Za vse kar ne paše pod ostale debate, prosti čas...

Uporabniški avatar
dejvi
Uporabnik

Kraj: Ljubljana

Referendum za brezplačne vrtce

Napisal/-a dejvi Pe nov 10, 2006 7:42 am

S petkom 29.9.2006 so začeli na upravnih enotah zbirati podpise za razpis referenduma za uvedbo brezplačnih vrtcev.

Upam, da je tukaj tudi kaj uporabnikov, ki imajo že majhne otroke, gotovo pa jih je večina, ki jih šele nameravajo imeti. Čeprav je to le utopija, pa se na koncu morda le izide. Volitve tudi pridejo kmalu in če bi zbral dovolj podpisov, bi mogoče to postala tudi predvolilna tema. Vsaj nekaj bi se dogajalo koli tega. Poskusiti velja...
Če se bo kdo odločil, bi bilo fajn!
Zadnjič spremenil dejvi, dne Pe nov 10, 2006 12:54 pm, skupaj popravljeno 1 krat.

Uporabniški avatar
simke
Stalni uporabnik

Kraj: Prevalje (Brazil)

Napisal/-a simke Pe nov 10, 2006 8:53 am

to bom pa naredu, tega pa nisem vedu.........sam mam hcerko, pa so mi dvignili za 20k vrtec, unim bumbarjem pa ko si privatniki pa majo po 8 k al se manj.....ko sem to zvedu sem mislu da mi bo glavo odprlo.....
Bom sou kr podpisat

Hvala za info......
NEVER GO TO WAR WITH A COUNTRY WHOSE NATIONAL HOLIDAY CELEBRATES A DEFEAT IN 1389

Uporabniški avatar
stealth
Novinec

Napisal/-a stealth Pe nov 10, 2006 3:47 pm

Mislm sej nimam nič prot temu, samo kje pa mislite da bodo dobil ta denar, ki ga zdaj plačujete starši? Vam bo jaz povedu...od ostalih ki otrok nimajo. Ne vem zakaj bi moral ostali plačevat za vrtce če nimajo otrok. Se pravi, jaz zdaj recimo živim v garsonjeri, s punco plačujeva najemnino, pa sem si zaželel večjega stanovanja, ker pač ni več placa za vso njeno "dodatno" opremo in bom pač naredu eno pobudo za referendum, da bi men nekdo doplačeval najemnino do dvosobnega stanovanja...Se javi kdo?
Sem pa strinjam da je danes imet otroka drago in tako kot ostale stvari za otroke je tut vrtec drag. Samo zastonj vrtec???Dream on :roll:
Dodge Stealth Twinturbo AWD

Uporabniški avatar
maddog
Novinec

Napisal/-a maddog Pe nov 10, 2006 5:48 pm

kulj , spet bo slo 600 mil SIT v prazno za glup referendum, potem pa se se izvajal nebo (se se spomni kdo referenduma o trgovinah?)

Uporabniški avatar
INFINITI
Mojster foruma

Napisal/-a INFINITI Pe nov 10, 2006 5:57 pm

Kaj ste naivni - kašni brezplačni vrtci. Nekdo jih mora plačevati in kdo bo to na koncu?
Vlada, Janša? -Brezplačnih zadev NI!
2000 Hyundai Coupe 2.0 → 2003 Hyundai Coupe 2.0 → 1999 BMW 740i → 2009 BMW 530d M
→ 2010 Škoda Superb TDI → 2008 Renault Laguna Coupe GT 2.0T → 2016 KIA Sportage CRDi → 2021 KIA Xceed 1.5 T-gdi

Uporabniški avatar
Mad
Poznavalec foruma

Kraj: Koper

Napisal/-a Mad Pe nov 10, 2006 7:04 pm

maddog je napisal/-a:kulj , spet bo slo 600 mil SIT v prazno za glup referendum, potem pa se se izvajal nebo (se se spomni kdo referenduma o trgovinah?)
... poizkusiti pa ni greh zavreči 600 mil. za dobro stvar ;) včasih tudi zaleže npr. - za mojega 5 letnega sina dajem za 4 ure brez kosila 30000 sit na mesec in polna oskrba ( če ne bi imel moje mame ) pa je čez 50000 sit za 8 ur lahko bi vsaj zmanjšali cene ... L.p. Mad
kinkyllama & Yoni fun club ...

Uporabniški avatar
K0zM0
Uporabnik

Kraj: Velenje z okolico ;)

Napisal/-a K0zM0 Pe nov 10, 2006 8:30 pm

Ja naša država pač ni prijazna za starše z otroci, kakor tudi ni za mlade ki bi se radi poročili in zaživeli na svojem , in še za marsikatere druge ....

Sej zato je pa rodnost taka ko je... :roll:
Mogli bojo mal spremenit stvari tudi v to smer!! :? Kar se pa dnarja tiče, dnarja je, verjemte, sam če bi pršu tja, kjer je potreben! :)

@stealth: Sej maš prav, ko praviš zakaj bi plačeval še če nimam otrok in jih mogoče tud nikol nebi mel... Sam pol se še uprašimo kaj vse plačujemo na tak način!
Recimo RTV naročnino, zakaj jo plačujem ? ne gledam TV niti ga nimam radijo poslušam samo v službi (torej je že plačan), tv koker ga pri punci (torej je že plačan), zakaj morem pol plačvat RTV naročnino?

Za pokojnine , plačujemo skoz, pol te pa nese pri 40, kje je tist dnar pol ? itd itd ...
Men se po pravic rečeno sploh ne da sekirat več... :?
Slika

Uporabniški avatar
_YUGO-GVX_
Poznavalec foruma

Kraj: Črnomelj

Napisal/-a _YUGO-GVX_ So nov 11, 2006 6:02 pm

se strinjam z tabo Kozmo.

stealth: če ima vlada milijarde za vladni avijonček ki so ga itak popušili in bodo še enkrat popušili na njem z razdrtjem najemne pogodbe. pa za tiste Valuke se je zmetalo milijarde, pa sedaj za Patrie in še nešteto izredno dragih neumnosti potem mislim da bi lahko kakšen tolarček dali za vrtce.

saj se gre naša država neko politiko vzpodbujanja rodnosti, a ne :?: :roll: :twisted:
litr bencina, litr olja ;)

Uporabniški avatar
Mad
Poznavalec foruma

Napisal/-a Mad So nov 11, 2006 6:44 pm

_YUGO-GVX_ je napisal/-a:se strinjam z tabo Kozmo.

stealth: če ima vlada milijarde za vladni avijonček ki so ga itak popušili in bodo še enkrat popušili na njem z razdrtjem najemne pogodbe. pa za tiste Valuke se je zmetalo milijarde, pa sedaj za Patrie in še nešteto izredno dragih neumnosti potem mislim da bi lahko kakšen tolarček dali za vrtce.

saj se gre naša država neko politiko vzpodbujanja rodnosti, a ne :?: :roll: :twisted:
... ja pripravlja se uvesti prepoved splava :P :P :P ... L.p. Mad

Uporabniški avatar
CockroaC
Mojster foruma

Kraj: Maribor

Napisal/-a CockroaC So nov 11, 2006 7:32 pm

To je bedarija ...brezplacni vrtci?Kdo bo pa placal vzgojiteljice,prostore,hrane itd.?V primeru da bo uspel referendum bo pac slo iz drzavne blagajne ki jo pa itak spet mi polnimo ... zdaj pac placujejo tisti ki imajo otroke, potem pa bi mogli placevat vsi ..
Slika

Uporabniški avatar
Mad
Poznavalec foruma

Napisal/-a Mad So nov 11, 2006 7:45 pm

CockroaC je napisal/-a:To je bedarija ...brezplacni vrtci?Kdo bo pa placal vzgojiteljice,prostore,hrane itd.?V primeru da bo uspel referendum bo pac slo iz drzavne blagajne ki jo pa itak spet mi polnimo ... zdaj pac placujejo tisti ki imajo otroke, potem pa bi mogli placevat vsi ..
... Kaj tebi se zdi pošteno plačilo za 22 dni vrtca za otroka od 5 let 55000 sit ? pa pazi jih ena vzgojiteljica in ena varuška torej 20 x 55000 - 1100000 sit - torej 20 x 2 dcl čaja en kos kruha z xx namazom in en obrok kosila kasneje še jogurt na 40 kvm ... mislim, da je to pretirano pa vrtci so klump tržijo se pa za ... Daj se v kožo nekoga, ki glih za dlako z plačo pride v 6 plačilni razred in ima še enega srednješolca za vzdrževat in živi v najetem stanovanju ... Tisti ki, ste na začetku poti v življenje bi se morali zamisliti ... vse to vas še čaka ! L.p. Mad

Uporabniški avatar
MacTron
Administrator a.com

Kraj: Dezela Kranjska

Napisal/-a MacTron So nov 11, 2006 7:50 pm

dejmo se mal nazaj spomnt... tisti "tastari" kdo je hodu v vrtec pred cca. 25 - 30 leti
nobedn! skoraj kdo je bil moja varuska - moja stara mama oz. babica tole z
zastonj vrtci je sicer lepa ideja vendar se bojim da bo to tudi ostalo nima haska
ce ne bojo pa najdl drugo zadevo in sicer - vsem davkoplacevalcem bojo neki
odtrgal tako kot z sedaj... ko dobis placilno listo so neki prispevki za to in ono...
  • skupnost | znanje | tehnika | napredek | a.com

Uporabniški avatar
dejvi
Uporabnik

Napisal/-a dejvi To nov 14, 2006 7:48 am

Včeraj sem bil na UE, sem hotu podpisat. So rekli, da so že zbrali dovolj podpisov, jst pa sam :shock: . Upam, da se ne šalijo!

Uporabniški avatar
5cho
Novinec

Kraj: LJ

Napisal/-a 5cho To nov 14, 2006 10:46 am

Zakon je bil vložen 23.10.2006

milankregar
Uporabnik

Napisal/-a milankregar To nov 14, 2006 10:53 am

Glee na to, da vrtci niso državni, ampak občinski ... se kaj takšnega ne more zgoditi.

Uporabniški avatar
CockroaC
Mojster foruma

Kraj: Maribor

Napisal/-a CockroaC To nov 14, 2006 10:45 pm

@mad ... nisem reko da so ugodni,nisem reko da so fer niti da so kvalitetni ali karkoli temu podobnega.Dejstvo je da ta storitev pač nekaj stane(koliko je stvar druge debate) in pač to storitev mora nekdo poravnat, zakaj bi plaćevali tisti ki otrok sploh nimajo in jih morda nikoli nebodo imeli?
Slika

Uporabniški avatar
DrMr
Uporabnik

Napisal/-a DrMr To nov 14, 2006 11:20 pm

MacTron je napisal/-a:dejmo se mal nazaj spomnt... tisti "tastari" kdo je hodu v vrtec pred cca. 25 - 30 leti
nobedn!

... jaz :D... babice so bile preveč bizi...
... res ni fer do nekoga, ki nima otrok, ampak vsak "normalen" si jih želi in jih bo slej ko prej imel... če pa želimo dvigniti kulturo, znanje, bonton,... otrok ( pa je to dobrodošla pobuda), ker marsikdo otroka nima v vrtcu zaradi visoke cene in takšni nesocializirani otroci nato postanejo in ostanejo kopija slabo vzgojenih staršev....
... kdor ne dirka, naj se vozi...

Uporabniški avatar
Mad
Poznavalec foruma

Napisal/-a Mad Sr nov 15, 2006 1:49 am

CockroaC je napisal/-a:@mad ... nisem reko da so ugodni,nisem reko da so fer niti da so kvalitetni ali karkoli temu podobnega.Dejstvo je da ta storitev pač nekaj stane(koliko je stvar druge debate) in pač to storitev mora nekdo poravnat, zakaj bi plaćevali tisti ki otrok sploh nimajo in jih morda nikoli nebodo imeli?
... ne bom rekel ničesar si že vse sam povedal ... L.p Mad

Uporabniški avatar
MacTron
Administrator a.com

Kraj: Dezela Kranjska

Napisal/-a MacTron So dec 16, 2006 12:37 pm

splavalo po vodi...
Poslanci so z 40 glasovi proti zavrnili novelo zakona o vrtcih, ker naj bi bila
finančno nerealna. Državni zbor je po opravljenih splošnih razpravah z 39 glasovi za
in 13 proti sklenil, da je zakon o prostorskem načrtovanju primeren za nadaljnjo
obravnavo. Po drugi strani je večina (40 proti 19) odločila, da se za novelo zakona o
vrtcih, ki jo je vložila zunajparlamentarna SMS ob podpori več kot 5000 državljanov,
parlamentarni postopek konča.

..razen ce opozicija dogradi predlog
http://24ur.com/naslovnica/novice/slove ... 086086.php
  • skupnost | znanje | tehnika | napredek | a.com
Vrni se na Nima veze z avtomobilizmom

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov