Za vse kar ne paše pod ostale debate, prosti čas...

kateri program za neposredno sporočanje uporabljate ter ZAKAJ (katera funkcija oz. dodatek Vas je prepričal...)

9%
Live Messenger
28
82%
Brez glasov
Yahoo Messenger
0
Brez glasov
Gtalk (google talk)
1
3%
drugo
1
3%
ne uporabljam
1
3%

Skupaj glasov : 34

Uporabniški avatar
kaWsk
Uporabnik

Kraj: Dol pri Ljubljani

ANKETA- kateri program za neposredno sporočanje uporabljate

Napisal/-a kaWsk To dec 04, 2007 9:51 am

živjo!

delam seminarsko nalogo o programih za neposredno sporočanje (torej programi kot so msn, skype, yahoo) in bi rad naredil anketo med uporabniki teh storitev.

torej, kateri program za neposredno sporočanje uporabljate ter ZAKAJ (katera funkcija oz. dodatek Vas je prepričal...):

-Gtalk (google talk)
-drugi

za vsak odgovor Vam bom zelo hvaležen!

edit by ekipa avtomobilizma: dodana je anketa, svoje odgovore pa obrazložite kot komentar.
EJ6

Uporabniški avatar
Lumpy_
Poznavalec foruma

Kraj: Miklavž pri Mb

Napisal/-a Lumpy_ To dec 04, 2007 10:03 am

Msn. Če ne druga, smeški so face nekateri :lol: =I

Drugače pa je bil irc kar bolj praktičen sploh za skupinske pogovore, ko se jih je več skup menlo. Bilo je bolj pregledno, ko pa če se jih v msn nameče par komadov, pa vse povprek pišejo pa še smeškoti letijo, si zgubljen. :twisted:
Autobahnbomber......Freude am fahren
BMW f10 535i Sapphire Black Metallic

Uporabniški avatar
Paris
Uporabnik

Kraj: Somewhere over the rainbow

.

Napisal/-a Paris To dec 04, 2007 10:03 am

Anketo nared ne pa napisat, sj maš opcijo na forumu.
drugač pa skype ker msn v službi ne dela več! demt!
Slika

Uporabniški avatar
kaWsk
Uporabnik

Napisal/-a kaWsk To dec 04, 2007 11:32 am

sej sem hotel nardit anketo, pa nimam pojma kje se jo nardi :? sem iskal pa ne najdem

sam konc koncev mi je ful pomembnen podatek ZAKAJ ste izbrali program, tko da je najbolš da kr pišete :-P
EJ6

Uporabniški avatar
Paris
Uporabnik

Kraj: Somewhere over the rainbow

Napisal/-a Paris To dec 04, 2007 11:45 am

kaWsk je napisal/-a:sej sem hotel nardit anketo, pa nimam pojma kje se jo nardi :? sem iskal pa ne najdem

sam konc koncev mi je ful pomembnen podatek ZAKAJ ste izbrali program, tko da je najbolš da kr pišete :-P

Takrat ko daš NOVA TEMA imaš spodaj možnost: "Če nočeš temi dodati ankete, pusti polja prazna".

Pomoje lahko tudi popraviš obstoječo, nisem pa zihr!
Slika

rimkilla
Nov uporabnik

Kraj: Grosuplje

Napisal/-a rimkilla To dec 04, 2007 12:24 pm

msn...zato ker ostalih niti ne poznam oz. za nekatere sm zdle prvič zvedu :D
SEAT IBIZA DRIVER

Uporabniški avatar
JEREMIJA79
Uporabnik

Napisal/-a JEREMIJA79 To dec 04, 2007 12:31 pm

Google talk ker ga imajo vsi moji kolegi in ker lahko na hitro posreduješ filme,slike. :tomidelej:

Uporabniški avatar
MacTron
Administrator a.com

Kraj: Dezela Kranjska

Re: ANKETA- kateri program za neposredno sporočanje uporablj

Napisal/-a MacTron To dec 04, 2007 12:50 pm

@kaWsk:

obstajajo programi ki so skupek teh messenger-jev torej t.i. multifunkcijski
eden izmed njih je Trillian (pro) kateri vsebuje za vsak acc oz. dostop svojo barvo
torej za Windows live messenger imas drugu, potem, ICQ, AIM, IRC, Yahoo messenger.
vsekakor zgodovinska dejstva teh programov temljijo na BBS-ih ter njihovih talk telemate. Potem so se tu windows netmeeting, internet phone torej "dinozavri" live! messengerja ter skypa

sam sicer uporabljam live! messenger :idea: (pc ter gsm - turbo msn)
  • skupnost | znanje | tehnika | napredek | a.com

Uporabniški avatar
kaWsk
Uporabnik

Re: ANKETA- kateri program za neposredno sporočanje uporablj

Napisal/-a kaWsk To dec 04, 2007 2:35 pm

MacTron je napisal/-a:@kaWsk:

obstajajo programi ki so skupek teh messenger-jev torej t.i. multifunkcijski
eden izmed njih je Trillian (pro) kateri vsebuje za vsak acc oz. dostop svojo barvo
torej za Windows live messenger imas drugu, potem, ICQ, AIM, IRC, Yahoo messenger.
vsekakor zgodovinska dejstva teh programov temljijo na BBS-ih ter njihovih talk telemate. Potem so se tu windows netmeeting, internet phone torej "dinozavri" live! messengerja ter skypa

sam sicer uporabljam live! messenger :idea: (pc ter gsm - turbo msn)

no če uporabljate trillian in druge, pač napište da uporabljate le te. Tist spisek zgoraj je samo tok da veste zakaj se sploh gre.
EJ6

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator foruma

Kraj: Bogu iza nogu!

Napisal/-a nebivedu To dec 04, 2007 2:47 pm

Nič ne uporabljam, ker se mi ne da cel dan sedeti za računalnikom. Že tko sem v službi 8 ur vsak dan za ekranom, tko da mi je že to odveč.
Old subarus never die, they just get faster!

Uporabniški avatar
FBR
Poznavalec foruma

Napisal/-a FBR To dec 04, 2007 3:53 pm

MSN Live

Ker ga ima večina frendov in se je pač treba temu podredit če hočeš komunicirat :=) dober odgovor?!?!?? hehe

Uporabniški avatar
stench
Poznavalec foruma

Kraj: bilo kuda, kiki svuda

Napisal/-a stench To dec 04, 2007 4:30 pm

jaz uporabljam live MSN,
Zato ker sem se na njega navadil, uporabniški vmesnik je dosti pregleden, pomoje je to največji razlog, Skype sem nekaj časa uporabljal, samo se nisem mogel navadit.
Slika

Uporabniški avatar
Escalade
Nov uporabnik

Napisal/-a Escalade To dec 04, 2007 8:18 pm

uporabljam msn ter skype - glasoval sem za skype, ker mi je ljubsi ter bolkj uporaben kot msn.

Uporabniški avatar
myster
Poznavalec foruma

Kraj: malo tu, malo tam, odvisno od vremena

Napisal/-a myster To dec 04, 2007 9:02 pm

msn:ker ga uporablja 3/4 ljudi (hočem rečt žensk :oops: -šala)...pač večina kolegov...pa da ne zapravljam na telefonu za kake pogovore, se raje pogovorjam na msnju (če se le da).drugi razlog mi pa je, ker ta msn sem začel uporabljat takrat, ko je irc že propadu.nekatere prvič slišim in bom ostal pri msnju, dokler folk ne bo navalil na drugega messengerja.
Lep pozdrav :)

Uporabniški avatar
=ZiAn=
Uporabnik

Kraj: LJ

Napisal/-a =ZiAn= To dec 04, 2007 10:46 pm

največ uporabljam msn, ker ga uporablja največ prijateljev in je v slo najbloj razširjen, uporabljam pa tudi skype ampak to je bolj razširjeno pri kontaktih v tujini kot pri slovencih. ;)
...Prava nemška zverina bučno zahrumi v turobno jutro, ljudje prično padati na kolena, ko se mimo njih zapeljem v audi a šest petici. "Mati tudi jaz bom nekoč" zašepeta mladi fant svoji materi, ki ji spolzi solza po zgubanem licu...

Uporabniški avatar
Blinder
Mojster foruma

Kraj: Obala

Napisal/-a Blinder Sr dec 05, 2007 11:42 pm

FBR je napisal/-a:MSN Live

Ker ga ima večina frendov in se je pač treba temu podredit če hočeš komunicirat :=) dober odgovor?!?!?? hehe

Isti razlog - razsirjenost med uporabniki. Zdaj ko imam msn pa ne bom prešaltal na kaj drugega. Msn je in msn naj bo.
Sem fant redkih besed. Govori vec moja desna noga.

Uporabniški avatar
Eazy-O
Uporabnik

Kraj: Somewhere Over The Rainbow...

Napisal/-a Eazy-O Če dec 06, 2007 6:25 pm

Kawsk, mal si narobe ubesedil... Ti govoriš več ali manj o "mrežah", protokolih (al kako bi reku), programov je pa malo morje...

Program, ki ga uporabljam na šihtu je Kopete (linux) doma pa Miranda (Win XP). Anyway, oba podpirata več protokolov, uporabljam pa MSN in Jabber. Pa še Gtalk, kadar je potreba.
Slika

Uporabniški avatar
kaWsk
Uporabnik

Napisal/-a kaWsk Če dec 06, 2007 7:13 pm

anketa gre o klientih, ki omogočajo neposredno sporočanje. programa ki si ju omenil pa omogočata uporabo več programov oziroma protokol naenkrat, kar pomeni da v moji anketi spadata pod "drugo"

tnx za vse odgovore
EJ6

Uporabniški avatar
Spyker
Poznavalec foruma

Kraj: okolica Ljubljane

Napisal/-a Spyker Če dec 06, 2007 9:53 pm

Uporabljam Live Messenger, sedaj zelo poredko, pred časom ko še nisem bil redno zaposlen pa je bila uporaba omenjenega programa vsakodnevna in še to zelo pogosta :) Pač dal se mi je, pa čeprav sem biu že takrat mnenja da je ta Messenger ratal že beden. Se ga enostavno naveličaš.

Čene druzga je bila prva stvar, ko sem prižgal računalnik, it na Messenger, pa četud se pol nism z nobenim pogovarjal :D Da sem vidu kdo je gor itd.

Sem pa enkrat uporabljal Skype ampak sem biu navajen na Messenger in se mi je zdel bedno za brezveze menjat program, če sem z enim zadovoljen.

Uporabljat sem pa začel Messenger zato ker so ga takrat že skor vsi in ker je pač uporabniku prijazen program, z vsemi stvarmi ki jih potrebuješ pri pogovoru (še preveč).
Če je ravno, ni zabavno.

Uporabniški avatar
Eazy-O
Uporabnik

Kraj: Somewhere Over The Rainbow...

Napisal/-a Eazy-O Pe dec 07, 2007 2:20 am

kaWsk je napisal/-a:anketa gre o klientih

Ah... Ok, če se ti gre samo za cliente, potem okej, sem mislil da rabiš kake statistike koliko je folka na katerem protokolu... Čeprav je res da ne sfališ dosti.

Anyway, Mirando sem izbral ker porabi zelo malo resursov in omogoča več protokolov, Kopete pa je bil pač že na compu na šihtu (GAIM je nekaj štekal.)

Opažam, da vas dosti gleda na IMje kot samo za klepetanje... A jih noben ne uporablja za dejansko komuniciranje s sodelavci, sošolci, znanci iz tujine?
Slika
Vrni se na Nima veze z avtomobilizmom

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 4 gostov