Vceraj sem se cel vecer zafrkaval in mi nikakor ne uspe. Povezati zelim laptop in namizni PC in sicer preko firewire kabla. Mi ne rata in konec. Pomagal sem si s temi navodili, ki so res lepo napisana in preprosto razumljiva: http://www.ehow.com/how_4868516_connect ... cable.html
Oba vhoda sta enablana v biosih in tudi oba racunalnika zaznata zunanjo povezavo kot npr. kamero. Ne zaznavata pa se med seboj.
V glavnem, šel sem po teh navodilih in na laptopu mi lavfajo XPji, kjer mi lepo zaznajo 1394 omrežno povezavo, kjer sem lahko vpisal pod TCP IP lahko vpisal IP naslov in podmasko. Tukaj vse lepo in prav in tudi pove mi, da je povezava konektana s 400 MB na sek. Na namiznem racunalniku imam WIN7 64 bit in tukaj so problemi. Namrec ta racunalnik v omrežnih povezavah ne zazna 1394 povezave. Pravzaprav v network connections zaznava samo kabelsko povezavo, kot stacionarni internet. OK, ce je tako, pac v teh navodilih piše, da ročno ustvariš omrežje. Ok, sem poskušal, ampak ni variante, da bi mi tudi ročno uspelo, ker enostavno ne zaznava 1394 povezave z laptopom. Kaj je tu mogoče konflikt med win 7 in win XP? Nimam več nobenih idej. Zadeva bi morala biti povsem preprosta, saj rabiš samo kabel in opraviš nastavitve in je to to. Ne rabiš nobenih gonilnikov (razen če WIN7 ne premorejo teh gonilnikov, kar bi mi bilo res čudno, ker XPji to imajo). Čudno mi je tudi ker sicer lepo zazna kamero, laptopa pa ne.
V glavnem štala. Res bi bil vesel še kakšnega mnenja, kaj delam narobe.
Mactron, mogoče imaš še kakšno idejo? Vem, da ti stalno neki morim, zato bi prosil še ostale, če morda kaj veste.