Napisal/-a Omelo So apr 30, 2005 8:41 am
Opa, še zmeraj ne misli da si največji mojster. Že kr neki cajta delam z računalniki, trenutno pr najbolj uspešni firmi na Dolenjskem. Popravim tut do 10 računalnikovpa še tko 2,3 nove sestavim, na dan jasno. Mam ogromno izkušenj kaj majo ljudje gor.
Lahko ti kr od začetka začnem govort.
1. NAV 2005 je sranje. Kot prvo požre preveč rama in procesorja, kot drugo so zaspali na lovorikah iz leta 2002, ko je bil še sprejemljivo uporaben.
2. Panda Platinum ne potrebuje cracka, potrebuješ samo uporabniško ime in kodo. Pando (katero tudi večinoma prodajamo pri nas v trgovini, kr precej sodelujemo z Ribero) lahko naložiš na več računalnikov z eno samo kodo. Zdej, upam da se pogovarjamo o verziji 7.nekej. Ma ena firma tle v Nm samo eno kupljeno Pando inštalirano na 9 računalnikov. Tudi pri Titanium 2005 je isto.
3. Pred tem sem delal v Krki v računalniškem centru, kjer smo na veliko uporabljani Norton Ghost (za moje pojme edini koristen program od Symanteca, poleg PcAnywhere, kateri pa je odločno predrag). Lahko ti kr takoj povem da je verzija 9 oz. 2005 dosti dosti dosti slabša od verzije 2003. Že samo to da se matra delat kopijo primarne particije kar iz Windowsov je traparija.
4. Sam mam doma zunanji Firewall, kar bi sicer večini tle bla glupost, sm sm ga dobil zelo poceni. Naložen mam tud NOD32, na vseh 5ih mašinah doma, pa tud na 4h v službi in deluje zelo lepo. Čakam že na verzijo 2.5, katera naj bi bla še boljša. Že ta požre 0% procesorja in pa do 4MB rama. Drgač pa mam še Ad-Aware, katerega laufam dnevno in pa Microsoftov AntiSpyware, kateri pa preveč bremza sistem. Pa da ne boš mislu da mam neka j***a (1.5 GB rama, 400 GB diska in pa AMD64 3.5, ker pač dobim po nabavnih cenah), pa se še vedno pozna da je na računalniku ta AntiSpyware naložen.
5. F-prot sicer baje uporablja Revoz, pa šolstvo (ti predvsem zato, kr jim ga pač država kupuje), ampk mene osebno ni prepričal, PC-cillin pa je itak tema. Ampk ajde no, vsak ma pravico do izbire.
6. Upam da ne boš pršev do tazga problema kot kr nekej računalnikov, ki sem jih dobil na servis zaradi inštaliranga SystemWorksa 05 (katerega se na dolgo in široko izogibam in mam zato zelo malo izkušenj, oz. jih mam ko mi prnesejo sesute kompe). Gor je baje nek programček za "popravljanje" registra. Tist program baje že ob čisto frišni inštalaciji Windowsov najde čez 200 napak. Pa pol dnevno ogromno tega. Upaj da, ko boš enkrat pritisnu na gumb Repair All (al krkol že je), ugasnu računalnik, šel spat, se zjutrej zbudu pržgal komp, pa se ti bo z bluescreenom računalnik v nedolged resitiral... Ti priporočam, da tega ne počneš, razn če bo res nujno potrebno. No, odloči se sam. Ko se ti bo sesipal register ti tut obnova Winsow ne bo pomagala, samo še ponovno nalaganje.
7. eno vprašanje: Ke ne vsebuje Norton SystemWorks Premier 2005 tudi Ghosta in Antivirusa? All in one bi se temu reklo.