Za vse kar ne paše pod ostale debate, prosti čas...

Uporabniški avatar
urooos
Novinec

Kraj: kamnik(okolca)

adsl??

Napisal/-a urooos Po sep 12, 2005 5:17 pm

zdej me zanima da bi si ubodu tale adsl k je zdej kao brez isdn-ja , ker mam preweč mesečne porabe 18k. Sam tuki je pa spet več ponudb Siol,Amis,Volja,...
prosim če mi vete svetvat katrga se najbolš splača vzet
LP
Uroš

Uporabniški avatar
urooos
Novinec

Napisal/-a urooos Po sep 12, 2005 5:30 pm

Uporabniški avatar
DaDek
Mojster foruma

Kraj: Maribor

Napisal/-a DaDek Po sep 12, 2005 8:01 pm

Cen posameznih ponudnikov sicer nisem gledal ampak SiOL-a ti nikakor ne priporočam, vsi 3 ponudnik ponujajo internet preko enakih kablov/central.. pri siolu je za 1 k*rac odzivnost serviserjev (tudi do 3tedne.. pol pa ugotovijo da je bila pri njih napaka), pri AMISU pride serviser v 1-3urah (vsaj v MB), za voljo nevem, sam sem bil 3-4leta nazaj zelo zadovoljen z ponudbo DIAL-UPa.. Jaz bi na tvojem mestu razmišljal med voljo in amisom.. volja bo skoraj 100% imela manj uporabnikov od amisa ki jih ima že zdaj kr nekaj (še vedno nič proti SiOLu)... Seveda pomeni manj uporabnikov večja odzivnost/prijaznost osebja.

Če nebi imel že SiOLovevga ADSLja in cable (nepogrešljiva stvar v 5letih mogoče 10izpadov za kako urco) bi ziher vzel volja adsl.

upam, da sem kaj pomagal,

lep pozdrav

Uporabniški avatar
urooos
Novinec

Napisal/-a urooos To sep 13, 2005 9:45 pm

ej tko 80% drugih mi vsi siol priporočajo drgač pa nwem
voljadsl je 6.990 na mesec
siol 7200 na mesec
amisl je pa okol 8k na mesec
nwem neki bom mogu pogruntat ;)
LP

Uporabniški avatar
DaDek
Mojster foruma

Kraj: Maribor

Napisal/-a DaDek Če sep 15, 2005 12:48 pm

no jaz ti samo povem... poznam vsaj 200 ljudi (z njimi igram online igre) ki imajo SiOL ADSL, pa ni enega izmed njih ki bi hvalili internet.. sej, če boš samo hodil na surfat po internetu, msn neboš opazil, ko pa začneš "zahtevat" kaj bolj konkretnega od adsl-ja pa kr dosti krat zajebava...

c/p iz enega drugega foruma

Zanima me zakaj SIOL ADSL neznansko lega podnev, medtem ko pa od recimo 00.00 naprej dela super. Pozna s v DLjanju, igranju iger (CS-na serverjih kjer mam podnev 40choka mam ponoc 0), in nasplosno ob kakrsnikol uporabi interneta. Ali je tut ta faking ADSL odvisn od tega koliko uporabnikov je prikljuceno na internet in zaradi tega lega ?

ne adsl ampak SiOL je odvisn od uporabnikov.......itq je bedn adsl.......mam vedno choke.......nikol še špilu brez, pa še pinga 2x tok k triera kablski net

mogoče malo se pobrskaj na siol forumih kjer je kr dosti pripomb :)

odvisno je tudi koliko si vstran od ADSL centrale..

adsl ni enako kot cable (optika :( ), škoda...

Čojko
Novinec

Kraj: Koper

Napisal/-a Čojko Če sep 15, 2005 1:29 pm

Na vseh forumih se pišejo budalaščine okrog teh ADSL-jev.

TS (Telekom Slovenije) ima opremo, ki jo mora dati v najem vsem ponudnikom internet storitev in so na isto škatlo priključeni vsi ponudniki (Siol, Amis, Volja,....). No, Siol ima seveda tudi svojo opremo na kateri ponuja tudi nekatere druge storitve kot je npr. SIOL TV.

Glede tega je praktično isti K*rac kje si.

Obstajajo štirje paketi hitrosti od katerih SIOL uporablja le tri - od 1024/256 Kb/s naprej in zaradi tega tudi oglašuje "najhitrejši" internet. Ostali pa grejo od 512/128Kb/s naprej. - ZATO ZELO PAZITE NA CENE IN HITROSTI, KI JIH PONUJAJO ALTERNATIVNI PONUDNIKI.

Če boš malo primerjal boš ugotovil, da je SIOL NAJCENEJŠI!!!!

Pa tudi največji, z največ kapitala, kar pomeni, da je tudi najstabilnejši in najresnejši. Tisti kapital, ki ga ima ponudnik pa je tudi zelo pomemben pri nadaljnih poteh v svet in za zakup povezav po Slovenijo do njihovih strežnikov. Sem skoraj prepričan, da bo z hitrim naraščanjem uporabnikov pri alternativcih rapidno padala hitrost delovanja ADSL-ja. Alternativci danes so, jutri pa jih lahko ni več. Je pa tudi res, da zaradi zelo velikega števila uporabnikov SIOL deluje vedno bolj neoseben do uporabnika.

Kar se tiče vzdrževanja in montiranja ADSL opreme pa itak to počne v vseh primerih TS, kateri ne sme delat razlik med ponudniki ADSL-ja.

Suma sumarum je dejstvo, da je vsak tisti, ki je čakal na ADSL preko navadne linije veliko na slabšem, kakor, da bi se pred enim mesecem odločil za ISDN+ADSL. Razlogov je več.
Najpomembnejši so:
-Cena ADSL pred medecem z vezavo preko ISDN-ja je 6.600 SIT za en mega.
- Res je tudi, da je ISDN naročnina za 1.100 SIT višja, kakor preko PSTN, vendar tudi nudi veliko več (prikaz klicočega, dve liniji, preusmeritve, ...) in predvsem kvaliteto slišnosti, ki je neprimerno boljša od navadne. Pa tudi ISDN aparati so po že prav smešno nizkih cenah.
- Prej ti je Telekom zastonj priključil opremo, sedaj moraš to plačat oz. izvest v brezplačni samomontaži, ki se na koncu izkaže kot najslabša in najdražja možnost.
- Telekom, ki je lastnik/skrbnik za omrežje pa itak že dolgo kaj bistvenega ne vlaga v razširitve omrežja, kar pomeni, da je vedno manjša možnost, da se pri tebi doma sploh tehnično da priključit ADSL povezavo. Trenutne zavrnitve so cca. 50%.

Na ADSL bi moral začet razmišljat ko si začel trošit 5000 SIT/mesec za internet.

Lp Čojko
Citroen Xsara HDi

Uporabniški avatar
FireSTORM
Poznavalec foruma

Kraj: Murska Sobota

Napisal/-a FireSTORM Če sep 15, 2005 2:47 pm

urooos je napisal/-a:ej tko 80% drugih mi vsi siol priporočajo drgač pa nwem
voljadsl je 6.990 na mesec
siol 7200 na mesec
amisl je pa okol 8k na mesec
nwem neki bom mogu pogruntat ;)
LP

glede stabilnosti na amis in volja nebom govoril ker še nimam izkušenj
glede siol
katastrofa, ko pol slovenije crkne internet zato ker "mojstri" v lj nekaj zajebejo je to že višek
potem pokličeš tja, ti pošlejo drugega "majstra" in ti ta "majster" na domu pove da si ti nekaj zajebal z ruterjem in da bo treba računalnike formatirat in ponovno vse nastavit, čez 3 dni pa te kliče nazaj in reče da se je pozanimal in je zvedel da je v lj bilo nekaj zbrckano :evil:
on pa ti reče da si ti zajebal...mislim halo :roll:
težki so ti siolovci
tak ti povem
če maš možnost kablsko
kar na kablsko, dosti bolj stabilno

Uporabniški avatar
xsara
Uporabnik

Kraj: Mal naokol

Napisal/-a xsara Če dec 21, 2006 11:54 am

lep pozdrav vsem na forumu

da ne odpiram nove teme, sem si sposodil pravico in bom povedal kar tukaj na starih straneh, torej dva meseca sem čakal ne priklop internetnega omrežja preko amisa,
danes pa sem na žalost po dvo mesečnem nateg...... izvedel na telekomovih informacijah, da priklop na internetno omrežje AMISdsl ni možen in to mi povejo po dveh mesecih čakanja in nešteto klicih na amis in telekom, da na koncu ugotovijo ni placa na centrali j... se ti in tvoj internet" tako, da vsem ki mislite imeti karkoli v navezi amis-telekom, toplo priporočam, da se teh nesposobnih operaterjev izogibajo na daleč,
opravučujem se, da to stvar pišem na straneh namenjenih avtomobilizmu, ampak rad bi samo povedal svojo zgodbo in upam da bo kdo to prebral in prekleto premislil preden se bo odločal za zgoraj omenjeno navezo
vsem se lepo zahvaljujem za potrpežljivost pri prebiranju posta in hkrati izkoriščam priložnost, da vsem članom foruma a.com, zaželim lep in srečen božič in uspešno ter zadovoljno novo leto 2008

lep pozdrav.........

P.S. - če še koga kaj zanima v zvezi gornjega posta, me naj prosim kontaktira na zasebna sporočila.
citroen for life, aja and fiat too, aja pa še mitsubishi.......

Uporabniški avatar
stealth
Novinec

Napisal/-a stealth Če dec 21, 2006 12:14 pm

Dejstvo je da Telekom nateguje in onemogoča svojo konkurenco kjer lahko. Slej ko prej bodo ljudje ugotovil da niso drugi ponudniki krivi, temvec Telekom sam. Zakaj bi nekomu,ki se je hotil priklopit na adsl preko T2ja, rekli da nimajo proste parice, če pa ista oseba poslje prosnjo za Adsl na Siol, pa to bežečo parico vseeno nekako uspejo ulovit in jo zabetonirat v njihovo omarico. Ti presnete parice... :roll:
Dodge Stealth Twinturbo AWD

Uporabniški avatar
xsara
Uporabnik

Kraj: Mal naokol

Napisal/-a xsara Če dec 21, 2006 1:38 pm

stealth je napisal/-a:Dejstvo je da Telekom nateguje in onemogoča svojo konkurenco kjer lahko. Slej ko prej bodo ljudje ugotovil da niso drugi ponudniki krivi, temvec Telekom sam. Zakaj bi nekomu,ki se je hotil priklopit na adsl preko T2ja, rekli da nimajo proste parice, če pa ista oseba poslje prosnjo za Adsl na Siol, pa to bežečo parico vseeno nekako uspejo ulovit in jo zabetonirat v njihovo omarico. Ti presnete parice... :roll:

se strinjam s teboj in čakam poizvedbo s strani siola, sam nekako so mi na telekomu rekl, da je v Ljubljani ali okolici približno 40.000 podobnih naročnikov, kakršn sm jest, se pravi, da ni možen priklop, mah jest več ne vem komu naj vrjamem, ne ve mal sm že obupal in na žalost je še dost tazga folka in jest budala še plačujem telekomu naročnino za telefon, ne vem najbrž bom komplet povezavo prekinil in ko jih je.. sej itak nimam nč od njih............
citroen for life, aja and fiat too, aja pa še mitsubishi.......
Vrni se na Nima veze z avtomobilizmom

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov