Za vse kar ne paše pod ostale debate, prosti čas...

Uporabniški avatar
Lignage
Moderator foruma

IFO, VRO datoteka?

Napisal/-a Lignage So jun 06, 2009 12:49 pm

Na mini DVD-RW imam posnetek, ki sem ga posnel z dvd kamero...
Slika
Gre za tri datoteke (IFO, BUP, VRO); Prva mi dela v PowerDVD, Vro pa v Windows media player.

Sedaj me pa zanima, kako lahko oz. s katerim programom obdelujem ta posnetek. Se da te posnetek pretvorit v windows media datoteko, da bi ga lahko obdelal s programom Windows movie maker? Se pri pretvorbi izgubi kakovost?

Prvič v življenju uporabljam kamero in sem se na tej točki povsem izgubil, tko da bo vsak nasvet dobrodošel.

Najlepša hvala za odgovore.

Uporabniški avatar
gecco
Poznavalec foruma

Kraj: Novo mesto

Napisal/-a gecco So jun 06, 2009 1:08 pm

Video je v VRO formati, tako da za pretvarjanje rabiš en converter program...za primer: http://www.soft29.com/vro_converter.html
Drugače pa za urejanje videa lahko namesto windows movie makerja probaš npr.pinnacle studio 12...vsaj jaz sem si tega nasnel ko sem izgubil še in še živcev z movie makerjem. Sam nimam nobenega VRO fajla da bi sprobal če dela to direkt v tem programu, ampak vidim da podpira tudi te DVD formate, tako da sem skoraj 100% da bi lahko direkt VRO file obdelal s tem programom in potem shranil v željenem formatu (wmv, avi...)
''you cannot be a true petrolhead until you've owned an Alfa''
''Four wheels move the body. Two wheels move the soul.''
Slika

Uporabniški avatar
Lignage
Moderator foruma

Napisal/-a Lignage Ne jun 07, 2009 2:07 pm

Hvala!

Zdaj moram počakat, da mi posname še do konca programe, da se bom potem mal zabaval s tem :)

Drugače mi je pa uspelo zaenkrat kar s programom OJO soft total converter pretvorit datoteko v .wmw in se niti ne pozna kaj dosti na kvaliteti.

lp
Vrni se na Nima veze z avtomobilizmom

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 3 gostov