hvala in lp

ghostrider je napisal/-a:samotar in jorgeus! Če človek šele sedaj kupuje dig. fotoaparat, ne pomeni, da je obseden s slikanjem kot so nekateri![]()
To da ima fotoaparat cel kup butastih funkcij je čista traparija. Preden najdeš kaj v tistem zakompliciranem meniju, ostali z enostavnimi fotoaparati že zdavnaj slikajo. Navadni smrtniki poslikamo največ 600 slik na leto, vključno z onimi na telefonu, ker se nam zdi slikanje vsake stvari s 17 različnih zornih kotov čista bedarija. Raje grem za tisti čas na
![]()
jorgeus je napisal/-a:Čakte mal fantje! A se lahko pomenimo na nekem kulturnem nivoju al ne?
Smo ljudje z različnimi potrebami, nekateri slikamo prizor z različnih kotov z različnimi nastavitvami in tako recimo dobimo za eno temo tudi po 10 slik (kar je ena izmed največjih prednosti digitalnega fotoaparate, kajti izbereš najboljpši kader, ki ga nato shraniš!). Če mam narejenih 3000 slik, ne pomeni, da imam vse shranjene, pomeni, da že med slikanjem samim pobrišem neuspele poiskuse (pretemne, zamegljene itd). Tu ne gre za nobeno čaranje s funkcijami, gre za to, da če nisi ravno mojster fotografije, ti digitalc da to opcijo empiričnega preizkušanja in vraga, v deseto pa lohk rata slika. Verjemi, da se zlo hitr nabere potem več tisoč slikanih fotk...
IXUS serije imajo zelo logične in preproste menije, vsaj novejši mobilnik je bolj zakompliciran, tako da če nimata izkušenj s temi aparati, prosim ne plašita po nepotrebnem morebitnega kupca. Ravno to je odlika teh strojčkov, da ti ni treba niti ene funkcije uporabit, ker zna sam "izbrati" zelo kakovostno sliko. Vidim pa pri sebi, ko enkrat dobiš gušt za fotografiranje, želiš več..in takrat se prav tako izkaže, ker imaš zelo pestro paleto manulanih funkcij, če jih želiš uporabljati. Mislim, da je to dobro, da imaš kot uporabnik izbiro!
Meni je načeloma vseeno, kaj boš kupil, sama sem testirala različne digiče, spraševala znance, ki so foto eksperti in na koncu glede na svoje $$$ zmožnosti vzela IXUS 60. Ni mi žal.
Veliko sreče pri nakupu in še več veselja!
lp
ghostrider je napisal/-a:Za toliko denarja dobiš canon eos350d, samo ne pri uradnem prodajalcu, pomoje, da so še vedno dražji. Tak fotoaparat ima znanec, ki je poklicni fotograf in je baje adijo hud.
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 3 gostov