sonček je napisal/-a:WARNING: PowerOn three times fail? Please entry SETUP to slow down DRAM Timing
Potem pa sem pritisnil F1
in prikazalo se je naslednje sporočilo DISK BOOT FAILURE INSERT SYSTEM DISK AND PRESS ENTER potem pa sem premnela diska
Please entry SETUP to slow down DRAM Timing
sonček je napisal/-a:in res je iz tastarga računalnika sem dal disk v tanovga in je delalo ampak so se spet pojavile težave, ko se je prižgal windows ni delal miška in tipkovnica ob prižiganju pa se je pojavil naslednje sporočilo.
Primary IDE channel no 80 conductor cable installed.
lp
nebivedu je napisal/-a:sonček je napisal/-a:WARNING: PowerOn three times fail? Please entry SETUP to slow down DRAM Timing
Potem pa sem pritisnil F1
in prikazalo se je naslednje sporočilo DISK BOOT FAILURE INSERT SYSTEM DISK AND PRESS ENTER potem pa sem premnela diska
Sporočilo je čisto jasno.Please entry SETUP to slow down DRAM Timing
Brskal si po biosu in spremenil nastavitve delovnem spominu(ramu). Preveč imaš navit ram - spusti hitrost rama in zadeva bo delovala.
Problem je v tem, da je ram preveč navit in ker ne more delovat na taki frekvenci, ti potem nič ne deluje.sonček je napisal/-a:in res je iz tastarga računalnika sem dal disk v tanovga in je delalo ampak so se spet pojavile težave, ko se je prižgal windows ni delal miška in tipkovnica ob prižiganju pa se je pojavil naslednje sporočilo.
Primary IDE channel no 80 conductor cable installed.
lp
Drugo sporočilo je pa še bolj jasno - kabel imaš 40 žilni, moral bi biti pa 80 žilni
nebivedu je napisal/-a:Kateri bios pa imaš award, phoenix, ami, ibm, ...?
V vsakem je malo drugače, vendar imajo vsi fail safe mode - to klikneš in se postavijo defoult nastavitve v biosu in potem to shraniš, pa je.
sonček je napisal/-a:nebivedu je napisal/-a:Kateri bios pa imaš award, phoenix, ami, ibm, ...?
V vsakem je malo drugače, vendar imajo vsi fail safe mode - to klikneš in se postavijo defoult nastavitve v biosu in potem to shraniš, pa je.
AWARD SOFTWARE ADVANCED BIOS FEATURES piše na veliko zgoraj potem pa so spodaj pod tem alinejce.
sonček je napisal/-a:tukaj se mi je pa zaustavl, probaj sam pa boš vidu kako je.
Spodaj mi napiše dram timings
Zgoraj pa ADWANCED CHIPEST FEATURES:
-odprem: dram clock/drive control
-agp & p2p bridge control
-cpu & pci bus control
-memory hole
-system bios cacher...
-video ra. cacheable
nimam pojma
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost