Za vse kar ne paše pod ostale debate, prosti čas...

Uporabniški avatar
andrej777
Poznavalec foruma

Kraj: Telče (Sevnica)

Kres, mlaj,fešta...

Napisal/-a andrej777 Ne maj 01, 2005 12:06 pm

Zdele se po ene 3 dnah spet oglašam tlele na fumu. Smo mel kr pestre dni. Z kolegi smo se odločil da bomo postavl en velik mlaj in en soliden kres. Za kres se je vse začelo pripravljat že prejšn teden. V petek pa smo šli v hosto podrl smreko za mlaj.

Slika

Potem je blo treba smreko dalšo od 30m spravit po dolini ven iz hoste in na vrh hriba. Odlomili smo 3 m vrha potem pa je bla kr dost hitro ven iz hoste. Spredaj je bil traktor z prvim koncem voza zadaj pa še en kos voza ki smo ga zavijali na roke.

Slika
Slika

Ko smo prišli ven iz hoste ja bla ura že okoli 9 in čista tema. Do vrha smo mel pa še 2-3km asvaltirane ceste ki smo misnli da bo šlo brez problemov. Pa ni blo tako. Vsaj 2x se je zadnji del voza peljal že po enem kolesu in smo kontra šponal da se ni vse prevrnilo. Itak čista tema samo na srečo nobenga prometa.

Slika

Nekaj čez 22.00 smo bli z smreko gor, šli na fešto od sosede, bli tam do 5 zjutraj, za 2 ure spat pa gasa naprej.

Slika
Slika

V hosto smo šli po nov vrh, naredili venec in obelili smreko. Vedl smo da bo kombinirka prišla že ob 13.00 zato smo kr hiteli. Še prej je blo treba smreko ki je prišla z vrhom dolga 36,2m sredi hriba obrnt.

Slika

Da nebi šlo sličajno vse po planu smo takoj ko je prišla kombinirka presekali vodo in štrom od vrtine ki je zraven. Spet uro dve dela da smo zrihtal. Ob 14.30 je bla smreka pripravljena za dvigovanje. Da smo jo postavli pokonc je trajalo skoraj 3 ure.

Slika
Slika
Slika

Potem smo še končali kres se šli zrihtat in gasa na fešto.

Folka je blo dost, mel smo 2 harmonikaša, kres je spet neki zajebaval tako da je začel pošteno goreti šele okol polnoči. Je blo prou lepo vidt ko je drugje že vse pogorelo pri nas pa se je fešta šele začela. Kres je do cc 3.00 zjutraj gorel tako kot je treba.

Slika
Slika

Fešta je bla skor do zjutraj jz sem mal prej omagal ker sem prejšni dan spal samo 2 ure , več kot 5 pa že cel teden ne.

Danes ob 10.00 kres še vedno mal gori, pogled na mlaj je pa prou čudovit.

Slika

Sedaj ko stoji je visok cca 34.5 metra in to je čisti maximum kar je možno sem spraviti bolj kot ne v enem kosu. Vglavnem fešta huda in upam da bo kres dolgo stal.

No zdej pa končno upam da delajo. kakšna slika je bol švoh ker se mi je mal roka tresla.
Zadnjič spremenil andrej777, dne Ne maj 01, 2005 2:05 pm, skupaj popravljeno 4 krat.
It's not the speed that kills, it's the sudden stop that hirts !!

Uporabniški avatar
M3
Moderator foruma

Kraj: Koper

Napisal/-a M3 Ne maj 01, 2005 12:21 pm

slik sploh ne! :shock: :P
Slika

Uporabniški avatar
vesolc
Poznavalec foruma

Kraj: Kranj

Napisal/-a vesolc Ne maj 01, 2005 12:30 pm

slika spljoh ni!!! popravi :P

Uporabniški avatar
rok46
Poznavalec foruma

Kraj: Novo mesto

Napisal/-a rok46 Ne maj 01, 2005 12:42 pm

nema slik ;)

LP
Slika

Uporabniški avatar
andrej777
Poznavalec foruma

Napisal/-a andrej777 Ne maj 01, 2005 2:11 pm

No zdej pa mate slike. Sej jih mam še veliko. To je samo tolk za vzorc. ne morem vseh 200+ gor vršt.

Mlaj mi je res zakon ker je tako velik da se še zdej nisem načudil kako smo ga sem spravl.

Pa še ene 15 jurju smo zbral na fešti prostovoljnih prispevkov tako da se ga bomo še enkrat nažrl za ta dnar. Vina je blo domačga dost samo 8 jurju je šlo za sok.

Uporabniški avatar
idol plemenit
Novinec

Napisal/-a idol plemenit Ne maj 01, 2005 2:19 pm

Kera BIG smreka! :shock: :shock: :shock:
Čestitke ob postavitvi! 8) 8)
men je dedek zmeri govoru:zrno na zrno pogača, kamen na kamen palača, guma na feltno-avto

Uporabniški avatar
GOX
Novinec

Kraj: LJUBLJANA

Napisal/-a GOX Ne maj 01, 2005 2:50 pm

tole smreko ste sigurn iz državnega gozda sunl :D

Uporabniški avatar
splash
Poznavalec foruma

Napisal/-a splash Ne maj 01, 2005 3:16 pm

svaka vam čast. mi smo zadnč postavl 22m visoke (na roke, brez jcb-ja) :P . pa smo se matral ko nori. res svaka čast.

Uporabniški avatar
_BANDIT_
Uporabnik

Napisal/-a _BANDIT_ Ne maj 01, 2005 3:45 pm

Dobri ste!

Takele žurke so vedno tabol, je tako? ;)
http://www.zup-racing.com/
THERE IS NO REPLACEMENT FOR DISPLACEMENT! Slika

Uporabniški avatar
Asterix
Uporabnik

Napisal/-a Asterix Ne maj 01, 2005 4:34 pm

Carsko.

P.S. Kje ste taki dolgi voz dobli?
Kadim Lord, vozim Ford, v Avstriji mešam mord.

Uporabniški avatar
RegY
Moderator foruma

Kraj: MariboR

Napisal/-a RegY Ne maj 01, 2005 4:47 pm

Asterix je napisal/-a:Carsko.

ti pa bolj malo bereš, ne?

voz je bil v dveh delih... zadnji del je bil zase podvozje, ki so ga na roke obračali.
Slika

Uporabniški avatar
albin
Novinec

Kraj: stajerska

Napisal/-a albin Ne maj 01, 2005 4:50 pm

Asterix je napisal/-a:Carsko.

:D :D sem se pa nasmejal :D :D :D :D

Uporabniški avatar
andrej777
Poznavalec foruma

Napisal/-a andrej777 Ne maj 01, 2005 6:50 pm

GOX je napisal/-a:tole smreko ste sigurn iz državnega gozda sunl :D

:EE :con :EE :con :EE :con

Pa ne okol govort. Ne sej ni, je mal od lobadarja pa mal čudna je. Sej mamo že prodano. 8) 8) 8)

Voz smo mel pa dva prva konca od vozov. Smreka nam je vse skupaj 5x padla iz vozov enkrat v tistm tahudm bregu ko smo obračal ko je bla čez cesto(na sliki). En voz smo zlomil dokonca enga pa zlo grdo zvili. Že podnevi bi bla kriza mi smo ga pa po čisti temi gural na hrib. 8) 8) 8)

Že za v dolino je to hudo velik mlaj, za v take hribe pa čisti največ kar je možno. Po dolini kjer je neasvaltirano je velik 90 st. in eden 180 stopinjski ovinek, pol je pa še po asvaltu nekaj S ovinkov, eden 90 in eden 180 stopinjski. Pa to je taka cesta da že fotr z avtobusom nima velik prostora pa je samo za 1/3 tega mlaja dolg.

Res ne morm razložit kako je blo težko pa tut če dam vse slike gor al pa če pridete pogledat ne morte vedt. Edina šansa da veš ka to dela je da si zraven. Res akcija iz minute v minuto. Samo ko sedaj vidš kako stoji se splača. Nazadnje bomo še zaslužil , nam folk kr dnar daja pa pjačo voz kje k mlaju. :D :D :D
Zadnjič spremenil andrej777, dne Ne maj 01, 2005 6:59 pm, skupaj popravljeno 1 krat.

crazi
Stalni uporabnik

Kraj: Konjice

Napisal/-a crazi Ne maj 01, 2005 6:54 pm

pišuka je visoka!!!
Slika
PUNTO GT 1.4 132KM

Uporabniški avatar
RedBull™
Moderator foruma

Napisal/-a RedBull™ Ne maj 01, 2005 7:35 pm

uff prava dolgonoga lepotica je tole :)
Ko grobar s ceste me bo pobral,vedite da redbull smrti se ni bal.

music_man
Novinec

Kraj: doma

Napisal/-a music_man Ne maj 01, 2005 8:06 pm

Ni cuden d ste se tok zajebaval če ste mel pa štoreta :D (Štore kot štorast :P)
Bi mogl met Zetorja, tavelzga :D

Drgac pa posten mlaj pa tut kres. Mi smo tut 1 mesc nazaj postavlal mlj za poroko velk dobrih 20m na roke in jeba to smo vlekl tiste zajle k norci :D
VSAKA PALICA IMA DVA KONCA
JE REKEL MODREC, KI ŠE NI VIDEL ROGOVILE

MacGyver
Nov uporabnik

Napisal/-a MacGyver Ne maj 01, 2005 8:07 pm

Mi smo pa deblu vrh stran odrezal pa smo od ene druge smreke vrh gor prišraufali.

Tist vrh smo pa okrasili kar fajn in ga nesli po celi vasi ročno
M4loSSi rulzz

Uporabniški avatar
SCH-MM
Novinec

Kraj: Kamnik

Napisal/-a SCH-MM Ne maj 01, 2005 8:37 pm

Zelo lepo tole!

Obdržite še naprej ta lep običaj!

Uporabniški avatar
FireSTORM
Poznavalec foruma

Kraj: Murska Sobota

Napisal/-a FireSTORM Ne maj 01, 2005 9:02 pm

je preplezal kdo mlaj? :twisted:

Uporabniški avatar
andrej777
Poznavalec foruma

Napisal/-a andrej777 Po maj 02, 2005 1:10 am

Mi mamo tut nov vrh ker smo starga 3m odlomil pa vse veje so ble polomljene. Je prehuda cesta da bi lahko 35m v kosu gor spravl. Ni šans. Tako da smo drug vrh 4m dol odbil in ga dal gor. Smo ga tut pršraufal. Zato je tut tako lep in nč polomljen. Verjeli ali ne venec je velik za celo avtomobilsko prikolico. Pa ga ni gor vseskup nč vidt. Ko smo šli ponoč po cesti z mlajem je vsak drug pršu z litrco in nam jo dal tako da je blo dost za pit. Samo smo bli trezen bol kot ne skoz do vrha pol smo pa nazdravljal. Ker je kriza. Ene dvakrat ko je padu sem samo bejžal v dolino da ne bo šel zamenoj.

Nasledn let pa še na večjega. Že letos bo pomoje eden najvišjih v SlO nasledn let gremo pa pomoje na 40. samo ga bo treba 99% štukat. Letos sm hotl samo tolk velzga kot lani al pa še mal manjšega. Lani je bil 29m pa smo misnlii da je ta manjši, ko smo ga podrl smo pa vidl kolk je večji. Tako da bo pomoje drugo leto spet večji. če bomo kej najdl.

Dan smo mel še potrjenko, zdele sem pršu domov. Kres smo samo na kup zmetali in je spet goru kakšno uro. :D :D

Pa ribe pa čevape smo pekl. pa spet je šlo 20l vina. :lol: :lol: :lol:

Mlaja bolš da ni nobeden probu plezat ker ga nebi. ;) ;) ;)

Štore je pa bil za tuki še najbolši ker je mahjen in okreten. Zetor je šel zadi prazen ker je 100x bol štorast. Tle k ni tako pomembna moč je manjši traktor velik bolši.
Vrni se na Nima veze z avtomobilizmom

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost