Za vse kar ne paše pod ostale debate, prosti čas...

Ginness
Nov uporabnik

Pony expres

Napisal/-a Ginness Po maj 30, 2005 10:10 am

LP

Zanima me, če se da pony expresa Puch vozit brez registracije, grede na to da je kolo z pomožnim motorjem.

Sašo

Uporabniški avatar
lublancan
Poznavalec foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a lublancan Po maj 30, 2005 10:16 am

da
podpis

Ginness
Nov uporabnik

Napisal/-a Ginness Po maj 30, 2005 10:22 am

lublancan je napisal/-a:da

da, se da vozit brez registracije ali da treba je registrirat???

CST™jerko
El prezidente CST™

Kraj: Domžale

Napisal/-a CST™jerko Po maj 30, 2005 10:23 am

ni treba registrirat.

Uporabniški avatar
Tomaz40
Poznavalec foruma

Napisal/-a Tomaz40 Po maj 30, 2005 10:47 am

NE!

Mater dobr mu svetujete!!

Ne smeš ga vozit, ker to ni kolo s pomožnim motorjem. Res je sicer da ima pedala ampak dosega hitrosti višje od 25 kmh, zato je tole kar moped. Kolo spomožnim motorjem ima pedala, in dosega najvišjo hitrost na ravnini 25 kmh ali manj. Tko da če se boš vozu in te policaj dobi boš plačal.

Mam jest tut enga že poštimanga in na novo pobarvanga pa mi sam stoji. Sem že razmišljal da bi gor namontiral ali auspuh, ki bi ga zamoru al pa večji zadnji zobnik, ampak še zmer nič ne pomaga, ker se gleda tovarniške ne pa resničnih podatkov.

Če pogruntaš kako rešitev mi prosim sporoči, ampak kr tkole pa to ne bo izvedljivo.
Če bi hitrost ubijala, bi bili vsi dirkači že zdavnaj mrtvi.

Uporabniški avatar
mihant
Novinec

Kraj: Lj

Napisal/-a mihant To maj 31, 2005 11:12 pm

Tomaz40 je napisal/-a:Kolo spomožnim motorjem ima pedala, in dosega najvišjo hitrost na ravnini 25 kmh ali manj.

jah, tanovi npr. tomosi nimajo pedal, pa so vseen kolesa z motorjem in ne rabiš izpita niti čelade. vse je u mašini oziroma hitrosti...
jaz niti nimam kej dost pojma o avtih.

TiLeNkO
Novinec

Kraj: zASAvJe - Lj.

Napisal/-a TiLeNkO To maj 31, 2005 11:18 pm

mihant je napisal/-a:
Tomaz40 je napisal/-a:Kolo spomožnim motorjem ima pedala, in dosega najvišjo hitrost na ravnini 25 kmh ali manj.

jah, tanovi npr. tomosi nimajo pedal, pa so vseen kolesa z motorjem in ne rabiš izpita niti čelade. vse je u mašini oziroma hitrosti...

če so kolesa z motorjem sigurno rabiš izpit pa čelado in tudi registrirati ga moraš.
če pa je kolo z pomožnim motorjem potem ga pa ni obvezno registrirati in ne rabiš izpita in čelade
Slika

Uporabniški avatar
Tomaz40
Poznavalec foruma

Napisal/-a Tomaz40 Sr jun 01, 2005 8:02 am

mihant je napisal/-a:

45. kolo s pomožnim motorjem je enosledno vozilo s pomožnim motorjem, katerega konstrukcijske značilnosti v cestnem prometu na ravni cesti ne omogočajo hitrosti, večje od 25 km/h,in katerega delovna prostornina motorja ne presega 50 ccm

Vir: http://www2.gov.si/zak/Zak_vel.nsf/067c ... db002d9721

Očitno sem se usekal, čeprav sem še zdej prepričan da je mogu učasih imet pedala. No pa sej to niti ni tko pomembno v tej debati, kot to da se s pony expressom ne sme vozit.

Zdej pa je vprašanje a se ga da kar doma predelat, ker naj bi bli tovarniški podatki tisti, ki so verodostojni.

Ginness
Nov uporabnik

Napisal/-a Ginness Sr jun 01, 2005 9:21 am

Hvala lepa za odgovore

Zdaj me pa zanima, ce jaz "zabasem" ispuh, zamenjam dizo za manjso, skoraj zaprem dotok zraka v uplinjac, dam vecji zobnik zadi in manjsega spredaj, pac omejim hitrost na 25 km/h in peljem na valje a mi pol izdajo kak papir, da je jaz lahko vozim al je to cist ajde.

Rabim ga za cez poletje, ker po bledu z karavanom poleti dejansko nimas kaj pocet, kolo so mi pa ukradl mesec nazaj in alternativa je seveda pony :)

TiLeNkO
Novinec

Kraj: zASAvJe - Lj.

Napisal/-a TiLeNkO Sr jun 01, 2005 11:12 am

ja sigurno da ne. to je isto kot bi npr. vzel yamaho R1 pa bi dal not blokado na 50km/h pol bi jo pa lohk vozu z izpitom h kategorije 8)
Slika

Uporabniški avatar
Slicker
Mojster foruma

Kraj: okolica Trebnjega

Napisal/-a Slicker Sr jun 01, 2005 1:00 pm

tomaz40. glede na to, da ti stoji ponyexpress, a prodaš?

gepi

tomaž40

Napisal/-a gepi Ne jun 12, 2005 5:42 pm

zvedu sem da če daš v avspuh neko podloško ti gre samo 25 in ce ga peles na reg ti baje dajo samo potrdilo da ti gre 25 pol pol pa lahko daš ven samo mimo škifov se morš toliko pelat

Uporabniški avatar
lisko
Moderator / upravnik foruma

Napisal/-a lisko Ne jun 12, 2005 8:46 pm

Da bi puhov izpuh še zabasu? Kaj te z vami je..... ? Puch že tko al tko nima ne vm kake moči u nizkih vrtljajih pol bi mu še pa izpuh zabasu? Odsvetujem.... sem ga mel sam vrsto let.... ko se mu je izpuh le malo zadelal ni prišu niti po najmanjšem bregu

Razmerje zobnikov je 16:48........ edino kaj lahk nardiš je to da daš spredaj gor 12 zobnik ampak še to je namenski zobnik.....Če ga bo mel kdo naj mi javi pa ga prinesem na kako srečanje ker jaz sem ga delat, ker sem s tem mopedom vozu bolj po gozdnih cestah kot pa po ravnini........ ampak še vedn doseže hitrost večjo od 40kmh..... motor pa itak hoče raznest od obratov.....

Je pa ta zgradba samga motorja dost dost bolj doterana od tomosovih motorjev.... alu cilinder krominran od znotri..... dodaš mu še samo L bat... in gre zares lepo... problem je samo v tem ker motor že v osnovi rabi obrate ( tisti ki ste kdajkoli vozli veste o čem govorim..... )
Slika
(Sine! Kaj naj nardim da pridem prek pločnika?......... Jeep-a si kup pa ne jamri :P ) :)

Uporabniški avatar
BiMMER
Moderator foruma

Kraj: Lucija, Slovenija

Napisal/-a BiMMER Ne jun 12, 2005 9:19 pm

Ni res, ustreznost se ugotavlja na teh. pregledu. Če npr. skuter preseže 50km/h na valjih, kljub temu da piše v prometni da gre samo 50km/h ti ga bodo vpisali pod A kategorijo. No vsaj tako bi moralo bit, nevem pa kako se to kaj izvaja.
@Tilenko:Kar se pa tiče Yamahe R1. Ker ima zadeva vgrajen motor večji od 50ccm avtomatsko spada v A kategorijo.
-JuRE-
BMW F30, bj. 2017

Uporabniški avatar
McLaren
Mojster foruma

Kraj: Cela EU

Napisal/-a McLaren Po jun 13, 2005 5:26 am

Pony expresa lahko voziš brez registracije če doseže max. hitrost 25 km/h. Vse kar je več registreraj. Mislim pa da Puchovi motorji to z lahkoto presežejo tako da bo treba registrerat.

Uporabniški avatar
Tomaz40
Poznavalec foruma

Napisal/-a Tomaz40 Po jun 13, 2005 6:52 pm

S|icKeR je napisal/-a:tomaz40. glede na to, da ti stoji ponyexpress, a prodaš?

Ne prodam, ker ne dobim nič zanj, da bi ga pa za 20 jurjev prodal mi je pa škoda.

Bomo vidl. Mogoče ga čez kako leto lohk registriram.

Ginness
Nov uporabnik

Napisal/-a Ginness Po jun 13, 2005 8:43 pm

BiMMER je napisal/-a:Ni res, ustreznost se ugotavlja na teh. pregledu. Če npr. skuter preseže 50km/h na valjih, kljub temu da piše v prometni da gre samo 50km/h ti ga bodo vpisali pod A kategorijo. No vsaj tako bi moralo bit, nevem pa kako se to kaj izvaja.
@Tilenko:Kar se pa tiče Yamahe R1. Ker ima zadeva vgrajen motor večji od 50ccm avtomatsko spada v A kategorijo.

Se pravi,

ce mi gre pony 25 km/h pomerjeno na valjih, dobim potrdilo ali kaj? Ni treba ragistracije v tem primeru al kako?

Hvala
Vrni se na Nima veze z avtomobilizmom

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 3 gostov