Za vse kar ne paše pod ostale debate, prosti čas...

Uporabniški avatar
adis
Uporabnik

Kraj: Ljubljana

3G UMTS internet

Napisal/-a adis So okt 11, 2008 6:18 pm

rabim info od tistih, ki imate ta način interneta in kako se zadeva obnese?
...ali obstaja kak "poceni" router ali pa kak "poceni" modem za omenjeni internet?
ker gledam nekako na t-2 10mb povezava - neomejen prenos

Uporabniški avatar
MacTron
Administrator a.com

Kraj: Dezela Kranjska

Re: 3G UMTS internet

Napisal/-a MacTron So okt 11, 2008 7:51 pm

adis: Tu imas zbirko celotnega soritmana UMTS naprav (novih, rabljenih)
http://www.bolha.com/index.php/ukaz/sea ... poopisu/1/

Sicer pa moje izkusnje s temi napravami so zal 0-ne ...testirano je bilo le na N95 8Gb
kot surfanje po google.com in preverba nekaterih forumov. Torej UMTS zgolj preko gsmja
  • skupnost | znanje | tehnika | napredek | a.com

Uporabniški avatar
sacrifice
Novinec

Kraj: Novo mesto

Napisal/-a sacrifice Po okt 13, 2008 7:13 pm

jaz recimo uporablajm tist usb modem, od mobitela za UMTS omrezje in mi potegne HSDAP omrezje tam do 2MB, konstantno, uporabljam ze 1 leto, seveda neomejen prenos podatkov za 30 eur na mesec osebno zelo zadovoljen

Uporabniški avatar
adis
Uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a adis Po okt 13, 2008 7:16 pm

jst sm gledal od linksys-a router z hsdpa 3g podporo, kjer bi nato vzel paket od 10mb pri t-2 a nekako mi računica ne da miru saj tisti router stane 170€

kako je z link-om? ti ga prekinja na intervale ali... ?

Uporabniški avatar
sacrifice
Novinec

Kraj: Novo mesto

Napisal/-a sacrifice Po okt 13, 2008 7:42 pm

em glede liksys, jst sm imel prej linksysov ruter doma za adsl, in recimo 1x na dan priblizno si moral se odjavit pa ponovno prijavit, zdej kako je pri tem ruterju z hsdpa podporo ne vem

Uporabniški avatar
ijuvan
Novinec

Kraj: SG

Napisal/-a ijuvan Po okt 13, 2008 8:52 pm

sacrifice je napisal/-a:jaz recimo uporablajm tist usb modem, od mobitela za UMTS omrezje in mi potegne HSDAP omrezje tam do 2MB, konstantno, uporabljam ze 1 leto, seveda neomejen prenos podatkov za 30 eur na mesec osebno zelo zadovoljen

Tudi mi imamo mobitelov internet HSDPA - le da tistega do 50 GB - 29€, se mi zdi. Ampak ta hudič redko "vleče" čez 200 Kbps, pa imamo polno signala. Res je, da smo daleč, ampak ko pa daš speedtest, pa pokaže 1Mbps. Pa še včasih "zašteka" - hitrost 0. Pa moraš modem odklopiti, pa nazaj priklopiti, pa še potem ni nujno, da dela :roll: . V glavnem, nisem zadovoljen. Ampak kaj hočemo, če drugo ne dela... Ima pa svoje dneve, ko dela hitro, t.j. enkrat na 14 dni :roll: :roll:

Uporabniški avatar
dj_em
Poznavalec foruma

Kraj: Zemlja --> Evropa --> pr mami doma :D

Napisal/-a dj_em Po okt 13, 2008 9:17 pm

Osebno te HSDPA al pa 3G tehnologije za net niso no ..
prvič preveč stane .. drugič pa prenos je dovisen od signala...
vemo pa tut kako je če pošiljaš sms za nov let al pa hočeš poklicat .. se pravi da če jih je ful na netu tacajt se ta zadeva ne obnese prav dobro ;)

sam vem da pri simobilu imaš vezavo 2 leti ki pa dobiš modem zravn ( ki pa trenutno ni na zalogi .. šele enkrat po novem letu ) ampak je zadeva zlo tko . hmm .. čudna če lahko temu tako rečem ..

dost ljudi se pride nazaj kregat pa da ne dela pa da vn meče pa tko naprej .. tko da to ti ne priporočam .. glede na to da so dokaj novi pri teh tehnologijah .. pr vseh ponudnikih ti raj priporočam da počakaš do novega leta .. do takrat bojo optike po večini sloveniji že dostopne .. če nč druzga vsaj večja mesta .. pa si pol to nabavš ;)
Vrni se na Nima veze z avtomobilizmom

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 7 gostov