Za vse kar ne paše pod ostale debate, prosti čas...

Stavka bo

Glasovanje se je zaključilo dne So nov 10, 2007 11:58 am

da
37
88%
ne
5
12%

Skupaj glasov : 42

Uporabniški avatar
Ivan36
Mojster foruma

Kraj: Primorska je lepa. 100 ljudi 100 čudi !

Bo ali ne bo???

Napisal/-a Ivan36 Pe okt 26, 2007 11:58 am

Ta štrajk sindikatov? Sedaj se kar dosti bere ter gleda koliko dobijo odpravnine razni kvazi direktorji mi delavci pa še 700€ komaj prigaramo, ker več ne dajo požeruhi , ob novem letu se pa hvalijo z enormnimi prihodki od prodaje barabe.

Uporabniški avatar
FBR
Poznavalec foruma

Napisal/-a FBR Pe okt 26, 2007 12:58 pm

Točno tako... na ceste, pa naj služijo brez delavcev, če morejo.

Uporabniški avatar
myster
Poznavalec foruma

Kraj: malo tu, malo tam, odvisno od vremena

Napisal/-a myster Pe okt 26, 2007 2:16 pm

FBR je napisal/-a:Točno tako... na ceste, pa naj služijo brez delavcev, če morejo.

bojo pa iskal romunke...kot so nekoč hotl naredit v zdravstvu...

Uporabniški avatar
INFINITI
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a INFINITI Pe okt 26, 2007 2:22 pm

Kapitalizem smo želeli in kapitalizem imamo. Sedaj bo tako, da se bomo grebli ali boš v življenju napredoval ali pa obstal na eni točki.
2000 Hyundai Coupe 2.0 → 2003 Hyundai Coupe 2.0 → 1999 BMW 740i → 2009 BMW 530d M
→ 2010 Škoda Superb TDI → 2008 Renault Laguna Coupe GT 2.0T → 2016 KIA Sportage CRDi → 2021 KIA Xceed 1.5 T-gdi

Uporabniški avatar
michelin
Uporabnik

Kraj: Kamnik

Re: Bo ali ne bo???

Napisal/-a michelin Pe okt 26, 2007 6:45 pm

Ivan36 je napisal/-a:Ta štrajk sindikatov? Sedaj se kar dosti bere ter gleda koliko dobijo odpravnine razni kvazi direktorji mi delavci pa še 700€ komaj prigaramo, ker več ne dajo požeruhi , ob novem letu se pa hvalijo z enormnimi prihodki od prodaje barabe.

:evil: nekateri komaj :pray: 500 ourov ali manj :jao:
Slika
Slika
Slika

Uporabniški avatar
Mad
Poznavalec foruma

Kraj: Koper

Napisal/-a Mad Pe okt 26, 2007 11:27 pm

... Štrajk bo pa še mu bo sledilo štrajkov ... letos postaja pestro ... prvič da so začeli rovarit vsi zaposleni ... prvič odkar pomnim ! L.p. Mad
kinkyllama & Yoni fun club ...

Uporabniški avatar
sonček
1/2 zvezdice

Kraj: 10 km iz Žirov v hribe

Napisal/-a sonček So okt 27, 2007 12:14 am

in z stavko ne bodo nič pridobili vsaj tako sem slišal.
lp
Osu gre samo enkrat na led.lp

Uporabniški avatar
AgitatoR
Mojster foruma

Kraj: Rbn 104

Re: Bo ali ne bo???

Napisal/-a AgitatoR So okt 27, 2007 1:28 am

michelin je napisal/-a:
Ivan36 je napisal/-a:Ta štrajk sindikatov? Sedaj se kar dosti bere ter gleda koliko dobijo odpravnine razni kvazi direktorji mi delavci pa še 700€ komaj prigaramo, ker več ne dajo požeruhi , ob novem letu se pa hvalijo z enormnimi prihodki od prodaje barabe.

:evil: nekateri komaj :pray: 500 ourov ali manj :jao:

Si ne upam na glas povedat kok mam neto plačo. :D
U ti mater kakšna kolona je danes. Še dobr, da sm taprvi.
Bencin je zakon. Probej se zadevati z dizlom. Neizvedljivo.

Uporabniški avatar
Ivan36
Mojster foruma

Napisal/-a Ivan36 So okt 27, 2007 10:41 am

bom pa jaz za 174 ur mesec je 3.14€ bruto ura to je 545€ bruto ter ene 380€ na račun ostalo je pa vedno nočni šihti in stumacija beh samo ni dovolj ker je samo 1000l kurilca 645€ :shock: in to na vsake 2 meseca če bo huda zima :oops: :roll: potem pa živi s tem.
Jaz mislim, da rabimo ene 1200€ na mesec na zaposlenega na račun in mislim, da se ne motim ker je samo meleko 1 liter skoraj 0,65€ in benz 1€ liter da o storitvah ne razmišljam je ena ura mehanika 30€ splošni ala Motomat.

Uporabniški avatar
dj_em
Poznavalec foruma

Kraj: Zemlja --> Evropa --> pr mami doma :D

Napisal/-a dj_em So okt 27, 2007 11:14 am

Ivan kaj pa opravljaš za svoje delo.. plače so res nizke.. se strinjam..

Uporabniški avatar
Ivan36
Mojster foruma

Napisal/-a Ivan36 So okt 27, 2007 12:17 pm

Ja TWINGO delam in Cliote no ene 0,10€ na kos zaslužim kako naj ga potem kupim če stane pa ene 7250€ :shock: ;)
Bojo pa se hvalili koliko imajo + pred davkom :evil:

Me pa zanima koliko zaslužijo v WAG skupini najman mislim in ostala podjetja v EU ima kdo dostop do teh podatkov samo plače me zanimajo za isto delo in kvaliteto :idea: :!:

Uporabniški avatar
Mad
Poznavalec foruma

Napisal/-a Mad So okt 27, 2007 1:28 pm

sonček je napisal/-a:in z stavko ne bodo nič pridobili vsaj tako sem slišal.
lp
... bodo bodo mnenje ljudi tudi nekaj šteje pa sledil bo še kak štrajk ... L.p. Mad

Uporabniški avatar
domsas
Nov uporabnik

Kraj: Maribor

Napisal/-a domsas So okt 27, 2007 1:39 pm

@Ivan36: problem pri twingo fabriki v Slo je v tem, da je ta fabrika odprta samo zato, ker je slovenska delovna sila cenejša od tuje. če bi dobil enako kot en VAg-ovec v Nemčiji, verjami, da bi twingote delali v kaki romuniji, madžarski, al kaj takega.

to je problem pri slovenskih plačah, ker se je slovensko gospodarstvo in tudi politika tujini hvalila kako so slovenski delavci enako izučeni in pridni kot kaki nemci, samo da so pač veliko cenejši.

@Mad: saj lahko, da res bodo kaj dobili, samo kaj ko bodo potem lastniki tovarne selili na vzhod, samo da njim več ostane

na žalost je tak kot je napisal INFINITI
samo bo pa treba nekaj spremeniti, v mariboru se samo še trgovine odpirajo, tovarne pa ne samo, da jih zapirajo, tudi podirajo jih (da bo tam potem verjetno stala trgovina)
Slika
You have to learn to follow before you can lead

Uporabniški avatar
Mad
Poznavalec foruma

Napisal/-a Mad So okt 27, 2007 1:43 pm

INFINITI je napisal/-a:Kapitalizem smo želeli in kapitalizem imamo. Sedaj bo tako, da se bomo grebli ali boš v življenju napredoval ali pa obstal na eni točki.
- malo bi te popravil ... kapitalizem so hoteli kapitalizem imamo ... ni vse v kapitalizmu slabo - recimo razlika med zaposlenim v Pristanišču vTrstu in Pristanišču v Kopru je taka :

Delavec v Trstu dela za minimalno plačilo ki je 1000 eur recimo dva dni v tednu ker so sindikati določili kolika sme biti najmanjša izplačana plača za to vrsto dela ... dela se samo v soboto in nedeljo - ko prihajajo ladje ! torej recimo okrog 100 ur in 1000 eur ...

Isti čas dela v Koprskem Pristanišču delavec vsak dan meseca to je 30 dni dela brez prostega dneva 7.15 ur dnevno med tednom in 12 ur ob sobotah in nedeljah tretjino mesečnih ur je nočnih in dobi od 750 - 1000 eur mesečno . Prostih dni ni ! Še ko si doma ti plačujejo kompenzacijo - koristiš oddelane ure... tako da prikrijejo z tem koliko ur delaš(zmanjšajo mesečne ure) in da ti ukradejo z tem prosti dan !!! 750 do 1000 eur za 239 ur dela kršijo največje dovoljeno število ur ki je 40 tedensko včasih padeš v sedem dnevno nočno izmeno in tudi po 5 x 12 ur zaporedno ... da ne govorimo o tem da nekateri niso tudi po 19 dnevih dobili prosti dan pa še tega so jim pisali kompenzacijo ... sam sem recimo cel mesec maj delal vsak dan brez prostega dneva ! in to vse se dogaja tu fantje v sloveniji ... leta in leta ... L.p. Mad

Uporabniški avatar
domsas
Nov uporabnik

Kraj: Maribor

Napisal/-a domsas So okt 27, 2007 2:12 pm

no za take primere pa obstajajo inšpektorji za delo...samo za kaj takega pa se verjetno ne boš odločil, ker bi pa vseeno raje vsak mesec dobil 750-1000 eur kot pa nič (če bi nadrejeni ugotovili, da si ti povabil inšpektorja na kavo v luko)....in dokler ljudje ne bomo upali prijavljat takih svinjarij, bodo lastniki tudi tako delali z nami

če pa šefu rečeš za večjo plačo, ti on nazaj: saj lahko greš, je na cesti dovolj drugih, ki bi z veseljem delali za ta denar - to sem dejansko doživel (in nič naredil, ker sem hlapec tak kot večina drugih)

moje mišljenje
Slika
You have to learn to follow before you can lead

Uporabniški avatar
Mad
Poznavalec foruma

Napisal/-a Mad So okt 27, 2007 2:54 pm

domsas je napisal/-a:no za take primere pa obstajajo inšpektorji za delo...samo za kaj takega pa se verjetno ne boš odločil, ker bi pa vseeno raje vsak mesec dobil 750-1000 eur kot pa nič (če bi nadrejeni ugotovili, da si ti povabil inšpektorja na kavo v luko)....in dokler ljudje ne bomo upali prijavljat takih svinjarij, bodo lastniki tudi tako delali z nami

če pa šefu rečeš za večjo plačo, ti on nazaj: saj lahko greš, je na cesti dovolj drugih, ki bi z veseljem delali za ta denar - to sem dejansko doživel (in nič naredil, ker sem hlapec tak kot večina drugih)

moje mišljenje
... ne - obstaja pa plan B ... vse ob svojem času ...

Uporabniški avatar
Ivan36
Mojster foruma

Napisal/-a Ivan36 So okt 27, 2007 5:26 pm

NE rabim enako plačo samo normalno ker 3000€ bi bilo preveč ene 1400€ pa gre lepo skoz mesec, da ne rabiš gledat na vsak €cent ne na 1€ na cent :!: Tako je sedaj.

Ja jeba** smo pa po kvaliteti najbolši zakaj smo potem slabše plačani od ostalih?

Uporabniški avatar
RED_line
Stalni uporabnik

Kraj: Markovec City

Napisal/-a RED_line So okt 27, 2007 6:38 pm

najjače mi je to. vse je po evropskih standardih, razen plač.zato sem raje doma, kot pa da delam bogatega koga drugega. raje se sam bogatim.

mad, na avtih je še huljše. vsak dan imaš ziher 12ur dela s tem da je lahko vmes par urc spanja. potem pa že spet na delo 12 ur. plača je ... bolj tko. in še delaš odvisnok ot pride ladja, in al je zunaj sneg al sonce nobenga ne zanima. grozni pogoji.
gassssssssssssssssss

Uporabniški avatar
Mad
Poznavalec foruma

Napisal/-a Mad Ne okt 28, 2007 1:07 pm

RED_line je napisal/-a:najjače mi je to. vse je po evropskih standardih, razen plač.zato sem raje doma, kot pa da delam bogatega koga drugega. raje se sam bogatim.

mad, na avtih je še huljše. vsak dan imaš ziher 12ur dela s tem da je lahko vmes par urc spanja. potem pa že spet na delo 12 ur. plača je ... bolj tko. in še delaš odvisnok ot pride ladja, in al je zunaj sneg al sonce nobenga ne zanima. grozni pogoji.
Vem vem - a to je privat na ta trg ne moreš vplivati ker so bili posamezniki pametni in so se šli meniti za manjše plače tako da so spravili uro iz 14.5 eur za uro dela na recimo 5.10 ... delajo tudi za 2.5 pri nekaterih privatnikih ljudje iz drugih držav ... ker smo pametni se namesto mase ljudi debeli le eden - Lastnik podjetja ... pa kvaliteta baje peša (po izjavi Italijanskega kolega sindikalista - to se širi izven meja luke ) varnost tudi ... vse pa so krivi tisti, ki so začeli vplivati na ceno dela na začetku - prvi pogodbeniki ... sedaj je kar je ko pa ne bodo našli več zainteresiranih ljudi za zastonj delo bodo pač povišali urno postavko ... Grčija ima najnižje cene za to dejavnost v Evropskem delu Mediterana pa imajo urno postavko nekje okrog 14 eur ! - pred tremi meseci ni bilo dovolj ljudi zato so malo dvignili ceno dela - pol so spet okrepili naval sedaj cena spet stoji ...Torej ko bo masa prišla k pameti bodo morali zreducirati svoj zaslužek in razdrobiti tudi vam nekaj dobička ... L.p. Mad

Uporabniški avatar
sonček
1/2 zvezdice

Kraj: 10 km iz Žirov v hribe

Napisal/-a sonček Ne okt 28, 2007 1:45 pm

Zakaj pa država ne zniža svoje pridobljene prispevke, davke pri delavskih plačah, delavec je prikrajšan za do -60 procentov svoje plače.

Podjetja nimajo kaj več ampak je kriva za to država in kopuje drage stvari.

Nej mi kdo to razloži z dobrim komentarjem.
Osu gre samo enkrat na led.lp
Vrni se na Nima veze z avtomobilizmom

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 4 gostov