moja par dnevna semi-odsotnost je posledica zajebavajočega diska. Sredi dela mi je zadeva cela zamrznila, nič odziva. Rebootam in...
- Koda: Izberi vse
Disk read error occured.
Press Ctrl+Alt+Del to restart.
Seveda po par rebootih in šarjenju po biosu nič boljše. Mislim da ga enkrat celo ni zaznal ob bootu. Hitro nesel na šiht in prikopil na eno linux mašino, ki je zaznala in dovolila zmountat particije. Ko mi je uspelo narest 250giga backupa je stal kak dan... (Je pa res med delanjem backupa vrgel en I/O error na samo eno datoteko od Mozille.) ...in nato romal nazaj v svojo kišto, da bi probal kaj popravit in... zadeva se zboota.
del chkdsk loga...
- Koda: Izberi vse
One of your disks needs to be checked for consistency. You
may cancel the disk check, but it is strongly recommended
that you continue.
Windows will now check the disk.
Cleaning up minor inconsistencies on the drive.
Cleaning up 2710 unused index entries from index $SII of file 0x9.
Cleaning up 2710 unused index entries from index $SDH of file 0x9.
Cleaning up 2710 unused security descriptors.
CHKDSK discovered free space marked as allocated in the
master file table (MFT) bitmap.
Windows has made corrections to the file system.
Torej, 2 vprašanji...
1.) Pozna kdo kako pametno diagnostiko, preden obrnem pol googla in en kup programov ki so seveda vsi hvaljeni od povsod? Sredi izpitnega obdobja se pač nimam časa zajebavat.
2.) Razmišljam sicer o nabavi novega diska, ampak vseeno mi je malce nepotreben strošek... Zaenkrat sicer zgleda da dela, ampak bohve kolko časa še. Simptomi tudi niso bili ravno lepi, ampak nekako se oklepam upanja da je bil samo manjši error pri filesystemu ali kaj takega... Kakšno mnenje?
Hvala vnaprej,
Oskar