Za vse kar ne paše pod ostale debate, prosti čas...

Fruchtzwerge
Nov uporabnik

Nakup visokotlačnega čistilca

Napisal/-a Fruchtzwerge Sr maj 23, 2007 7:33 pm

Bizarna tema, vem, ampak dandanes tudi prodajalcem ne verjamem kaj preveč, zato se raje zanašam na mnenje ljudi.
Pravzaprav tema ni tako mimo, saj bo stvar večino uporabljana za čiščenje stvarc z motorjem.
No, predvsem me zanima, kaj nasplošno mi svetujete. Naprimer z Kärcherjem se ne da mimo vstrelit,kajne? Vendar se mi zdijo nekam dragi, in če primerjate naprimer tega in tega je slednji po specifikacijah boljši, kljub temu, da je več kot 10k cenejši.
Uporabljen bo predvsem za pranje motorja, avtomobila in ostalih stvari, ki imajo veliko delov in so čudnih oblik, da je težko zraven prit. Je to uredu stvar, ali se ne pozna takšno izboljšanje in je dobro, če se še naprej z navadnim šlaufom jajcam?
Naprej, je merkur pravi naslov za nakup? Se jih dobi mogoče kje ceneje?

mišek
Uporabnik

Napisal/-a mišek Sr maj 23, 2007 8:14 pm

KAERCHER je KAERCHER, LAVOR je pa LAVOR. Jaz imam točna takega KAERCHER-ja, pa imamo doma kmetijo tako da ga uporabljam vglavnem za take namene (pranje traktorja, trosilca, hlevskega gnoja...) in dela super s tem, da že ni čisto nov. Enkrat mi je samo odpovedal, ko sem pral trosilec, to pa kar precej traja preden vse opereš in se mi je pregrel. Ampak k sreći ni odpovedal motor, ampak kondenzator, za tistega sem pa dal 5000 SIT, zdaj pa spet dela brez problema samo malo bol pazim, da če dlje časa perem, da vmes malo počakam, da se ohladi. Imam dve šobi, ena je nastavljiva in dela ploščat curek, druga pa je rotacijska in oblikuje rotirajoč stožčast curek, s to pa že moraš biti kar previden pri kaki slabši barvi ali pa kakih nalepkah, ker drugače začne hitro kaj frčet proč.
Sosed pa ima enega LAVOR-ja, zdaj ne vem kateri tip, samo neki tak mali je. Tisti se sploh ne more primerjat s mojim. Curka sploh nekak ne moreš lepo na ozko naštimat je bolj podobno kaki škropilnici, drugo kar pa me pri LAVORJIH moti (mislim, da imajo vsi tako, tudi tisti večji) je pa to, da ko spustič pištolo se ne ugasne in motor skoz boli. Pri KAERCHER-ju, ko spustiš pištolo kako sekundo po tem, ker pritisk naraste v črpalki, izklopi motor, ko pa spet stisneš pa se spet vklopi. Tako da motor in črpalka nista po nepotrebnem obremnejena.
Tako da jaz ti vsekakor priporočam KAERCHER-ja, ker tisti LAVOR že po sliki deluje kot en sesalec. Kar se pa pritiska tiče pa pri teh malih tako pišejo nekam visoke cifre, bolj v stilu HI-FI, ko čez cel stolp dajo nalepko 2x300W.

Uporabniški avatar
sebaveh
Poznavalec foruma

Kraj: Slov. Bistrica

Napisal/-a sebaveh Sr maj 23, 2007 8:16 pm

mi imamo Lavor-ja, vendar ne tega, ampak onega 10× dražjega na kurilno olje, avtomatski izklop kot je omenjejo pred menoj in doziranje šampona. In seveda odlično opravlja svojo nalogo. Sem pa potem videl še enega identičnega, vendar v modri barvi in z napisom druge firme.
Moraš pa seveda vedet da so itak vsi narejeni po istem principu in tudi iz istih delov, ki pašejo en na drugega. V italiji take firme pač rastejo ko gobe po dežju.
EDD: Now what?
EDDY: I'm thinking, I'm thinking...
ED: Can I think?
EDD/EDDY: NO!

Uporabniški avatar
GorazdO
Poznavalec foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a GorazdO Sr maj 23, 2007 11:06 pm

Tega K520 uporabljam že 3 (4?) leta... čiščenje terase pomeni, da mašina laufa neprestano dobro uro.... zaenkrat vse b.p.
Avto je itak potrebno v vsakem primeru podrgnit z gobo,...

Čiščenja s toplo vodo še nisem probal;

Razlog za nakup je bil stalno mašenje enega od odtokov v hiši (premajhen padec); kot dodatek sem kupil sondo za čiščenje le teh - vse dela odlično.
Power is nothing without Control; so Think, Feel, Drive...
Vrni se na Nima veze z avtomobilizmom

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 4 gostov