jaz sem mogu mami kake pol leta razlagat kako se kopira datoteka iz diskete na računalnik (ta prvič si je naredila navodil: 2× levi klik na moj računalnik/ 2× levi klik na disketna enota/desni klik na datoteko/odpre se meni/najdeš kopiraj/pritisneš kopiraj/zapreš okno/odpreš mapo.. in tako naprej.. navodil za cel a4 format papirja pa je samo skopirat blo treba..)
sicer pa se je od takrat že kar navadla, zdaj zna celo na mail pogledat, z wordom zna kar, sej večinoma samo to dela. foter pa kar je officeov in drugih orodij, ki jih rabi za delo obvlada v nulo, ostalo pa si vzame čas pa se nauči, čeprav nerad.. ko je prešaltal iz win 98 na xp je kot bi mu zavezal oči.. še na ikone skor da ni znal klikat, vse mu je bilo neznano, kr tresu se je skor pa je bila samo osnovna oblika spremenjena..
sicer pa kot opažam pri mami, je glavni problem ta, da se kar nekak boji uporabljat oz. delat s kakršnokoli tehnologijo, katere ni absolutno prisiljena uporabljat.. ker kar noče poslušat. ji rečem ,to je pa tko enostavno prtisneš to pa prtisneš tist pa dela.. pa sploh ne posluša, sam prav ne ne ne, to boš ti delu. pa ko ji razlagam kaj pri računalniku jo moram kot otroka zraven sprašvat naj ponavlja, da sploh vidim, če je kaj slišala, zaradi tega ker sploh ne posluša. in z vsemi je tako. ji razložim pa ji rečem nej proba.. pa ne zna niti prvega koraka niti nič, ker sem razlagal steni zgleda
sicer pa to sta oba rahlo pred 50 stara, da ne omenjam stare mame.. čudež mi je, da se je navadla na pilotu prižgat tv pa menjat kanale.. da najde kje je za glasnost je že cela misija

bohnedej da bi zamenjal tv al pa daljinc

da bi mi pa mogoče uspelo ji razložit, kako uporabljat mikrovalovno, da bi si znala sama mleko segret pa tut sem že čisto obupal
lp