Za vse kar ne paše pod ostale debate, prosti čas...

Uporabniški avatar
-=davor=-
Novinec

Kraj: Ptuj - Slovenske Gorice

Ali se kadilci zavedajo/te posledic?

Napisal/-a -=davor=- Ne mar 16, 2008 6:43 am

Naj najprej objasnim, da nimam namena diskriminirat kadilcev, ampak samo opozoriti na neodgovorno ravnanje!

sedaj se začenjajo obdobja suše in požarne ogroženosti, zato mi kot prostovoljnem gasilcu vedno dvigne tlak, ko se v mraku ali temi peljem za avtom in vidim da eden izmed potnikov vrže goreč ogorek iz avtomobila!

Nimam proti kajenju, sicer sam ne kadim, ampak ali se res kadilci ne zavedajo, kaj lahko ta ogorek stori? :roll:

zato vas prosim, da se poizkušate odvadit tega in ogorke spravljajte v pepelnike, ki jih ima vsak avto!
SlikaSlika

Uporabniški avatar
jay
Mojster foruma

Kraj: Mb-Ruše

Napisal/-a jay Ne mar 16, 2008 7:50 am

Mene to tud razpizdi, zato mu 2x poblendam pol pa kr z dolgimi vozim za njim, madafa.... :evil: vozim pa tak dolgo z dolgimi, dokler se mu ne zmeša al pa enostavno zapelje nekam v tri pm
Slika
dB team united
16. dB awards 2009
Slika
irmscher vectra C GTS

Uporabniški avatar
lisko
Moderator / upravnik foruma

Napisal/-a lisko Ne mar 16, 2008 8:16 am

jay je napisal/-a:Mene to tud razpizdi, zato mu 2x poblendam pol pa kr z dolgimi vozim za njim, madafa.... :evil: vozim pa tak dolgo z dolgimi, dokler se mu ne zmeša al pa enostavno zapelje nekam v tri pm

Off:
Sicer ne leti na ogorke...... ampak enkrat je za mano vozil moški mal v letih z oh in sploh avtom.... Prek cele strelišče in papežke....skoz popolnoma za ritjo. S terencem pač ne morem divjat in vozim lepo po omejitvah seveda poslovnežu pa se mudi...skoz trobo in blendal....v križišču ko sma oba zavijala levo je zatrobu in poblendal... men pa dvignilo lepo u vzratno in zapeljal kake pol metra nazaj.... jaz sem mel pričo on sam.. sicer jaz z jeepom nisem čutil kaj tak da ne vem al sem se naslonu al ne ( vlečna kluka) tip pa posran.... potem pa je lepo kulturno vozo zadaj brez blendanja in v varnostni razdalji.....

Ne kr tak trobit in blendat.... se lahk marsikaj zgodi kar ne moreš dokazat....

On:
Sam sicer kdaj pa kdaj vržem ogorek prek okna ( ja vem spljuvajte me zdaj) Ampak vedno pa gledam da je nekje kjer cesta ni neposredno v bližini gozda ali pa da je celo dež.
Slika
(Sine! Kaj naj nardim da pridem prek pločnika?......... Jeep-a si kup pa ne jamri :P ) :)

Uporabniški avatar
Perica
Stalni uporabnik

Napisal/-a Perica Ne mar 16, 2008 8:24 am

Mene to tako razkuri da ne znam povedat ... :evil:
Ce ze tako NUJNO potrebuje cik med voznjo (jest osebno bi to prepovedal) naj ga pa se v pepelniku ugasne in vozi s sabo do prvega smetnjaka!!! Tako jih pa vecina mece cike kar lepo skozi okno... se hujsi pa so tisti ki opazijo da imajo poln pepelnik in ga stresejo na cesto tudi kar med voznjo :evil: :evil: :evil:

A res nobeden niti za milisekundo ne pomisli preden naredi kaj takega??? Jest si res ne znam predstavljat kaj se dogaja cloveku v glavi v tistem trenutku ... ampak verjetno je odgovor "NIČ" !!!

Opomba: moje izjave se navezujejo le na kadilce ki pocnejo take stvari in ne na vse kadilce!!!

Uporabniški avatar
Cash
Poznavalec foruma

Napisal/-a Cash Ne mar 16, 2008 8:55 am

Use jim je ravnooo_________ in jih boli kur..

Uporabniški avatar
TooOldVehicle
Novinec

Napisal/-a TooOldVehicle Ne mar 16, 2008 9:02 am

Tud na pamet mi ne pride, da bi ugasnil čik v pepelniku od avta, skoz jih mečem čez okno in ciljam za mano vozečega, nato pa opazujem njegove razpizdlene manevre, v tem naravnost uživam, boli me k.... za druge in za stvari, ki niso moje.

Žal vedno več ljudi razmišlja "samo za svojo rit", tako da se človek vpraša zakaj oz. sploh čemu "še" hodi pošten in kulturen po svetu, sej te itak noben ne j**e, in vsi delajo tko k se jim sprdne (sploh če gre za njihovo korist) pa če pri tem uničijo vse kar je v tistem trenutku okoli njih, brez slabe vesti.

Uporabniški avatar
Ivan36
Mojster foruma

Kraj: Primorska je lepa. 100 ljudi 100 čudi !

Napisal/-a Ivan36 Ne mar 16, 2008 9:18 am

Hehe obstaja en dober način sploh če take osebke poznaš poleti ko so stekla dol in vozi brez klime malo teh čikov na sedež vržeš hihi ,da pol vidiš kaka štala nastane :D :P :har prej je pa vse kool če po tleh mečejo PRIMITIVCI :!: :!: :!: :twisted:

Uporabniški avatar
JEREMIJA79
Uporabnik

Napisal/-a JEREMIJA79 Ne mar 16, 2008 9:26 am

lisko je napisal/-a:Off:
Sicer ne leti na ogorke...... ampak enkrat je za mano vozil moški mal v letih z oh in sploh avtom.... Prek cele strelišče in papežke....skoz popolnoma za ritjo. S terencem pač ne morem divjat in vozim lepo po omejitvah seveda poslovnežu pa se mudi...skoz trobo in blendal....v križišču ko sma oba zavijala levo je zatrobu in poblendal... men pa dvignilo lepo u vzratno in zapeljal kake pol metra nazaj.... jaz sem mel pričo on sam.. sicer jaz z jeepom nisem čutil kaj tak da ne vem al sem se naslonu al ne ( vlečna kluka) tip pa posran.... potem pa je lepo kulturno vozo zadaj brez blendanja in v varnostni razdalji.....

OFF: Te ga ti ne svetujem da počneš v Ljubljani,ker se zna zgodit kaj nepredvidenega... :!:

Uporabniški avatar
jurcek3
Novinec

Napisal/-a jurcek3 Ne mar 16, 2008 10:41 am

lisko je napisal/-a:
jay je napisal/-a:Mene to tud razpizdi, zato mu 2x poblendam pol pa kr z dolgimi vozim za njim, madafa.... :evil: vozim pa tak dolgo z dolgimi, dokler se mu ne zmeša al pa enostavno zapelje nekam v tri pm

Off:

Ne kr tak trobit in blendat.... se lahk marsikaj zgodi kar ne moreš dokazat....

On:
Sam sicer kdaj pa kdaj vržem ogorek prek okna ( ja vem spljuvajte me zdaj) Ampak vedno pa gledam da je nekje kjer cesta ni neposredno v bližini gozda ali pa da je celo dež.

cist prou si naredu, men gre tud na k... k mi nekdo cist za ritjo voz in ucasih celo blendajo, sam zato ker usake tok cajta vozim po omejitvah in priznam da sm ze doskrat zabremzu da je folk povecu varnostno razdaljo... kar vem da ni prou, ampak treba je biti fer

Uporabniški avatar
AXioN
Uporabnik

Kraj: Ko si bogu za hrbtom, se uro voznje.

Napisal/-a AXioN Ne mar 16, 2008 10:49 am

Cash je napisal/-a:Use jim je ravnooo_________ in jih boli kur..

Vsaj eden ku razume :lol: :lol: :lol:

Uporabniški avatar
eentox
Uporabnik

Napisal/-a eentox Ne mar 16, 2008 3:30 pm

jurcek3 je napisal/-a:cist prou si naredu, men gre tud na k... k mi nekdo cist za ritjo voz in ucasih celo blendajo, sam zato ker usake tok cajta vozim po omejitvah in priznam da sm ze doskrat zabremzu da je folk povecu varnostno razdaljo... kar vem da ni prou, ampak treba je biti fer

Tud js če mi kdo vozi za ritjo, velikokrat prtisnem bremzo samo toliko da štop lampe zasvetijo zadaj in potem vidiš, kako osebek za tabo skoči po bremzi in samo :shock:

on: Sem nekadilec in nimam nič proti kadilcem, na živce mi pa grejo VSI, ki karkoli vržejo skozi okno na cesto in ob njo. Res ne prenesem tistih ki mečejo smeti(čike, plastenke, mcdonaldsove vrečke,...) ven iz avta. Ko vidim kakega me res prime, da bi pobral smeti in mu jih na prvem semaforju zabasal v gobec :roll:

Uporabniški avatar
f.taunus
Uporabnik

Kraj: Ptuj-Ormož

Napisal/-a f.taunus Ne mar 16, 2008 3:45 pm

eentox je napisal/-a:
jurcek3 je napisal/-a:cist prou si naredu, men gre tud na k... k mi nekdo cist za ritjo voz in ucasih celo blendajo, sam zato ker usake tok cajta vozim po omejitvah in priznam da sm ze doskrat zabremzu da je folk povecu varnostno razdaljo... kar vem da ni prou, ampak treba je biti fer

Tud js če mi kdo vozi za ritjo, velikokrat prtisnem bremzo samo toliko da štop lampe zasvetijo zadaj in potem vidiš, kako osebek za tabo skoči po bremzi in samo :shock:

on: Sem nekadilec in nimam nič proti kadilcem, na živce mi pa grejo VSI, ki karkoli vržejo skozi okno na cesto in ob njo. Res ne prenesem tistih ki mečejo smeti(čike, plastenke, mcdonaldsove vrečke,...) ven iz avta. Ko vidim kakega me res prime, da bi pobral smeti in mu jih na prvem semaforju zabasal v gobec :roll:

O-ja, se strinjam. Papirčki včasih kar letijo skozi okno. Res grdo!

Uporabniški avatar
Bel-Tirid
Poznavalec foruma

Kraj: Bled

Napisal/-a Bel-Tirid Ne mar 16, 2008 4:09 pm

Sej se pomete z kamenčki vred
Slika Slika

Uporabniški avatar
eentox
Uporabnik

Napisal/-a eentox Ne mar 16, 2008 4:17 pm

Bel-Tirid je napisal/-a:Sej se pomete z kamenčki vred

Ja ko bi se vsaj, ampak ponavadi te smeti odpihne na rob vozišča ali na bližnji travnik- tam tudi pometa kdo? (Pustimo zdaj razne čistilne akcije in ko cestarji vsake toliko časa poberajo smeti)

Nevem kako so eni lahko tako nekulturni. Me prav zanima, kako imajo doma pospravljeno. Pomoje imajo čisto brez vsake smetke, drugje pa razmetavajo :roll:

Uporabniški avatar
××katty××
Nov uporabnik

Kraj: zasavje_hr

Napisal/-a ××katty×× Ne mar 16, 2008 4:19 pm

Cash je napisal/-a:Use jim je ravnooo_________ in jih boli kur..

ja sam res ej..
∂σи'т ρℓαу ωιтн gιяℓѕ ωє ¢αи ρℓαу ιт вєттєя!

Uporabniški avatar
-=davor=-
Novinec

Napisal/-a -=davor=- Ne mar 16, 2008 5:01 pm

TooOldVehicle je napisal/-a:Tud na pamet mi ne pride, da bi ugasnil čik v pepelniku od avta, skoz jih mečem čez okno in ciljam za mano vozečega, nato pa opazujem njegove razpizdlene manevre, v tem naravnost uživam, boli me k.... za druge in za stvari, ki niso moje.

Žal vedno več ljudi razmišlja "samo za svojo rit", tako da se človek vpraša zakaj oz. sploh čemu "še" hodi pošten in kulturen po svetu, sej te itak noben ne j**e, in vsi delajo tko k se jim sprdne (sploh če gre za njihovo korist) pa če pri tem uničijo vse kar je v tistem trenutku okoli njih, brez slabe vesti.

sicer ne razumem, ali je to šala ali pa misliš resno...

Noben gasilec (ki je pri zdravi pameti) ne uživa v gašenju požarov, in s takšnim odnosom pokvariš dan oz ogroziš življenje človeku, ki pri nas praktično nima nič od tega, razen prijeten občutek, da je naredil dobro delo...

predstavljaj si, da zaradi tega, ker te boli k... sred poletja prižge podrast v krasu ki se v nekaj urah nekontrolirano razširi. Med gašenjem tega požara se zgodi podoben scenarij kot lani na Kornatih, kjer je umrlo 7 gasilcev po takšni logiki si praktično ubil človeka.

Bi te še vedno bolel k... ko bi te ta misel spremljala celo življenje?
SlikaSlika

Uporabniški avatar
Cash
Poznavalec foruma

Napisal/-a Cash Ne mar 16, 2008 6:00 pm

Tip se je v prvem odstavku dal v vlogo tipa ________, v drugem je pa pač povedal svoje mnenje.

_________ pomeni --->poglej moj prejšnji post

Uporabniški avatar
gecco
Poznavalec foruma

Kraj: Novo mesto

Napisal/-a gecco Ne mar 16, 2008 6:58 pm

JEREMIJA79 je napisal/-a:
lisko je napisal/-a:Off:

OFF: Te ga ti ne svetujem da počneš v Ljubljani,ker se zna zgodit kaj nepredvidenega... :!:

hehe, ja lublančani znajo bit ludi...sem pred kakim letom doživel na letališki, k je model lepo ustavil na rumeni luči (ajd, morde bi lahko še spelal čez, ampak ta je ustavu). model za njim je pa popizdu, k je očitn mislu da bo šel za njim čez in je pošten zabremzou, pol pa vn iz avta, do avta pred njim, odpru vrata in modela na gobec...ludo kaj vse vidš v Ljubljani :D :evil:

drgač pa kar se kulture parih tuki tiče - groza...blendanje, troblenje, vožnja za ritjo, metanje čikov v šajbo, uživanje ko živciraš druge na cesti...k bi vas usaj en zrini dol s ceste
''you cannot be a true petrolhead until you've owned an Alfa''
''Four wheels move the body. Two wheels move the soul.''
Slika

Uporabniški avatar
-=davor=-
Novinec

Napisal/-a -=davor=- Ne mar 16, 2008 8:11 pm

Cash je napisal/-a:Tip se je v prvem odstavku dal v vlogo tipa ________, v drugem je pa pač povedal svoje mnenje.

_________ pomeni --->poglej moj prejšnji post

Sem si mislil :P

kar sem napisal, je bilo namenjeno ljudem, ki res tako mislijo :roll: in ne njemu, čeprav je tako napisano :oops:
SlikaSlika

Uporabniški avatar
sebaveh
Poznavalec foruma

Kraj: Slov. Bistrica

Napisal/-a sebaveh Ne mar 16, 2008 8:34 pm

Nekateri proizvajalci avtomobilov tudi delajo napake pri dizajniranju - namreč pri večini avtov so pepelniki plastični :jao:

Požar v tunelu pod Mont Blancom je po najverjetnejši teoriji povzročil cigaretni ogorek, ki je zašel v zračni filter tovornjaka. Tako da se je malo za zamislit pred posledicami. Pa mislim da smo že enkrat pisali o vsem tem tu na forumu.

Sam sem že tudi doživel, ko je kdo pred mano odvrgel ogorek. In ko pae na tla, se razleti in vidiš en kup isker, se človek tudi upravičeno ustraši, kaj se je nenadoma zgodilo pred njim :? . Naslednjič ko koga tako vidim, mu bom blendal in trobil. Če bo vroče poletje, pa ga še prijavim zraven!
EDD: Now what?
EDDY: I'm thinking, I'm thinking...
ED: Can I think?
EDD/EDDY: NO!
Vrni se na Nima veze z avtomobilizmom

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 7 gostov