Za vse kar ne paše pod ostale debate, prosti čas...

tuning_man
Nov uporabnik

Kraj: Ljubljana- center

Nakup motorja Yamaha TDM 900

Napisal/-a tuning_man Ne apr 26, 2009 10:40 am

Hallo.
Željo imam kupit motor Yamaha tdm 900 letnik 2004. Motor je zelo lepo ohranjen, narejeni servisi, prevoženih ima 26000 km, kar je za tak tip spremenljivo. Prodaja se od prvega lastnika, ni ga moć zaslediti na internetu ker ga ni gori. V glavnem zanima me sledeče. Zanima me koliko znaša registracija za tak motor brez bonusa?? Na strani amzs sem gledal pa pride okrog 800 evrov z zavarovanjem voznika. Samo se mi pa zdi da ti izračuni niso točni. Ker že pri avtu so mi pokazili tako cifro bla pa je znatno manjša. Zdaj me pa zanima če kdo ve koliko stane registracija za to vozilo???
Aja motor ima opravljen tehnični pregled, plačan cestni davek. Zanima me registracija, pa če moram jaz tudi plačat cestni davek da se bom lahko vozil???
Motor: Yamaha TDM 900 ima 63KW, letnik 2004!!
Če mi lahko kdo poda izračun. Hvala

Uporabniški avatar
M4rko
Novinec

Kraj: Bled

Napisal/-a M4rko Ne apr 26, 2009 11:05 am

verjetno ga ne boš imel celo leto registriranga?

Uporabniški avatar
damjan
Poznavalec foruma

Kraj: črnomelj

Napisal/-a damjan Ne apr 26, 2009 11:09 am

M4rko je napisal/-a:verjetno ga ne boš imel celo leto registriranga?

ponovem plačaš za celo leto pod pogojem da ga čez zimo ne odjavljaš,zato je znatno cenejše vseskupaj.

jst sm lani registriral kawasaki ninjo zx12 r ki ima 134 kw in me je vse komplet prišlo 280 evrov z popusti pri triglavu...
za točne izračune naj pa kdo drugi napiše

tuning_man
Nov uporabnik

Napisal/-a tuning_man Ne apr 26, 2009 11:09 am

Ja če nebi bla prehudo draga registracija bi ga mel čez celo leto ne. Pa bi vsaj na bonusu pridobil ne. Zdaj pa res nebi vedu kaj je boljše.

Uporabniški avatar
damjan
Poznavalec foruma

Kraj: črnomelj

Napisal/-a damjan Ne apr 26, 2009 11:15 am

tuning_man je napisal/-a:Ja če nebi bla prehudo draga registracija bi ga mel čez celo leto ne. Pa bi vsaj na bonusu pridobil ne. Zdaj pa res nebi vedu kaj je boljše.

en prijateljski nasvet:
ne kupuj motorja če se že v štartu treseš za registracijo in jamraš da bi čimceneje skozi prišel....
zavedaj se da je motor velik strošek....
pa naj mi kdo ne pametuje zdj kako pa kaj ker predobro vem kako je.

tuning_man
Nov uporabnik

Napisal/-a tuning_man Ne apr 26, 2009 11:20 am

Aja kako pa tako nizko?? A imaš avto registriran 50 procentov manj??? Jaz sem zdaj klical na Generali pa mi je rekla da pride 800 evrov z AO plusom. Brez ao plusa pa 461 evrov . Tak da nevem kak si ti lahko tak malo plačal meni pa govorijo take divje cifre. Pa ne jamram za registracijo samo sprašujem kolko stane nič drugega.

Uporabniški avatar
Firediver
Mojster foruma

Napisal/-a Firediver Ne apr 26, 2009 12:22 pm

Pri meni je bilo takole (Yamaha FZ6S 600ccm 72kW):
Polna zavarovalna premija (brez kaska): cca 400eur
- 50% bonusa od avtomobila: cca 200eur
- 50%, ker ga ne bom odjavljal čez zimo: cca 100eur
Tako da sem plačal cca 100eur zavarovanja + cca 30eur cestne takse. Tehničnega mi pa letos ni bilo treba delat.
Človek brez problema, to strašna je stvar!

tuning_man
Nov uporabnik

Napisal/-a tuning_man Ne apr 26, 2009 1:18 pm

Kako je to mogoče? zakaj bi pa potem jaz mogel plačat 800 evrov osnovnega zavarovanja z AO plusem. Za pol letno zavarovanje z ao plusem pa me pride 430 evrov, brez ao plusa pa 245 evrov za pol leta.. Zakaj potem takšne razlike v ceni?? to mi ni jasno. Katera pa še je najbolj ugodna zavarovalnica??

Uporabniški avatar
gecco
Poznavalec foruma

Kraj: Novo mesto

Napisal/-a gecco Ne apr 26, 2009 3:49 pm

Suzuki GSX-R 600 92kW...zavarovanje z AO+ z 50% popusta 280€ pri Tilii

Je pa res da zavarovanje je še najmanjši strošek...razen če misliš delati samo 200km vsak drug vikend :)
''you cannot be a true petrolhead until you've owned an Alfa''
''Four wheels move the body. Two wheels move the soul.''
Slika

Uporabniški avatar
Gorch
Novinec

Napisal/-a Gorch Ne apr 26, 2009 6:13 pm

Firediver je napisal/-a:Pri meni je bilo takole (Yamaha FZ6S 600ccm 72kW):
Polna zavarovalna premija (brez kaska): cca 400eur
- 50% bonusa od avtomobila: cca 200eur
- 50%, ker ga ne bom odjavljal čez zimo: cca 100eur
Tako da sem plačal cca 100eur zavarovanja + cca 30eur cestne takse. Tehničnega mi pa letos ni bilo treba delat.

Jp...tud mene je za isti motor prišlo okrog 130eur...mogoče kakšen euro več.

Vikking
Uporabnik

Napisal/-a Vikking Ne apr 26, 2009 7:21 pm

Kot je že bilo napisano.

Zavarovalnice so bile predhodni dve leti zelo radodarne.

1. Omogočile so ti isti bonus, kot ga imaš pri avtomobilu, oz. pri nekaterih se je dalo celo zmeniti da se je dobil isti bonus kot ga ima kateri od staršev. Tukaj NE GRE ZA PRENOS BONUSA ampak dodelitev bonusa. Če si ga imel na avtomobilu 50%, si 50% dobil pri motorju. Ta bonus ti nato ostane tudi če naslednje leto zamenjaš zavarovalnico. Kot da bi imel izpit za motor če več kot 10 let.

2. Popust 50% če zavaruješ motorno kolo za celo leto. Oziroma si podpisal izjavo da ga ne boš odjavil.

Če je recimo polna premija osnovno zavarovanje in AO+ brez popusta znašala cca. 800€ brez popustov. Si potem dobil 50% in je znašalo še samo 400€ nato še 50% zaradi neodjave (ITAK SE SPLAČA BREZ RAZMIŠLJANJA) še samo 200€. Osnovno zavarovanje in AO+

pri 1. točki so imele takšno akcijo: Zavarovalnica Maribor in Zavarovalnica Triglav.
Medtem ko je recimo Adriatic ponudila 40% popusta če si bil član kakšnega motorističnega kluba.

pri 2. točki so takšno akcijo ponudile vse tri omenjene zavarovalnice.

Vso zgodbo drastičnega znižanja pa je začela Zavarovalnica Maribor. Tako si še leto prej pred temi akcijami, da si zavaroval motor plačal 600€ brez AO+, naslednje leto pa 200€ z AO+. Zato tudi takšen razcvet motorizma v zadnjih 2 letih.

Zakaj? Zato da je zavarovalnica Maribor pridobila čimveč avtomobilskih zavarovanj. Da si dobil 50% bonusa na motor, si moral pri njih imeti zavarovan avtomobil, ki je imelo takšen bonus.

Da dodam še pomembeno povezavo: http://www.motosvet.com/cenejsa-zavarovanja-motorjev-jasna-pravila-igre.html

Klemenko83
Nov uporabnik

Napisal/-a Klemenko83 Ne apr 26, 2009 7:28 pm

to s popusti je kvečjem dobr za nas :D
Having a 12 second Honda car is just like coming out of the closet; You're going to surprise a bunch of people, but in the end you're still gay.

tuning_man
Nov uporabnik

Napisal/-a tuning_man Ne apr 26, 2009 7:50 pm

Aha zelo dobre poteze. Kaj pa kdo mogoče ve kako ima to narejeno zavarovalnica GENERALI katera je bolj ugodna kot zavarovalnica "maribor" recimo. Ker avto imam po novem zavarovan na GENERALI pa me zanima če kdo ve kako imajo oni. Saj ne cinclam za registracijo, saj to je še najmanj ne, samo zakaj bi plačeval preveč če ni potrebe. VSaj jaz tako razmišljam. Zato pa sem se javil sem gor da mi malo svetujete ne. In za odgovore sem vam full hvaležen.

Vikking
Uporabnik

Napisal/-a Vikking Ne apr 26, 2009 9:57 pm

Generali ne nudi nobenih takšnih ugodnosti za motoriste. Vsaj za lansko leto ni bilo nikakršnih, ko sem se pozanimal.

Uporabniški avatar
ESTEMP
Stalni uporabnik

Kraj: gorenjska

Napisal/-a ESTEMP Ne apr 26, 2009 10:17 pm

Imam yamaho FZ-1 letnik 2007 in sm pri triglavu placal priblizno 280eur!
50 procentni bonus sm prenesel od police avtomobila.Pogodba pa je taka,da moram imeti motor registriran celo leto!

Uporabniški avatar
XFX
Novinec

Napisal/-a XFX Po apr 27, 2009 7:42 am

Ninja 636 96kw = 160 € (osnovno zavarovanje )

Z tem, da imam 50% popusta, ter registriran za celo leto, ter malenkostni popust na gotovino. Triglav..
Slika

tuning_man
Nov uporabnik

Napisal/-a tuning_man Po apr 27, 2009 6:10 pm

In kaj bi mi vi svetovali k kateri zavarovalnici se naj obrnem?? avto imam pri Generali, samo koliko vidim bi mi bilo najboljše iti k Triglavu, ker se mi zdi da ima dokaj ugodno ter cenovno dostopno zavarovanje. Ja samo 50 procentov bonusa je če si član moto kluba kar jaz nisem. Plus tega je tudi 50 procentov ceneje če ga imam celo leto pa ga ne odjavim, če sem prav razumel?? Saj to ni panike, ker če ga prej prodaš pač ne dobiš vrnjene razlike ne?? Torej kam bi mi vi svetovali da se obrnem?? k kateri zavarovalnici?? hvala
Vrni se na Nima veze z avtomobilizmom

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 5 gostov