Za vse kar ne paše pod ostale debate, prosti čas...

Uporabniški avatar
sanka
Nov uporabnik

APN in menjava Bata

Napisal/-a sanka Po jul 11, 2005 9:29 pm

Spoštovani,

najprej lep pozdrav vsaem freakom vozil tako na dvo kot na šti kolesa. Kar pa me zanima pa je slednje:
Doma imam en strejši APN 6S(94 letnik) z originalnim batom 38. Zdaj pa sem od kolega dobil celotno ohišje z batom 42 L. Ali se bo zaradi večjega bata moped oz. motor na mopedu bolj grel in ali je zaradi tega ogrožena njegova življenjska doba?

Pa še to bi vprašal da ne odpiram nove teme: ALi je kak poseben način da zadnje kolo kako pravilno uravnam da bo v sredini da nebo preveč levo ali desno postavljena, ker drugače mi veriga ne bo pravilno delovala oz. ne bo služila svojemu namenu 99%. Sicer sta na pritrdilnem vijaku ki se pritrdi na ohišje dva uravnalnika, pa vseeno me zanima ali je še kaj s čimer se stvar postavi v pravilen položaj za čimbolj elegantno in učinkovito vožnjo?

LP

S

Uporabniški avatar
alanq4
Poznavalec foruma

Kraj: ljubljana

Napisal/-a alanq4 Po jul 11, 2005 10:09 pm

Sam sem imel kar dosti "šestk" pa tudi na 43mm povrtane pa se niso nič grele samo kvalitetno mešanico delaj pa mrzle ne tišči pa bo delala b.p.
Glede nastavitve gume ni kakšne znanosti lahko z pomičnim ravnilom (šublerjem) nastaviš da je luft med feltno in nihajkami enak na obeh straneh ampak je možno da je okvir že malo zvit saj ni ravno najmočnejši. Najbolje da nastaviš tako da ko se pelješ naravnost po cesti zadnje kolo lepo sledi sprednjemu.
Alfa Romeo 156 "project real GTA" in 166 2.4 jtd mau okrepljena :)

Uporabniški avatar
sanka
Nov uporabnik

Napisal/-a sanka To jul 12, 2005 6:29 am

Aha.

Hvala, to me je zanimalo.

LP

S

svadreb
Uporabnik

Napisal/-a svadreb To jul 12, 2005 10:54 am

Možno pa je, da ti bojo zaradi večje obremenitve ležaji na glavni gredi prej šli. Če jih boš menjal, pa daj kake čimbolj kvalitetne.

Uporabniški avatar
Vičo
Novinec

Kraj: Ilirska Bistrica

Napisal/-a Vičo To jul 12, 2005 12:31 pm

Jz osebno nebi stavu 42 gor
Sej ko je na novo brušena in ma notr nov bat leti, sam pol pa zmeri manj...
Jz bi dal največ 40 pa rajši mal na kanalih delal...
Slika

Uporabniški avatar
splash
Poznavalec foruma

Napisal/-a splash Sr jul 13, 2005 12:05 pm

mislim da z l batom 42 ne bi smelo bit nobenih problemov, samo mrzlega ga ne tišči, pa hudo vročega ne ugašaj takoj , ampak ga pusti vsaj 1- 2minuti za se zlaufa. res pa da če ga boš tiščov 20km skos do konca, se ti bo pa ziher pregreu. ;)

Uporabniški avatar
sanka
Nov uporabnik

Napisal/-a sanka Sr jul 13, 2005 1:12 pm

Ok, hvala za opdgovore, sam problem v Mariboru je dobit sornik za tale bat-12mm bi moral bit samga nikjer ne dobim. A še mogoče kdo ve kje v bližnji okolici maribora ga bi lahko dobil??

Emm zdaj pa še mogoče eno glupo vprašanje: nazadnje sem se mopedom vozo pred tremi leti pa še takrat ga nisem jaz tankal tako da nevem več kakšna mešanca mora bit?
Zdaj so deli originalni v motorju sam nevem kako naj mešam gorivo? Na 5 litrov 95 oktanskega neosvinčenega goriva kolko olja?? Mi bi znal kdo priporočat kakšna mešanica bi bla dobra? Sem postal popolni laik v tem tak da ne se preveč smejat.

LP

S

Uporabniški avatar
just_in
Poznavalec foruma

Kraj: gorenjska :)

Napisal/-a just_in Sr jul 13, 2005 1:14 pm

2% ;) to pomen, da je na 10 litrov 2 decilitra olja... :) tako jest delam za moped (no bl sm jo delu), je pa isto apn mašina 40 brušena... :) na atxu :P
Slika

Uporabniški avatar
lisko
Moderator / upravnik foruma

Napisal/-a lisko Sr jul 13, 2005 2:06 pm

"% je skor mal prerevna mešanica..... raj dej 4% tko sem mel jaz skoz in ni blo blemov.
Se prav na en tank vliješ tisto malo kantico olja poleg.l ( je še mal več ko 4% mešanica)

Za bat si sam odgovoru... 12 sornik..... Je pa še druga fora pri teh frčelih....
Ojnica in ojnični ležaj pašeta od TOMOS-ove kosilnice..... sam morš ojnico preprešat.Je pa fora te kosilnice da ma že v originalo 42 bat.... se prav je bolj močno skupi narjena in pol nimaš strahu z večjim batom.
Tklo sem mel jaz narjen ( mislim da mam še celo mizo polno delov za apn-a če hočeš se oglasi pa ti zdevam vse ker men se tko sam vlači) Prej ko sem mel not navadno ojnico je crkovalo vsake par mescov... pol pa z ojnico od kosilnice ni blo blemov.
Slika
(Sine! Kaj naj nardim da pridem prek pločnika?......... Jeep-a si kup pa ne jamri :P ) :)

Uporabniški avatar
splash
Poznavalec foruma

Napisal/-a splash Sr jul 13, 2005 2:11 pm

jst v krosko 125 delam 3%, mešam 100okt+ tts olje. za v štirko pa se da od 2%do4%. sam ti dj kr tam mal čez3%, pa bo najbolj. sj je vseen, če mal več kadi, važn da gre.

Uporabniški avatar
sanka
Nov uporabnik

Napisal/-a sanka Sr jul 13, 2005 2:19 pm

Aha bom premislu pa se še oglasim za tiste dele.

Emm nekaj zdaj če prav razumem: na 10 litrov bencina je 2%=2dl olja.
4% = 4dl olja?
6% = 6dl olja?

Mam prav??

Uporabniški avatar
NoName
Stalni uporabnik

Napisal/-a NoName Če jul 14, 2005 9:51 am

ko smo ze glih pr dvokolesnih ljubljenckih...
sosed si je omislu enga skutercka
kymco grand dink 50
je mal vecji, ampak ma nekak omejeno moc na nevemkolk konjev... je pa zram dobu se ene dize pa ne vem kaj se vse...
pa me zanima, kaj vse se da narest, da bo mal bl poskocno to bitje.
baje da je treba neki pr auspuhu porihtat, pa dize menjat, pa ne vem kaj se vse... vsekakor se priporocam za informacije, ce je ze kdo med vami pocel kaj podobnega :twisted:
I can see dumb people...They're all around us... Look, they're even on this forum!

Uporabniški avatar
splash
Poznavalec foruma

Napisal/-a splash Če jul 14, 2005 1:59 pm

recimo. jst mam skuterja 50cc.
kit70cc
drug variomat
drug auspuh
druge primarne in sekundarne prenose
druga sklopka
drug fergazer

tole zrihtaš, pa ti gre kr vredu. ;)

Uporabniški avatar
sanka
Nov uporabnik

Napisal/-a sanka So jul 16, 2005 10:26 am

Tak, zdaj ko je moped popravljen kolker tolk me pa še zanima če kdo ve kolko pride registracija. TOMOS APN 6S 94'

Pa morm še kaki tehnični pregled met? Zdaj še samo spojim oz. zalotam žice elektrike za hupo pa je stvar rešena.

LP
S
Vrni se na Nima veze z avtomobilizmom

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov