Za vse kar ne paše pod ostale debate, prosti čas...

Uporabniški avatar
crazy_0
Novinec

Kraj: Dolenja vas

Navijanje procesorjev...

Napisal/-a crazy_0 Sr mar 07, 2007 11:56 pm

No torej v kratkem imam namen kupit Intel Core Duo 2.4ghz in sem slišal da se da to navit tud čez 3.3ghz :shock:
Jaz seveda sploh nimam pojma s čim se to navije(nastavitve,hlajenje... :? )in kakšen "majster" morš bit ali je to lahko ali težko in ali je potem večje možnost da se procesor uniči... :roll:
Upam da je kakšen tukaj v tej stroki ki zna kej povedat,ker res nimam pojma... :oops:

P.S.Ura je pa... :oops: :P

Uporabniški avatar
esem
Moderator foruma

Kraj: Ljubljana pri Kozarjah

Napisal/-a esem Če mar 08, 2007 2:06 am

Ta je dober!
Na raznih računalniških forumih imaš stotine postov s to tematiko. Imaš tudi množico člankov v revijah ( na spletu ali papirju) itd o tem. Ne bi najprej poskusil prebrati in razumeti kaj izmed tistih par tisoč strani (nato pa opremljen z vsaj minimalnim vedenjem o stvari vprašal bolj konkretno). In če po večini ne boš razumel že napisanega, ti odsvetujem kakršnokoli višanje takta. Lahko si pa kupiš en star poceni komp in tam treniraš nastavitve, hlajenje ipd, da sploh vidiš, za kaj se gre (oprosti, ampak tvoj post se bere podobno, kot če bi kupil M3 in rekel "Zdaj ga bom pa s šraufcigerjem navil na 140%") in kako ga reševati, ko se sesuje in z(a)mrzne.
lp

Uporabniški avatar
In_Liner
Novinec

Kraj: Sezana

Napisal/-a In_Liner Če mar 08, 2007 9:48 am

jst ti tud odsvetuje
drgač se pa to u bios-u dela...
sam pol če ga boš naviu z 1ghz to pomeni usaj 5 ventilatorjev v ohišju al pa celo vodno hlajenje
drgač negre
ubistvi se ti ne splača k se ti nebo dost poznalo
usje men se ne pozna če ga navijem na 3ghz mojga
tko da pomojm se ti ne splača

Uporabniški avatar
crazy_0
Novinec

Napisal/-a crazy_0 Če mar 08, 2007 11:11 am

Ok,hvala obema se bom še pozanimal in tud še en bol star comp mam doma da lahko prej kakšno stvar potreniram da nebom pol pissdarije tm naredu :D

Uporabniški avatar
AgitatoR
Mojster foruma

Kraj: Rbn 104

Napisal/-a AgitatoR Če mar 08, 2007 12:43 pm

Jah. Jaz lahko svojga iz 3.0 navijem na 3.6 pa bo samo 3 stopinje toplejši. Z original ventom.
U ti mater kakšna kolona je danes. Še dobr, da sm taprvi.
Bencin je zakon. Probej se zadevati z dizlom. Neizvedljivo.

Uporabniški avatar
myster
Poznavalec foruma

Kraj: malo tu, malo tam, odvisno od vremena

Napisal/-a myster Če mar 08, 2007 9:26 pm

lenivec je napisal/-a:
je pa res da se je treba z navijanjem poigrat in malo potestirat da najdeš stabilno rešitev. eni se dajo več eni majn, pamagariso iz iste serije. tak da splošnega recepta ni

odvisno kakšna je matična plošča

Uporabniški avatar
51M3K
Novinec

Napisal/-a 51M3K Pe mar 09, 2007 5:03 pm

Svetujem ti če še nimaš matične da kupiš Asus p5b Deluxe. Če misliš navijat kupi rame ki delajo na visoki frekvenci, sploh pa 3.3 ni nič takega za ta procesor, so ga navili že na 5.0 (hlajenega z tekočim dušikom :P) drugače pa za navijanje maš dosti člankov in strani na internetu, sploh za omenjeni procesor in matično ploščo ki ti jo svetujem..

Lp, Simon
p.s.: če rabiš linke do kakih slo strani pa kakih dobrih pm me ;)

Uporabniški avatar
crazy_0
Novinec

Napisal/-a crazy_0 Pe mar 09, 2007 5:12 pm

Sem že na forumu računalniške novice,tam dost piše in se počas učim... 8)

Uporabniški avatar
51M3K
Novinec

Napisal/-a 51M3K Pe mar 09, 2007 9:12 pm

računalniške novice pomoje niso prava stran za to. oc-lab2.com ;) uživaj :D

Uporabniški avatar
adis
Uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a adis Pe mar 09, 2007 10:45 pm

mislim da bi se moral avtor obrniti na slo-tech.com ki je za računalničarje :D

drugače nevidim smisla v tem da navijaš intel core duo procesor verjetno ti ni jasno kaj pomeni duo.....drugač če bi rad kaj navijal si pa kupi kakega AMD ta je boljši za navijat in če se odločiš navit obstoječ procesor ti svetujem kar uvedbo vodnega hlajenja :lol:
malo prčki po biosu pa boš najdel frekvenco CPU-ja pa boš videl

Uporabniški avatar
crazy_0
Novinec

Napisal/-a crazy_0 Pe mar 09, 2007 11:13 pm

Dvojedrni...drugač pa se nebi nit spomnu,samo sem nekje prebral da je pač nekdo napisal da ga je navil na tolk pa tolk in sem se potem spomnu da bi pa še jest probu....tok al tok ga še nimam,dobim v kratkem zdej mam pa cajta da se naučim pa je... :D

Uporabniški avatar
adis
Uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a adis So mar 10, 2007 1:24 pm

duo=64bit novejši procesorji
stari procesorji = 32bit

in če boš imel 64 bit procesor je edina stvar pomembna ta kakšen ram imaš(nad 1gb+)
meni se zdi brezveze navijat ker boš večinoma predvidevam uporabljal PC za igranje,net,pa še kaj takega,predvidevam tudi da boš uporabljal XP win, en cajt ti še ne priporočam VISTE ker so luknje v sistemu in je bolje da počakaš cca 6 mescev dokler ne uvedeš VISTE na svoj pc seveda če imaš ta namen, drugače pa je zelo malo malo malo programov oz. sistemov ki potrebujejo 64 bit sistem delovanja CPU, in še nekaj časa ne bo programov ki bodo potrebovali 64 bit vsaj tuki v slo

po mojem mnenju je bolje da za hitrejše delovanje pc uporabljaš hard disk ki se bo vrtel vsaj 7.200(rpm) ter redno pucanje registra ter pucanje diska ter pucanje ram modula - z programi kot so SYSTEM MECHANIC - meni deluje pc zelo hitro - celo hitreje kot pri bratu ki ima AMD 2.4GHZ jaz imam P4 1.7GHZ pa redno pucam te naštete stvari

Uporabniški avatar
esem
Moderator foruma

Kraj: Ljubljana pri Kozarjah

Napisal/-a esem Ne mar 11, 2007 12:30 am

adis je napisal/-a:duo=64bit novejši procesorji
stari procesorji = 32bit

...

Tako kot si zapisal, se zdi, da misliš, da je duo zato: 32 > 64 ! Niti to ni enostavno X 2 (je precej več oz drugače), predvsem pa duo pomeni dvojedrno tehnologijo (torej ne dvoprocesorsko, ampak ima v samem jedru le-to podvojeno). BTW - tudi 32, 16 ali še manj bitni procesor bi lahko bil duo/dvojedrni (prej potrebe za to in tudi tehnologije še ni bilo).
Da ne bi bil kdo zaveden...
lp

Uporabniški avatar
51M3K
Novinec

Napisal/-a 51M3K Ne mar 11, 2007 9:40 pm

adis je napisal/-a:duo=64bit novejši procesorji
stari procesorji = 32bit

in če boš imel 64 bit procesor je edina stvar pomembna ta kakšen ram imaš(nad 1gb+)
meni se zdi brezveze navijat ker boš večinoma predvidevam uporabljal PC za igranje,net,pa še kaj takega,predvidevam tudi da boš uporabljal XP win, en cajt ti še ne priporočam VISTE ker so luknje v sistemu in je bolje da počakaš cca 6 mescev dokler ne uvedeš VISTE na svoj pc seveda če imaš ta namen, drugače pa je zelo malo malo malo programov oz. sistemov ki potrebujejo 64 bit sistem delovanja CPU, in še nekaj časa ne bo programov ki bodo potrebovali 64 bit vsaj tuki v slo

po mojem mnenju je bolje da za hitrejše delovanje pc uporabljaš hard disk ki se bo vrtel vsaj 7.200(rpm) ter redno pucanje registra ter pucanje diska ter pucanje ram modula - z programi kot so SYSTEM MECHANIC - meni deluje pc zelo hitro - celo hitreje kot pri bratu ki ima AMD 2.4GHZ jaz imam P4 1.7GHZ pa redno pucam te naštete stvari

Lej oprosti ampak kr naravnost bom povedal. Pojma nimaš! Dual core ni 64 bitni sistem, če bo sistem navil bo imel več fps (frames per sec) pri igrah, dual core ni zato da ti sistem deluje hitreje ampak da ti dela več opravil hkrati, diski so danes vsi 7200 rpm +, tvoj brat ma oznako amdja 2400+ in ti misliš da je to hitrost procesorja. Z tem ko pa čistiš vse naštete stvari ne narediš nič bistvenega, kot stari dedeki ki dajo 3x na dan antivirusni program skozi.

Lp, Simon

Uporabniški avatar
K0zM0
Uporabnik

Kraj: Velenje z okolico ;)

Napisal/-a K0zM0 Po mar 12, 2007 6:52 am

^Word.^ 8)
Slika

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator foruma

Kraj: Bogu iza nogu!

Napisal/-a nebivedu Po mar 12, 2007 7:16 am

A mam jst tut 64 bitni sistem, ker imam dva 32 bitna xeona v mašini? :twisted: :twisted: :twisted:
:P :P Sej sta stara samo 8 let in sta 550MHz. :P :P
:woohoo

Fantje, če nimate pojma kako se zadeve navijajo si kupte eno staro mašino za 20 do 30 evrov, potem pa dobite navodila za plato in spreminjajte frekvenco pa si glejte kaj dela procesor. Vzemte potem kak program za testirat procesorsko moč in primerjajte, kaj se zgodi, če zmanjšaša frekvenco ali če jo zvečaš. Potem pa ko boste navili procesor do konca, se spravite še na grafično kartico in delovni spomin(ram) - sicer ram ponavadi že na plati lahko naviješ, tako da vam ostane grafika.

Ko boste obvladali overclocking na taki mašini, pa se spravite na svoje nove mašine in jih navijajte.

Navijanje lahko povzroči tut dost škode, če ne veš kaj delaš.
Old subarus never die, they just get faster!
Vrni se na Nima veze z avtomobilizmom

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost