Za vse kar ne paše pod ostale debate, prosti čas...

Uporabniški avatar
Blinder
Mojster foruma

Kraj: Obala

Dobil sem status studenta, koncno lahko zacnem delat...

Napisal/-a Blinder Če jul 24, 2008 8:22 pm

.... to bom predvidoma jaz izjavil oktobra. Sem student brez statusa pa sem razocaran nad tem, kako mi je tezko v zivljenju. Ze dolgo casa iscem delo, sem vpisan na zavodu za zaposlovanje kot iskalec zaposlitve, sem vpisan pri eni zaposlitveni agenciji, iscem delo tudi preko zaposlitev.net in studenskih servisov.
Letos sem delal v neki proizvodnji na crno, potem pa nekje sem za nekaj tednov delal 4 ure na dan po 3.1€/h preko avtorske pogodbe(ceprav je avroska misljena za nekaj drugega). Potem sem delal kot programer na uvajanju, brez urejenih papirjev - sprejel sem tisto delo, ker je edino delo, ki sem nasel - in na koncu mi niso izplacali nic. Nazadnje sem delal preko napotnice od frenda od frenda, pa sem se vsem na delu tam predstavljal z laznim imenom, ker nisem vedel, ce bi me sprejeli, ce bi vedli da sem delal preko napotnice ki ni moja.

Na bancnem racunu sem prekoracil limit,zato sem si moral sposodit denar od frendov, da sem spet v dovoljenem obmocju minusa. Zivljenje mi je otezila tudi banka, ki mi je zmansjala limit. Starsi mi grozijo, da me bodo vrgli ven iz hise in obenem govorijo okoli, da nocem it delat.

Ce bom naredil pogoje za v naslednji letnik bom pol oktobra spet lahko delal, namesto da bi hodil na faks :roll: jaooo

napisite kaki komentar
pa me kdo uzame z akaksno ilegalno delo? :P
Sem fant redkih besed. Govori vec moja desna noga.

target_practice
Novinec

Napisal/-a target_practice Če jul 24, 2008 8:43 pm

Zivis zivljenje tako kot si ga sam ustvaris. Ce si problematicen mulc bil od samega zacetka, ti je cisto prav. Mulci se nezavedate kake posledice lahko nosijo vase bedarije.

3em ki jih poznam so se jim zdaj vsedli na racun, po parih mesecih redne zaposlitve.....
Mene za modija!!! :)

Uporabniški avatar
burka
Stalni uporabnik

Kraj: Zasavje

Napisal/-a burka Če jul 24, 2008 8:47 pm

Ja tu ni kaj komentirat. Tudi sam sem student, vendar delam poleg in ni nobenega problema. Nisem odvisen od starsev in to mi najvec pomeni. Pogovori se s starsi, razcisti zadevo in si poisci neko delo, magari da se zaposlis do oktobra...lp

Uporabniški avatar
sašo5
Mojster foruma

Kraj: Brežice

Napisal/-a sašo5 Če jul 24, 2008 9:00 pm

.....mal me čudi, ker piše da si z "obale" in dol pri vas so šanse za bilo kakšno zaposlitev veliko večje, kot pri nas ali v kakem prekmurju recimo,; dam ti za primer zdravilišče terme Čatež, zdrava firma 100 na uro, bohotijo se z dobički, študentsko delo (bilo kakšno) pa 2.6 eu. na uro plačano, plače kelnerjev, receptorjev pa v povprečju 600 eur, z vsemi dodatki..........malo bolj intenzivno bo potrebno iskati, seveda kakšna "vezica" ne škodi........pa potrudi se pri faksu...

Uporabniški avatar
trust
Stalni uporabnik

Kraj: Nad Žirmi

Napisal/-a trust Pe jul 25, 2008 11:30 pm

target_practice je napisal/-a:Zivis zivljenje tako kot si ga sam ustvaris. Ce si problematicen mulc bil od samega zacetka, ti je cisto prav. Mulci se nezavedate kake posledice lahko nosijo vase bedarije.

3em ki jih poznam so se jim zdaj vsedli na racun, po parih mesecih redne zaposlitve.....

Ni res

Za vsem tem je kriva tudi država boš moral še malo ekonomijo osvojit predno boš lahko pametoval in drugim zbijal že tako potrplenje, nismo za vse krivi ljudje, ampak država.
Za več pa si poglej arhiv na 24 ur.com.

Avtorju pa svetujem, da si najde, kakršno koli delo. Vsako delo je častno, treba je delat za preživetje, jest tud doma delam na kmetiji, kot hlapc in, kaj imam od tega, skoraj nič, treba je delat.

http://www.ess.gov.si/slo/Iskanje-dela/iskanje-dela.htm

http://www.zaposlitev.net/delo.php?m=is ... ani&page=1
http://zaposlitev.delo.si/iskanje.php?n ... ija=POTRDI
http://www.ess.gov.si/slo/iskanje-dela/ ... asp?pd=pzv
http://zaposlitev.ws/delo/
http://www.google.si/search?hl=sl&q=zap ... anje&meta=

Torej, preglej, odloči, napiši prošnjo in čakaj na razgovor.

Uporabniški avatar
gecco
Poznavalec foruma

Kraj: Novo mesto

Napisal/-a gecco So jul 26, 2008 8:57 am

kaj pa je problem delat na tujo napotnico? jst sm jih dostkrat dajou kolegom, da niso šli čez limit
''you cannot be a true petrolhead until you've owned an Alfa''
''Four wheels move the body. Two wheels move the soul.''
Slika

Uporabniški avatar
trust
Stalni uporabnik

Napisal/-a trust So jul 26, 2008 9:54 am

Še tole: Če si 100% sposoben za delo se nimaš, kaj bat, samo delat it, druga je, če si len pa ti je samo do žurov, kaj pa jaz in ostali, ki ne smemo opravljat tega in tega dela. Jaz sem se pred res leti, to je že kr nekaj nazaj odločal, da bi šel na gostinsko za kuharja in, kaj je blo grem k zdravnici v Ljubljano in mi reče, da ne moreš it za ta poklic poleg tega pa ti odsvetujem še naslednje pek, slaščičar, mesar, kuhar, pečar vse to zaradi rok in , kaj je bilo vpisal na eno srednjo šolo, tok, da imam danes 5 stopnjo, ampak, kaj mi nuca to, če me en veseli.
Če delamo doma, kar koli iz betona mi dobesedno razžre roke, saj jih vsakemu, toda meni jih dobesedno.
Ali pa invalidi, ki bi radi delali pa jih noben noče vzet v službo.
Ti pa se nekaj tukaj pritožuješ, preveč je bilo žurov, neresnosti (danes se mladim j**e za 5-10 let v naprej), potlej pa so problemi. Postav se na realna tla in začni realno razmišlat, če mislš dobr zaslužt pojdi polagat parket al pa ploščice al pa zidat, če pa misliš samo delat tisti 8 ur pa pojdi v proizvodnjo samo za tekočem trakom se ne boš nič naučil, bolje je, da grešš k kakšnemu privatniku.

Uporabniški avatar
Courage™
Mojster foruma

Kraj: Sitting in the front seat, chillin' around while pimpin' the streets!

Napisal/-a Courage™ So jul 26, 2008 5:33 pm

bravo sonček, še ena bistroumna.

Prosim odjavi se iz foruma.
Slika
GET IN - SIT DOWN - SHUT UP - HOLD ON

Uporabniški avatar
trust
Stalni uporabnik

Napisal/-a trust So jul 26, 2008 6:41 pm

Courage™ je napisal/-a:bravo sonček, še ena bistroumna.

Prosim odjavi se iz foruma.

ali pa ti?

Kdaj se boste nekateri naučili, da je to forum in, da ima vsak pravico dodat komentar, če se vtikate v te zadeve (češ, da kaj si enumn, i****) ste navadni loleki.

Uporabniški avatar
Blinder
Mojster foruma

Napisal/-a Blinder So jul 26, 2008 8:25 pm

Delal sem preko tuje napotnice, samo zdaj ne poznam vec nobenega, da bi mi lahko dal napotnico, ker vsi še kaj delajo, pa nocejo presezti tistega limita da pol placajo vecji davek.

Na mojem faksu je povprecna doba studija ene 7 let, studij pa traja 4 leta. Torej recimo so 3 leta odvec, eno od teh let lahko ponavljas, ostala 2 si brez statusa. No meni gre še slabse, ki sem podpovprecno uspesen pri studiju :roll:
Drugace zuri niso nic krivi.

Delo sem iskal tudi v ribogojnici(za cistit ribe, bleah), proizvodnji, avtoličarstvu, pa me nikjer nocejo. Sem ze zgoraj napisal da sem tudi na crno delal v proizvodnji. Soncek preberi vse kar sem napisal drugic.

No v glavnem zdaj sem dobil neko stvar podobno delu, sicer moram pockaat nekaj tednov, da lahk ozacnem delat. Edino delo, za katerega me uzamejo Jao.

maky
Moderator foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a maky Ne jul 27, 2008 7:31 pm

Blinder je napisal/-a:Delal sem preko tuje napotnice, samo zdaj ne poznam vec nobenega, da bi mi lahko dal napotnico, ker vsi še kaj delajo, pa nocejo presezti tistega limita da pol placajo vecji davek.

Na mojem faksu je povprecna doba studija ene 7 let, studij pa traja 4 leta. Torej recimo so 3 leta odvec, eno od teh let lahko ponavljas, ostala 2 si brez statusa. No meni gre še slabse, ki sem podpovprecno uspesen pri studiju :roll:
Drugace zuri niso nic krivi.

Delo sem iskal tudi v ribogojnici(za cistit ribe, bleah), proizvodnji, avtoličarstvu, pa me nikjer nocejo. Sem ze zgoraj napisal da sem tudi na crno delal v proizvodnji. Soncek preberi vse kar sem napisal drugic.

No v glavnem zdaj sem dobil neko stvar podobno delu, sicer moram pockaat nekaj tednov, da lahk ozacnem delat. Edino delo, za katerega me uzamejo Jao.

grem po vrsti ker sem glih take (tečne in po pravici povedujoče ) volje...
tudi če si izredno, imaš možnost dobiti status študenta. zakaj ga nimaš nevem in ne mislim razglabljat o temu. osebno bi ukinil statuse študenta pa bi bilo veliko manj brezposelnosti. ampak o temu kdaj drugič.
povprečna doba študija nikogar ne zanima. to so izgovori. če traja 4 leta traja 4 leta. to, da se izgovarjaš na povprečje 7 let je podpiranje slabšega uspeha/lenobe in neučenja. bom bolj na trdo povedal sledeče pa ne mislit da te žalim ali ti slabo hočem: če si podpovprečen pri študiju, kaj se potem sploh še matraš? z diplomo ti nihče ne bo ponudil (javna uprava izvzeta) višje plače brez ustreznega znanja. če praviš da si podpovprečen pri študiju to zame pomeni, da nisi pridobil ustreznega znanja faksa ki ga obiskuješ. torej zakaj se matraš, če se nič ne naučiš?
osebno vem, kako težko je dobiti službo ali jo zamenjati. tudi sam imam problem, ker jo hočem zamenjati, pa imam za moja leta (25 oz. 26) preveč delovne dobe (8 let oz. 9 septembra) ter končan 1. bolonjsko stopnjo ekonomije. sam tudi vem, česa sem sposoben, kaj znam in v čem se dobre ter se zatorej ne mislim ter si niti ne morem privoščiti dela, pri katerem nebi bil zadovoljen ter nebi bil plačan toliko, kolikor doprinesem. ampak glede na tvoj opis, bi se v tvojih čevljih namesto da bi iskal izgovore in jokcal, da me nikjer nočejo (to me je sploh pogrelo ker mi daje misliti o tvojem značaju) malo vzel v roke ter bil dober na tistem delu, ki bi ga delal! lej, natakarje iščejo vedno (srednjo šolo imaš glede na to da fax delaš, kakšno imaš je važno, a ne veliko), mcdonalds vedno išče, hofer, lidl,... vedno iščejo, snaga vedno išče, cpl vedno išče, vodovodarji, keramičarji, gradbinci, krovci,... vedno iščejo! prav tako sposobne programerje če že praviš da si to delal. ne mi pa rečt da NI dela. delo je, vedno se nekaj najde! drugo pa je, kakšne zahteve imaš TI, kako se TI predstaviš, kašen odnos imaš TI do dela,...

vse napisano je mišljeno le dobro
SlikaSlika

Uporabniški avatar
Courage™
Mojster foruma

Kraj: Sitting in the front seat, chillin' around while pimpin' the streets!

Napisal/-a Courage™ Po jul 28, 2008 7:57 am

Tocno tak. Ni kaj za dodat.
Slika
GET IN - SIT DOWN - SHUT UP - HOLD ON

Uporabniški avatar
sašo5
Mojster foruma

Napisal/-a sašo5 Po jul 28, 2008 8:08 am

maky je napisal/-a: da nisi pridobil ustreznega znanja faksa ki ga obiskuješ. torej zakaj se matraš, če se nič ne naučiš?

......e Maky, v vsem se stinjam s tabo, razen v tem....

Kdo se je še kaj na faksu naučil......... :?: (midva sva si "podbna" le da imam jaz delovne dobe skoraj toliko, kot ti let)pa končan stari "vekš")) to je bilo že za mojega časa vprašanje, ampak takrat so(smo) mnogo dajali na prakso in še enkrat na prakso, brez tega ni nič, to je življenska fakulteta, popotnica za nadaljne iskanje ustezne zaposlitve - faks pa je danes dejanska "nuja" papir brez katerega več ne gre......potem pa kako se pač vsak posameznik znajde, še vedno velja "VIP"(veze in poznanstva).....sploh za "državno upravo" vse več jih "rine" tja, dejansko "faliranih" študentov, ki imajo papir, znanja pa nič.....

P.S. za tebe Blinder me pa res čudi(kot sem napisal, sploh zato ker si s primorske) dva fanta poznam, z našega konca(220 km do KP) stanujeta pri žlahti, delata pa v luki, sedaj že treje leto......pa tako, kot je Maky napisal: dela je, le treba ga je poiskat, samo od sebe ne pride nič.........s faksom pa le nadaljuj - enkrat bo že.......

maky
Moderator foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a maky Po jul 28, 2008 8:19 am

naučiš se toliko, kolikor se sam hočeš. če se nimaš interesa naučiti neke snovi, potem se jo napiflaš na pamet (kar pomeni da jo boš pozabil 2 ure po izpitu) ali pa prepisuješ. če ti prvo ne gre, drugega pa nočeš potem pa delaš fax 7-8 let. vsaj na ekonomskih smereh če se določene zadeve naučiš, za šalo narediš z istim znanjem (pridobljenim, ne napiflanim!) po vsaj 3 izpite ker se toliko pokriva snov
pa da ne bo kdo mislil da sem sam pojedel vse knjige... sem tudi prepisoval ker so bili določeni predmeti, ki so se mi zdeli nepomembni za mojo smer.

in še nekaj: pridobljeno znanje ti najbolj koristi ravno na začetku delovne poti.

ps: upam da se vsaj zdravniki kaj na faksih naučijo :P
SlikaSlika

Uporabniški avatar
croma_man
Mojster foruma

Kraj: Celje

Napisal/-a croma_man Po jul 28, 2008 8:33 am

tak kot so že prej povedali, če nimaš šole so pač vulkanizerji, malerji, zidarji, krovci,... pod pogojem ČE si priden in si daš kej dopovedat lahko čisto dobro zaslužiš tudi brez šole. Če pa iščeš iglo v senu in točno specifično delo kljub temu da ni niti šola končana pol ti pa nej povem da boš še dolgo iskal naprej.

Sem delal prek študenta v avtopralnici, kot varilec, v malariji, zidarstvu, montaži oken pa sem vseeno prišel do tega kar sem zdej - programer v eni vodilnih firm v sloveniji ;)
the brand with the three stripes :)

Uporabniški avatar
Blinder
Mojster foruma

Napisal/-a Blinder Po jul 28, 2008 9:18 am

Nb maky.

Faks hocem naredit, ker bi rad delal v tistem podrocju pa tralalala.

No na hofer-ja sem poslal prosnjo, p ami niso odgovorili. Poslal sem jo tudi na neko avtolicarstvo, ki je dalo oglas na zavod za zaposlovanje. Edini, ki kazejo vsaj koscek zanimanja zame, je neka trgovina z rač. opremo v Ljubljani. Samo mislim da ne bo nic iz tistega.
V gostinstvu nocem delat; posodo sem ze pomival, da bi bil natakar pa ni sans. Ni tisto delo zame.
Nisem še vprasal, ce me hocejo v gradbenistvu. To je res :) Si predstavljam, da je tisto delo grdo pa tezko.

Kar se luke koper tice, glih tam sem dobil delo. edino delo ki sem ga nasel, kamor me uzamejo. Jao.

Uporabniški avatar
sašo5
Mojster foruma

Napisal/-a sašo5 Po jul 28, 2008 12:28 pm

Blinder je napisal/-a: Jao.

....zakaj JAO :?: :roll:
maky je napisal/-a:ps: upam da se vsaj zdravniki kaj na faksih naučijo :P

.......kr upaj.... ;) ...že samo, če si zobe daš popravljat, boš poiskal tasga s nekaj izkušnjami, ne pa "pripravnika" oz. nekoga, ki je "včeraj" faks naredil.....

P.S. je pa sam sistem šolstva zasnovan na temu, da se "dela" za oceno in ne za neko znanje, ki ti bo čez par let prav prišlo......pa nasploh so otroci takšni, da jim malo mar za tisto kaj je bilo včeraj....(sklepam po mojem mulcu(končal sedmi razred) odličnjak, ampak, če ga vprašaš kaj je jedel včeraj..........adijo :lol: bog ne daj pa, da mu dam mat. nalogo z ulomki, pri katerih je vse točke dosegal ob preizkusu, ampak sedaj so že skoraj mesec in pol počitnice in je "izklop" totalen, tako da verjetno od ulomka ne ve več niti "U"...........(grem pa lahko probat :-P )

Uporabniški avatar
myster
Poznavalec foruma

Kraj: malo tu, malo tam, odvisno od vremena

Napisal/-a myster Po jul 28, 2008 4:14 pm

sašo5: kar zadeva dohterje:brat študira medicino...zadnji letnik...žrtvovat se je mogu 6 let oz. 7 let, da je naredu skor vse izpite...če govorijo o žurkah, jih je poznal zelo malo...tuki ne morš kr pr župi priplavat...kulk noči je prebedel...pa še knjige (ker je snovi toliko) so zelo malo v slovenskem jeziku...ang ali nem, kakor kermu paše...prakse je imel zelo malo (ni njegova krivda-kriv je sistem).je bil na izmenjavu študentov v tujini, pa so ga tam dohterji kr poteral in je tudi tam prvič šival nekomu roko.pri nas jih neki šparajo...en njegov kolega je šol študirat medicino v bolgarijo...ko je prišel v slovenijo delate izpite, ni nobenega naredu, v bolgariji pa je bil zelo uspešen.

kk se pa to obnese pri praksi...me pa ne spraševat.ampak kar dosti ve.pač to ti povem, da tuk knjig jst nism od vrteca pa do konc srednje šole prebral kulker brat sam v študiju.
Lep pozdrav :)

Uporabniški avatar
sebaveh
Poznavalec foruma

Kraj: Slov. Bistrica

Napisal/-a sebaveh Po jul 28, 2008 4:20 pm

Sedaj bo kmalu čas trgatve v vinogradih in sadovnjakih. Tako da, Blinder, bo kar nekaj dela. ;)
EDD: Now what?
EDDY: I'm thinking, I'm thinking...
ED: Can I think?
EDD/EDDY: NO!

Uporabniški avatar
gecco
Poznavalec foruma

Kraj: Novo mesto

Napisal/-a gecco Po jul 28, 2008 4:22 pm

ne študiram medicine, ampak sem imel veliko predavanj na medicinski fakulteti skupaj z medicinci...in lohk rečem sam to, da ko sem bil na predavanjih na svoji fakulteti je bila med predavanji tišina in red in noben se ne upa pisniti, ker te prec ven vržejo...se posluša tko kot se spodobi in za kar prideš na predavanja.
medtem ko na medicinski usi govorijo en čez druzga, predavatelja noben ne posluša (razen parih v prvi vrsti), profesorja tut boli falus kdo posluša, važn da pove svoje. Večina jih pride tja z prenosniki, da kao tipkajo zapiske, ampak po 30-45 min si prižgejo en film in počakajo do konca predavanj...in to bodo potem naši bodoči dohtarji :) O knjigah v tujem jeziku pa tut ne nč jamrat...v slovenščini itak strokovne literature praktično ni pa še tist kar je je podn...tko da če hočš študirat rabš znat angleško in nemško, to pa itak že skor usak zna.
''you cannot be a true petrolhead until you've owned an Alfa''
''Four wheels move the body. Two wheels move the soul.''
Slika
Vrni se na Nima veze z avtomobilizmom

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 4 gostov