Za vse kar ne paše pod ostale debate, prosti čas...

Uporabniški avatar
\OnlyME/
Novinec

Kraj: Maribor

Življenjsko zavarovanje

Napisal/-a \OnlyME/ Po avg 03, 2009 9:56 pm

Kdo ga že ima, kdo razmišlja da bi ga imel, zakaj se vam zdi (ne) pomembno?

Uporabniški avatar
\OnlyME/
Novinec

Kraj: Maribor

Napisal/-a \OnlyME/ Po avg 03, 2009 9:57 pm

Evo, jaz ga imam, pomembno je ful, zakaj?

Če mene več jutri ni, dobi moja punca toliko denarja, da lahko odplača vse kredite in 3 leta normalno živi, brez potrebe da bi šla delat,.....

fiatpowered
Novinec

Napisal/-a fiatpowered To avg 04, 2009 8:29 am

Sej življensko zavarovanje ima danes že skoraj vsak ,ki je redno zaposlen, pa sploh ni največja fora to, da če umreš, da potem tvoji najbljižnji kaj dobijo, ampak je fora to, da lahko ves denar z obrestmi ki si ga vplačal dvigneš čez 10, 15, 20... let, al pa potem ob penziji dobivaš še neko vsoto pri vsaki penziji, če pa v penziji prekmal umreš, pa penzijo dobivajo naprej tvoji otroci, dokler se tvoj naložen denar ne iztroši...., vglavnem, če nimaš lih 500e plače se to vsekakor zelo splača. Saj že vrabci čivkajo, da bodo penzije čez 30, 40 let bedne. Je pa zelo pomembno pri teh sklepanjih zavarovanj, na dolge roke, da se človek prej zelo dobro pozanima, in da če se le da, to sklene pri preverjenamu, magari družinskemu zavarovalnemu agentu, ker nekateri agenti prinašajo okoli.

Uporabniški avatar
lisko
Moderator / upravnik foruma

Napisal/-a lisko To avg 04, 2009 1:05 pm

Me je že dosti agentov napadlo.....enostavno me ne zanima.
Oz. rečem vsakemu: Če mi 13 let starega jeepa zavaruješ tako, da če ga na terenu obrnem, dobim čist novega.....vsak se samo nasmehne in obrne :D
Slika
(Sine! Kaj naj nardim da pridem prek pločnika?......... Jeep-a si kup pa ne jamri :P ) :)

Vuso
Stalni uporabnik

Kraj: Lj

Napisal/-a Vuso To avg 04, 2009 5:45 pm

Kr neki. Kurci prodajajo naložbe v razne delniške iz drugačne sklade pod imenom življenjska zavarovanja. Dodatne dejavnosti zavarovalnic pač. Sej, če komu sede ok, ne me pa jebat,da so to neka življenjska zavarovanja

Uporabniški avatar
dobek
Mojster foruma

Kraj: MarburgAnDerDrau

Napisal/-a dobek To avg 04, 2009 5:59 pm

Vuso je napisal/-a:Kr neki. Kurci prodajajo naložbe v razne delniške iz drugačne sklade pod imenom življenjska zavarovanja. Dodatne dejavnosti zavarovalnic pač. Sej, če komu sede ok, ne me pa jebat,da so to neka življenjska zavarovanja

word :!:
SlikaSlika
Ce v svojih postih slucajno koga uzalim - prisezem, da je bilo nalasc!

Uporabniški avatar
f.taunus
Uporabnik

Kraj: Ptuj-Ormož

Napisal/-a f.taunus To avg 04, 2009 6:20 pm

Jaz mesečno plačujem 50€ v garantiran sklad in 30€ v rizični sklad, ob tem sem življenjsko zavarovan za 7200€ iz police garantiranega sklada in 2500€+privarčevan del iz police rizičnega sklada.

Imam 10.000€ kredita, ki bo pokrit če se mi kaj zgodi, čez 10 let pa v primeru doživetja pričakujem izplačilo vsaj 4000€ iz garantiranega sklada in vsaj 0€ iz rizičnega sklada ... najslabšem primeru, da bo investicija res bula. :lol:

Uporabniški avatar
Guli
Nov uporabnik

Kraj: Sevnica

Napisal/-a Guli To avg 04, 2009 7:24 pm

Pomoje bo tole spet ena kregancija zakaj ja in zakaj ne, kdo koga nateguje... tko je vsak ti ponudi tist kar majo nategneš in zajebeš se lahko samo sam, če se na to ne spoznaš.

Samo tko bom reku. Življensko definitivno DA, vendar pazi. glej da življensko zavarovanje ne bo vezano na kakršnekoli sklade/delnice/podobne zadeve... Naj bo na obveznice in podobne zadeve. Smisel življenskega je da varčuješ in si zavarovan, ne pa da investiraš in se igraš z prihranki, tisto je pa pol naložbeno zavarovanje, v katerem veliko vlagaš in si malo zavarovan, maš pa kljub temu vsemu še neke možnosti da dobiš izplačilo.

Sam plačujem 50€/20let v naložbeno zavarovanje in 50€/40let v življensko zavarovanje. Seveda kdaj mogoče pomisliš zakaj toliko, joj pa nimam ta amesec da bi plaču... jok brate, a 1200€ za avtomobilsko zavarovanje na let pa mamo?.. Prvo jz pol vse ostalo. Moja logika

p.s. naredu sm si pa to kot študent, nism mel pojma kak bom to odplačeval ko sm bil pa skos v minusu na računu, no, do zdej je šlo še vse komot, in za neč nism bil prkrajšan, če pa že za kaj, pa vsaj vem s katerim razlogom. Upam, da si bo kdo premislu pa še dans to naredu, kr je blo že včeri prepozno...
Vrni se na Nima veze z avtomobilizmom

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 5 gostov