Potem je blo treba smreko dalšo od 30m spravit po dolini ven iz hoste in na vrh hriba. Odlomili smo 3 m vrha potem pa je bla kr dost hitro ven iz hoste. Spredaj je bil traktor z prvim koncem voza zadaj pa še en kos voza ki smo ga zavijali na roke.

Ko smo prišli ven iz hoste ja bla ura že okoli 9 in čista tema. Do vrha smo mel pa še 2-3km asvaltirane ceste ki smo misnli da bo šlo brez problemov. Pa ni blo tako. Vsaj 2x se je zadnji del voza peljal že po enem kolesu in smo kontra šponal da se ni vse prevrnilo. Itak čista tema samo na srečo nobenga prometa.

Nekaj čez 22.00 smo bli z smreko gor, šli na fešto od sosede, bli tam do 5 zjutraj, za 2 ure spat pa gasa naprej.

V hosto smo šli po nov vrh, naredili venec in obelili smreko. Vedl smo da bo kombinirka prišla že ob 13.00 zato smo kr hiteli. Še prej je blo treba smreko ki je prišla z vrhom dolga 36,2m sredi hriba obrnt.

Da nebi šlo sličajno vse po planu smo takoj ko je prišla kombinirka presekali vodo in štrom od vrtine ki je zraven. Spet uro dve dela da smo zrihtal. Ob 14.30 je bla smreka pripravljena za dvigovanje. Da smo jo postavli pokonc je trajalo skoraj 3 ure.

Potem smo še končali kres se šli zrihtat in gasa na fešto.
Folka je blo dost, mel smo 2 harmonikaša, kres je spet neki zajebaval tako da je začel pošteno goreti šele okol polnoči. Je blo prou lepo vidt ko je drugje že vse pogorelo pri nas pa se je fešta šele začela. Kres je do cc 3.00 zjutraj gorel tako kot je treba.

Fešta je bla skor do zjutraj jz sem mal prej omagal ker sem prejšni dan spal samo 2 ure , več kot 5 pa že cel teden ne.
Danes ob 10.00 kres še vedno mal gori, pogled na mlaj je pa prou čudovit.

Sedaj ko stoji je visok cca 34.5 metra in to je čisti maximum kar je možno sem spraviti bolj kot ne v enem kosu. Vglavnem fešta huda in upam da bo kres dolgo stal.
No zdej pa končno upam da delajo. kakšna slika je bol švoh ker se mi je mal roka tresla.