Za vse kar ne paše pod ostale debate, prosti čas...

Uporabniški avatar
SaleXIII.
Novinec

Kraj: Ljubljana

nakup digitalca

Napisal/-a SaleXIII. To maj 10, 2005 10:27 am

Pozdrav!

V glavnem, dons na kavi sm koncno prsu do zakljucka, da bi si kupu digitalca :)
Ne te stvari se ne spoznam prevec, tako da prosim ce mi svetujete. Cena naj bi bla tm okol 60-70 ksit(pogojno tudi 80), potem pa se kartica tm 512mb (katere so cenejse?, verjetn tudi to bi vplivalo na koncno odlocitev) .
No povejte, kerga se splaca vzet, pa kje?

Pa ce mate kaksne primere slik...(kr eni pravijo da je 4 mpix dovolj, drugi da mora bit vsaj 5)

Hvala!

s_mande
Stalni uporabnik

Kraj: Koroska

Napisal/-a s_mande To maj 10, 2005 10:40 am

Lep pozdrav!

Si kaj gledal na mimivrste imas dokaj ugodnih stvari...

1) Komplet Canon A510 + SD 128 MB + polnilnik GP Quick2 + torbica
http://www.mimovrste.com/katalog/produc ... 1030032090

2) Komplet Canon A95, 256MB CF, polnilnik...tega ti svetujem,ga imam jaz pa sem zelo zadovoljen!
http://www.mimovrste.com/katalog/produc ... 1030025314

3) Komplet Olympus [mju:] mini + xD 128 MB + usnjena torbica...ni slab nakup!
http://www.mimovrste.com/katalog/produc ... 1030031311

4) Digitalni fotoaparat Sony DSC-W15
http://www.mimovrste.com/katalog/produc ... 1030032514

Toliko za enkrat,upam da sem kaj pomagal.Odlociti se bos moral pa sam,ti pa svetujem ce imas gotovino da se zapeljes v sosednjo Avstrijo v METRO ker se ti veliko bolj isplaca.Pa jat bi se odlocil najprej za CANON PS A95...no ugoden nakup ti zelim pa porocaj kaj si nabavil.

Lep pozdrav!s_mande

Uporabniški avatar
Tomaz40
Poznavalec foruma

Napisal/-a Tomaz40 To maj 10, 2005 10:42 am

Mal iskanje uporabi, ker se je že parkat pisal o tem.

Na hitro: Vsi digitalci, ki so v tem cenovnem razredu naredijo slike, ki so za domače piknike, pa dopuste itd. dovolj dobre kvalitete.

Ko sem ga jest kupoval, sem hotel da ima akumulatorje, ki se jih da nadomestit z baterijami, ki jih kupiš v vsakem kiosku AA. Kartice SD so pol cenejše od drugih. Nekateri aparati podpirajo te, drugi pač druge. Za ta denar, boš dobil verjetno 3x optični zoom, kaj več pa ne. Jest sem hotel čim večjega,...

Predlagam da pogledaš na teh dveh straneh.
http://www.digitalnifotoaparati.com/ <-trgovina
http://www.e-fotografija.com/ <-testi aparatov

Tem testom je za verjet, ker se človek profesionalno ukvarja s fotografijo, in je tut meni svetoval kaj naj kupim.
Če bi hitrost ubijala, bi bili vsi dirkači že zdavnaj mrtvi.

Uporabniški avatar
_BiStRi_
Stalni uporabnik

Napisal/-a _BiStRi_ To maj 10, 2005 10:42 am

Jst mam canon ixus 40, majhen je ful priročen, sicr se tud sam ne spoznam kej preveč ampak je ful uredu, tko, da sm zadovoljen. Star je 5 mesecev, takrat je biv to novi model, pa je koštal okoli 90k(ne spomnm se točno) tako da zdaj je najbrž že cenejši...

No jst ti tega priporočam ;)

L.p Bistri...
555

Uporabniški avatar
xopy
Novinec

Kraj: Vipavska dolina

Napisal/-a xopy To maj 10, 2005 10:47 am

Jaz ti priporocam komplet Canon A510 z 512MB SD kartico, torbico in polnilcem za 62.000 jurjev na www.enaa.com
kaj bi dal, da se avto nebi kvaril...

Uporabniški avatar
Bosko001
Novinec

Kraj: Krško

Napisal/-a Bosko001 To maj 10, 2005 11:09 am

Glas za Olympus 770 Ultra zoom. Dost bolša zadeva napram 10k cenejšim trotlčkom! Nikoli ne veš kdaj ti prav pride malo boljši fotoaparat.

Pa uspešen nakup, kakorkoli se boš odloču!

L.p.
Zadnjič spremenil Bosko001, dne To maj 10, 2005 11:31 am, skupaj popravljeno 1 krat.

Uporabniški avatar
kljukec
Mojster foruma

Napisal/-a kljukec To maj 10, 2005 11:12 am

Bosko001 je napisal/-a:Glas za Olympus 770 Ultra zoom. Dost bolša zadeva napram 10k cenejšim trotlčkom! Nikoli ne veš kdaj ti boprav pride malo boljši fotoaparat.

Pa uspešen nakup, kakorkoli se boš odloču!

L.p.

jst mam tud tega- sam nism sigurn če je 770
10x optičen zum- edini zum ki je neki vredn
digitalen je popolnoma brezveze
sem ful zadovolen
aja 256 mb maš več kot dost spomina

QICKSILVER®
Nov uporabnik

Kraj: jesenice

Napisal/-a QICKSILVER® To maj 10, 2005 11:13 am

a ti prodam jz svojga kodak :) nevem kera oznaka :) dam ti ga za 30k
:)

Uporabniški avatar
Tomaz40
Poznavalec foruma

Napisal/-a Tomaz40 To maj 10, 2005 11:14 am

No jest bi ti pa priporočal, da kupiš tole:

http://www.e-fotografija.com/forum/viewtopic.php?t=4666

Probaj še malo zbit ceno pa ti jest povem, da boš prijel boga za j***a. Jest mam tut ta digitalc in ga ne morem prehvalt. Vsi tisti, ki so v cenovnem razredu do 70 jurjev novi, so igračke proti IS-u.

Pa še v tvojem cenovnem planu je, ker je v ceno všteta še kartica, polnilec, torbica in akumulatorji. Piše pa, da je še vedno v garanciji.

Če ga ne bi imel, bi skočil na ta oglas, prodat ga pa ne more zato, ker prihaja ven rahlo izboljšan model.
Če bi hitrost ubijala, bi bili vsi dirkači že zdavnaj mrtvi.

Uporabniški avatar
soso
Uporabnik

Kraj: maribor

Napisal/-a soso To maj 10, 2005 11:15 am

Poglej na www.mixi.tv se mi zdi ,da so full ugodni! Sem tudi sam nekaj gledal. LP
AH NI NAM LAHKO!

Uporabniški avatar
Cocaine00
Nov uporabnik

Napisal/-a Cocaine00 To maj 10, 2005 11:39 am

Sony DSC-W15 ce nis zahtevn uporabnik bos stem zlo zadovoljen
Sunce piči mi roštiljamo, cure gule krumpir u hladovinii 8)

Uporabniški avatar
Bidba
Nov uporabnik

Kraj: mb

Napisal/-a Bidba To maj 10, 2005 11:42 am

Glede pixlov je takole če boš ti razvijal slike foemata 15 x 10 ti je dovolj tudi 2,1 Mpix in nekoliko manj tudi. Če imaš portebe po izdelavi slik ki so formata A3 in več potem pa je že potrebno imeti 4,0 in več Mpixlov.

Meni za moje potrevbe zadošča 4,0 Mpix saj so v full kvaliteti več kot dovolj (za kakršnokoli računalniško oblikovanje so slike formata 2400 x 1600 o.k.)

Osebno imam fotkiča nastavljenega na 1600 x ??? pix full (naredim pa cca 500+ fotk za v albuma in na kompu so tudi dovolj velike - kartica 512 mb).

Bolj pomembno kot pixli in kartica se mi zdijo leče fotoaparata in z dobrimi velikimi lečami ki imajo optimalni zajem in lom svetlobe se mali žepni fotoaparati na morejo ponašati. Od velikosti objektiva je tudi odvisen tudi zoom pri majhnih objektivih ga sicer pridobijo na račun digitalnega zooma, a digi zoom pobere kakovost slike. Zato pa pri večjem objektivu te težave ni ker imajo možnost (seveda ob digi zoomu) večjega optičnega zooma (ala dalnogled), tudi 10x, 12x in več.

Tako da jaz sem zagovornik "če človek že ima kamero naj bo poštena ne pa nek salonski proizvod" (salonske kamere so zame na telefonih in vmes do polprofi kamer nebi smelo biti nič ;) ).
Šalo na stran sem pristaš velikih kamer ki dobro sedejo v roko in imajo primerno težo.

Sicer kamera ki ti jo ptiporočam zgleda bolj salonsko a se v njej skrivajo top lastnosti izmed vseh polprofi digi kamer.

Imam pa fotkiča ki je na spodnjem linku Minolta Dimage Zs
http://www.steves-digicams.com/2004_reviews/z2.html
še cena
http://www.geizhals.at/eu/a84856.html
pri nas okoli 90.000,--

Če pa želiš še stedy shot pa reskiraj tistih nekaj evrekov več in dobil boš še 12x zoom ob katerem ti do stady shot zelo koristil, reskiraj za tole:

Nov model Minolta DiMAGE Z3
http://www.geizhals.at/a109762.html

Ne pozabi pa da onb teh cenah ki so na zgornjih linkih navedene moraš še nabaviti, toplo priporočeno torbico za tak fotkič, 8 baterij za polnit (nimh) + polnilec in kartico po izbiri (vedi da za manj pixlov lahko imaš tudi manjšo in s tem cenejšo
kartico)

Cene kartic so do nekje 30 k sit za 512 MB (različno od prodajalca do prodajalca) ponekod so tudiže po 21 k sit

Glede naročanja v tujini pa je takole kak poznani v avstriji in lahko mu pošljejo tvojo robo iz katerega koli kraja v evropi. Je pa brat od punce naročil njegovega Fugija že pred 4 mi leti (še ni blo EU pa je ta način že deloval) in po dveh letih ko je nekaj crknilo je brez problema uveljavljal garancijo in so mu popravili (v EU je garancija 2 leti), Naročil je pa pri eni nemški firmi ki jo je našel na geizhalsu.

Lp Miha

Uporabniški avatar
Bidba
Nov uporabnik

Kraj: mb

Napisal/-a Bidba To maj 10, 2005 11:46 am

Tomaz40 je napisal/-a:No jest bi ti pa priporočal, da kupiš tole:

http://www.e-fotografija.com/forum/viewtopic.php?t=4666

Probaj še malo zbit ceno pa ti jest povem, da boš prijel boga za j***a. Jest mam tut ta digitalc in ga ne morem prehvalt. Vsi tisti, ki so v cenovnem razredu do 70 jurjev novi, so igračke proti IS-u.

Pa še v tvojem cenovnem planu je, ker je v ceno všteta še kartica, polnilec, torbica in akumulatorji. Piše pa, da je še vedno v garanciji.

Če ga ne bi imel, bi skočil na ta oglas, prodat ga pa ne more zato, ker prihaja ven rahlo izboljšan model.

Se ne morem bolj strinjat vsi ostali so res igračke proti pol profi kameram.

Tisti paket v linku je zlata vreden :tomidelej:

lp miha

Uporabniški avatar
SaleXIII.
Novinec

Napisal/-a SaleXIII. To maj 10, 2005 5:10 pm

Hvala vsem za odgovore!
Tisti fotkic na unem linku je po moje res kul, sam kaj ko bi hotu mal mansga, itak bi ga rabu za krtko mal slikat(sm pac ugotovu da mam ful mal slik) :cry:
Drgac ce se kdo se kej spomni...

Se enkrat hvala

Uporabniški avatar
Fullback
Poznavalec foruma

Kraj: Največkrat...Na trdih tleh...ali mehkem blatu...

Napisal/-a Fullback To maj 10, 2005 5:24 pm

z nakupom canona res ne boš zgrešil...vendar pa je predlagani s1 bolj konjska varianta-skoraj za v nahrbtnik...pa tudi funkcije so večinoma enake kot pri npr. ps a75, ostale malenkosti pa res niso vredne tega denarja...no ja razen zoom je pa res odličen!!!
Uglavnem , svetujem canona, za v žep ixusa 40, za v nahrbtnik s1, za kartako glih da imaš pa 510 ali starejše modele če jih dobiš -a 75..

LP
/¨¨¨¨¨¨¨¨\___
-- O ----------O--
Prodam

Uporabniški avatar
mrt
Novinec

Kraj: Primorska

Napisal/-a mrt To maj 10, 2005 5:43 pm

xopy je napisal/-a:Jaz ti priporocam komplet Canon A510 z 512MB SD kartico, torbico in polnilcem za 62.000 jurjev na www.enaa.com

Se strinjam,jst ga bom tudi zdaj kupu in sem se odloču za tega :lol:

Uporabniški avatar
CHI€FTEC
Nov uporabnik

Napisal/-a CHI€FTEC To maj 10, 2005 5:47 pm

Fullback je napisal/-a:z nakupom canona res ne boš zgrešil...vendar pa je predlagani s1 bolj konjska varianta-skoraj za v nahrbtnik...pa tudi funkcije so večinoma enake kot pri npr. ps a75, ostale malenkosti pa res niso vredne tega denarja...no ja razen zoom je pa res odličen!!!
Uglavnem , svetujem canona, za v žep ixusa 40, za v nahrbtnik s1, za kartako glih da imaš pa 510 ali starejše modele če jih dobiš -a 75..

Jst se pa ne strinjam... Sam ga imam in se mi zdi da je vreden svojega denarja kot pravtako svoje velikosti. Stvar ima 10x optično povečavo, in neverjetno kakovost filma... Za to resda rabš kartico ampak govorim iz lastnih izkušenj.... 57 sekund filma je velikih 103 MB (približno). Pravtako ima image stabilizer... Ta pride pa zelo, zelo prav, ker nobedn nima najbolj mirne roke. Aja, stvar sem tudi primerjal z canonom ixusom 500 pa se je pri slikanju sončnih zahodov S1 IS dosti bolje odrezal.

Če mene vprašaš...vzemi fotoaparat, ki tebi najbolj odgovarja... Glede velikosti je pa tko... Resda ga ne moreš dat v žep od bunde tako kot nekatere... je pa zato z veliko več funkcijami toliko večji in uporabnejši.

LP ine

Uporabniški avatar
JeZn
Nov uporabnik

Kraj: Ljubljana - Nova Gorica

Napisal/-a JeZn To maj 10, 2005 5:59 pm

Sam imam Canon A80 s 4.0 Mpixli, vendar če bi kasneje kupoval, bi raje vzel S1; seveda je velik sam ma precej boljšo optiko in zoom, pa tudi 3.2 Mpixla je dovolj za normalno velikost slik... tko da ni dosti za razmišljat, če ba si v dvomih poglej na www.dpreview.com, mislim da je taka končnica...
lp
Nič ni bolj žalostno kot gledati Mercedesovo zvezdo, ki te ne pripelje nikamor.

Uporabniški avatar
zupi13
Mojster foruma

Kraj: CE

Napisal/-a zupi13 To maj 10, 2005 6:02 pm

no, jst pa kupujem digitalno kamero, pa me mal zanima, kaki so kaj fotoaparati z možnostjo snemanja daljših filmov (rečmo do 15 min.) in pa kaj je z zumiranjem oz. optično povečavo pri fotoaparatih.. a se splača vzet fotoaparat al kamero (ker aparat že mam, sicer bolj bogi...)... saj kamere pa tut niso več velke... :?:
Slika

Uporabniški avatar
CHI€FTEC
Nov uporabnik

Napisal/-a CHI€FTEC To maj 10, 2005 6:03 pm

No evo, še tole prilagam:
http://www.dpreview.com/reviews/compare_post.asp?method=sidebyside&cameras=canon_a75%2Ccanon_s1is%2Ccanon_a510&show=all

pa mal poglej... če hočš pa še druge primerjat maš pa na:
http://www.dpreview.com/reviews/sidebyside.asp

upam, da kej pomaga...

LP Ine
Vrni se na Nima veze z avtomobilizmom

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov