Za vse kar ne paše pod ostale debate, prosti čas...

Uporabniški avatar
sonček
1/2 zvezdice

Kraj: 10 km iz Žirov v hribe

Zaščitena kmetija

Napisal/-a sonček Ne jul 30, 2006 5:18 pm

Živjo

Mene pa zanima kaj je to zaščitena kmetija? Pa ne me tako čudno gledat če sem iz kmetije in tega ne vem pač ne vem ker nimam nobenga dostopa do evidenc al kar koli že...ali bi lahko rekel da je kmetija zaščitena če se reče na kmetiji pri Novak pač imajo turistično...kaj pa če nima tega naziva oz....?????
:idea:

lp :idea:
Osu gre samo enkrat na led.lp

Uporabniški avatar
AXioN
Uporabnik

Kraj: Ko si bogu za hrbtom, se uro voznje.

Napisal/-a AXioN Ne jul 30, 2006 6:31 pm

Spomenisko varstvo varjanta? vem da ma dosti ljudi probleme, ker ne smejo podret stare kmecke stavbe, ker se smatra za kulturno dediscino..

Uporabniški avatar
sonček
1/2 zvezdice

Napisal/-a sonček Ne jul 30, 2006 8:25 pm

Se vam opravičujem toda vzel sem si čas in pobrskal po papirjih k jih mamo na tone tako da sem zvedel vse potrebne informacije(je zaščitena hvalabogu).
Drugač je pa cool met kmetijo doma in ne kot preživetje ampak kot dodatni hobi sam včasih iz tega prov velik rata $$$$$$$$ .

lp

Uporabniški avatar
sonček
1/2 zvezdice

Napisal/-a sonček Ne jul 30, 2006 8:27 pm

Hvala ker si mi dal linke toda mi se tega ne bomo šli..če že bomo delal prepis se bomo na lepš način dogovoril .. .. kmetija pa ni tako majhna je kar precej velika ....lp

Uporabniški avatar
Slicker
Mojster foruma

Kraj: okolica Trebnjega

Napisal/-a Slicker Ne jul 30, 2006 9:58 pm

sonček je napisal/-a:Se vam opravičujem toda vzel sem si čas in pobrskal po papirjih k jih mamo na tone tako da sem zvedel vse potrebne informacije(je zaščitena hvalabogu).
Drugač je pa cool met kmetijo doma in ne kot preživetje ampak kot dodatni hobi sam včasih iz tega prov velik rata $$$$$$$$ .

lp

a nede... da maš pa poleg kmetije še golfa II more bit pa sploh zakon...

Uporabniški avatar
sonček
1/2 zvezdice

Napisal/-a sonček Ne jul 30, 2006 10:55 pm

S|icKeR je napisal/-a:
sonček je napisal/-a:Se vam opravičujem toda vzel sem si čas in pobrskal po papirjih k jih mamo na tone tako da sem zvedel vse potrebne informacije(je zaščitena hvalabogu).

lp

a nede... da maš pa poleg kmetije še golfa II more bit pa sploh zakon...

Morm vsem povedat nas je skupaj 7 :lol: ....starša,sestra ter trije brati še ... prvi bo prevzel kmetijo( ma nov avto,traktor,priključke ma vse novo škoda k nisem prvi bi si lahko prvošču vsaj kej) jest pa sem zadnji "mulo" tko pravte viu čleprav nisem ampak golf 2 dizl je zakon avto ni kej za podeželjsko okolje je idealen avto :D .....lp

Uporabniški avatar
pilgrim
Uporabnik

Napisal/-a pilgrim Po jul 31, 2006 5:42 am

sam sem, kot mestno bitje, prvič na kmete začel gledati drugače, ko sem pred leti bil na neki kmetiji na nizozemskem. takoimenovani "kmet" je sedel v urejeni pisarni ob takem računalniku, da ga jaz še vklopit ne bi znal. in od tam je krmilil delo na svoji kmetiji.
pa moj vinar, človek, h kateremu hodim po vino, je uni diplomirani pravnik, ki se je priženil na kmetijo. bavi se z vinom (vrhunskim) in pridelavo mleka. v klasično ohranjeni kmečki hiši imajo enkratno zbirko umetniških slik, skratka ...
lp pilgrim

Uporabniški avatar
sonček
1/2 zvezdice

Napisal/-a sonček Po jul 31, 2006 9:11 am

A je kdo tukaj iz podeželjskega okolja pa, da je kmetija doma bi si kakšne informacije lahko izmenali.

lp

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator foruma

Kraj: Bogu iza nogu!

Napisal/-a nebivedu Po jul 31, 2006 9:21 am

Jst sm s farme doma.
Old subarus never die, they just get faster!

simon 1980
Nov uporabnik

Napisal/-a simon 1980 Po jul 31, 2006 8:17 pm

sonček je napisal/-a:Drugač je pa cool met kmetijo doma in ne kot preživetje ampak kot dodatni hobi sam včasih iz tega prov velik rata $$$$$$$$ .

lp

ja ne :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Uporabniški avatar
CockroaC
Mojster foruma

Kraj: Maribor

Napisal/-a CockroaC To avg 01, 2006 12:11 pm

No ja ne vem ce lahko ma ketijo z hobi ... pries po 8-10 urnem sihtu domov pol pa dalje delat ... za hobi lahko maš 2 gredi s kmetijo pa je ogromno dela da bi to lahko smatral kot hobi.
Slika

Uporabniški avatar
K0zM0
Uporabnik

Kraj: Velenje z okolico ;)

Napisal/-a K0zM0 To avg 01, 2006 3:36 pm

CockroaC je napisal/-a:No ja ne vem ce lahko ma ketijo z hobi ... pries po 8-10 urnem sihtu domov pol pa dalje delat ... za hobi lahko maš 2 gredi s kmetijo pa je ogromno dela da bi to lahko smatral kot hobi.

js tud nevem da bi kdo ko živi in dela na kmetiji meu to kot hobi! :roll:

to je zaje** ban kruh če ni drugih prihodkov, če pa hodiš v službo morš bit pa že zlo trdoživ da še kej ustvarjaš pred in po njej! :?
Slika

Uporabniški avatar
sonček
1/2 zvezdice

Napisal/-a sonček To avg 01, 2006 3:40 pm

Samo vi imate debato o tistih malih kmetih k vse skup ni nič eno kravco pa enga telička to je pa tud vse...kaj pa o večji kmetiji kjer je nujno potrebno da je "en zaposlen ter dva pomagača" :roll: .... ne vem jest poznam kr neki folka k pride iz šihta dam in dela potem popoldne tiste kmečka opravila, ki pa niso lahka....
lp

Uporabniški avatar
sonček
1/2 zvezdice

Napisal/-a sonček To avg 01, 2006 3:48 pm

K0zM0 je napisal/-a:
CockroaC je napisal/-a:No ja ne vem ce lahko ma ketijo z hobi ... pries po 8-10 urnem sihtu domov pol pa dalje delat ... za hobi lahko maš 2 gredi s kmetijo pa je ogromno dela da bi to lahko smatral kot hobi.

to je zaje** ban kruh če ni drugih prihodkov, če pa hodiš v službo morš bit pa že zlo trdoživ da še kej ustvarjaš pred in po njej! :?

To maš prov eni imajo dejansko kmetijo za preživetje, eni kot hobij a takih je mal da bi govoru o hobiju sm mal zajebu na začetka posta...
Kaj pa o debati, da lahko imaš vse doma kar se tiče hrane bom naštel kaj vse se pri nas predeluje potem pa si mislite kok prihraniš(meso-govej,svinjski,piščančji,vse sorte zelenjave,velik sadja hrušk,jabolk,češnje,,potem velik se da predelat iz mleka, ni ga treba kupt skuta,putr,j***a,žita sam dans je že tok pocen 1kg moke da se ne splača doma sjt, in še marsikaj...pa še povrh je sveže,okusno.....
lp

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator foruma

Kraj: Bogu iza nogu!

Napisal/-a nebivedu To avg 01, 2006 7:34 pm

K0zM0 je napisal/-a:

Jst mam kmetijo za hobi. Farmo piščancev imam poleg rednega šihra - prinese okol 200 do 250.000 sit na mesec.
Old subarus never die, they just get faster!

Uporabniški avatar
K0zM0
Uporabnik

Kraj: Velenje z okolico ;)

Napisal/-a K0zM0 To avg 01, 2006 9:28 pm

Sej vam vrjamem! ne me narobe razumet!

@nebvedu vrjamem sam piščanci so tko tam jih maš zaprte, mal jim pučeš, hrano ti z tovornjakom prpelejo...

če maš vlko kmetijo pa gojiš govedo , prašiče piščance vrjamem da je dobiček,
če maš pa tkole 2 kravici 2 pujska kure pa vse skup, se ti pa ne izide, plus tega delaš ko budalo, en ko pa na placu od tvojga soseda kupuje tist kar ti pridelaš se ti pa lahk sam smeji.... nvm no, pomoje se morš odločit al kmetija alpa služba, z mojga vidika je težko vse skup dober(beri da je profita kej, ne pa da delaš zato da kmetijo vzdržuješ) furat.
Slika

Uporabniški avatar
sonček
1/2 zvezdice

Napisal/-a sonček To avg 01, 2006 9:59 pm

nebivedu je napisal/-a:
K0zM0 je napisal/-a:

Jst mam kmetijo za hobi. Farmo piščancev imam poleg rednega šihra - prinese okol 200 do 250.000 sit na mesec.

Pr nas jih ma matk tm okrog 100 sam na žalost jih vse proda (stranke tečne se kr grebejo kera bo dobila več piščancev) jest sem pa tisti k svojga golfa pol uporabljam za razvoz(prov smil se mi)...drugač mamo pa še druge živali v planu imamo povečat hlev(več govedi) ter uredit celotno kmetijo bolj ekološko,čisto, ...
Pred leti smo mel tud neki koze pa zajce sam ni nobenga donosa..
Drugač ma pa soseda tud po 1000 in več piščancev ma pa isto golfa in včasih nadeva not tok da kr z avspuhom vleče po tleh...jest pa tud včasih da komaj gre z drugo po klancu navzgor dol še gre gor pa teško.
lp

Uporabniški avatar
sonček
1/2 zvezdice

Napisal/-a sonček To avg 01, 2006 10:06 pm

K0zM0 je napisal/-a:Sej vam vrjamem! ne me narobe razumet!

@nebvedu vrjamem sam piščanci so tko tam jih maš zaprte, mal jim pučeš, hrano ti z tovornjakom prpelejo...

če maš vlko kmetijo pa gojiš govedo , prašiče piščance vrjamem da je dobiček,
če maš pa tkole 2 kravici 2 pujska kure pa vse skup, se ti pa ne izide, plus tega delaš ko budalo, en ko pa na placu od tvojga soseda kupuje tist kar ti pridelaš se ti pa lahk sam smeji.... nvm no, pomoje se morš odločit al kmetija alpa služba, z mojga vidika je težko vse skup dober(beri da je profita kej, ne pa da delaš zato da kmetijo vzdržuješ) furat.

Za male kmetije je tako, da se sploh ne splača "kmetovat" na majhnih kmetijah dejansko ni prihodnosti kaj šele življenje na tako skromni kmetiji.
Danes kot veste je velik strojev in le te stroji nadomeščajo človeško delovno silo zato je včasih prov zabavno gledat kako delujejo stroji.
Npr. pri nas sadimo krompir s strojem(dva sedita gor in mečeta krompir v majhne prostorčke) ...
Potem za vsako delovno opravilo imamo posebaj stroj prav tako imamo hidravlični cepilec za drva (kupci kr naprej kličejo pa sprašujejo po drvah al ražagane la pa kr cele.)
Čeprav pa se je prizvodnja strojev-priključkov ravnokar dobro začela so bolj sodobni....
Zato pa so vsako leto sejmi npr. v gornji radgoni, potem v komendi in še kje bi se dalo najdt.

lp
Vrni se na Nima veze z avtomobilizmom

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 3 gostov