Za vse kar ne paše pod ostale debate, prosti čas...

simchy
Nov uporabnik

IMT-praznenje baterije

Napisal/-a simchy To apr 10, 2007 7:19 pm

..mene zanima če ima kdo kakšno idejo kaj bi lahko bilo narobe predvidevam z štromom..
..v IMT-ju 335 (traktor je to ja) :oops: ...menjal sem že dva akumulatorja... števec napetosti kaže zmeraj v - , zato ga je včasih tudi težko vžgat. Bo treba menjat altenator ???

Uporabniški avatar
Badmike
Novinec

Kraj: Tu pa tam

Napisal/-a Badmike Sr apr 11, 2007 6:45 am

Mogoče ti pa res alternator ne polni! Saj IMT nima kakega velikega porabnika štroma!
Probaj na alternatorju menjat ščetke, ponavadi je to krivo da ne polni, pa še žice malo preglej da nebodo kaki stik kje delale!
Make my day

simchy
Nov uporabnik

Napisal/-a simchy Pe apr 13, 2007 6:31 pm

Sem zamenju tiste ščetke v altenatorju,pregledal tut žice .. še zmer ist problem..
..sploh če voziš z lučmi, se pozna ko ga ponovno užgeš.. :x

Uporabniški avatar
sebaveh
Poznavalec foruma

Kraj: Slov. Bistrica

Napisal/-a sebaveh Pe apr 13, 2007 7:19 pm

Če imaš števec napetosti praviš - misliš rečt ampermeter? Tak ki ima ničlo na sredini, nato pa plus v eno stran in minus v drugo? Ker te ampermetre so imeli traktorji z dinamom. In dinamo je pač bolj problematičen za polnjenje. Če pa je le alternator gor, potem pa razen jermena preveri še žice - še posebaj konektorje in povezavo med akumulatorjem in alternatorjem. Konektorji so v bistvu vijaki, ker je žica privita na alternator - poglej če ni korodirano. Če pa še to ne, potem pa je verjetno šla kaka dioda.
EDD: Now what?
EDDY: I'm thinking, I'm thinking...
ED: Can I think?
EDD/EDDY: NO!

Uporabniški avatar
lisko
Moderator / upravnik foruma

Napisal/-a lisko So apr 14, 2007 10:48 pm

Na IMT-ja paše z rahlinimi predelavami, alternator od fičeka.
Slika
(Sine! Kaj naj nardim da pridem prek pločnika?......... Jeep-a si kup pa ne jamri :P ) :)

Uporabniški avatar
Svizec:)
Novinec

Napisal/-a Svizec:) Ne jul 19, 2009 9:29 am

Pozdravljeni!

Da ne odpiram nove teme,imam tudi jaz problem z poljenjem alternatorja na IMT-ju.
(sveti lučka)včeraj sem ga razdrl,z ohm metrom sem pomeril diode so prevajle,probal sem pobrusil kolektor- ščetke so še dobre.še zmeraj ne polni :?: Zanima me kako lahko ugotovim če je regulator zanič?

LP

Uporabniški avatar
sebaveh
Poznavalec foruma

Kraj: Slov. Bistrica

Napisal/-a sebaveh Ne jul 19, 2009 11:48 am

Praviš da si preveril diode z ohmmetrom :? To nevem če bo to to.
Tukaj sem opisal kako se bolje preverijo: http://www.avtomobilizem.com/forum/view ... c&start=40

Poleg tega preglej še, kakšen je kabel med alternatorjem in akumulatorjem. Stiki in kleme morajo biti brezhibni! In preveri še jermen.
EDD: Now what?
EDDY: I'm thinking, I'm thinking...
ED: Can I think?
EDD/EDDY: NO!

Uporabniški avatar
LeXani
Nov uporabnik

Kraj: Cerknica

Napisal/-a LeXani Pe feb 12, 2010 11:23 am

Da ne bom odpiral nove teme.. Mene zanima samo kakšno naj bo mešalno razmerje nafta-bencin, za omenjeni traktor, torej IMT 533, ker imam težave z vžiganjem pa bi povečal eksplozivnost. Vem pa da škoduje tale stvar :)

Uporabniški avatar
lisko
Moderator / upravnik foruma

Napisal/-a lisko Pe feb 12, 2010 10:19 pm

LeXani je napisal/-a:Da ne bom odpiral nove teme.. Mene zanima samo kakšno naj bo mešalno razmerje nafta-bencin, za omenjeni traktor, torej IMT 533, ker imam težave z vžiganjem pa bi povečal eksplozivnost. Vem pa da škoduje tale stvar :)

Pri starem dizlu sem jaz dodajal okrog 5% bencina na poln tank nafte.....nikoli težav.
Slika
(Sine! Kaj naj nardim da pridem prek pločnika?......... Jeep-a si kup pa ne jamri :P ) :)
Vrni se na Nima veze z avtomobilizmom

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 4 gostov