Za vse kar ne paše pod ostale debate, prosti čas...

Uporabniški avatar
soso
Uporabnik

Kraj: maribor

Gmail?

Napisal/-a soso To nov 24, 2009 9:45 pm

Ali si lahko prijavljen v gmail iz dveh različnih IP-jev istočasno? Ker iz dveh različnih brskalnikov gre na istem ip-ju?
AH NI NAM LAHKO!

Uporabniški avatar
adis
Uporabnik

Kraj: Ljubljana

Re: Gmail?

Napisal/-a adis To nov 24, 2009 9:46 pm

soso je napisal/-a:Ali si lahko prijavljen v gmail iz dveh različnih IP-jev istočasno? Ker iz dveh različnih brskalnikov gre na istem ip-ju?

ne, če uporabljaš isto uporab. ime ...

Uporabniški avatar
H2
Uporabnik

Kraj: ljubljana

Napisal/-a H2 To nov 24, 2009 10:02 pm

Ja gre?
Pri meni je delovalo

Uporabniški avatar
Ronin
Stalni uporabnik

Napisal/-a Ronin So nov 28, 2009 12:35 am

Ce hoces met odprt dva gmail racuna naenkrat, uporabis dva razlicna brskalnika (ie, mozilla, opera,..)
There is no time...

Uporabniški avatar
soso
Uporabnik

Kraj: maribor

Napisal/-a soso Ne nov 29, 2009 9:54 am

Ronin je napisal/-a:Ce hoces met odprt dva gmail racuna naenkrat, uporabis dva razlicna brskalnika (ie, mozilla, opera,..)

To vem! Mene zanima ali lahko imaš na dveh različnih ip-jih odprt isti gmail račun ,istočasno seveda ?
AH NI NAM LAHKO!

Uporabniški avatar
f.taunus
Uporabnik

Kraj: Ptuj-Ormož

Napisal/-a f.taunus Ne nov 29, 2009 10:28 am

soso je napisal/-a:
Ronin je napisal/-a:Ce hoces met odprt dva gmail racuna naenkrat, uporabis dva razlicna brskalnika (ie, mozilla, opera,..)

To vem! Mene zanima ali lahko imaš na dveh različnih ip-jih odprt isti gmail račun ,istočasno seveda ?

Meni dela brez problema. Z enim računalnikom sem na sosedovem WLAN-u, z drugim na svojem WLAN-u, pa mi na obeh istočasnoi dela brez problema. Edino na dnu strani se mi prikazuje opozorilo z IP številko:

Ta račun je trenutno v uporabi na še eni lokaciji (89.xxx.xxx.x). Zadnja aktivnost v računu: pred 2 minutami. Podrobnosti

Uporabniški avatar
gecco
Poznavalec foruma

Kraj: Novo mesto

Napisal/-a gecco Ne nov 29, 2009 10:38 am

Se da!
Jaz ga imam doma vedno odprtega in v službi ter na telefonu vedno komot dostopam gor
''you cannot be a true petrolhead until you've owned an Alfa''
''Four wheels move the body. Two wheels move the soul.''
Slika

Uporabniški avatar
Lignage
Moderator foruma

Napisal/-a Lignage Če feb 04, 2010 2:36 pm

Imam eno vprašanje glede Gmaila in bom uporabil kar tole temo!

In sicer me zanima kako je mogoče, da imamo že trije isti gmail naslov :?: :?

Dobivam pošto na svoj naslov, ki ni namenjena meni, ampak pač drugim osebam, ki so ustvarile isti naslov kot ga imam sam.

Uporabniški avatar
IcEm4n
Mojster foruma

Napisal/-a IcEm4n Če feb 04, 2010 2:57 pm

to je tud men mal hecno.Sem imel že občutek, da so pošiljatelji mal zamešal naslov.
Slika

peroRS
Mojster foruma

Napisal/-a peroRS Če feb 04, 2010 2:59 pm

Lignage je napisal/-a:Imam eno vprašanje glede Gmaila in bom uporabil kar tole temo!

In sicer me zanima kako je mogoče, da imamo že trije isti gmail naslov :?: :?

Dobivam pošto na svoj naslov, ki ni namenjena meni, ampak pač drugim osebam, ki so ustvarile isti naslov kot ga imam sam.

To ni možno, ker bi tebe oz. njih opozorilo ob registraciji, da "to uporabniško ime že obstaja"...nekaj v tem smislu. Pa poznaš te osebe? A vejo tvoje geslo?
Pa to dobivaš spame al pravo pošto?

p.s: na isti gmail naslov je lahko istočasno prijavljenih več ljudi (če poznajo geslo). Npr. mi imamo na faksu za naš letnik skupni mail, ki ga prebiramo vsi in si dopisujemo oz. se pogovarjamo o raznih zadevah, kot da bi meli forum. :pop:

Uporabniški avatar
Lignage
Moderator foruma

Napisal/-a Lignage Če feb 04, 2010 3:37 pm

To sta meni dve neznani osebi, ki imata isto ime kot jaz in priimek, ki se jima začne na isto črko kot meni! In jima je očitno uspelo ustvarit isti naslov kot ga imam sam.

Bi lahko to preprosto dokazal s prt sc.

Torej priimek osebe komur je pošta poslana je drug, naslov je pa popolnoma isti kot moj...
Slika

Torej je ta oseba Mitja Matelič ustvarila isti naslov kot ga imam sam. In po takšni logiki torej tudi on prejema mojo pošto???!
Zadnjič spremenil Lignage, dne To mar 02, 2010 7:48 pm, skupaj popravljeno 1 krat.

Uporabniški avatar
IcEm4n
Mojster foruma

Napisal/-a IcEm4n Če feb 04, 2010 3:39 pm

jst sm dobil kot pravo pošto - sm še debelo se vprašu, a se s tisto osebo slučajno poznamo. Za eno osebo se mi približno sanja katera je, za ostale pa ne. Tako da bi uporabljale MOJ uporabniški račun, je ravno toliko verjetno, kot bi zadel 7ico na lotu :lol: :lol: :lol:
Slika

peroRS
Mojster foruma

Napisal/-a peroRS Če feb 04, 2010 4:37 pm

Zanimivo.
Jaz bi na vajinem mestu zamenjal mail. :pop:

Uporabniški avatar
Lignage
Moderator foruma

Napisal/-a Lignage Če feb 04, 2010 5:37 pm

Ta Gmail je precej hiben, po moje! Sicer nimam kaj dost izkušenj s tem, tko da nevem kako je z drugimi mail-i.

Tudi to mi je zanimivo, da če dam v mail naslovu vmes piko, da isto dobim pošto, kot če tiste pike ni.

Naprimer ne loči tega:
>ime.priimek@gmail.com<
>imepriimek@gmail.com<

...ali v mojem primeru, kjer je prva črka priimka in zatem ime:
>p.ime@gmail.com<
>pime@gmail.com<

:? :?:

Uporabniški avatar
MyWay!
Stalni uporabnik

Kraj: Novo mesto

Napisal/-a MyWay! Če feb 04, 2010 7:36 pm

Seveda lahko. Tudi iz večih, ne samo iz dveh hkrati. Preverjeno.

T2a
Uporabnik

Napisal/-a T2a Če feb 04, 2010 11:01 pm

Lignage je napisal/-a:To sta meni dve neznani osebi, ki imata isto ime kot jaz in priimek, ki se jima začne na isto črko kot meni! In jima je očitno uspelo ustvarit isti naslov kot ga imam sam.

Bi lahko to preprosto dokazal s prt sc.

Torej priimek osebe komur je pošta poslana je drug, naslov je pa popolnoma isti kot moj...
http://www.shrani.si/f/G/Wi/2NFVs2MO/gmailprtsc.jpg

Torej je ta oseba Mitja Matelič ustvarila isti naslov kot ga imam sam. In po takšni logiki torej tudi on prejema mojo pošto???!

hehe, zanimivo da enega od tistih dveh jaz poznam :)

Uporabniški avatar
Eazy-O
Uporabnik

Kraj: Somewhere Over The Rainbow...

Napisal/-a Eazy-O Pe feb 05, 2010 11:52 am

Ta fora s pikami je bolj ali manj failsafe:
http://mail.google.com/support/bin/answ ... wer=10313#

Jaz bi rekel da je nemogoce, da imate isti naslov. En ga je moral ustvariti prej kot drugi, torej ga drugi (in tretji) ni mogel ustvariti za tem.

Tvoj printscreen sicer trenutno ne dela, ampak kaksen dokaz imas, da imata druga dva _isti_ email? Lahko je preprosto zmota posiljatelja ali napacen forwarding - cloveski faktor torej.

Sicer pa, v koncni fazi ti na forumu ne moremo pomagati, najbolje da se obrnes direkt na Google. Dejansko znajo biti precej v pomoc.

LP :)
Slika

Uporabniški avatar
eclipse_R
Poznavalec foruma

Napisal/-a eclipse_R Pe feb 05, 2010 12:47 pm

Tako kot predhodnik mislim, da gre preposto za zmešnjavo s pikami itd.

Ti imaš npr ime.priimek@gmail.com, oni drugi pa imepriimek@gmail.com in potem ko komu da e-mail nekdo pozabi/doda (karkoli že, da ti dobiš mail) piko in je to to. Mogoče ima kdo celo shranjenega v listi tako in stalno pošilja maile, ta pravi prejemnik pa sploh ne ve, ker pač e-mailov nikoli ne dobi

lp
Slika

Uporabniški avatar
Lignage
Moderator foruma

Napisal/-a Lignage Pe feb 05, 2010 1:08 pm

Me hočete prepričat :)

Včeraj sem samemu sebi poslal pošto na gmail iz drugega naslova (ni gmail), in sem nalašč dodal še piko vmes in pošta je isto prispela v moj nabiralnik, navkljub temu, da sam nimam pike. In potem se pojavi še oklepaj, kjer piše (...ja, to ste vi).:

Slika

In, če še 1x dodam tale prtsc, ki sem ga dal že zgoraj, brez zakritih naslovov. Sam nisem Mitja Matelič, imam drugačen priimek, da se razume! Naslov te osebe je pa isti:

Slika

Tole nekaj ne more biti uredu, ane... :?
Zadnjič spremenil Lignage, dne To mar 02, 2010 7:48 pm, skupaj popravljeno 1 krat.

Uporabniški avatar
eclipse_R
Poznavalec foruma

Napisal/-a eclipse_R Pe feb 05, 2010 3:44 pm

(ja, to ste vi)? Wtf

Piši na gmail podporo naj ti pomagajo

lp
Slika
Vrni se na Nima veze z avtomobilizmom

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 6 gostov