Za vse kar ne paše pod ostale debate, prosti čas...

Kumby
Nov uporabnik

Kraj: Ponikva

Izpit za motor

Napisal/-a Kumby Če apr 10, 2008 4:50 pm

Se ne vem če tale tema spada na tale forum,sam usejen me neki zanima ko vas je velik tudi.Star sem 21 let in mam namen naredit izpit za motor.Zanima me pač sam ker niam nobene kategorije A kk gre to zej.Oziroma če zej naredim izpit, do kolk kubikov bi mi velal to , al bi mogu kaj čakat na neomejeno kategorijo.

Hvala

Uporabniški avatar
Slavc
Novinec

Kraj: Koroška

Napisal/-a Slavc Če apr 10, 2008 5:22 pm

drugič pa malo povprašaj stica googla :) no neki sem jaz najdu, upam, da ti bo v pomoč... Tisto kar vrjetno tebe zanima piše bolj na koncu ...

Izpit »A« kategorije - motornega kolesa

»A-125 do 11 kw«, »A omejitev do 25kw ali razmerje mo? motorja/masa do 0,16 kW/kg«, »A«.
Za tiste željne poletnih avantur na motornem kolesu ponujamo pou?evanje kategorij »A«.

»A-125 do 11 kW« Vsak, ki napolni 16 let lahko opravi to kategorijo. Po zdravstvenem pregledu in teoreti?nem usposabljanju (te?aju CPP) vas ?aka še vožnja z motornimi kolesi Yamaha. Sledi preizkus znanja iz vožnje pred komisijo avtošole Prah ter teoreti?ni in prakti?ni del vozniškega izpita pred izpitno komisijo. Po preteku dveh let po opravljenem izpitu se vam kategorija prepiše v kategorijo A brez omejitev.

»A-omejitev do 25 kw ali razmerje mo? motorja/masa, ne presega 0,16 kW/kg« ?e ste starejši, 18 let lahko presko?ite kategorijo A 125 do 11 kw in direktno opravite kategorijo A z omejitvijo. Postopek je enak kot pri kategoriji »A-125 do 11 kw«. Po preteku dveh let po opravljenem izpitu se vam kategorija prepiše v kategorijo A brez omejitev.

Za kategorijo »A« brez omejitve morate dopolniti 21 let. Pri tej starosti lahko direktno opravite vozniški izpit za A kategorijo brez omejitev. Postopek je enak kot pri prejšnjih programih usposabljanja kandidatov za voznike motornih koles.

Tako boste vozniški izpit za kategorijo A brez omejitev opravljali samo enkrat. ?e še niste dopolnili 21 let boste lahko opravili vozniški izpit za kategorijo A 125 do 11 kw (16 let) ali kategorijo A omejitev do 25 kw (18 let) in po preteku dveh let se vam bo priznala kategorija A brez omejitev. Tisti, ki pa dopolnite 21 let in imate vozniško dovoljenje ene od kategorij A, vendar manj kot dve leti, boste lahko opravili poseben prakti?ni del usposabljanja za pridobitev kategorije A brez omejitev.

POZOR! Vsi tisti vozniki, ki že imate vozniški izpit kategorije A-125 ali A-350, se vam bo po preteku dveh let od opravljanja vozniškega izpita priznala kategorija A brez omejitev.
kar je dobro ni slabo ... :)

Uporabniški avatar
just_in
Poznavalec foruma

Kraj: gorenjska :)

Napisal/-a just_in Če apr 10, 2008 7:57 pm

izpit dobiš za neomejeno kar ni problem. problem je če nimaš v glavi pošlihtan in si kupiš motor in ga goniš neomejeno...

je pa tkole, prišlo te bo okrog 500€ komplet vse. ene 10 ur vožnje, od tega 2 na poligonu, kjer se malo navadiš na motor.

ti pa še enkrat povem. če si bolj dirkaške vrste, naredi izpit za neomjeno, pa si kupi ene 250ccm za nabiranje izkušenj. če maš pa v glavi dobr pošlihtan, ampak res dobr, poj pa kupi kar hoč.

ko boš pa začel sam vozit v prometu, pa smatraj vsakega za barabo in lažnivca. vsakega morš vzet kot da te ne vidi, da te bo izsilil,.... prtisneš ga lahko samo na ravni cesti brez dovozov. pa še takrat s pametjo :)

drugač pa www.motosvet.com

Uporabniški avatar
TooOldVehicle
Novinec

Napisal/-a TooOldVehicle Pe apr 11, 2008 6:34 am

just_in je napisal/-a:vsakega morš vzet kot da te ne vidi, da te bo izsilil

"WORD"
Izredno pomemben člen, če ti je to jasno oz. misliš na to, ko se voziš, si za 50% bolj varen na cesti!!!!

Uporabniški avatar
Badmike
Novinec

Kraj: Tu pa tam

Napisal/-a Badmike Pe apr 11, 2008 1:49 pm

se popolnoma strinjam z just_in-ovim postom :!: ;)
Make my day
Vrni se na Nima veze z avtomobilizmom

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google [Bot] in 4 gostov