Za vse kar ne paše pod ostale debate, prosti čas...

tomaz03
Novinec

hišni kino

Napisal/-a tomaz03 Če maj 12, 2005 5:08 pm

Zanima me, kakšna je kvaliteta hišnega kina in sicer:

YAmaha RXV357 + DVDS557 + NSP100
http://www.avland.co.uk/yamaha/rxv357/rxv357.htm
http://www.unbeatable.co.uk/CatalogueItem_26206.html
http://www.petertyson.co.uk/offeronnsp100.shtml

Phillips HTS3500
http://www.agdrtv.com/kino_domowe/philips_hts3500.htm

zdej nism dobu nobene slo strani o teh zadevah...

se splača kupt ktero od teh dveh? al pa če mi priporočate ahm, kšn drug HK za max. 100k SIT

Uporabniški avatar
lisko
Moderator / upravnik foruma

Napisal/-a lisko Če maj 12, 2005 6:53 pm

S hišnimi kini sicer nimam izkušenj ker ga ne rabim....
Glede Yomahinih ojačevalcev pa.. sem mel dve pa sta oba YO-mah-nila prek okna.... (beri skurla :D)
Slika
(Sine! Kaj naj nardim da pridem prek pločnika?......... Jeep-a si kup pa ne jamri :P ) :)

Uporabniški avatar
M3
Moderator foruma

Kraj: Koper

Napisal/-a M3 Če maj 12, 2005 6:57 pm

imam philips home cinema podobnemu tem ki si jih dal, ne vem točno modela,
v glavnem imajo na vsakemu zvočniku tist krogec :D mislim da je v big-bangu 60k.
za mene ful dober home cinema. dobri basi,dobra kvaliteta zvoka, meni osebno fenomenalen, odvisno pa kolko si ti zahteven poslušalec :D
Slika

Uporabniški avatar
[SlasH]
Uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a [SlasH] Če maj 12, 2005 7:38 pm

Yamaha so zelo dobri ojačevalci..
Imajo dober prostorski zvok.
Poglej še kakega Marantza - tudi zelo kvalitetne naprave, ki oddajajo odličen zvok pri visokih nihanjih frekvenc ( recimo akcijski filmi - eksplozije)...
Let there be rock!

Uporabniški avatar
Yagi-san
Poznavalec foruma

Napisal/-a Yagi-san Če maj 12, 2005 7:48 pm

Jaz mam Philips xxx8500 in igra nevrjetno noro. zadnja 2 zvočnika, ki dajeta efekte in prostornino sta Ir povezana, tako da ni panike s kabli in Progressive Scan dela svoje. Cena mislim, da je 185.000 Sit. Za ta denar izredno zadovoljen!!!

Yagi-san

Uporabniški avatar
Nuclear_
Nov uporabnik

Kraj: Kočevje

Napisal/-a Nuclear_ Če maj 12, 2005 9:27 pm

poglej si mal tole:

http://www.jana-sp.si/akcija/domaci_kino/domaci_kino.htm

pa mi potem ZS če te zanima karkoli...Lahko pa ti sestavim tudi hišni kino za manj denarja....let me know 8)

Uporabniški avatar
matcho
Uporabnik

Napisal/-a matcho Če maj 12, 2005 9:37 pm

Zdaj čist odvisno kaj bi rad mel ti? Ali gledaš na kvaliteto ali samo na ceno. Mene je prišo hišni kino tu okrog 550k (THX certifikat), pa še nisem gotov, še menjka en zvočnik in kvalitetni kabli. Samo ti pa lahko povem da zdaj igra tak da to ne morš verjet. Mam pa od Onkya receiver in zvočnike Tannoy.

Yamahini ojačevalci so sicer dobri, vendar so HK, Marantz, Onkyo, Nad in podobne firme boljše. Najboljše je da greš poslušat različne kombinacije, ker vsaka zadeva igra drugače.

Je pa res da je čist odvisno kaj bi ti rad mel. Mislim da z yamaho neboš nič zgrešo pri tem kompletu. Razen če boš riskiral malo več denarja.
Slika

Uporabniški avatar
Yagi-san
Poznavalec foruma

Napisal/-a Yagi-san Če maj 12, 2005 9:54 pm

Za tak rank, kot ga je matcho predlagal, priporočam obisk trgovine VKLOP v Ljubljani. Tam so pa resne zadeve in tudi 500.000 SIT hitro postane premalo.Odvisno kaj želiš. Užitek ob gledanju DVD-jev in DViX-ov ali pa Kolosej v domači sobi. Meni osebno domači kino nebo nikoli prekosil ogleda v kino.

Yagi-san

Dario
Novinec

Napisal/-a Dario Če maj 12, 2005 10:30 pm

yamaha ojačevalci so super stvar in dostopno marsi komu!
Glede tega modela ti lahka rečem da je za svojo ceno trenutno best buy vsaj zame.
Kake super kvalitete nemorš pričakovat, sam pa zihr boljšo od kompletkov vse v enem.
Zvočniki ti super zapolnio cca 16m2 v večji prostorih se pol bass zgublja.
Dvd nič posebnega. ista zadeva kot dvp5500 če se ne motim.
Sicer pa pri philipsu kar se tiče zvoka gre vse preko yamahe ( ista družina)

Glede onky-o, nad, marantz v višjem cenovnem razredu so super sam v nižjem pa ne.
Sploh pa marantz ker pri tej zadevi pa res moraš zvočnike sprobat doma in sam doma.
Sem začel z podobnimi serijami nižjega razreda.
Sedaj imam RXV1500 yamaha+ Dali 8008 + Ystsw 800 subwoofer, center tud dali, zadnja dva pa mission serija.
Lp

tomaz03
Novinec

Napisal/-a tomaz03 Ne maj 15, 2005 8:32 am

A yamahe Pack 104, ki vsebuje: Reciver RX-V350, DVD Player DVD-S550 in zvocnike 5.1 model NS-P100 je verjetno starejsi model od tega packa Yamaha RXV357+DVDS557+NSP100 ?????

Uporabniški avatar
xopy
Novinec

Kraj: Vipavska dolina

Napisal/-a xopy Ne maj 15, 2005 9:38 am

Kolega ma yamaha ojačevalec (modela ne vem točno , je pa ene 2 leti stara in je dal pibližno 130jurjev - je pa 6.1z EX). Jaz mam onkyo TX-DS575 (ene 4 leta star - 5.1 in brez EX) in ko primerjam mojega in njegovega je tako. Razvrščanje kanalov (levi desni, spredi zadi) se mi zdi, da ma jamaha bolš narejeno. Glede zvoka pa (on ma B&W spredi in sprednji center (zal res ne vem modela) in jamo zadnja dva in zadnji center + jamo subwoofer) zvočnke jaz mam tannoy (mx4 spredi + mxc center + mx1 zadi +kenwood sub) pa se mi zdi, da sam zvok pride pr mojmu ful bl všečen. Je pa tudi res, da mam skoro 2x večjo sobo (4x4m proti 4x9 - samo je mansardno) - to se kar pozna. Je pa tudi res odvisno iz kje špilaš muziko. Jaz mam dvd enoto in mam home made media-box (http://andrej.co.ru/media-box/ <- sam naredu in če kdo zna programirat lahk še kej pomaga ). Če naprimer špilam divx-e z AC3 na moji kišti in če gledam v pravi dvd enoti se mi zdi, da kljub temu, da je dolby digital se pozna preko kakega vhoda pride signal - kot da bi mogoče računalnik kaj popačil signal - bog ve kaj se tam v tistem SBLive dela- skratka preko dvdja je boljš slišat.
Glede DVDja ti priporočam al panasonica (S75 je bil majka pred časom) al pa pioneerja 350s (cenovno je bil fejst ugoden, samo jaz nisem črnega takrat dobil. Mogoče je zdej že kak novi model). Sicer pa sam najbl veš kaj rabiš in pol samo iščeš napravo ki to ma (jaz sem hotu met digitalni zoom in to za na izi in po majhnih korakih (panasonc to ma in sem ga pol vzel). Seveda je pa to večni problem, ker nametat pol miljona kar naenkrat ni kar tako. Ponavadi kupuješ "po delih" in doma sestavljaš. Jaz vem da sem vse skup kar nekaj časa sestavljal in še vedno ni komplet (more še ena fejst velka TV bit - al pa projektor).
Ponavadi je denar problem.
kaj bi dal, da se avto nebi kvaril...

tomaz03
Novinec

Napisal/-a tomaz03 Ne maj 15, 2005 10:08 am

aha, tko to, dobr $$$ je res problem, in tud zarad tega za začetk sm prpravljan odštet cca. 100k SIT za vse skup! Veretn za take solde ne bo špilal vse ql amapk sej bo no!za začetk... bo :)

Dario
Novinec

Napisal/-a Dario Ne maj 15, 2005 3:51 pm

Madonca!
B&W negrejo z yamaho te dve zadevi se ne klapajo najbolje :( žal
Tko da take kombinacije se izogibat. B&W igra puno bolje na marantz-u ali HK
Lp

tomaz03
Novinec

Napisal/-a tomaz03 To maj 17, 2005 5:52 am

Nekaj me zanima,
glede hišnega kina, jaz bi rad imel povezan s hišnim kinom, TV ter videorekordet pa me zdj zanima, kaj morm vse kupt? je dovolj DVD Player pa zvocnike al je treba tud receiver?
lp

Uporabniški avatar
xopy
Novinec

Napisal/-a xopy To maj 17, 2005 6:44 am

tomaz03 je napisal/-a:Nekaj me zanima,
glede hišnega kina, jaz bi rad imel povezan s hišnim kinom, TV ter videorekordet pa me zdj zanima, kaj morm vse kupt? je dovolj DVD Player pa zvocnike al je treba tud receiver?
lp

Ponavadi je receiver tisti, ki ima 100 in en priključek za gor zvezat (no ni ravno 101 prključek, samo ta fajni majo pa res 10 in en priključek ).
Moj dvd plajer nima niti enega vhodnega prključka (panasonic s35) - možnost mas samo priklop ali na tv ali na receiver. Po mojem pa tisti dvd playerji, ki so tudi kot receiverji znajo met kak vhod (kao all in one verzije)

Uporabniški avatar
matcho
Uporabnik

Napisal/-a matcho To maj 17, 2005 12:19 pm

tomaz03 je napisal/-a:Nekaj me zanima,
lp

Receiver obvezno. Saj DVD player nima vgrajenega ojačevalca, razen če imaš receiver in DVD v eni komponenti.
Slika

tomaz03
Novinec

Napisal/-a tomaz03 Če maj 19, 2005 3:19 pm

mene pa zdj zanima,
ce ima kdo v lasti

al pa

YAmaha RXV350 + DVDS550 + NSP100

pa ce kdo ve ksna je razlika med tema dvema? ce ga kdo ma prosim ce mi lhk mau pove ce je zadovoln z njim

thx

lp

Uporabniški avatar
xopy
Novinec

Napisal/-a xopy Pe maj 20, 2005 12:04 pm

tomaz03 je napisal/-a:mene pa zdj zanima,
ce ima kdo v lasti

al pa

YAmaha RXV350 + DVDS550 + NSP100

pa ce kdo ve ksna je razlika med tema dvema? ce ga kdo ma prosim ce mi lhk mau pove ce je zadovoln z njim

thx

lp

Jaz sem tolk zadovoljen z onkyo, da firme ne zamenjam. Slišal sem eno jamaho (kot omenjeno ne iz najnižjega nižjega cenovnega razreda), samo vedno ko sem prišel/pridem k kolegu in vidim tisto jamaho me spomne al na R6 al pa še lepše na R1 :) Ne vem zakaj mi jamaha samo z mopedi gre po glavi.... Pa to sem mu tudi povedal in se je samo smejal. No meni pač jamaha za domači kino ni ravno tisto pravo - ampak vsaka uha majo svoj bobnič - najprej moreš se odločit kolk dnarja si prpravljen vložit, pol pa ti najbl, da greš tja in obvezno it v samsko sobo in tam prklopit zadeve in pol sam, da slišiš. Pa obvezno imej tvoj najbolši akcijski film (dvd) in tebi najljubšo dramo (dvd) in seveda en cd rock in en cd classika - tako sem jaz hodu in ko sem dubu meni najbolšo kombinacijo sem tisto vzel. Pa ustraji na tem, da ti zadevo postavijo v tisti samski sobi (vse skup 10-15min), ker tam v hali ni nič kej slišat - zvok kar gre mimo iz zvočnikov in se nikjer nič ne odbiva.

Dario
Novinec

Napisal/-a Dario Pe maj 20, 2005 8:39 pm

xopy: Ja ko jaz slišim Lamborgini mi grejo sam traktorji po glavi! avti pa sploh ne?
Vsaj po taki logiki nebi noben nič kupil :lol:

Tko da kar se tiče onkyo zadeva je super, sam kokr si povedu vsak drugače sliši, in v vsakem prostoru drugače igra.
Yamaha ma zloo dobre ojačevalce, kar se tič kina pa definitivno, prej ta stvar zabluzi pri stereo glazbi, predvsem nižji cenovni razred.
Pa da negovorimo o zvočnikih kake so razlike lahko, lahko daš 300k če narediš napačno kombinacijo se bo slišal kot sistem za 100k
Upam da vas to saj večina razume.
Lp
Vrni se na Nima veze z avtomobilizmom

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 3 gostov