Za vse kar ne paše pod ostale debate, prosti čas...

corsa16v
Novinec

EBAY-PROBLEM

Napisal/-a corsa16v Po maj 18, 2009 3:58 pm

Torej imam problem in rabim nasvete:
-Naročil sem izdelek na ebayu od nekega podjetja v nemčiji, zadevo plačal in jo tudi dobil, problem pa je da zadeva ne deluje. Kontaktiral sem dobavitelja, ki mi je nekaj časa odgovarjal na emaile sedaj pa ne odgovori več...
-Zanima me kaj lahko naredim, ali je kakšen vzvod na ebayu, da prijavim neresno poslovanje in kakšna je možnost za vračilo denarja?

LP

Uporabniški avatar
H2
Uporabnik

Kraj: ljubljana

Napisal/-a H2 Po maj 18, 2009 4:21 pm

Če si nakazal denar preko paypala imaš kako šanso še, da dobiš denar nazaj. Vse ostalo je BV.. Daš mu negativn feedbek in ga prjavš neki na ebay..

vugy
Stalni uporabnik

Kraj: AT-SLO

Re: EBAY-PROBLEM

Napisal/-a vugy Po maj 18, 2009 4:22 pm

corsa16v je napisal/-a:Torej imam problem in rabim nasvete:
-Naročil sem izdelek na ebayu od nekega podjetja v nemčiji, zadevo plačal in jo tudi dobil, problem pa je da zadeva ne deluje. Kontaktiral sem dobavitelja, ki mi je nekaj časa odgovarjal na emaile sedaj pa ne odgovori več...
-Zanima me kaj lahko naredim, ali je kakšen vzvod na ebayu, da prijavim neresno poslovanje in kakšna je možnost za vračilo denarja?

LP

Lahko daš zelo slabo oceno...in napišeš zakaj...potem pa ima prodajalecmožnost tebe kontaktirat in ti rešit problem....ti pa imaš 10 dni od tega datuma ko je on tebe kontaktiral 10 dni časa da popraviš oceno ...oz. on ima tudi 10 dni časa da popravi napako........TO SEM JAZ ENKRAT UPORABIL....in rešil problem v treh dneh...
:twisted: :twisted: :twisted: ...seveda bo tu potreben kak telefonski pogovor ;)

drugače pa se baje tudi da z prijavo na ebay nekako vrnit izdelek, in da ti vrenejo denar....s tem pa še hvala bogu nimam izkušenj ;)

corsa16v
Novinec

Napisal/-a corsa16v Po maj 18, 2009 4:30 pm

Plačal sem preko paypala ja...
Kako pa lahko ocenim prodajalca?

LP

Uporabniški avatar
juhica
Uporabnik

Napisal/-a juhica Po maj 18, 2009 5:16 pm

corsa16v je napisal/-a:Plačal sem preko paypala ja...

LP

brez zamere samo ce se to ne ves potem mi res ni jasno zakaj sam narocas prek ebaya... :roll:

Uporabniški avatar
zoranwagen
Poznavalec foruma

Kraj: preseljen iz MB v toti LJ na Bežigrad

Napisal/-a zoranwagen Po maj 18, 2009 5:25 pm

juhica je napisal/-a:
corsa16v je napisal/-a:Plačal sem preko paypala ja...

LP

brez zamere samo ce se to ne ves potem mi res ni jasno zakaj sam narocas prek ebaya... :roll:

mene je tole tud presenetlo...
...ne smem kar želim...

corsa16v
Novinec

Napisal/-a corsa16v Po maj 18, 2009 9:16 pm

Ok, spet en dokaz da si človek s forumom ne more nič pomagat, saj se vsakič najde 100 nevmesnih pripomb...Hja, pobliže sem se z ebayem spoznal pred kratkim in zato se po pomoč obračam na forum, da bi vprihodnje imel več informacij, a kot kaže bo treba po pomoč drugam.

Upam pa, da se kdo od "tapametnih" nasanka pri istem podjetju...

Lp

Uporabniški avatar
gecco
Poznavalec foruma

Kraj: Novo mesto

Napisal/-a gecco Po maj 18, 2009 9:39 pm

ko se logiraš na ebay, pa ti tam piše kaj si kupil...imaš pod aktion možnost bewertung abgeben...tam oceniš prodajalca in izdelek

pa k je res zmeri treba človeku pametvat...isto energije vam vzame pametvanje al pa če pač napišete odgovor...če se vam pa ne da pa rajši ne komentirat!!
''you cannot be a true petrolhead until you've owned an Alfa''
''Four wheels move the body. Two wheels move the soul.''
Slika

Uporabniški avatar
Caby
Novinec

Napisal/-a Caby Po maj 18, 2009 10:35 pm

Upam da ne bo kaj narobe če si malo sposodim temo... Naročil sem izdelek, tudi že plačal. Moj prvi nakup na ebayu. Prodajalec je iz kanade, pa me zanima če kdo ve koliko približno časa bo pošiljka prihajala, ter kako bom jaz to prejel. Z ostalimi firmami za pošiljke nimam izkušenj, le s pošto. Pri pošti je da če te ni doma dobiš listek in gre iskat na pošto, kako je pa pri drugih firmah? Ups in podobne? Če te ni doma, kam je potrebno it iskat?

goldhorn
Novinec

Napisal/-a goldhorn Po maj 18, 2009 11:14 pm

Caby je napisal/-a:Upam da ne bo kaj narobe če si malo sposodim temo... Naročil sem izdelek, tudi že plačal. Moj prvi nakup na ebayu. Prodajalec je iz kanade, pa me zanima če kdo ve koliko približno časa bo pošiljka prihajala, ter kako bom jaz to prejel. Z ostalimi firmami za pošiljke nimam izkušenj, le s pošto. Pri pošti je da če te ni doma dobiš listek in gre iskat na pošto, kako je pa pri drugih firmah? Ups in podobne? Če te ni doma, kam je potrebno it iskat?

Odvisno kako ti je poslal. Če je šlo s klasično pošto lahko traja brez problema 2-3 tedne.

Načeloma je enako, kot pri ostalih paketih...

Potem je še odvisno od vrednosti.... Ko pride k nam lahko carinska pošta ustavi paket in te prosi, da predložiš račun. Če se to zgodi se srečaš s cca 30% "stroškov".

corsa16v
Novinec

Napisal/-a corsa16v To maj 19, 2009 12:16 am

gecco je napisal/-a:ko se logiraš na ebay, pa ti tam piše kaj si kupil...imaš pod aktion možnost bewertung abgeben...tam oceniš prodajalca in izdelek

pa k je res zmeri treba človeku pametvat...isto energije vam vzame pametvanje al pa če pač napišete odgovor...če se vam pa ne da pa rajši ne komentirat!!

Hvala za odgovor Gecco!

Uporabniški avatar
Caby
Novinec

Napisal/-a Caby To maj 19, 2009 3:49 pm

paket bo poslan kot darilo pod vrednostjo 40$, torej naj bi šlo skozi carino bp.
Kako in kje bom pa prejel paket? Se pravi, če me ne bo doma?

Uporabniški avatar
MatejW
Uporabnik

Kraj: Maribor

Napisal/-a MatejW To maj 19, 2009 4:02 pm

Caby je napisal/-a:paket bo poslan kot darilo pod vrednostjo 40$, torej naj bi šlo skozi carino bp.

Na pošti?
Razen ce pride kaki gls ipd. te ti bo pac dal telefonsko v nabiralnik...
Slika

goldhorn
Novinec

Napisal/-a goldhorn To maj 19, 2009 4:16 pm

Caby je napisal/-a:paket bo poslan kot darilo pod vrednostjo 40$, torej naj bi šlo skozi carino bp.

Za carino ni referenčen podatek, da piše gor darilo. Kot sem omenil, če boš imel srečo se carinik ne bo obregnil ob njega.

Če je ne boš imel boš dobil od carinske pošte pismo, da jim predložiš url dražbe iz ebay-a, račun ali povezavo do referenčnega artikla (torej xy e-trgovine ali druge ebay dražbe, ki pošilja v Slovenijo.

Poštna se tudi vračuna v vrednost artikla ;).

Uporabniški avatar
Caby
Novinec

Napisal/-a Caby To maj 19, 2009 10:20 pm

Poština se je vračunala poleg artikla ja, 15$. Torej še vedno se lahko obregne ob moj artikel in potem je potrebno plačat še carino? Na kak način se pa potem obračunava carina?

goldhorn
Novinec

Napisal/-a goldhorn To maj 19, 2009 10:36 pm

Za to ni carine, kot "carine" za "manjše" vrednosti. Obračunajo DDV na celoto in dodajo "carinske stroške" oz. nekaj podobnega (se ne spomnim točne terminologije).

Pride pa okvirno skupaj cca. 30% vrednosti (na blago in poštnino).

Uporabniški avatar
dejvi
Uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a dejvi Če maj 21, 2009 6:38 am

Takole gre:
cena artikla + poštni stroški + carina (če je, to pa je odvisno od izdelka), + na vse to še DDV (20 %).

Jaz sem iz USA vedno dobil v cca 2-3 tednih.
Vrni se na Nima veze z avtomobilizmom

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 3 gostov