Za vse kar ne paše pod ostale debate, prosti čas...

Uporabniški avatar
V-i-p
Nov uporabnik

Ko ti britje zagreni življenje :(

Napisal/-a V-i-p Ne maj 22, 2005 9:44 pm

Mater, kako je to nadležno :]. Bril sem se že z brivskim aparatom, pa ni bilo bolje. Prešel na Mach2, potem na 3, upajoč da bo bolje, pa je isto. Uporabljam vse mogoče losijone, kreme in balzame za po britju, od Nivee do Adidasovega, uporabljam gel za britje za najbolj občutljivo kožo, pa sem po vsakem britju še vedno kot bi me ose napikale :] Zakaj pride do tega hudiča in kako to odpraviti? Aja, pod lici, nosom in tam okoli je vse gut, samo pod brado ga pa fašem Prilagam miceno slikco kako ta hudič pri meni izgleda. En kolega mi je rekel, da je to zato, ker brivnik ali pa razni machi brijejo do kože, se pravi do nule in to kožo pač razdraži. Pa mi je svetoval, da se baje dobijo brivniki, pri katerih lahko nastavljaš dolžino britja. Tako bi teoretično lahko pod brado kjer mam probleme bril dva dni skupaj, pa ne bi obril do nule, ampak bi pustil recimo milimeter. Pač bi vedno imel to dolžino in ne čisto obrito kožo, ampak če bi s tem rešil problem, ki me muči že nekaj let, probam takoj. Samo tak brivnik ni 5 tisočakov, zato bi prosil, če kdo ima kaj podobnega, naj pove izkušnje in svoje mnenje. Hvala!

Slika

Uporabniški avatar
M3
Moderator foruma

Kraj: Koper

Napisal/-a M3 Ne maj 22, 2005 9:46 pm

a zaradi tega počasneje voziš? sodi v ---> nima veze z avtomobilizmom
Slika

Jurchi
Stalni uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a Jurchi Ne maj 22, 2005 9:55 pm

Zdej pa posluš nasvet sine! :D
Brije se zmeram v nasprotni smeri rasti dlake in nikoli v isti smeri.
Ko naneseš peno moraš obvezno počakat eno do dve minuti, da se ti koža zmehča in dlake.
pa veselo britje ti želim :lol:

P.S. Nasveti so verodostojni saj sem kot otrok kar dosti časa gledal pokojnega dedka pri poslu. Bil pa je brivec in to celih 50 let.

Uporabniški avatar
lisko
Moderator / upravnik foruma

Napisal/-a lisko Ne maj 22, 2005 10:00 pm

Sam sem mel isti problem.... pol pa sem za rd dobu brinvik od philipsa... ( oni na tri glave) od takrat dalje ga redno uporabljam... in ti blemi so čudežno zginli.
Slika
(Sine! Kaj naj nardim da pridem prek pločnika?......... Jeep-a si kup pa ne jamri :P ) :)

Uporabniški avatar
Rjuhar
Poznavalec foruma

Napisal/-a Rjuhar Ne maj 22, 2005 10:05 pm

meni se je pa to dogajalo ravno zaradi tega, ker sem se bril od vratu proti bradi. Potem sem smer obrnil in sem se bril "na dol" in je bilo v redu. Namrec - ce se brijes n"na gor", dlako potegnes malo ven iz koze, predno jo odbijes on potem jo potegne nazaj not in ti raste v lpzo. Tudi pri brkih se brijes na dol - torej v isto smer, kot rastejo kocine...

Ampak tema pa je nekaj posebnega za na ta forum... :lol:

Uporabniški avatar
V-i-p
Nov uporabnik

Napisal/-a V-i-p Ne maj 22, 2005 10:19 pm

Hmm, sem se probal brit tudi od zgoraj navzdol, pa ni blo nekih izboljšav. Očitno imam pod brato zelo občutljivo kožo, ker sem res probal tristo nasvetov, pa me tole j**e že dve ali tri leta. Edino kar še res nisem, je tisti brivnik, ki naj bi pustil dolžino, kolikor mu določiš. Tega bi še probal, samo taki menda niso poceni, zato bi rad izvedel od koga ki ga ima, kako se obnese. Drugače pa tema ni nič posebnega, ker tukaj so v večini sami deci in če tu ne dobim nasveta... ;)

Dario
Novinec

Napisal/-a Dario Ne maj 22, 2005 10:40 pm

Kakor je že bilo navedeno, namaži se s peno počakaj 2min da pore v koži popustijo in nato veselo na delo, leti kot bi same padale ven.
Če začneš prehitro boš sam vedel? oziroma čutil da določene dobesedno puliš.
Sem mel tudi tak problem dokler nisem začel po takem postopku, je pa vsen trajal cca14 dni preden je prenehal dražit.
Sedaj mi ni potrebno nobene kreme uporabljat :D razen kadar hitim :(

Vglavnem stvar je v porah pod tvojo kožo! dokler ne popustijo, boš določene dlačice pulil in to bo sprožilo draženje na koži. In zato si popikan samo na določenih mestih in ne na celi koži.

Lp

Uporabniški avatar
monster_d
Moderator / upravnik foruma

Kraj: Ptuj

Napisal/-a monster_d Ne maj 22, 2005 10:40 pm

probaj uprasat na poljub :lol:

Habir
Nov uporabnik

Napisal/-a Habir Po maj 23, 2005 4:19 am

hahaha kakšne teme, to bi jaz kr BAAAN. :twisted: :twisted: :twisted:

Uporabniški avatar
V-i-p
Nov uporabnik

Napisal/-a V-i-p Po maj 23, 2005 5:39 am

Predpostavljam, da veš kaj poemni košček foruma z imenom "Nima veze z avtomobilizmom"? :roll: :lol:

Kakorkoli, hvala za pomoč ostalim, bom poslušal gornje nasvete in od danes naprej strogo delal tako, da po nanosu gela počakam par minutk in se ostrižem striktno od zgoraj navzdol, pa da vidimo, ako bo bolje, čeprav dvomim da bo pomagalo ;). Thnx...

Uporabniški avatar
BlackWind
Tw1ng0 p0wah

Kraj: Kranjsterdam

Napisal/-a BlackWind Po maj 23, 2005 6:18 am

borut007 je napisal/-a:
Habir je napisal/-a:hahaha kakšne teme, to bi jaz kr BAAAN. :twisted: :twisted: :twisted:

Predvidevam, da si še mulc, ki se ne brije. :P :roll:

no zanimivo, tema je res adijo ;) ampak mogoce bo pa se komu koristila, ki ima bolj malo izkusenj ;) pa si ne upa kje vprasat :lol:
Lp

Uporabniški avatar
maniac
Novinec

Napisal/-a maniac Po maj 23, 2005 7:43 am

s čem se pa namažeš po britju?

jst sem mel z raznimi alkoholnimi aftershavi probleme, pa sem prešaltu na niveo kremo za po britju, pa zelo prija moji koži.

če še nisi, probej.

lp

[YuGo]
Stalni uporabnik

Kraj: Lenart

Napisal/-a [YuGo] Po maj 23, 2005 12:00 pm

maniac je napisal/-a:s čem se pa namažeš po britju?

jst sem mel z raznimi alkoholnimi aftershavi probleme, pa sem prešaltu na niveo kremo za po britju, pa zelo prija moji koži.

če še nisi, probej.

lp

Dolgo sem tudi jaz uporabljal niveo in vse različne balzame, pa kar ni pomagalo. Meni pomaga, da se brijem čimbolj pogosto, gor pa nanesem "navaden" axe, ki vsebuje alkohol. Pikice so v glavnem izginile, razen ko brijem predolge dlake.

Uporabniški avatar
YOC
Uporabnik

Kraj: Spredi levo (LJ)

Napisal/-a YOC Po maj 23, 2005 12:57 pm

Lohk gre pa ta tema pod styling :D

Ja, jst pike dobim če se po britju namažem z aftershave-om tko da sm čist skenslu te zadeve. Kokr so ti pa rekl se napeni (ne napenjaj ampak namaži s peno) in počakaj kako minuto in potem v obratni smeri. Dobro splahni z vodo in obriši ter probaj neki časa brez aftešejva.

lp

8)
Bolje 10 konjev premalo pod haubo, kot en osel preveč za volanom!!!
WWWWRRRRRRRRUUUUUUUMMMMMMMMM..........

Habir
Nov uporabnik

Napisal/-a Habir Po maj 23, 2005 1:24 pm

če bo to kdo bral si bo mislu svoje, pejt fotra vprašat.....

Uporabniški avatar
BlackWind
Tw1ng0 p0wah

Napisal/-a BlackWind Po maj 23, 2005 1:25 pm

hja jest mam za aftershave namest alkoholnih zadev raje Nivea balzam...ker alkohol ti stara kozo :lol: pol po temu aftershave je pa se ena kremca od nive-e, s katero se na cajte namazem po britju in afreshave lusjonu :) tko da mas pol kozo kot dojenckova ritka....za britje mam pa mach 3.....
ja tole je ze za stayling :) hehe ;)
Lp

Uporabniški avatar
BlackWind
Tw1ng0 p0wah

Napisal/-a BlackWind Po maj 23, 2005 1:26 pm

Habir je napisal/-a:če bo to kdo bral si bo mislu svoje, pejt fotra vprašat.....

hja ksn bo reku: mater a te ni fotr naucil brit ;)
:lol:
Vrni se na Nima veze z avtomobilizmom

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov