Za vse kar ne paše pod ostale debate, prosti čas...

Uporabniški avatar
samekk
Uporabnik

Kraj: Sevnica

ste zadovoljni z novo valuto?

Napisal/-a samekk Sr jan 03, 2007 10:54 pm

jst nism, vse je šlo gor, mater jim j**** :evil: :evil:

pir pr nas(v sevnici) je bil 350-60, sedaj 420 sit.............
isto za vse druge izdelke, pa da ne omenjam da se mi je v dveh dneh nabral za eno mercatorjevo vrečko kovancev :roll:

Uporabniški avatar
acid
Poznavalec foruma

Kraj: Vuzenica/MariboR

Napisal/-a acid Sr jan 03, 2007 11:41 pm

Moje izkušnje so tudi bolj ali ne slabe, sploh kar se tiče podražitev, bilo je seveda rečeno, da se nič extra kaj nebo podražlo :evil: mi naivni slovenčki pa smo spet vrjeli. Nasplošno z € kot valuto nebom imel težav, ker sem poprej dosti plačeval v AUT Graz, Celovec.... Mi gre pa pri tej stvari najbolj naživce ravno ti kovanci, sploh pa tile centeki, to je obup od obupa.

No samekk, bom pa še jaz napisal moja lastna opažanja glede cen sedaj, ki sem jih občutil na moji denarnici in to samo od 3 dni od uvedbe €.

Torej v Celju v Planet Tuš, Tuš Bar je bila pred uvedbo € cena kave 180 sit ali 0,75 € sedaj pa je ŽE neverjetnih 239.64 sit. To se pravi, ko sem šel gledat € točno znese 1 € ker so seveda šli lepo zaokrožit iz 0.75 na 1 normalno....

Maribor center Fontana: Cena kopanja je znašala na osebo 2.200 SIT ali 9,18 € pred uvedbo. Sedaj je cena neverjetnih 12,94 € ali 3.115,32 sit Shocked Tudi tukaj je povsem jasno da so šli brez problema zaokrožit na 13 € kar znese 3.115,32 sit.

Še nekaj: Pizzeria Črni Baron v Malečniku: Cena pice navadne BARON je bila pred uvedbo € 840 sit ali 3,51 €. Danes je ŽE cena navadne pice BARON za 120 sit višja kar znese 960 SIT ali 4.01 € tudi tukaj so veselo zaokrožili iz 3,51 kar na 4.01.

Cena cigaret: Pred uvedbo € so stale cigarete GAULOISSES 515 sit ali 2,15 EUR sedaj so 2,2 € ali 527,12 SIT. tukaj so zaokrožil čudežno samo za slabih 12 centov ampak to je šele začetek.

no comment na tole ampak to je šele začetek :?
*** VOLKSWAGEN GOLF MKV TSI GT 170PS ***

Uporabniški avatar
sonček
1/2 zvezdice

Kraj: 10 km iz Žirov v hribe

Napisal/-a sonček Če jan 04, 2007 12:18 am

Sam ne bom imel ne vem kakšnih problemov z €, toda moja mtka pa, zadnjič sem jo vprašal kok je 2€ če je 1€ 240 sit je rekle ne vem, fotr zna sam na listu zračunat
piše pa tako 240 X 2 je 480 sit no sej se bosta že navadla.
Osu gre samo enkrat na led.lp

Uporabniški avatar
In_Liner
Novinec

Kraj: Sezana

Napisal/-a In_Liner Če jan 04, 2007 12:19 am

kokr jst opažam se podražitve kažejo zgolj v barih medtem ko u trgovinah ni tolk prisotno usaj ne pr ns k sm tik ob meji
drgač pa tej kovanci jebejo sceno ja
pa še nek me zlo mot
10€ je minimum kar lahko dvigneš iz bankomata...to je 2400 kaj naj delam szi tolk keša???

Uporabniški avatar
zupi13
Mojster foruma

Kraj: CE

Napisal/-a zupi13 Če jan 04, 2007 7:42 am

prjavte kršitelje!!! ker je to z zakonom prepovedano!
Slika

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator foruma

Kraj: Bogu iza nogu!

Napisal/-a nebivedu Če jan 04, 2007 7:52 am

Fantje jst imam pa drugačen odnos do tega dreka ki smo ga zdej dobili. Res boste lahko hodili v tujino in tam z našim denarjem plačevali, vendar zgubili smo svojo valuto in spet smo odvisni od drugih držav. Zdaj nam bodo vrednost denarja diktirali iz tuje države, zakone nam že.

U bistvu je pa čist res kar jih večina že ve
- "bečki konjušari" alias
- "slovenc je rojen za hlapca ostalim" in
- "bolj ko ga tepeš po hrbtu bolj je tiho".

Spet smo hlapci drugim, namesto da bi bili gospodarji vsaj na svojem.
Old subarus never die, they just get faster!

Uporabniški avatar
the_man
Novinec

Kraj: all around

Napisal/-a the_man Če jan 04, 2007 8:09 am

moj primer-->fitness...poleti podrazal iz 4k na 5032sit zarad evra. 27.12 pa vidim na ceniku ko sem se dlih preobleko da je cena po novem 59**sit...ne vem točn kolk.pa prasam kak pa to?pa mi reče zarad evra,pa sem reko zarad evra ste polet podrazal.on pa ne nismo. isti je bil k mi je polet reko da zarad evra
-->isto je z bazeni
-->mobitel je šel gor...*/&#$"&#$&
-->gostilniska ponudba...zmesal se jim je...to kr za cca 50 sit gor dali cene
-->parkirnine...tudi lep dvig mislim da 10-20%
-->bencin je sel danes gor--->sam bi sel tudi brez evra
-->mene sam denar po sebi ne moti.pač bom s tem plačeval.ampak podrazitve so pa aj bok,sicer pa koga naj prijavim pa kam...pol lahk kr celo slovenijo prijavim.nima smisla
-->nebivedu :bow dober post
za prepoznavnost športnosti avtomobilske firme tekmujejo v formuli 1, rally-u, nascar,...vw pa svojim izdelkom preprosto nadane oznako GTI

maky
Moderator foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a maky Če jan 04, 2007 9:25 am

bom čisto kratek

naredite tisto, kar je zupi predlagal.

in še: ko je bil referendum za sprejetje ste pa glasovali za ali pa sploh niste glasovali. k*** pa pritoževanje pol. jaz sem glasoval za (vem zakaj sem glasoval za)!! imam rajši, da imamo stabilno valuto, ki je mednarodno bolj priznana in močna, kot pa valuto, ki je vsak dan na udaru in nihanju.

in za podražitve se je pričakovalo da bo. še enkrat: prijavite kršitelje na urad za varstvo potrošnikov ali pa ne jokcat. ukrepaj sam če hočeš da se izboljša situacija.
SlikaSlika

milankregar
Uporabnik

Napisal/-a milankregar Če jan 04, 2007 10:17 am

maky je napisal/-a:bom čisto kratek

in še: ko je bil referendum za sprejetje ste pa glasovali za ali pa sploh niste glasovali. k*** pa pritoževanje pol. jaz sem glasoval za (vem zakaj sem glasoval za)!! imam rajši, da imamo stabilno valuto, ki je mednarodno bolj priznana in močna, kot pa valuto, ki je vsak dan na udaru in nihanju.

in za podražitve se je pričakovalo da bo. še enkrat: prijavite kršitelje na urad za varstvo potrošnikov ali pa ne jokcat. ukrepaj sam če hočeš da se izboljša situacija.

Kdaj pa je bil referendum za €€€? Očitno sem ga prespal. :?:

-BERTONE-
Novinec

Napisal/-a -BERTONE- Če jan 04, 2007 10:33 am

milankregar je napisal/-a:
maky je napisal/-a:bom čisto kratek

Kdaj pa je bil referendum za €€€? Očitno sem ga prespal. :?:

on je mislu referendum za EU

Uporabniški avatar
RpDany
Uporabnik

Kraj: maribor-ruše

Napisal/-a RpDany Če jan 04, 2007 10:55 am

cene so res visje ceprav so obljublali da nebojo!!!
za tiste ki krsijo pa kr it prjavit pa fertik bojo naslednic bolj pazlivi.
men samo moti da se mi po zepi valjajo toti mali kovanci!! :twisted: :twisted:
byebye tolar :cry: :cry:
hehe LP

-BERTONE-
Novinec

Napisal/-a -BERTONE- Če jan 04, 2007 11:03 am

Ja in kaj se bo potem zgodilo, če bi prijavil eno picerijo kjer so se cene na pico v povprečju povišale za od 150-200 sit, to sem zdaj zasledil v eni piceriji namreč. Kaj a bodo tam v zvezi potrošnikov skočili v luft in šli na lastnika te picerije, pa vi veste da so se skoraj po čisto vseh lokalih, gostilnah in podobnem, cene občutno zvišale. Že če bodo tam na zvezi dobili 500 prijav v desetih dneh, kdaj bodo lahko vse preverili in vsem zatežili, čez koliko let ???

Uporabniški avatar
Media3
Stalni uporabnik

Napisal/-a Media3 Če jan 04, 2007 3:33 pm

Nikakor nism zadovoljen saj so šle skor vse cene gor plače pa ostale do centa enake.
Spet bo nasradal srednji sloj.
Nova valuta je dobra edino za podjetja oziroma za ljudi ki veliko potujejo v Eu.

Uporabniški avatar
Mad
Poznavalec foruma

Kraj: Koper

Napisal/-a Mad Če jan 04, 2007 4:12 pm

Media3 je napisal/-a:Nikakor nism zadovoljen saj so šle skor vse cene gor plače pa ostale do centa enake.
Spet bo nasradal srednji sloj.
Nova valuta je dobra edino za podjetja oziroma za ljudi ki veliko potujejo v Eu.
...Nova valuta ni dobra za nobenega vse države, ki so jo sprejele jočejo - Nemčija, Italija vsaj od tam pride tu pa tam kak kolega z katerim prekomentiramo euro ... mislim, da tudi nam ne bo všeč ! L.p. Mad
kinkyllama & Yoni fun club ...

kajzec
Nov uporabnik

Kraj: Maribor

Napisal/-a kajzec Če jan 04, 2007 6:17 pm

Edini problem pri meni je podražitev cen. :)

Uporabniški avatar
eclipse_R
Poznavalec foruma

Napisal/-a eclipse_R Če jan 04, 2007 7:02 pm

in kaj bo ko koga prijavim?! kakšna je sploh kazen? pa prosim če mi da kdo kak kontakt kamor lahko prijavim kršitelje, bom kar s fotkičem hodil naokoli pa slikal vse po vrsti, kar v roke primem..

sicer pa kaj, trgovci in gostinci in vsi ne znajo potegnit grafa pa krivulji povprašanja in ponudbe? zgodilo se bo podobno kot če bi ko je bil še tolar dražili.. pač če mi bo zdej kava predraga, bom manj na kavo hodil.. če mi bo kino predrag, se bom odločil le še doma gledat filme pa bomo s kolegi kam drugam hodili ipd. ko vsi tako veselo zaorkožujejo navzgor..

Sicer pa zakaj da fak se vsem naj bi tolk mudilo zaorkožat, sej prej smo mel tut nezaokrožene cene.. če že tolk zaokrožajo, zakaj pol rabmo tolk drobiža?! pa zakaj noben ne zaokrož tut kakega centa navzdol.. če zračuna da pride 2,07 evra, bo raj zaokrožu na 2,5 boli njega ku*ac..

sem pa tut jaz poslušal, ko sem se pogovarjal s tujci, ki so evro dobili, kako so opozarjali, da to sploh ni dobro.. da je vse poskočilo. na začetku malo, ko smo vsi poznorni, pol malo kasneje pa še malo bolj, tako da te dražitve, ki jih zdaj doživljamo so šele začetek ;)

lp
Slika

Uporabniški avatar
Paris
Uporabnik

Kraj: Somewhere over the rainbow

Napisal/-a Paris Če jan 04, 2007 7:21 pm

Dejmo še plače mal zaokrožit navzgor :D
...No kle se pa ustavi vse!? :evil:
Slika

Uporabniški avatar
crazy_0
Novinec

Kraj: Dolenja vas

Napisal/-a crazy_0 Če jan 04, 2007 7:44 pm

Glej pri nas imamo gostilno...In kako bi vi zaokroževali navzdol,če se nabavne cene pijač ali cigaret ponekod dražijo! :? Zdaj pa je še kriza v gostinah ko debilni ljudje hodijo na kavo z 10.000sit in potem naj pa mi menjamo,da smo lepo ob ves drobiž,ker se ljudem ne ljubi na banko ? Potem ko bo samo evro bodo pa ljudje hodili na kavo z 200 evri?! :roll: Potem pa še težijo(tržna inšpekcija) če maš obešeno na vratih da ne sprejemaš bankovcem po 100 evrov,....No v glavnem sem hotel povedati da je navzdol nemogoče zaokroževat,ker bi potem zastonj delali,ker se sedaj pozna vsak cent!Pa tudi naj še povem,da so seveda v ljubljani drugačne stvari,in tam ljudje zaokrožujejo iz 1.91 evra na 2.00 evra,kar se pri nas ne dogaja in v takih primerih zaokrožimo navzdol,če pa je 1.97 evra pa normalno zaokrožimo navzgor!...

Uporabniški avatar
samekk
Uporabnik

Kraj: Sevnica

Napisal/-a samekk Če jan 04, 2007 7:56 pm

Paris je napisal/-a:Dejmo še plače mal zaokrožit navzgor :D
...No kle se pa ustavi vse!? :evil:

ne ne, plače bomo navzdol zaokroževali :P :P

Uporabniški avatar
black
Poznavalec foruma

Napisal/-a black Če jan 04, 2007 8:11 pm

nebivedu je napisal/-a:Fantje jst imam pa drugačen odnos do tega dreka ki smo ga zdej dobili. Res boste lahko hodili v tujino in tam z našim denarjem plačevali, vendar zgubili smo svojo valuto in spet smo odvisni od drugih držav. Zdaj nam bodo vrednost denarja diktirali iz tuje države, zakone nam že.

U bistvu je pa čist res kar jih večina že ve
- "bečki konjušari" alias
- "slovenc je rojen za hlapca ostalim" in
- "bolj ko ga tepeš po hrbtu bolj je tiho".

Spet smo hlapci drugim, namesto da bi bili gospodarji vsaj na svojem.

:clapclap :clapclap :clapclap
Vrni se na Nima veze z avtomobilizmom

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost