Za vse kar ne paše pod ostale debate, prosti čas...

Uporabniški avatar
RED_line
Stalni uporabnik

Kraj: Markovec City

30 miljard??

Napisal/-a RED_line Po nov 26, 2007 11:40 am

Danes, sem poslušal državni zbor. Katastrofa je vse skupi! najbolj me je pa piknilo to da imamo za 30 miljard pufa!30 MILJARD! to je nekoliko preveč se meni zdi. in če dodamo zraven še našo ekonomijo dobimo skupaj glih propad! kako lepo da v roku 20 let so nekateri popolnoma zjebali državo. kakšenga bajuka la pa janšo bi blo pametno prepihat! tko mogoče nehali delat pizdarje.
gassssssssssssssssss

Bruned
Nov uporabnik

Kraj: Zagorje

Napisal/-a Bruned Po nov 26, 2007 11:46 am

rečeš v 20tih letih so zajebali in omenjaš janšo pa bajuka ????? , ki sta na oblasti dobre tri leta prej so bli pa fantje ktere se bo spet volilo meni ej to kratkomalo bolano.

Uporabniški avatar
RED_line
Stalni uporabnik

Napisal/-a RED_line Po nov 26, 2007 11:50 am

preden so prišli oni na oblast je bil puf zlo manjši.
gassssssssssssssssss

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator foruma

Kraj: Bogu iza nogu!

Napisal/-a nebivedu Po nov 26, 2007 11:52 am

Ko je šla jugoslavija narazen, je imel slovenija skoraj 7 miljard dolarjev pufa (tok je bilo ko so razdelili puf od bivše juge). Namesto, da bi šel puf dol, ga naše vrle vlade (nobena ni bila nič boljša od sedanje) večajo z vsakim letom.

Je pa malo za premislit, če nebi enkrat volitev ignorirali vsi državljani in bi s tem pokazali, da vsi ki so sedaj na oblasti (v poziciji, kot opoziciji) niso vredni našega zaupanja in bi s tem dobili jasno sporočilo, da se morajo spokat.

Vem pa iz lastnih izkušenj, da sedaj, ker vedo da bodo leteli tudi vsi direktorji, ki so bili nastavljeni od vlade, le ti delajo samo za svoj žep in dobesedno uničujejo vse kar je še dobro, da bo ta vlada potem v opoziciji lahko pljuvala po novi vladi, da nič ne more narest. U bistvu uničujejo načrtno to gospodarstvo, da bodo potem lahko pljuvali. Zato bi jih bilo treba strpat v zapor, pa vse kar so nakradli bi jim morali oduzeti.

Ampak to se ne bo zgodilo, tako da vem, da bo država v parih letih potonila v pufih, brezposelnosti in razpadajočim gospodarstvom, ter nas bodo pokupili tujci (tem že danes vsi politiki rinejo v rit in vem da jim bodo prodali vse kar se bo dalo - tujec je za slovenca vedno bil in vedno bo bolj vreden kot domači človek, že zaradi tega, ker smo tako zavistni da raje damo tujcu zaslužit, kot svojemu človeku), ki pa bodo samo še razdrobili že tako uničeno gospodarstvo in nas dobesedno "zasužnjili". Delali bomo za male denarje do smrti, ker pokojnin ne bo (to se že danes ve za sigurno).
Old subarus never die, they just get faster!

Uporabniški avatar
sonček
1/2 zvezdice

Kraj: 10 km iz Žirov v hribe

Napisal/-a sonček Po nov 26, 2007 2:02 pm

In kam je šel ta denar ????

btw: Vsak državlajn Slovenije je dolžan 4000 evrov(profesorica Ekonomije) oz.po izračunih 15000 evrov.

In kako mislijo-mislimo ta dolg poravnati.

lp
Osu gre samo enkrat na led.lp

Uporabniški avatar
sonček
1/2 zvezdice

Kraj: 10 km iz Žirov v hribe

Napisal/-a sonček Po nov 26, 2007 2:03 pm

nebivedu je napisal/-a:Ko je šla jugoslavija narazen, je imel slovenija skoraj 7 miljard dolarjev pufa (tok je bilo ko so razdelili puf od bivše juge). Namesto, da bi šel puf dol, ga naše vrle vlade (nobena ni bila nič boljša od sedanje) večajo z vsakim letom.

Je pa malo za premislit, če nebi enkrat volitev ignorirali vsi državljani in bi s tem pokazali, da vsi ki so sedaj na oblasti (v poziciji, kot opoziciji) niso vredni našega zaupanja in bi s tem dobili jasno sporočilo, da se morajo spokat.

Vem pa iz lastnih izkušenj, da sedaj, ker vedo da bodo leteli tudi vsi direktorji, ki so bili nastavljeni od vlade, le ti delajo samo za svoj žep in dobesedno uničujejo vse kar je še dobro, da bo ta vlada potem v opoziciji lahko pljuvala po novi vladi, da nič ne more narest. U bistvu uničujejo načrtno to gospodarstvo, da bodo potem lahko pljuvali. Zato bi jih bilo treba strpat v zapor, pa vse kar so nakradli bi jim morali oduzeti.

Ampak to se ne bo zgodilo, tako da vem, da bo država v parih letih potonila v pufih, brezposelnosti in razpadajočim gospodarstvom, ter nas bodo pokupili tujci (tem že danes vsi politiki rinejo v rit in vem da jim bodo prodali vse kar se bo dalo - tujec je za slovenca vedno bil in vedno bo bolj vreden kot domači človek, že zaradi tega, ker smo tako zavistni da raje damo tujcu zaslužit, kot svojemu človeku), ki pa bodo samo še razdrobili že tako uničeno gospodarstvo in nas dobesedno "zasužnjili". Delali bomo za male denarje do smrti, ker pokojnin ne bo (to se že danes ve za sigurno).

A se ti hecaš ali misliš resno.
Osu gre samo enkrat na led.lp

Uporabniški avatar
FBR
Poznavalec foruma

Napisal/-a FBR Po nov 26, 2007 3:40 pm

Najenostavnejše povedano je pritok manjši od odtoka finančnih sredstev iz proračuna. In zaradi finančnih preračunov se bolj splača vzeti posojilo v tujini in doma, nato servisirat javni dolg. Tako je predvideni proračun za servisiranje dolga za naslednje leto 328.000.000€, kar predstavlja koli 4% celotnih odhodkov oz. 8. mesto po višini odhodka.

Kar se pa tiče današnjega stanja. Učinki ene vlade v makroekonomski politiki se ne odražajo takoj. Tako, da uspešna prva polovica tega mandata vlade je zgolj odraz prejšnjega delovanja, medtem ko današnje stanje že počasi odraža delovanje sedanje.

P.S.: Če volilna udeležba pade pod neko mejo, je to jasen znak, da je padla demokracija.

Uporabniški avatar
adis
Uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a adis Po nov 26, 2007 4:01 pm

pozabljate da so druge države dolžne sloveniji, kot je npr. rusija - rusko klirinški dolg v višini 129 mio dollarjev in še bi se kaj našlo.....

Uporabniški avatar
myster
Poznavalec foruma

Kraj: malo tu, malo tam, odvisno od vremena

Napisal/-a myster Po nov 26, 2007 4:06 pm

na kratko torej: počasi in boleče bomo propadli...trpeli pa ne bomo mi, ampak naši otroci, ker jih bo vlada slekla do nagega. že nam hočejo vse vzet. no denar gre pa v take piz**rije kot so: "nujno" potrebni tanki, vladno letalo, najbolši luksuzni avto tistega časa, ko vlada (za vsakega politika posebi), za "zelo dobre" ceste v sloveniji in dokončanje križa (avtocesta pa ima na vsakih 25km cesnino, vsakih 5m km se morš 80 pelat, zakrpanih delov je na vsake pol metra, novo zgrajeni prodori začnejo propadat po dveh letih itd.), vsak politik more met redko mizo za xxxx€ (isti ku** če daš stolice pa 2 ploha, pa ma mizo).

1000 in 1 stvar, ki je politiki ne potrebujejo, a si vseeno privoščijo oz. dovolijo da jim ni dolgočasno.maš lepo 10 000€ plače, to pa devaš samo za hrano in cote.Avto maš službeni, na šiht se primajaš ob 9h dopoldne, ob 1h popoldne greš na kosilo in delaš dokler se ti da (npr.: bereš časopis).Ko se ki kaj zalomi, pošleš svojega pomočnika, da opravi tvoje delo, zasluge si sebi prepisuješ.nič lažjega.ko ti pa na prste stopijo pa odstopiš za pol leta, toliko da zasede nekdo drug tvoje mesto in greš nazaj v politko.če se ti zlušta potovanja z letalom, ti država plača s našim denarjem.ko so seje, se itak pogajaš za to, kako bi navadnega državljana čim bolj obdavčil, da boš lahko imel še boljšo plačo ali pa da takim "pomembnežem" ne bo treba plačevati državi prispevka.Itak obstajajo šole, da te naučijo pred kamero čim bolj zavajoče odgovarjat pred vprašanji (npr:se lažeš tako, da že sam seb vrjameš)--->Tako jaz vidim naše politike

pa naj ne govorijo, da so pod pritiskom ali stresom.Ker niti približno niso pod pritiskom.
jaz vstanem vsako jutro ob 5h, da pridem 6.45 v šolo in ob 7h se mi začne pouk.(od šole sem oddaljen 40km).povprečno sem v šoli 9ur ali pa 10 ur (to je do 13.50 oz. 14.40, vmes imam pa samo 20 min odmora za en hladen pregrizek), popoldne delam (razn trakrat, če vem da bom imel test) tudi do 11h zvečer.med vikendom delam ali pa pomagam očetu, redkokdaj se učim.furam se z avtobusom v šolo.pa vseeno ne čutim, da bi bil pod pritiskom ali stresom, tako da zjutraj ne pijem kave. :-P

oprostite ker sem šel malo OFF :lol:

Uporabniški avatar
adis
Uporabnik

Napisal/-a adis Po nov 26, 2007 4:16 pm

@myster:

prvo falil si z samo plačo naših ministrov, evo primera janez janša premier države dobi cca. 3.000€ neto tako da govoriti o 10.000€ je absurd....
kar se tiče tankov, letal, vojaške opreme se je slovenija zavezala za samo posodobitev le-teh zaradi vstopa v zvezo NATO
verjamem da so ministri v naši vladi pod pritiskom ampak zato ker odločajo o ugledu slovenije v evropi in svetu pravtako odoločajo o naših usodah no metaforično rečeno
sprejemati odločitve ki lahko vodijo državo navzgor ali navzdol ni lahko saj je treba dobro premisliti kaj in kako, zato so oni ministri in mi državljani, oni mislijo mi delamo - simpl

lp

Uporabniški avatar
RED_line
Stalni uporabnik

Napisal/-a RED_line Po nov 26, 2007 5:22 pm

makroekonomija je to da prodade celotna ekonomija?

adis in ne, z vsemi podupninami, biznisi in itd. pride plača še več kot 10k€ na mesec!
ne rečem nič da je posodobila vojsko, samo ne z rusko škart robo! o oklepnikih se dobo ve kako je hodlo vse izpod mize! pod pritiskom? kaj pa delajo? take pizdarje ni sposoben delat niti 5 letni otrok! ene pametne niso naredili še letos.
kaj imajo oni za mislit če pa soravijo bivše kurbe, natakarje in zidarje v parlament. večina je neizobražena. in samo v slo je možno da je človek natakar po poklicu minister za zdravstvo in podobno. kaj ku** bo uni vedel kaj je zdravstvo! vsi skupaj znajo samo govorit, realnost pa je ta da folk hodi na ceste protestirat ker nimajo za burek! jebeš vlado ki dela proti ljudem. proklete prodane kurbe! z unim denarjem ki si ga nakradejo naj si kupijo par kil pameti!
gassssssssssssssssss

ford boy
Novinec

Napisal/-a ford boy Po nov 26, 2007 5:24 pm

samo velike plače si dajejo, voditi vlado oz. držav pa tako ali tak ne vejo.

Uporabniški avatar
STENTOR
Uporabnik

Napisal/-a STENTOR Po nov 26, 2007 5:29 pm

Janša je obljubljal ni da ni, malodane, da se bosta cedila med in mleko! Volilec sds-a je povprečen Slovenec, večinoma delavski razred...in koga so podražitve zaradi njegovih briljantnih ministrov najbolj prizadele? Prav te ljudi, ki so mu namenili svoj glas in valda, da niso tako trapasti, da bi mu zaupali še enkrat. Sledi vprašanje zagovornikom: ali je ta klerikalno usmerjena vlada znižala javni dolg? seveda ne, če so pa cerkvi dali 300mio€, pa še kar se ku*** neki grebejo :evil:
Tolk slabih potez so potegnili v teh treh letih, da bi bilo zadnjič bolje, da si ne bi izglasovali zaupnice... :cry: (solze mi tečejo zaradi peska v očeh)
@ adis - govori se o sumljivih poslih okrog oklepnikov, ki jih ne potrebujemo, pa o najnovejšem generalovem predlogu, da potrebuje Slovenija transportna letala - to so stotine mio€, ki bodo šle v zrak, ampak še vedno raje vidim, da dajo za vojsko, kot pa :-:o cerkvi
Fahren bis der Arzt kommt!

Uporabniški avatar
RED_line
Stalni uporabnik

Napisal/-a RED_line Po nov 26, 2007 5:35 pm

ammm cerkev ne bo nehala dokler ne bo dobila še gozdov. da ne bi rekel še kaj proti cerkvi!
gassssssssssssssssss

Uporabniški avatar
adis
Uporabnik

Napisal/-a adis Po nov 26, 2007 5:37 pm

no pa so se začela verska obračunavanja

na koncu koncev smo mi volili sedanjo vlado...oz tisti ki imamo volilno pravico tako da kar smo izbrali smo tudi dobili, nam bo to šola za v bodoče koga NE volit

Uporabniški avatar
myster
Poznavalec foruma

Kraj: malo tu, malo tam, odvisno od vremena

Napisal/-a myster Po nov 26, 2007 5:46 pm

v tem je poanta.dokler bodo delali take umazanije (lupijo ljudi kot jabolko) bom tako prešimfu vsakega politika (razen jelinčiča, kjer s svojo prodaja in odkupom orožja ter zbirateljstva ni naredil nobene škode državlanom v primerjavi z drugimi).dokler si domišljajo, da imajo drevesa, ki rastejo evrčki se naj kr kušnejo nekam v ri*.
ali veste to, da bo EU dala zahtevo vsem državam članicam nek predpis (naj bi se začelo 2009), da čakalne vrste za bolnice in sodišča ne smejo biti dalše od pol leta oz. za nekatere primere 8 mesecev. če se prekorači ta doba, mora država dnevno izplačevati penale (seveda denar davkoplačevalcev).kar pa nas lahko še privede do večjega primankljaja.
zaradi nekaj takih kretenov, ki niso sposobni še pediatrične klinike zgradit ali posodobit bolnišnice lahko hitro pademo v gospodarsko krizo in bodo se začele dogajat take stvari kot na madžarskem (poslušam da se tut to dogaja v nemčiji-na dan z stavko, podjetja izgubijo 500 miljonov €).
umiril se bom, ko bom začel poslušati npr:zmanjšanje davka, višje plače, manjši primankljaji, krajše čakalne vrste v bolnicah in sodiščih, nižje letne inflacije kot prejšna leta itd

Uporabniški avatar
samo mesarec
Novinec

Napisal/-a samo mesarec Po nov 26, 2007 6:23 pm

kot pravi bruned, fante se bo ponovno volilo, seveda se jih bo, sam sem namreč volil to vlado, ki pa je Slo. pognala še v večjo pizdarijo. Ko so LDS ovci htel kupit avijon, je opozicija ponorela z janšo(janša) pišem z malo, ker si ne zasluži velike začetnice...
kaj bomo z avijonom, nato pa kupujejo tankece, tranport letalo in še kaj. Avto ceste gradimo na puf, pol pa si delijo darsovci dobiček, s kakšno pravico in komu na čast, za ceste, po katerih se moramo non stop vozit v omejitvah(avto ceste). Vemo, pa vsi, da politika je k****a in vsi nam obljubljajo med in mleko, ko pa so na oblasti nas mendrajo, kot da smo kup dreka in gnihče se več ne spomni obljub, ki so jih dali NAM davkoplačevalcem, mi smo tisti, ki smo jih volili in mi smo tisti, za katere jim ni mar.
Neglede kdo bo takšnega sranja oz. večjega nam ne more naredit, kot ga je ta nepoštena vlada. Sds je samo mar za precedovanje Eu, kaj pa si bodo oni mislili oni ku.. gleda davkoplačevalce in njihov standart. V Nemčiji je bent. tolk, elektrka tolk, mi ne dražimo, mi usklajujemo cene. Imejmo evropske cene pa albanske plače. pA SAJ smo v europi. :evil:

Uporabniški avatar
FBR
Poznavalec foruma

Napisal/-a FBR Po nov 26, 2007 6:47 pm

Pol pravite:
Fool me once, shame on you; fool me twice, shame on me!
(Prevaraj me prvič, sram te bilo; nategni me drugič, i**** jst)

Upam, da ne bo nikogar sram naslednje leto ;)

Žal je tole za moje pojme zbilo dno že skoraj vsakega soda. Večje nakladanje ob očitnem padcu podpore pa že skoraj ne bi moglo biti. JJ je pač znan kot vojaško podkovan taktik in današnje ravnanje in govoričenje ni nič drugega kot manevriranje napada na sovražnika, ki pa se zadnje čase manifestira v obliki novinarja. Najboljša obramba pa je seveda napad.

Uporabniški avatar
tomson
Uporabnik

Kraj: LJ / MB

Napisal/-a tomson Po nov 26, 2007 7:51 pm

Javni dolg je pogosto tema pogovorov med laiki in to kaže tudi ta debata tukaj.

Javni dolg v Sloveniji je v javnosti približno znan, ne ve pa se, kako je ta nastajal in če je javni dolg koristen za državo.

Javni dolg je zrasel predvsem po prevzemu dolga bivše SFRJ v procesu sukcesije (ko se je jug. premoženje moralo razdeliti med vse države bivše Jug.), z izdajo državnih obveznic za sanacijo bank... In zaradi tega je javni dolg naraščal zelo hitro. In nismo bili edina tranzicijska država, ki se je spopadla z naraščajočim javnim dolgom, predvsem pa je na javni dolg prispevala sukcesija po razpadu SFRJ. Razlogov za javni dolg je veliko več (nesmiselno je naštevat).

Če ne poznate ozadja javnega dolga RS, ne krivite zdajšno vlado. Totalni lapsus :!:
AUDI A6 c5 3.0 220hp Quattro Benzin/LPG

maky
Moderator foruma

Napisal/-a maky Po nov 26, 2007 8:52 pm

tomson je napisal/-a:Javni dolg je pogosto tema pogovorov med laiki in to kaže tudi ta debata tukaj.

Javni dolg v Sloveniji je v javnosti približno znan, ne ve pa se, kako je ta nastajal in če je javni dolg koristen za državo.

Javni dolg je zrasel predvsem po prevzemu dolga bivše SFRJ v procesu sukcesije (ko se je jug. premoženje moralo razdeliti med vse države bivše Jug.), z izdajo državnih obveznic za sanacijo bank... In zaradi tega je javni dolg naraščal zelo hitro. In nismo bili edina tranzicijska država, ki se je spopadla z naraščajočim javnim dolgom, predvsem pa je na javni dolg prispevala sukcesija po razpadu SFRJ. Razlogov za javni dolg je veliko več (nesmiselno je naštevat).

Če ne poznate ozadja javnega dolga RS, ne krivite zdajšno vlado. Totalni lapsus :!:

popolno strinjanje...

najbolje mi je poslušati razprave, kako so se dvignile plače in pokojnine in potem v isti sapi zakaj imamo tako visoko inflacijo.
vse kar bom rekel je:

ja dobro jutro!
SlikaSlika
Vrni se na Nima veze z avtomobilizmom

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 4 gostov