Ivan36 je napisal/-a:Ta štrajk sindikatov? Sedaj se kar dosti bere ter gleda koliko dobijo odpravnine razni kvazi direktorji mi delavci pa še 700€ komaj prigaramo, ker več ne dajo požeruhi , ob novem letu se pa hvalijo z enormnimi prihodki od prodaje barabe.
michelin je napisal/-a:Ivan36 je napisal/-a:Ta štrajk sindikatov? Sedaj se kar dosti bere ter gleda koliko dobijo odpravnine razni kvazi direktorji mi delavci pa še 700€ komaj prigaramo, ker več ne dajo požeruhi , ob novem letu se pa hvalijo z enormnimi prihodki od prodaje barabe.
nekateri komaj
500 ourov ali manj
- malo bi te popravil ... kapitalizem so hoteli kapitalizem imamo ... ni vse v kapitalizmu slabo - recimo razlika med zaposlenim v Pristanišču vTrstu in Pristanišču v Kopru je taka :INFINITI je napisal/-a:Kapitalizem smo želeli in kapitalizem imamo. Sedaj bo tako, da se bomo grebli ali boš v življenju napredoval ali pa obstal na eni točki.
... ne - obstaja pa plan B ... vse ob svojem času ...domsas je napisal/-a:no za take primere pa obstajajo inšpektorji za delo...samo za kaj takega pa se verjetno ne boš odločil, ker bi pa vseeno raje vsak mesec dobil 750-1000 eur kot pa nič (če bi nadrejeni ugotovili, da si ti povabil inšpektorja na kavo v luko)....in dokler ljudje ne bomo upali prijavljat takih svinjarij, bodo lastniki tudi tako delali z nami
če pa šefu rečeš za večjo plačo, ti on nazaj: saj lahko greš, je na cesti dovolj drugih, ki bi z veseljem delali za ta denar - to sem dejansko doživel (in nič naredil, ker sem hlapec tak kot večina drugih)
moje mišljenje
Vem vem - a to je privat na ta trg ne moreš vplivati ker so bili posamezniki pametni in so se šli meniti za manjše plače tako da so spravili uro iz 14.5 eur za uro dela na recimo 5.10 ... delajo tudi za 2.5 pri nekaterih privatnikih ljudje iz drugih držav ... ker smo pametni se namesto mase ljudi debeli le eden - Lastnik podjetja ... pa kvaliteta baje peša (po izjavi Italijanskega kolega sindikalista - to se širi izven meja luke ) varnost tudi ... vse pa so krivi tisti, ki so začeli vplivati na ceno dela na začetku - prvi pogodbeniki ... sedaj je kar je ko pa ne bodo našli več zainteresiranih ljudi za zastonj delo bodo pač povišali urno postavko ... Grčija ima najnižje cene za to dejavnost v Evropskem delu Mediterana pa imajo urno postavko nekje okrog 14 eur ! - pred tremi meseci ni bilo dovolj ljudi zato so malo dvignili ceno dela - pol so spet okrepili naval sedaj cena spet stoji ...Torej ko bo masa prišla k pameti bodo morali zreducirati svoj zaslužek in razdrobiti tudi vam nekaj dobička ... L.p. MadRED_line je napisal/-a:najjače mi je to. vse je po evropskih standardih, razen plač.zato sem raje doma, kot pa da delam bogatega koga drugega. raje se sam bogatim.
mad, na avtih je še huljše. vsak dan imaš ziher 12ur dela s tem da je lahko vmes par urc spanja. potem pa že spet na delo 12 ur. plača je ... bolj tko. in še delaš odvisnok ot pride ladja, in al je zunaj sneg al sonce nobenga ne zanima. grozni pogoji.
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 4 gostov