Za vse kar ne paše pod ostale debate, prosti čas...

Uporabniški avatar
RedBull™
Moderator foruma

Trgovine z računalniško opremo

Napisal/-a RedBull™ To feb 14, 2006 10:29 pm

Mogoče kdo ve,kje in v kateri trgovini kupiti ventilatorčke za hlajenje compa?(Kranj,Ljubljana)

Rabim pa tista dva (mala) eden je na grafični,ter drugi na osnovni plati. Mi prav nagravžno brnita,ko prižgem comp. Po enem dnevu se pa umiri. Praha ni na njima,ker sem ga že posesal.

Torej,kje kupiti,ter da bo tudi kvaliteten ter imel malce daljšo življensko dobo. Ker imam comp prižgan 24 ur na dan.

Tnx za vsako koristno informacijo.
Ko grobar s ceste me bo pobral,vedite da redbull smrti se ni bal.

Uporabniški avatar
sebaveh
Poznavalec foruma

Kraj: Slov. Bistrica

Napisal/-a sebaveh To feb 14, 2006 10:41 pm

Take male ventilatorčke na 5, 12 in 24 voltov imajo največkrat v trgovinah z elektronskim materialom, naprimer HTE Roška cesta 19

Za seznam trgovin poišči po www.elektro-n.com
EDD: Now what?
EDDY: I'm thinking, I'm thinking...
ED: Can I think?
EDD/EDDY: NO!

Uporabniški avatar
FireSTORM
Poznavalec foruma

Kraj: Murska Sobota

Napisal/-a FireSTORM To feb 14, 2006 10:46 pm

praha mogoče ni več gor, je pa bil
in so se ti obrabili ležaji
meni se je to tudi zgodilo na grafični
ventilator sem enostavno odstranil in namestil večjega
80x80, z malo improviziranja gre vse
ventilator sem pa dobil iz starega hladilnika za cpu(teh stvari nikoli ne meči vstran, nikoli neveš kdaj jih boš rabil) :twisted:

Uporabniški avatar
INFINITI
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a INFINITI To feb 14, 2006 10:55 pm

Tukaj imaš vse in še več:

https://www.cool-pc.org/
2000 Hyundai Coupe 2.0 → 2003 Hyundai Coupe 2.0 → 1999 BMW 740i → 2009 BMW 530d M
→ 2010 Škoda Superb TDI → 2008 Renault Laguna Coupe GT 2.0T → 2016 KIA Sportage CRDi → 2021 KIA Xceed 1.5 T-gdi

Uporabniški avatar
R-M
Novinec

Napisal/-a R-M To feb 14, 2006 11:27 pm

Uporabniški avatar
FireSTORM
Poznavalec foruma

Kraj: Murska Sobota

Napisal/-a FireSTORM Sr feb 15, 2006 12:29 pm

aja pa še to...kaka koli komponenta ti crkne ki je ne rabiš več, prej kot vržeš vstran zmontiraj dol vse kar se da in kar je še lahko uporabno, ventilatorčki, hladilna rebra(zelo uporabno, razrežeš in prilepiš na MOS-FET če so vroči ali topli)...

poglej kako lahko improviziraš za grafično
kot so komponente vstavljene, moraš odzadaj odtret blendico, še eno blendico odtereš nad grafično(če je to možno, če ti ne pride grafična na najvišjo blendo), tam not nekako vstaviš ventilator(jaz sem moral deformirat malo ohišje odzadaj, pa tudi ventilatorsko ohišje malo pobrusit da se je dalo vstavit), prišraufaš ga tam gor, in usmeriš tak da piha po grafični(deluje, sem probal en dan nabijat igre brez tega, brez ventilatorja, grafična froča kot svinja, drugi dan pa z ventilatorjem, razlika je bila bistvena) še druga možnost, ker je hladilno rebro aluminij, vzameš še aluminijasto cev, kratko, ne preveč dolgo, 3-4cm, po možnosti pod kotom, najboljše 90°, ampak potem more cev štrlet vun malo dlje, to nekako prišvasaš na hladilno rebro(z elektrodami za aluminij švasat, pa prosim ne spet pametnih da alu ne gre švasat ker gre, preverjeno) to je seveda za to če maš večji ventilator katerega ne moreš direktno na rebro pritrdit, še na drugi konec te cevi prišvasaš neko držalo za ventilator ki bo enake velikosti kot ventilator, po možnosti malo privzdignjeno, ko imaš to, še okoli ventilatorja oblebiš ali pa tudi lahko prišvasaš kake ploščice da bo ves zrak šel v cev torej konec cevi more biti malo luknjast in to je to
saj vem da je malo zakomplicirano(jaz tega nimam, ma pa sošolec to narejeno, vse home made hlajenje in zgleda dobro, pravi da je kar precej učinkovito)

Uporabniški avatar
sonček
1/2 zvezdice

Kraj: 10 km iz Žirov v hribe

Re: Trgovine z računalniško opremo

Napisal/-a sonček Sr feb 15, 2006 7:43 pm

RedBull™ je napisal/-a:Mogoče kdo ve,kje in v kateri trgovini kupiti ventilatorčke za hlajenje compa?(Kranj,Ljubljana)

Rabim pa tista dva (mala) eden je na grafični,ter drugi na osnovni plati. Mi prav nagravžno brnita,ko prižgem comp. Po enem dnevu se pa umiri. Praha ni na njima,ker sem ga že posesal.

Torej,kje kupiti,ter da bo tudi kvaliteten ter imel malce daljšo življensko dobo. Ker imam comp prižgan 24 ur na dan.

Tnx za vsako koristno informacijo.

Jah teh trgovin je kr neki po Ljubljani, Ena je pr hotelu Levu, ena je na Viču nasprot cerkve, pol ena je še na Celovški-mal od centra in ena je na Dunajski čist na koncu tm k se gre že na avtocesto tam majo rabljene in nove je pa ta tavelka stavba k se imenuje WTC. Upam da sem ti kej pomagal sam sem bil v teh trgovinah in majo kr velik računalnikov ter drugih komponent...

lp

Uporabniški avatar
H2
Uporabnik

Kraj: ljubljana

Napisal/-a H2 Sr feb 15, 2006 7:54 pm

savska cesta 3a

www.enaa.com

Uporabniški avatar
eclipse_R
Poznavalec foruma

Napisal/-a eclipse_R Sr feb 15, 2006 8:56 pm