Napisal/-a nebivedu Sr nov 28, 2007 10:30 pm
Jst tut varčujem in se mi denar sam obrača. Leta 2004 sem kupil vikend na morju in do letos se je cena dvignila za 100% (ko sem kupoval sem dal 1500 evrov za m2, danes je vreden 3000). Takega donosa nima nobena zavarovalnica.
Kupuj nepremičnine, začni z malimi - kupi si recimo travnik ali gozd kje v suhi krajini, počasi dokupuj in potem vzami kredit(za zavarovanje daš ta travnik ali gozd) in kupi še večjo zadevo. Počasi se bo nabralo. In ko je dovolj zemlje, da bi ti odobrili kredit za recimo 400 evrov na mesec, se zakreditiraš za 20 let in vzameš nekaj za 80 do 90.000 evrov. Na morju (hrvaška) za ta denar dobiš že nekaj zemlje in staro hišo na njej. Mal jo urediš in jo poleti oddajaš za 40 do 50 evrov na dan. To jaz delam - pozimi 20 evrov, poleti 40 evrov na dan in skor vsak mesec dobim nazaj za pokrit kredo + vse stroške, pa še kr nekaj ostane in to gre vsak mesec kot dodatek za poplačilo kredita in iz mesca v mesec imam manjšo glavnico, plus vsega pa še vrednost nepremičnini raste. Ko bo pa hrvaška v EU, bom pa prodal vikend za 4500 ali več evrov na m2 in upam, da bo to v prihodnjih sedmih letih, tako das bom lahko rekel, da sem v 10 letih zaslužil 3x vrednost tega, kar sem vplačal.
Sam sem do začetnega kapitala prišel na zelo zanimiv način. Za 10000 kvadratnih metrov smrekovega gozda sem odštel 4000 evrov. Ker je gozd napadel lobadar, je bilo treba vse smreke podret. Iz gozda sem dobil 14 tovornjakov smrek. Z vsak tovornjak sem dobil malo več kot 1000 evrov za les in tako sem iz 4000 naredil 14000 evrov. In to mi je bil začetni kapital za nakupovanje naprej in tako sem potem začel kupovat gozdove in travnike, malo posekal, dobil denar in spet naprej kupil nekaj za zraven.
Old subarus never die, they just get faster!