFreak
Stalni uporabnik

Napisal/-a SubaruFreak Ne maj 01, 2005 11:46 am

No potrebujem pomoc pri Pandi Titanium 2005:
A mi lahko kdo pove kaj naj storim... Namrec Titanium mi yablokira dostop do interneta. ko se hocem poveyati napise >
E0051: Failed to load TAP.
To sporocilo napise neglede na to, ali priklopim oziroma odlopim firewall.
Kaj mi je storiti :?:

Pred tem sem uporabljel Pando Platinum 7.0, ker pa mi je potekla licenca zanj, sem se odlocil za nakup Titaniuma 2005.

Za kakrsno koli indejo oyiroma pomoc ye v naprej hvala
SubaruFreak
Slika

Uporabniški avatar
RedBull™
Moderator foruma

Napisal/-a RedBull™ Ne maj 01, 2005 12:53 pm

SubaruFreak je napisal/-a:No potrebujem pomoc pri Pandi Titanium 2005:
A mi lahko kdo pove kaj naj storim... Namrec Titanium mi yablokira dostop do interneta. ko se hocem poveyati napise >
E0051: Failed to load TAP.
To sporocilo napise neglede na to, ali priklopim oziroma odlopim firewall.
Kaj mi je storiti :?:

Pred tem sem uporabljel Pando Platinum 7.0, ker pa mi je potekla licenca zanj, sem se odlocil za nakup Titaniuma 2005.

Za kakrsno koli indejo oyiroma pomoc ye v naprej hvala
SubaruFreak

Tukaj imaš link, saj ima več uporabnikov te probleme. Če si že imel prej pando uporabiš staro upor. ime in geslo.
http://www.pandasoftware.com/support/
Ko grobar s ceste me bo pobral,vedite da redbull smrti se ni bal.

Uporabniški avatar
Cuore Sportivo 156
Uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a Cuore Sportivo 156 Ne maj 01, 2005 7:51 pm

norton :lol: :lol:

Uporabniški avatar
Biskvitek
Stalni uporabnik

Kraj: Grosuplje

Napisal/-a Biskvitek Ne maj 01, 2005 8:44 pm

Jst mam tud NOD32 pa dela čist ok....

Uporabniški avatar
Omelo
Moderator foruma

Napisal/-a Omelo Ne maj 01, 2005 9:24 pm

Voith je napisal/-a:omelo kasn se ti zdi pa bitdefender, al pa tune up utilities 2004?

BitDefender je kr uredu program ja. Tune Up 04 je pa spet riskantna zadeva. Uporabi ga le v skrajnosti. Tudi TuneUp utilities 2004 zna sesuti Windowse. Meni, pa sm ga uporabljal pol leta, se to ni nardilo. Kolegu je pa v enmu mescu, pa ga je zlo hvalu kako dela hitrej računalnik, sesipalo registre. Nasploh so ti programi za čiščenje registrov riskantna zadeva, katero je pametno uporabljat ko računalnik začne delat sumljivo počasi -> na lastno odgovornost :)

Za vsak slučaj delaj backupe ;)

Uporabniški avatar
FireSTORM
Poznavalec foruma

Kraj: Murska Sobota

Napisal/-a FireSTORM Ne maj 01, 2005 9:25 pm

ItaliaMACHINA je napisal/-a:panda TITANIUM, kolko tolko brani PC...
ubistvu si deli ščitenje z firewall-om

eni še zdaj ne razumete da firewall ne ščiti pred virusi :roll:

firewall(požarni zid) preprečuje oz. zapira porte(vrata) na računalniku da se noben ne more povezat gor, razen če mu to dovoli uporabnik računalnika al kakšen program(server-strežnik)

Uporabniški avatar
Omelo
Moderator foruma

Napisal/-a Omelo Ne maj 01, 2005 9:32 pm

Eeee, wrong. Tudi firewall pomaga proti širjenju virusov in tudi spywara. Je pa namenjen jasno tudi zapiranju portov, da se kdo drug ne more povezat na komp. Z zapiranjem portov pa tut pomaga, da virusi ne hodjo gor.

Npr. če maš komp pržgan 20 minut, na ADSLu, maš tko 90% možnosti da dobiš virus. Luknje, katere pa firewall tudi zapre.

Uporabniški avatar
pernat_b
Stalni uporabnik

Kraj: Ptuj

Napisal/-a pernat_b Po maj 02, 2005 12:07 am

NOD & NORTON & ADWARE (vse pirat registrirano)
Timmy drift: http://www.youtube.com/watch?v=NXzNhBMdP5U
STREET RACING OR DRIFT IS NOT A CRIME!!!
www.slo-drift.com
Vrni se na Nima veze z avtomobilizmom

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 3 gostov