Za vse kar ne paše pod ostale debate, prosti čas...

Uporabniški avatar
medicincko
Nov uporabnik

življenjska zavarovanja ...

Napisal/-a medicincko Če nov 22, 2007 3:39 pm

pozdravljeni

Gledal sem različne varjante živl.zavarovanj različnih zavarovalnic/bank...
Zanime me, ozr. kaj mi svetujete tisti, kateri imate posla z slednjimi tipi življ.zavarovanj? (razne investicije v razne sklade itd pridejo tudi v poštev)

hvala za odgovore
Slika

Uporabniški avatar
Shebo
Poznavalec foruma

Kraj: Nuclear City

Napisal/-a Shebo Če nov 22, 2007 4:30 pm

Osebno varčujem v enem skladu in sem zraven tudi življenjsko zavarovan. Sicer je res da samo 5% od tega koliko bom vplačal, vendar pa moj namen ni življenjsko zavarovanje ampak varčevanje.

Varčujem pri Grawe, sklad Apollo emerging Europe
THE GOLDEN YEARS have come at last - I cannot see, I cannot pee, I cannot chew, I cannot screw, My memory shrinks, my hearing stinks, No sense of smell, I look like hell! My body's drooping, got trouble pooping. The golden years have come at last... THE GOLDEN YEARS CAN KISS MY ASS!

Uporabniški avatar
Guli
Nov uporabnik

Kraj: Sevnica

Napisal/-a Guli Pe nov 23, 2007 12:04 am

tak bom reku, osebno se ukvarjam z temi zadevami, sodelujem z najboljšo agencijo, ter preko te agencije za 6 zavarovalnic (slovenskih in tujih). Nebom zdej neki tuki delu si reklame pa to oz. če te zanima več, mi lahko napišeš p.m. pa se dogovorima za predstavitev in finančno svetovanje, glede na tvoje potrebe/želje. caw.

Uporabniški avatar
Ivan36
Mojster foruma

Kraj: Primorska je lepa. 100 ljudi 100 čudi !

Re: življenjska zavarovanja ...

Napisal/-a Ivan36 Sr nov 28, 2007 6:05 pm

medicincko je napisal/-a:pozdravljeni

Gledal sem različne varjante živl.zavarovanj različnih zavarovalnic/bank...
Zanime me, ozr. kaj mi svetujete tisti, kateri imate posla z slednjimi tipi življ.zavarovanj? (razne investicije v razne sklade itd pridejo tudi v poštev)

hvala za odgovore

Raje si eno stanovanje kup :idea: :D pa oddaj in sigurno bo več vredo ko te ne bo več kakor to varčevanje vem iz izkušenj sem delal natem. :D

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator foruma

Kraj: Bogu iza nogu!

Napisal/-a nebivedu Sr nov 28, 2007 10:30 pm

Jst tut varčujem in se mi denar sam obrača. Leta 2004 sem kupil vikend na morju in do letos se je cena dvignila za 100% (ko sem kupoval sem dal 1500 evrov za m2, danes je vreden 3000). Takega donosa nima nobena zavarovalnica.

Kupuj nepremičnine, začni z malimi - kupi si recimo travnik ali gozd kje v suhi krajini, počasi dokupuj in potem vzami kredit(za zavarovanje daš ta travnik ali gozd) in kupi še večjo zadevo. Počasi se bo nabralo. In ko je dovolj zemlje, da bi ti odobrili kredit za recimo 400 evrov na mesec, se zakreditiraš za 20 let in vzameš nekaj za 80 do 90.000 evrov. Na morju (hrvaška) za ta denar dobiš že nekaj zemlje in staro hišo na njej. Mal jo urediš in jo poleti oddajaš za 40 do 50 evrov na dan. To jaz delam - pozimi 20 evrov, poleti 40 evrov na dan in skor vsak mesec dobim nazaj za pokrit kredo + vse stroške, pa še kr nekaj ostane in to gre vsak mesec kot dodatek za poplačilo kredita in iz mesca v mesec imam manjšo glavnico, plus vsega pa še vrednost nepremičnini raste. Ko bo pa hrvaška v EU, bom pa prodal vikend za 4500 ali več evrov na m2 in upam, da bo to v prihodnjih sedmih letih, tako das bom lahko rekel, da sem v 10 letih zaslužil 3x vrednost tega, kar sem vplačal.

Sam sem do začetnega kapitala prišel na zelo zanimiv način. Za 10000 kvadratnih metrov smrekovega gozda sem odštel 4000 evrov. Ker je gozd napadel lobadar, je bilo treba vse smreke podret. Iz gozda sem dobil 14 tovornjakov smrek. Z vsak tovornjak sem dobil malo več kot 1000 evrov za les in tako sem iz 4000 naredil 14000 evrov. In to mi je bil začetni kapital za nakupovanje naprej in tako sem potem začel kupovat gozdove in travnike, malo posekal, dobil denar in spet naprej kupil nekaj za zraven.
Old subarus never die, they just get faster!

Uporabniški avatar
Ivan36
Mojster foruma

Kraj: Primorska je lepa. 100 ljudi 100 čudi !

Napisal/-a Ivan36 Če nov 29, 2007 7:42 am

Nebivedu BRAVO sem mislil ,da sem edini tukaj , ki tak razmišlja :-P :D ;)

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator foruma

Kraj: Bogu iza nogu!

Napisal/-a nebivedu Če nov 29, 2007 8:47 am

Na žalost nas je premalo, ki tako razmišljamo in potem kmetje prodajajo zemljo tujcem - ta zemlja pa bo čez par let velik problem, ker ne bo nikoli več naša. Tujci bodo raje drugim tujcem prodajal, ker bodo v tem videli zaslužek, slovenci pa po njihovih cenah ne bomo sprejemal kupčije in tako bo vedno več v rokah tujcev.
Pa mi je vseeno če mi kdorkoli reče, da sem nacionalist, ampak nekatere stvari moramo obdržat v svojih rokah, ker drugače nas bodo prehitro prevzeli.
Old subarus never die, they just get faster!
Vrni se na Nima veze z avtomobilizmom

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 4 gostov