Za vse kar ne paše pod ostale debate, prosti čas...

So vas starši finačno podpirali pri 17-18-19-20 letih

vedno sem dobil denar za malico, bus, izlete, bencin, hrano, knjige.....
57
51%
občasno sem dobil...
33
29%
dobil pomoč od države (štipendija, otroški)
10
9%
ves denar sem moral zaslužiti brez pomoči staršev in države
12
11%

Skupaj glasov : 112

Uporabniški avatar
trust
Stalni uporabnik

Kraj: Nad Žirmi

So vas starši finačno podpirali pri 17-18-19-20 letih

Napisal/-a trust Sr dec 17, 2008 11:23 am

anketo sem sestavil na hitro, tako, da za silo bo.

Prosim samo za glas.

Uporabniški avatar
EX-B
Uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a EX-B Sr dec 17, 2008 9:53 pm

Pa ja.. Pri 17ih in 18ih te starsi seveda se cisto normalno da podpirajo :D Meni so recimo cisto lepo zraven dali za prvi avto, pa za kake izlete, racunalnike.. in take stvari. Se mi pa zdi edino prav, da mladina tud nekaj sama zasluzi, da ve kolk je treba delat za nekaj denarja. Sam se delal in sluzil ze med srednjo solo, pa cel fax, tako da sem si lahko prisluzil ostale zadeve, za katere mi starsi niso hoteli dat denarja, ali sem moral doplacat :D
Lp. Grega, DipLab.si
Slika

Uporabniški avatar
In_Liner
Novinec

Kraj: Sezana

Napisal/-a In_Liner Sr dec 17, 2008 10:50 pm

to je full relativno
Js dobivam zadnje leto štipendijo ker je fotr brezposln in zrd bolezni nemore delat svojga poklica. Pa zraven še vedno delam ker morm d si lahko use pokrijem...morm plačevat telefon use izlete sam use obleke več al manj. Pač starši nemorjo še mojih stroškou pokrivat in siu morm pač use sam zaslužit. Tu pa tam kaj kdaj kej prmaknejo ampak ne kej dost tko d...str sm skor 20 pa si že od 15 leta služim use sam.

Uporabniški avatar
trust
Stalni uporabnik

Kraj: Nad Žirmi

Napisal/-a trust Sr dec 17, 2008 11:08 pm

Mene pa niso starši čisto nič podpirali nikoli nisem dobil za malico, prevoz, knjige....,

lahko se zahvalim samo državi, da mi je odobrila štipendijo in otroške, ampak je bilo ravno prav, da sem si pokril s štipendijo prevoz z otroškimi pa hm pripadajo staršem, tako rekoč sem komaj čakal, da sem dobil štipendijo.

Malice si nisem mogu prvoščit, ker je bila predraga, tako sem komaj čakal, da sem prišel domov z kupljeno hrano (veli prišparaš, če si kupiš sam pa doma skuhaš).

Me je pa IZID ankete ZELO presenetu, saj je zelo malo takih, ki so bili odvisni od državne pomoči ali pa od zaslužka preko študenta.

Fora štipendije, ko sem jo dobival si nisem smel privoščit negativnih ocen ob koncu konference, če sem jo dobil me je pognal strah v kosti, ker, če ne narediš letnika MORAŠ vrniti štipendijo, tako sem gledal, da sem imel ob koncu leta vse pozitivno pa čeprav sem se težko učil.

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator foruma

Kraj: Bogu iza nogu!

Napisal/-a nebivedu Če dec 18, 2008 8:17 am

Pri 15ih začel delat ob šoli (pomagal sestavljat računalnike v eni firmi). Pri 18ih sem šel od doma na svoje. Od takrat pa si ustvarjam vse sam, od staršev ne dobim nič.
Old subarus never die, they just get faster!

Uporabniški avatar
Energetik81
Mojster foruma

Napisal/-a Energetik81 Če dec 18, 2008 9:35 am

Pa normalno, da ti vsaj v srednji šoli starši plačajo malico, knjige, bus. Zakaj bi pa sicer imeli otroka, če mu še srednjega šolanja ne bi mogli privoščiti? Je pa seveda prav, da se ga navadi na samostojno življenje.
No, jaz sem imel štipendijo celo gimnazijo in faks, tko da ni blo problemov.
Corolla TS 1.8 HSD: Slika

gregorian
Nov uporabnik

Kraj: Primorska

Napisal/-a gregorian Če dec 18, 2008 10:39 am

lih za najbolj nujne stvari sem dobil, sicer pa sem poleg šolanja od 15 leta naprej sam služil s priložnostnimi deli...doma nismo bili ravno revni, sam razkošja pa tudi ni bilo. hvaležen sem, saj pri 20 še marsikdo ne zna cenit denarja, jaz pa sem takrat že vedel, da je treba za vsak tolar delat..
Takle mamo... :)

Uporabniški avatar
shalej
Novinec

Kraj: Celje

Napisal/-a shalej Če dec 18, 2008 3:47 pm

Tudi mene so podpiral starši + štipendija. Dajal so mi za malico, knjige, izlete,.. Bencin in telefon sem si kril iz štipendije ostalo je šlo pa za hobi, ki mi pokuri precej denarja. Tak je blo dokler nisem začel bol redno delat preko študenta. Zdaj ko že kar nekaj časa delam preko študenta (ker imam čas) si vse sam plačujem.

Morem reči, da sem bil kar dobro finančno podprt v teh letih in niti ni bilo potrebe po dodatnem delu.

Uporabniški avatar
M4rko
Novinec

Kraj: Bled

Napisal/-a M4rko Če dec 18, 2008 4:15 pm

podprli starši, učasih sem si tudi sam postregel, če je bilo kaj odveč drobiža v denarnici :P Trenutno lastnih prihodkov/štipendije nimam.. Moji otroški gredo sestri.. Drugače pa delam doma (gostinstvo/turizem) in tako si z očetom deliva tudi bančni račun...

Uporabniški avatar
*KAYA*
Novinec

Kraj: Ivančna Gorica

Napisal/-a *KAYA* Če dec 18, 2008 4:58 pm

..pri 17 in 18 letih so me še podpiral (štipendije namreč nism mela)..tut za avto so dal neki zraven..ampak po koncu srednje šole se je pa nehalo..No sej zdj itak preko študenta delam..tko da ni nobenih problemov glede denarja..kdaj pa kdaj mi sicer mami kaj posodi če rabim kej več..pa vrnem ko mam pač.. :D
Rada vas ima Kaychi :)=(:

Slika Slika Slika

MateSLO
Novinec

Napisal/-a MateSLO Če dec 18, 2008 5:10 pm

Najbolj zalostno je bilo ko je zadnjic ena punca pripovedovala kako so se zavzemali za njenega brata ceprav je zguba na celi crti, ona pa uspesno napreduje na faxu, ze skoraj pri koncu in ji samo za hrano dajo denar :roll:

Mene osebno niso zalagali z denarjem vsak dan, sem pa dobival za avtobus, malico ... pac tisto kar je bilo obvezno je bilo, drugo pa tako tako. Vcasih ja, vcasih ne.

Uporabniški avatar
Drocky
Poznavalec foruma

Napisal/-a Drocky Če dec 18, 2008 9:50 pm

Da
LP Rok

Uporabniški avatar
erixon
Stalni uporabnik

Kraj: Dom je kjer je avto...

Napisal/-a erixon Pe dec 26, 2008 2:52 pm

Jaz sem dobil denar za stvari, ki sem jih potreboval: knjige, malica, prevoz... Za dodatke sem si ga moral pa sam prislužiti. Prvi avto sem dobil, vzdrževat sem ga moral pa sam, razen če je bilo kaj večjega so doma malo vskočili.

Se človek navadi malo samostojnosti pa predvidevanja stroškov.

Moram pa priznat da mi ni bilo hudega.
Rad imam ženske, ki znajo bočno parkirat.

Uporabniški avatar
gold hamster
Stalni uporabnik

Napisal/-a gold hamster Pe dec 26, 2008 11:36 pm

Fotr prav, da bom vse dobil od njega...pogoj za to so 4ke in 5ke v šoli :x :P :lol:
Si pa tud kej sam nabavim!

Uporabniški avatar
john deere
1/2 zvezdice

Napisal/-a john deere So dec 27, 2008 1:23 pm

Samo ste pa nekateri dobr prišli skozi.

Uporabniški avatar
Courage™
Mojster foruma

Kraj: Sitting in the front seat, chillin' around while pimpin' the streets!

Napisal/-a Courage™ So dec 27, 2008 4:27 pm

sonček, ker je ona tema zaklenjena. Mislim da si zrel za pomoč psihiatra. Upam da ga obiščeš čimprej.
Slika
GET IN - SIT DOWN - SHUT UP - HOLD ON

Uporabniški avatar
john deere
1/2 zvezdice

Napisal/-a john deere So dec 27, 2008 4:35 pm

Courage™ je napisal/-a:sonček, ker je ona tema zaklenjena. Mislim da si zrel za pomoč psihiatra. Upam da ga obiščeš čimprej.

Ne ne potrebujem nobenga psihiatra.
Moja dobra volja je bila, da sem to tudi povedal, nisem jaz kriv, da imamo taka pravila tri kartončke in že si izključen. Alter tega ne pozna tudi mobisux ne pozna tega, da te, kar za večno pošljejo na morje. Bilo bi pošteno imeti tiste zvezdicve, kolk je, kdo priljubljen, pošten in, če bi jih imel 5 si najbolj fer človk, če pa nobene si pa k****n.

Uporabniški avatar
tomson
Uporabnik

Kraj: LJ / MB

Napisal/-a tomson So dec 27, 2008 5:09 pm

Ti torej ne bi imel nobene, če prav razumem?
AUDI A6 c5 3.0 220hp Quattro Benzin/LPG

Uporabniški avatar
MacTron
Administrator a.com

Kraj: Dezela Kranjska

Napisal/-a MacTron So dec 27, 2008 5:34 pm

soncek off:
Bi se ti lahko za spremembo ustavil?... tole kar delas je pa samo pljuvanje v lastno skledo.
Na alterju so te proglasili za pepcka 2007... ma mobisuxu bos tudi nekoc letel ne vem
cemu potem izpostavljas taksne... eh useless.

Btw trust-a nimas onemogocenega tako, da si spet v navzkriz s pravilnikom... useless #2
  • skupnost | znanje | tehnika | napredek | a.com

Uporabniški avatar
adis
Uporabnik

Napisal/-a adis So dec 27, 2008 5:36 pm

off:
@john deere: 1/2 zvezdice
Vrni se na Nima veze z avtomobilizmom

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 3 gostov