Blinder je napisal/-a:Delal sem preko tuje napotnice, samo zdaj ne poznam vec nobenega, da bi mi lahko dal napotnico, ker vsi še kaj delajo, pa nocejo presezti tistega limita da pol placajo vecji davek.
Na mojem faksu je povprecna doba studija ene 7 let, studij pa traja 4 leta. Torej recimo so 3 leta odvec, eno od teh let lahko ponavljas, ostala 2 si brez statusa. No meni gre še slabse, ki sem podpovprecno uspesen pri studiju
Drugace zuri niso nic krivi.
Delo sem iskal tudi v ribogojnici(za cistit ribe, bleah), proizvodnji, avtoličarstvu, pa me nikjer nocejo. Sem ze zgoraj napisal da sem tudi na crno delal v proizvodnji. Soncek preberi vse kar sem napisal drugic.
No v glavnem zdaj sem dobil neko stvar podobno delu, sicer moram pockaat nekaj tednov, da lahk ozacnem delat. Edino delo, za katerega me uzamejo Jao.
grem po vrsti ker sem glih take (tečne in po pravici povedujoče ) volje...
tudi če si izredno, imaš možnost dobiti status študenta. zakaj ga nimaš nevem in ne mislim razglabljat o temu. osebno bi ukinil statuse študenta pa bi bilo veliko manj brezposelnosti. ampak o temu kdaj drugič.
povprečna doba študija nikogar ne zanima. to so izgovori. če traja 4 leta traja 4 leta. to, da se izgovarjaš na povprečje 7 let je podpiranje slabšega uspeha/lenobe in neučenja. bom bolj na trdo povedal sledeče pa ne mislit da te žalim ali ti slabo hočem: če si podpovprečen pri študiju, kaj se potem sploh še matraš? z diplomo ti nihče ne bo ponudil (javna uprava izvzeta) višje plače brez ustreznega znanja. če praviš da si podpovprečen pri študiju to zame pomeni, da nisi pridobil ustreznega znanja faksa ki ga obiskuješ. torej zakaj se matraš, če se nič ne naučiš?
osebno vem, kako težko je dobiti službo ali jo zamenjati. tudi sam imam problem, ker jo hočem zamenjati, pa imam za moja leta (25 oz. 26) preveč delovne dobe (8 let oz. 9 septembra) ter končan 1. bolonjsko stopnjo ekonomije. sam tudi vem, česa sem sposoben, kaj znam in v čem se dobre ter se zatorej ne mislim ter si niti ne morem privoščiti dela, pri katerem nebi bil zadovoljen ter nebi bil plačan toliko, kolikor doprinesem. ampak glede na tvoj opis, bi se v tvojih čevljih namesto da bi iskal izgovore in jokcal, da me nikjer nočejo (to me je sploh pogrelo ker mi daje misliti o tvojem značaju) malo vzel v roke ter bil dober na tistem delu, ki bi ga delal! lej, natakarje iščejo vedno (srednjo šolo imaš glede na to da fax delaš, kakšno imaš je važno, a ne veliko), mcdonalds vedno išče, hofer, lidl,... vedno iščejo, snaga vedno išče, cpl vedno išče, vodovodarji, keramičarji, gradbinci, krovci,... vedno iščejo! prav tako sposobne programerje če že praviš da si to delal. ne mi pa rečt da NI dela. delo je, vedno se nekaj najde! drugo pa je, kakšne zahteve imaš TI, kako se TI predstaviš, kašen odnos imaš TI do dela,...
vse napisano je mišljeno le dobro