Za vse kar ne paše pod ostale debate, prosti čas...

Uporabniški avatar
TUNING_BOY
Uporabnik

Kako zmanšati končno!

Napisal/-a TUNING_BOY Če avg 24, 2006 11:13 am

No problem je takle! Tu v naših koncih se je policajem sfu***o. Ful so začeli gledat 50ccm motorje ki ne smejo presegati 45km/h. Baje so jih u zadnem tednu zasegli že 30! Zdaj pa mene zanima kaj naredit na scooterju da bi lahko ročno nastavu kadar bi se mi zlublo da bi meu majhno končno? Uporablam ga itak sam za vozit se okol ko je vroče, nism pa pripravlen, da mi motor zaplenijo ga predelajo nazaj na moje stroške in pa povrhu še 100.000 kazni! Motor je scooter aprilia sr 50!

LP ;)
__+__ 2FAST 4YOU__+__

bsmuk31
Stalni uporabnik

Napisal/-a bsmuk31 Če avg 24, 2006 11:17 am

zajlo za gas podaljšaš ;)

Uporabniški avatar
Gregamax
Stalni uporabnik

Kraj: Metlika

Napisal/-a Gregamax Če avg 24, 2006 11:22 am

v pogonjskem sklopu kjer je jermen daj na zadnjo jermenico ki je variabilna podložko da se jermenica ne razširi preveč kar posledično pomeni da jermen ne zdrsne globje in s tem je končna hitrost manjša!

Uporabniški avatar
Kritik
Stalni uporabnik

Kraj: Laibach / Mengeš

Napisal/-a Kritik Če avg 24, 2006 11:33 am

Sej sem tud sam premišljeval kaj in kako ukrepat, ker imam podoben problem. Samo sem prišel do sklepa, da bi bilo najlažje, da na izpuh, v tisti majhno cevko na koncu vstaviš neko drugo cev, ki bi zmanjšala presek izpuha. :idea: Meni se je izpuh zamašil s sajami skoraj do polovice, pa mi je šel samo še 35 km/h. Sem ga sčistil in spet leti skoraj 70 km/h. Seveda bi pa moral ta mali tulec imeti na koncu nek rob, da bi ga lahko po pregledu potegnil ven. :twisted:
Hyundai - drive your way
Avto z šibkim motorjem je kot sex z kondomom - sej je, ampak ni pa užitek!

Uporabniški avatar
CockroaC
Mojster foruma

Kraj: Maribor

Napisal/-a CockroaC Če avg 24, 2006 11:39 am

Ko sem še delal z skuterjem par tisoc km letno in mi je bila ta tematika se zanimiva sem zasledil neko elektronsko blokado, ki si jo lahko aktiviral z kombinacijo pritiskov na zavoro, danes ko so ti skuterji ze tako razisrjeni tudi na tuning podrocju mislim da nebi smel bit problem kaj takega nabavit.
Slika

Uporabniški avatar
TUNING_BOY
Uporabnik

Napisal/-a TUNING_BOY Če avg 24, 2006 11:51 am

CockroaC je napisal/-a:Ko sem še delal z skuterjem par tisoc km letno in mi je bila ta tematika se zanimiva sem zasledil neko elektronsko blokado, ki si jo lahko aktiviral z kombinacijo pritiskov na zavoro, danes ko so ti skuterji ze tako razisrjeni tudi na tuning podrocju mislim da nebi smel bit problem kaj takega nabavit.

Najbol zanimivo! Veš slučajno kje se nabavi pa kolk je cena?
Ker preveč nebi dau za to! Jim raje dam motor! :D Stistimi podložkami pa nebi ker nebi rad se skos vozu 45! Js bi to tak meu da bi lahk med vožnjo prilagodil! Ka pa da bi naredu nekot manši dotok goriva al pa kaj?
__+__ 2FAST 4YOU__+__

Uporabniški avatar
TUNING_BOY
Uporabnik

Napisal/-a TUNING_BOY Če avg 24, 2006 11:57 am

lenivec je napisal/-a:5 jurjev te prideomejevalec obratov, vklopiš ga na stikalo ki ga skriješ nekam po želji. montaža v parih minutah.

bolha te reši :)

Hvala
__+__ 2FAST 4YOU__+__

Uporabniški avatar
AXioN
Uporabnik

Kraj: Ko si bogu za hrbtom, se uro voznje.

Napisal/-a AXioN Če avg 24, 2006 1:11 pm

Med cilinder in izpuh das ustrezno podlozko, vsaj to sem jaz dobil pr mf-power izpuhu 6 let nazaj, to naj bi bila blokada :D
Primitivno a ucinkovito ;)

Uporabniški avatar
RED_line
Stalni uporabnik

Kraj: Markovec City

Napisal/-a RED_line Če avg 24, 2006 2:19 pm

sej če voziš po pravilih ti ne morejo nič?! tudi avti lahko grejo čez 300 to pa še ne pomeni da bi morali vsakemu avto zaplenit ker je prehiter.po mojem bi se tožil, pa da vidimo če so tako pametni ti bedaki.
gassssssssssssssssss

Uporabniški avatar
Neo32
Stalni uporabnik

Kraj: Bled

Napisal/-a Neo32 Če avg 24, 2006 2:33 pm

RED_line je napisal/-a:sej če voziš po pravilih ti ne morejo nič?! tudi avti lahko grejo čez 300 to pa še ne pomeni da bi morali vsakemu avto zaplenit ker je prehiter.po mojem bi se tožil, pa da vidimo če so tako pametni ti bedaki.

ja ampak moped oz. skuter je homologiran za 50km/h oz 45 in pac te hitrosti ne sme preseci po ravni cesti, nima veze a se peljes po omejitvah

to je isto ce das v marutija 2.0 motor pa se peljes povsod po omejitvah sam ce bo policaj pogledal pod pokrov motorja te bo pac peljal na izrednega tehnicnega, ker moras zadevo homologirat
Slika Slika

just_me
Nov uporabnik

Napisal/-a just_me Če avg 24, 2006 2:34 pm

RED_line: kolk si pa ti pametn :D :D veš zakaj zaplenejo skuterje??
Drugač je pa že v prvem postu ( tist ki ga je dobro prebral ) napisan, da bi rad nekaj kar bi lahko takoj že med vožno preklopil in ne podlagati variomat in dajati blokade v izpuh... :roll:

Uporabniški avatar
Pollo
Poznavalec foruma

Napisal/-a Pollo Če avg 24, 2006 2:41 pm

Kako ti bo polcaj zmeru končno hitrost motorja,če te ustav?

Uporabniški avatar
rok46
Poznavalec foruma

Kraj: Novo mesto

Napisal/-a rok46 Če avg 24, 2006 2:44 pm

pelje te na tehničnga pa te fukne na valarje??
Slika

Uporabniški avatar
bass
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a bass Če avg 24, 2006 3:12 pm

Baje majo lahko tud s sabo valje za test končne. ;)
Te zajebe na licu mesta.
Jeremy Clarkson je napisal/-a:You can not be a true petrolhead until you have owned an Alfa, until you have experienced that roller-coaster of pain, disappointment and agony for that brief moment, when everything works.

gasilc
Nov uporabnik

Kraj: rožna dolina

Napisal/-a gasilc Če avg 24, 2006 3:21 pm

Vrni se na Nima veze z avtomobilizmom

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 3 gostov