Za vse kar ne paše pod ostale debate, prosti čas...

Uporabniški avatar
Hribo
Novinec

Kraj: Ptuj

Potrdilo o vpisu

Napisal/-a Hribo Sr okt 17, 2007 12:47 pm

Dekle ima eno tezavo ,ker se ji je letos na maturi ponesrecil 1 predmet in ne po njeni krivdi se seveda letos nemore upisat na fax .
Najbolj jo skrbi to da nemore nikamor it delat preko studentskega.
Ker ji bi sam bom bolj tezko pomagal ker sem strojnik (srednja poklicna strojna sola) in bi verjetno bilo malo sumljivo ce bi na potrdilo o solanju pisalo zensko ime.

Sedaj jo zelo skrbi ker , si je nasla solidno delo in ker si zeli to delat , bi ji rad nekakor pomagal, kajti ne more delat preko mene in mojih napotnic zaradi inspekcij.
Tudi ce gre kaj drugega iskat dela bo zelo tezko najdla, kaj je bolj ali manj vredu delo, pa se na pogodbe nene radi dajo studentov ,..

Morala bi se ona sama prijvit na studenta ampak kako , kje dobiti prazno potrdilo o solanju z štempiljko ?

Niti nevem če ji pripada student pavzer ampak po mojem ji nene .
Prosim za nasvete in pomoc, ki nama bi pomagalo ob vpisu na studentski servis.

Ce Lahko gdo kaj pomaga zrihta lahko pise na pm ,da se dogovorimo.
Vsem tistim se zahvaljujem za prejeto pomoc.

Lep pozdrav
http://www.facebook.com/pages/Avtodiagnostika-in-Servis-Osebnih-Vozil/361074387295480

Uporabniški avatar
f.taunus
Uporabnik

Kraj: Ptuj-Ormož

Napisal/-a f.taunus Sr okt 17, 2007 12:53 pm

Nima nobene kolegice s statusom? Niti bivše sošolke? Ko prideš delat, itak nihče ne zahteva identifikacije ... ponarejanje potrdil o vpisu je neumno in neodgovorno, raje naj dela prek napotnice od kake bivše sošolke ...

Uporabniški avatar
GT_Turbo17
Poznavalec foruma

Kraj: Zasavje

Napisal/-a GT_Turbo17 Sr okt 17, 2007 12:54 pm

naj se vpiše v ljudsko univerzo, ki je po večini v vseh mestih. moj prjatu se je v litiji. Plačal je 84 evrov in dobil potrdil o vpisu kokr jih je hotu ;) pa nč mu ni treba pač na predavanja hodit pa nč..sam da ma potrdil ;)

lp
Fiat Uno 1.5 SX i.e. & Alfa Romeo 166 2.0 V6 Turbo & Alfa Romeo 145 Twin Spark

Slika

Uporabniški avatar
Eazy-O
Uporabnik

Kraj: Somewhere Over The Rainbow...

Napisal/-a Eazy-O Sr okt 17, 2007 12:57 pm

Jah, kot pavzer nimaš statusa... Pa saj, če ne narediš mature, potem niti pavzer nisi...

Erm, maš možnost da se izredno vpiše v kak srednješolski program, samo to potem plačaš vpisnino, pa vprašanje koliko se ti splača... Je pa res da imaš potem urejen otroški dodatek in zdravstveno.

Saj naredit samo potrdilo ni panike, to lahko magari s fotošopom pa enim dobrim printerjem... Bolj je vprašanje če študent servisi preverjajo kje, če si dejansko vpisan. Oziroma, tvoj prihodek na servisu je vpisan v dohodninski obrazec, ampak če nimaš statusa, kako si lahko delal na študentu... Ne vem koliko preverjajo, sliši se malo riskantno.
Slika

Uporabniški avatar
f.taunus
Uporabnik

Kraj: Ptuj-Ormož

Napisal/-a f.taunus Sr okt 17, 2007 1:11 pm

Eazy-O je napisal/-a:Jah, kot pavzer nimaš statusa... Pa saj, če ne narediš mature, potem niti pavzer nisi...

Erm, maš možnost da se izredno vpiše v kak srednješolski program, samo to potem plačaš vpisnino, pa vprašanje koliko se ti splača... Je pa res da imaš potem urejen otroški dodatek in zdravstveno.

Saj naredit samo potrdilo ni panike, to lahko magari s fotošopom pa enim dobrim printerjem... Bolj je vprašanje če študent servisi preverjajo kje, če si dejansko vpisan. Oziroma, tvoj prihodek na servisu je vpisan v dohodninski obrazec, ampak če nimaš statusa, kako si lahko delal na študentu... Ne vem koliko preverjajo, sliši se malo riskantno.

Preverjajo tako, da je ob prvem vpisu potrebno zraven prinesti še indeks. ;)

Uporabniški avatar
Hribo
Novinec

Kraj: Ptuj

Napisal/-a Hribo Sr okt 17, 2007 1:16 pm

Hvala upam da se bo vec nasvetov. In kaksna pomoc.
Ja mature ni naredila v 4 letniku gimnazije ,zaj pa je prislo tak da bi rada delala no ze dela ampak ,nebo mogla dolgo ce si ne resi tega potrdila.,... ker najprej sma misla preko mene ampak je res malo nerodno to pa se spol drugi ,boljse se cuje ce bi ze preko kolegice delala ampak,.. Upam da se da kaj resit glede tega vsaka pomoc nama bo prav prisla.

Hvala ,
Lep pozdrav
http://www.facebook.com/pages/Avtodiagnostika-in-Servis-Osebnih-Vozil/361074387295480

Vuso
Stalni uporabnik

Kraj: Lj

Napisal/-a Vuso Sr okt 17, 2007 1:42 pm

Ne vem kako je s tem, ker je že malo pozna, ampak vseeno.S končanim 4. letnikom imaš možnost, da se vpišeš na poklicni tečaj, ki ga izvajajo nekatere srednje šole.Je pa zadeva brezplačna.Imaš pa status dijaka.Jaz sem se vpisal okrog 25.9.Rok je bil pa 14.9 :lol:
Obstajajo tudi plačljivi poklicni tečaji za 250 ojrov in imaš tudi status dijaka.Možno, da se da zmenit tudi za zdajšnji vpis.Ne vem pa trenutno na pamet, kdo to izvaja.
Vrni se na Nima veze z avtomobilizmom

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 3 gostov