Za vse kar ne paše pod ostale debate, prosti čas...

tešo
Novinec

Kraj: Krško

minimalna plača v Italiji?

Napisal/-a tešo Sr jul 12, 2006 5:27 pm

za kolega bi rabil podatek o italjanski minimalni plači.

Tnx!
Slika
Slika
Lep Pozdrav By tešo

Uporabniški avatar
sonček
1/2 zvezdice

Kraj: 10 km iz Žirov v hribe

Re: minimalna plača v Italiji?

Napisal/-a sonček Sr jul 12, 2006 9:58 pm

tešo je napisal/-a:za kolega bi rabil podatek o italjanski minimalni plači.

Tnx!

Pejt na zavod pa poglej trg delovne sile v tujini in poglej če kdo ponuja tako delo v Italiji pa izračunaj povprečno plačo men se zdi da majo okrog 1000 E in več.
lp
Osu gre samo enkrat na led.lp

Uporabniški avatar
Mad
Poznavalec foruma

Kraj: Koper

Re: minimalna plača v Italiji?

Napisal/-a Mad Sr jul 12, 2006 10:40 pm

sonček je napisal/-a:
tešo je napisal/-a:za kolega bi rabil podatek o italjanski minimalni plači.

Tnx!

Pejt na zavod pa poglej trg delovne sile v tujini in poglej če kdo ponuja tako delo v Italiji pa izračunaj povprečno plačo men se zdi da majo okrog 1000 E in več.
lp
... v glavnem - ne imel sem priliko pred letom iti na delo v eno veliko tovarno motorjev v Trst - Wartsilla delati kot monter pomožnega postrojenja generatorjev in inštalacij... - izšolan sem kot ladijski strojnik in bi mi delo odgovarjalo ... vse, kar so mi ponudili je bilo 1100 eur pe še ene 200 eur bi napraskal z sobotami ki so nadurne - torej 1300 eur za cca 200 delavnih ur ... nisem sprejel, ker je to manj kot dobim tu ker morate vedeti da se gre ob pol sedmih zjutraj od doma dela od 8 ure do 12 ure pol se izgubljaš okrog do 13 ure in takrat nadaljuješ vse do 17 ure - torej zapraviš cel dan pa poleti so kolone čez mejo pa stojiš še kako urico v koloni čeprav sem okrog 8 km stran doma pol vzemi v zakup da sploh ni neke garancije stalnosti kot je recimo tu pri nas - spremeni se zakon ti odpadeš kot poln klop ... V Luki sicer res delam in dobim kar dobim lahko pa še popoldan kaj naredim in pol sem čez njihovo plačo ;) vem pa da dobijo nekje malenkost več kot mi ... delavci dobijo še kar ... prodajalci pa so zelo slabo plačani tam okrog 600 do max 900 eur mesečno plačano je precej le tisto delo ki ima pridih znoja drugače niso dosti boljši od nas ... kakorkoli sešteti je potrebno vse ne samo cekine - imaš skrite na začetku smešno nepomembne stvari, ki z časom začno močno smrdet in presedat ... L.p. Mad
kinkyllama & Yoni fun club ...
Vrni se na Nima veze z avtomobilizmom

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost