Za vse kar ne paše pod ostale debate, prosti čas...

Uporabniški avatar
BBS
Uporabnik

Kraj: Kočevje

Mc'Donald's - študentsko delo

Napisal/-a BBS Sr sep 09, 2009 3:36 pm

Pozdravljeni,

To temo odpiram, ker iščem študentsko delo. Me pa zanima, če je kdo delal v Mcdonaldsu, če bi mi lahko mogoče kaj povedal o njih, ker plačajo kar dobro, 4 € na uro.

Če ima pa kdo kakšen predlog, kje bi mogoče lahko delal v bližini BTC-ja, nekje 2-3x tedensko, bi bilo super. ;)

Lp

Uporabniški avatar
Cuore Sportivo 156
Uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a Cuore Sportivo 156 Sr sep 09, 2009 9:01 pm

meni je bilo v mcdonaldsu slabo samo to, da ko na začetku delaš v kuhinji da ti je cel dan vroče :P ali pa da "smrdiš" po hrani :roll: :P

zdravniškega pregleda mi ni bilo treba plačati. kako je pa danes pa ne vem.
vsaj v LJ so te dali delati povsod (priprava solat, kuhinja, blagajna, skladišče, čiščenje restavracije,...).

je pa res da moraš biti pri nekaterih nadrejenih ritoliznik, če hočeš biti z vsemi "prijatelj" :evil:

npr. tisti ki te učijo, te za vsak drek tožarijo šefu/šefici :roll:
ali pa šefi se bašejo z vsemi možnimi sladicami, hamburgerji, pomfrijem ti pa moraš vsakič posebej vprašati če greš lahko piti. ali pa za malico dobiš nekaj malega (mogoče je količina dobra smao za ženske :roll: ) medtem, ko imajo šefi polna usta...

Uporabniški avatar
the_man
Novinec

Kraj: all around

Napisal/-a the_man Sr sep 09, 2009 9:32 pm

tu da je razlika med šefom in delavcem...ka kje ni? :D
tudi sam sem kot student delal v McD. v mb, pa mi je bilo fajn, plača na datum, ure vedno štimale, kolektiv razen častnih izjem super, še zdaj imam par dobrih prijateljev od tam, pa že več kot leto dni ne delam pri njih, niti ne zivim več v mb.
na začetku je malo težko, ker je sistem tako dovršen da ni odstopanj, vse se dela po pravilniku, vsi delajo isto. po eni strani je to ok, saj ko padeš not, ne pozabiš tak hitro. najbolj bedno je ziher v kuhinji, vročina, pa zdelo se mi je da najbolj naj**** ker največ delaš, vsaj filing je taki, ampak ni pa blo panike. tud zasluzit se je dalo fino, seveda za studentsko delo. prednost je tud ta, da si sam pises urnik kdaj bos delal, in takrat ko napises da ne boš, pač ne boš, te ne silijo. se kddaj zgodi da te prosijo če bi prišel, ampak je od tebe odvisno.
če se izkažeš kot motiviran in vredu delavec, maš povišico, pa to ni ritolizništvo ampak pač morš delo opravit kot se spodobi.
povzetek: na začetku ti bo ful glupo, prvih nekaj ur, ko se pa navadiš je pa ok. če bo seveda kolktiv super
za prepoznavnost športnosti avtomobilske firme tekmujejo v formuli 1, rally-u, nascar,...vw pa svojim izdelkom preprosto nadane oznako GTI

Uporabniški avatar
BBS
Uporabnik

Napisal/-a BBS Sr sep 09, 2009 11:26 pm

Jaz nisem po naravi len in tudi rad delam s hrano, tako da mislim da ne bi smel biti problem, delal bi pa itak 2x ali 3x na teden, ravno da je nekje 280 € na mesec. ;)

Uporabniški avatar
Cuore Sportivo 156
Uporabnik

Napisal/-a Cuore Sportivo 156 Če sep 10, 2009 10:27 am

pri nas ni bilo povišnice. več so dobili samo za nočno delo (v glavnem čiščenje) in pa tisti ki so učili novince.

meni je šlo na živce, da bi se moral prilizovati tistim "šefom" (kako se jim reče? meneđerji?), ki so glavni v izmeni (večinoma falirani študenti, ki še ne vedo kaj bi v življenju sploh počeli), ki se jim dobro zdi, da so vsaj nekje nadrejeni :roll:

pa zanimivo je delati na blagajni. ko imaš preveč denarja v blagajni (napitnine) je ta denar od mcdonaldsa, ko pa imaš minus, pa ga moraš sam pokriti :evil:

Uporabniški avatar
AVX
Poznavalec foruma

Kraj: V Avtu

Napisal/-a AVX Če sep 10, 2009 10:45 am

Ha to bi se pa jz pritožu. Takoj ko dobiš kej napitnine, butneš v žep. To ni ukraden denar, ampak je to dobra volja od stranke, ki ti pač da nekaj. Pa če ti pol kej na koncu slučajno zmanka, pač pokriješ z tistemu denarju. Sej se zgodi, da kdaj vrneš preveč.

Sam sem delal v avtopralnici, ampak nikoli več. Sej napitnine je bilo vsaki dan minimalno je je blo 5 € na dan največ pa 40 € v enem dnevu. Sicer res da je prišel en veliki gospod mi dal 30 € v roke pa rekel osnovno pranje, ki je stalo 3,5 € pa rekel, drobiž pa kar obdrži. Super XD
Ford Mondeo ST TDCI,... soon on show =)

fiatpowered
Novinec

Napisal/-a fiatpowered Če sep 10, 2009 12:31 pm

Zanimivo se mi zdi ko pravite, da si sam pišeš urnik kdaj boš delal, to se mi zdi nenavadno. Ker če si vsak sam piše urnik, potem nekje nastanejo luknje, v določenih izmenah jih je pa preveč. Ali pa, takrat ko imaš ti čas delat, se je že napisal eni drugi, ne razumem kako lahko tak sistem funkcijonira.

Uporabniški avatar
HaMzO
Uporabnik

Napisal/-a HaMzO Če sep 10, 2009 12:32 pm

uf jz k sm delu v meku ko sm bil še v sredni šol, sm jim skoz minus delal :D
skoz sm še kej dodatno dodal k meniju, kak bigmac,pito,omake.... :D

je pa res da najprej delaš v kuhinji, pol pa če neznaš pečt pol te dajo na blagajno :D

Uporabniški avatar
BBS
Uporabnik

Napisal/-a BBS Če sep 10, 2009 2:44 pm

In kdaj ste ponavadi delali, da ste lahko kombinirali študij in delo?

Vsak dan ali samo občasno?

Uporabniški avatar
abcabc
Uporabnik

Kraj: Zahodna Slovenija

Napisal/-a abcabc Če sep 10, 2009 6:01 pm

OFF

Je*te ta restavracija grem po 1 sendvič (že ene 2 leti nazaj) dam za njega mal čez 1 evrov in kaj dobim tisti mini sendviček. ....nikoli več me ne vidijo tam.
2x sem ugriznu in ga ni bilo več.
Kje so časi, ko si dal 200 tolarjev pa si dobil največji sendvič vseh časov v tisti trgovini.
Zadnjič spremenil abcabc, dne Če sep 10, 2009 8:14 pm, skupaj popravljeno 1 krat.

čare
Mojster foruma

Napisal/-a čare Če sep 10, 2009 6:07 pm

abcabc je napisal/-a:OFF

Je*te ta restavracija grem po 1 sendvič (že ene 2 leti nazaj) dam za njega mal čez 1 evrov in kaj dobim tisti mini sendviček. ....nikoli več me ne vidijo tam.
2x sem ugriznu in ga ni bilo več.
Kje so časi, ko si dal 200 evrov pa si dobil največji sendvič vseh časov v tisti trgovini.
Pa za 200€ še danes dobiš kr konkreten sendvič al pa kar več njih.

Uporabniški avatar
the_man
Novinec

Kraj: all around

Napisal/-a the_man Če sep 10, 2009 9:40 pm

glede seznama za delo, saj so tudi redno zaposleni, oni majo normaln sistem, to je sam za studente, pa recimo ce jih 20 en dan ne more, pač prosijo kirga pa potem pride, sistem laufa ni panike, vsaj pr nas je no
@Cuore Sportivo 156 komu ste se mogli pr vas prilizovat ne vem, pr nas je blo ce si vredi delal, so te dobr ocenli, si dobo povisico, js pa tk vedno ko kaj delam delam pač tak ko je treba, ker nekaj na pol je bv
napitnine??zakaj si jih pa puscal v blagajni? js sem to ven jemal, je pa res da če mas minus ga pa pokrijes, nekak logično če je blagajna sam tvoja ne
za prepoznavnost športnosti avtomobilske firme tekmujejo v formuli 1, rally-u, nascar,...vw pa svojim izdelkom preprosto nadane oznako GTI

Uporabniški avatar
Sendx
Novinec

Kraj: Posavje - Dobova

Napisal/-a Sendx Če sep 10, 2009 9:47 pm

Delu boš ko ''konj'' pa še takrat ko bi mel fraj pač neboš mel ker te bo šef proso če prideš delat... Probaš enkrat pa vidiš kak stvari laufajo.

Uporabniški avatar
gold hamster
Stalni uporabnik

Napisal/-a gold hamster Pe sep 11, 2009 10:45 pm

BBS, če rad delaš s hrano pol pejd raj v kako restavracijo pomagat v kuhinjo...

Verjem, da ti bo velik bolš...sam morš pa met neki znanja o tem...

Uporabniški avatar
BBS
Uporabnik

Napisal/-a BBS Ne sep 13, 2009 8:07 am

Ja, že razmišljam v drugi smeri, ker moraš imeti na mesec narejenih 80 delovnih ur.
Meni je pa to dost.

Uporabniški avatar
gold hamster
Stalni uporabnik

Napisal/-a gold hamster Ne sep 13, 2009 10:02 pm

BBS je napisal/-a:Ja, že razmišljam v drugi smeri, ker moraš imeti na mesec narejenih 80 delovnih ur.
Meni je pa to dost.

To maš obvezno prakso? SŠGT?

Uporabniški avatar
BBS
Uporabnik

Napisal/-a BBS Po sep 14, 2009 8:16 am

Ne ne, ni to obvezna praksa.
Pač rad bi nekaj zaslužil, še razmišljam kje ;)
Vrni se na Nima veze z avtomobilizmom

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 6 gostov