Za vse kar ne paše pod ostale debate, prosti čas...

Ali kupuješ oblačila preko interneta?

Da
10
25%
Ne
30
75%

Skupaj glasov : 40

Uporabniški avatar
shalej
Novinec

Kraj: Celje

Kupovanje oblačil preko inteneta

Napisal/-a shalej Sr nov 12, 2008 6:52 pm

Kakšna oblačila ponavadi kupite (T-shirt, puloverji, hlače, kape...)

Kako pogosto kupujete, če kupujete?

Kaj je pogoj, da kupiš preko spleta? Zaradi cene, nedobavljivosti v trgovinah ali zato ker je tako najmanj zamudno?

zrmkf
Novinec

Napisal/-a zrmkf Sr nov 12, 2008 7:00 pm

Ne kupujem oblek preko spleta, ker se mi zdi da so ravno oblačila narejena po enih "čudnih" številkah. Kupil sem samo ene 2x, vendar nimam dobrih izkušenj s tem. Najraje grem v trgovino in probam.
K'k bi, de na bi?

Uporabniški avatar
myster
Poznavalec foruma

Kraj: malo tu, malo tam, odvisno od vremena

Napisal/-a myster Sr nov 12, 2008 11:54 pm

številke so neke leve. piše da je najbolša kvaliteta, a na večini izdleki piše made in china al pa made in korea...mama si je kupla neko srajco...bla ko ulita, ko je oprala je pa lahk fotr porabu za šmir coto, ker se je nenormaln vlk skrčla

pa tut ni kaj grozn cenej prek interneta kot pa v trgovini...
Lep pozdrav :)

Uporabniški avatar
Beastmaster
Novinec

Kraj: Domžale

Napisal/-a Beastmaster Če nov 13, 2008 9:45 am

Nisem bil v trgovini že na leta, vedno nakupujem preko spleta, poglavitno zaradi robe ki jo pri nas ni, drugo je cena in pa exluzivnost... pri nakupu vedno preveriš size chart pa je v redu in verjemte da nisem ravno po dinu :P
Par primerov kje kupujem:
Največ tukaj http://howcool.com/catalog/
Potem http://www.attitudeclothing.co.uk/
In nenazadnje http://www.army-shop.si/
Bolj poredko pa http://www.nuclearblast.de/ in pa http://www.rockabilly-rules.com/index.php?language=en

Čevlje eksluzivno kupujem pri http://www.newrock.es/ in https://www.tukshoes.com/store/

Uporabniški avatar
burka
Stalni uporabnik

Kraj: Zasavje

Napisal/-a burka Če nov 13, 2008 12:57 pm

Ne kupujem preko interneta, grem v trgovino pa probam pa je ziher.

mišek
Uporabnik

Napisal/-a mišek Če nov 13, 2008 1:47 pm

Ne zastopim kak lahko prek interneta kupujete cote?
Pa ne moreš to kar tak po slikah gledat pa kupit. Ne vidiš kak je nareto, kake barve je v resnici, ne moreš vedet ali ti kroj paše, velikost....
Pa čevlje pa kaj si nor, potem pa obuješ pa vse tiši, sploh se ti ne dopade....
Kaj pa potem češ s tem, a nazaj v Nemčijo poslat :roll:

Karletto
Novinec

Kraj: KP

Napisal/-a Karletto Če nov 13, 2008 2:42 pm

po moje tist k kupuje oblačila preko interneta je pol po nakupu še pr krojaču ene parX. zadnič sm dobu hlače za roj. dan pa je blo treba še 2x it u trgovino da so mi pasale.

Uporabniški avatar
shalej
Novinec

Kraj: Celje

Napisal/-a shalej Če nov 13, 2008 3:05 pm

Jaz osebno sem že kar nekajkrat kupu preko neta. Seveda kupujem samo Tshirte in hoodye, plus še kak dodatek in nikoli ni bilo problema. Enkrat sem kupu hlače in so mi bile premale, bi jih pa še kupu, če najdem kake fajne. Obutev pa mislim, da res ni primerno kupovat preko spleta, ker se zelo razlikujejo številke.

Uporabniški avatar
Beastmaster
Novinec

Kraj: Domžale

Napisal/-a Beastmaster Če nov 13, 2008 3:11 pm

Vse je natančno napisano na sajtih, obsegi, dolžine, barve, materijali (res pa da moram vse zadeve ponavadi skrajšat, vendar sem moral to storiti tudi če sem hlače kupil v trgovini), pri čevljih imaš v večini primerov velikost in širino napisano plus da škornje moraš vse "unosit" ker je heavy duty leder....
Meni, do sedaj, se mi še ni zgodilo da bi bil z cunjami ali čevlji nezadovoljen, se mi je zgodilo edino pri opremljanju stanovanja, da so bili kozarci plastični ne stekleni, po mailu ki sem ga poslal nazaj, mi je bilo sicer logično...(američani če ni izrecno napisano da je steklo imajo vedno plastiko, da se jo prati v pomivlacu itd...)

Ps: meni pa ni jasno kako se vam da skakat po trgovinah, se gužvat, pomerjat....

Uporabniški avatar
Eazy-O
Uporabnik

Kraj: Somewhere Over The Rainbow...

Napisal/-a Eazy-O Če nov 13, 2008 6:53 pm

Čisto odvisno. Če kaj vzamem, vzamem kako kratko majico, če že. Ampak jebiga, itak nosim samo kratke majice več al manj. :D

Kaj takega, kar pri nas verjetno ne dobiš v trgovini, a la:
Slika

Pa še tole sem vzel na eBayu:
Slika

Razlog pa ker se pri nas ne dobi ali pa če je pač preprosteje pa mogoče še cena malo faktor.

Sicer pa vem da se veliko razlikujejo mere majic, smo se že parkrat zaj*bavali zaradi tiska na šihtu, ampak če se malo razgledaš po spletni strani večinoma najdeš točne mere.
Slika

bmwe46
Novinec

Kraj: ms

Napisal/-a bmwe46 Po nov 24, 2008 11:37 am

prek internete ne kupujem več. so bile slabe izkušnje.

Uporabniški avatar
In_Liner
Novinec

Kraj: Sezana

Napisal/-a In_Liner Po nov 24, 2008 3:51 pm

vse se da zmenit szi ljudmi...imam fulll izkušanj szi kupovanja prek neta in morm rečt d je ponekod odnos veliko bolši kot v trgovini predvsem pa nižje cene kljubujejo da kupujem preko interneta. Kupil sem sk8 schuhe za 40€ za katere bi pri nas dal okol 100€. Pa sm se pozanimou mal o cifri pr prodajalcu in so mi use zrihtal...tko d nevem pa odkr je EU je še poštnina relativno poceni.

lp

Uporabniški avatar
trust
Stalni uporabnik

Kraj: Nad Žirmi

Napisal/-a trust Po nov 24, 2008 4:02 pm

zrmkf je napisal/-a:Ne kupujem oblek preko spleta, ker se mi zdi da so ravno oblačila narejena po enih "čudnih" številkah. Kupil sem samo ene 2x, vendar nimam dobrih izkušenj s tem. Najraje grem v trgovino in probam.

2x

Karletto
Novinec

Kraj: KP

Napisal/-a Karletto Po nov 24, 2008 5:38 pm

In_Liner je napisal/-a:ponekod odnos veliko bolši kot v trgovini

zihr ti ne ponudijo bonbončkov iz skodelice na pultuSlika

Uporabniški avatar
Mindflash
Novinec

Kraj: Koper

Napisal/-a Mindflash Po nov 24, 2008 8:34 pm

Uf, dobri ste tisti, ki si upate... Moram reči, da imam od jop in pulovrjev vse velikosti od S do XL doma... Še celo pri istem proizvajalcu imam razlilčno velikost zaradi kroja. Prav tako pa ne vidim prednosti v spletnem nakupovanju saj so cene (vsaj pri znamkah, ki jih sam kupujem) praktično enake... ponavadi se ne razlikujejo niti za en evro.

Uporabniški avatar
Eazy-O
Uporabnik

Kraj: Somewhere Over The Rainbow...

Napisal/-a Eazy-O To nov 25, 2008 9:20 pm

Karletto je napisal/-a:
In_Liner je napisal/-a:ponekod odnos veliko bolši kot v trgovini

zihr ti ne ponudijo bonbončkov iz skodelice na pultuSlika

A ves da so mi eni anglezi dali v paket enga karamelinega. :D Sicer ne zraven obleke, pa vseeno. V trgovinah je pa marsikje odnos dokaj slab, sploh ce ne zgledas kot da si poln kesa. Na netu noben ne dela razlik.
Slika

Uporabniški avatar
cruiser1
Poznavalec foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a cruiser1 To dec 09, 2008 8:53 pm

Jaz sicer raje kupujem v trgovini, je boljši občutek ker probaš in dejansko vidiš kako je narejeno itd. Ampak ker se v Sloveniji praktično nič ne dobi moram včasih tako kot avtodele tudi obleke naročit prek neta. Naročam samo tukaj www.timeless24.de

nitro1
Uporabnik

Napisal/-a nitro1 To dec 09, 2008 9:43 pm

Sploh še nisem kupoval prek neta pa tud ne mislim,ker tist kr jest rabim vse dobim pri nas..nisem en zbirčnež pa da bom oblečen po zadnji modi pa nevemkaj še ,važn da sem lepo oblečen,čist,pa da me ne zebe(pozim).
V trgovini vsaj lahko pomeriš cunje in vidiš kaj ti je prav :!:
Sploh se mi pa tako kupovanje prek neta zdi ena velika bedarija
samo moje skromno mnenje :roll:

Uporabniški avatar
gecco
Poznavalec foruma

Kraj: Novo mesto

Napisal/-a gecco To dec 09, 2008 9:48 pm

nimam nobenih zadržku glede kupovanja preko neta. največ kar preko ebaya razne stvari ki jih pri nas pač ne moreš dobiti...kar se pa velikosti tiče, vedno zraven lepo piše in še zmeri je držal...itak da pa pač gledaš pri komu kupuješ ;)
aja, pa še to...rad kupujem na netu zarad ekskluzivnosti, ker mi gre tolk na jetra ko greš ven pa vidiš folk k majo iste puloverje iz hervisa, pa majce iz newyorkerja in podobn...podn
''you cannot be a true petrolhead until you've owned an Alfa''
''Four wheels move the body. Two wheels move the soul.''
Slika

Uporabniški avatar
lancia hf
Uporabnik

Napisal/-a lancia hf To dec 09, 2008 10:28 pm

Preko neta ne kupujem, ker zame je to bedarija, da kupujem mačka v žaklu.
Zdej, da bi na modo gledou, mi je pa tudi čisto useeno.
SlikaSlikaSlikaSlikaSlika
Vrni se na Nima veze z avtomobilizmom

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov