Spyker je napisal/-a:Še cca. 3 mesce pa se redno zaposlim. Takoj po srednji šoli, nimam volje študirat na faks. Poleg tega bi mi ob koncu študija prinesel le papir, delal bom v vsakem primeru isto - 2 možnosti: kot strojnik in šofer kamijona - ali kot delovodja (po določenem intezivnejšem uvajanju).
jorgeus je napisal/-a:Če ste zadovoljni s plačami 160.000 do 200.000 na mesec, potem sklepam, da vas v glavnem še vedno živijo starši in da ste samski brez skupnega gospodinjstva... Ker nihče, ki sam plačuje stroške bivanja in ima pomožnosti še naraščaj, ne more biti zadovoljen s takim plačilom., še več, s tem se komaj preživlja iz mesca v mesec. Samo to je že predaleč v prihodnosti, da bi vas skrbelo, kajne...
Spyker je napisal/-a:Od kje ti veš da je moj brat strojnik + šofer kamiona?
jorgeus je napisal/-a:Če ste zadovoljni s plačami 160.000 do 200.000 na mesec, potem sklepam, da vas v glavnem še vedno živijo starši in da ste samski brez skupnega gospodinjstva... Ker nihče, ki sam plačuje stroške bivanja in ima pomožnosti še naraščaj, ne more biti zadovoljen s takim plačilom., še več, s tem se komaj preživlja iz mesca v mesec. Samo to je že predaleč v prihodnosti, da bi vas skrbelo, kajne...
soso je napisal/-a:jorgeus je napisal/-a:Če ste zadovoljni s plačami 160.000 do 200.000 na mesec, potem sklepam, da vas v glavnem še vedno živijo starši in da ste samski brez skupnega gospodinjstva... Ker nihče, ki sam plačuje stroške bivanja in ima pomožnosti še naraščaj, ne more biti zadovoljen s takim plačilom., še več, s tem se komaj preživlja iz mesca v mesec. Samo to je že predaleč v prihodnosti, da bi vas skrbelo, kajne...
Čeprav ne vem kaj delaš al si še študent al že imaš službo naj povem ,da tudi z diplomo si lahko srečen če imaš plače 200.000 za začetek tudi okrog 150.000 ( edino ,če imaš preklemano srečo-velike veze) Dosti je takšnih ,ki gredo študirat v upanju ,da bodo imeli sanjske plače ( 300.000 -400.000 ali več) ,ko pa končajo faks pa se komaj začnejo more. Prvi problem je sploh službo dobit,saj vsepovsod zahtevajo izkušnje ,plače pa dajo takšne kot nekomu z srednjo šolo . Tako ,da tisti papir v končni fazi ne pomeni kaj dosti, če se že med šolanjem ne izkažeš in si zagotoviš dobrega delovnega mesta .
Drugače pa ,če imata dva skupaj 400.000 je za moje pojme kar solidno življenje,če vsaj malo znaš z denarjem. LP
jorgeus je napisal/-a:ok...če pišem v ženskem spolu zakaj me še vedno naslavljate kot fanta? Drugo, študij je že zdavnaj za mano in res je, službo je težko dobit, zato je treba najti tisto področje, v katerem si dober in kjer si konkurenčen. Žal ni čisto res, da papir ni potreben, ker vidim pri kolegih, ki so profiji, vendar ne dobijo tako visoke honorarje oz plače kot njihovi sodelavci s papirji. Drugo, ne vem, zakaj se tako branite faksa, ker je to itak najboljš obdobje sploh. Veliko svobode, samostojnosti, status ima ogromno prednosti in večinoma je študij še vedno poceni. Kot bivši študent in sedaj kot zaposlena lahko primerjam oboje in vam povem, da se nam vsem kolca po dobrih študentskih časih. Kar se pa zaslužka tiče...če z 200 lepo živiš me veseli, jz mam samo benz stroškov okol 60 na mesec, ker se mam službo izven ljubljane, ravno toliko za stroške bivanja, cca 30 za prehrano, 20 na mesec za stuff (skret papir, čistila, telefon...) ostane? Kot sem že rekla, ko je treba enkrat bit samostojen, je 200 kmalu premalo...
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost