Za vse kar ne paše pod ostale debate, prosti čas...

Uporabniški avatar
dejvi
Uporabnik

Kraj: Ljubljana

Tezave pri povezavi dveh PCjev prosim nujno!

Napisal/-a dejvi So nov 28, 2009 10:54 am

Zdravo!

Vceraj sem se cel vecer zafrkaval in mi nikakor ne uspe. Povezati zelim laptop in namizni PC in sicer preko firewire kabla. Mi ne rata in konec. Pomagal sem si s temi navodili, ki so res lepo napisana in preprosto razumljiva: http://www.ehow.com/how_4868516_connect ... cable.html

Oba vhoda sta enablana v biosih in tudi oba racunalnika zaznata zunanjo povezavo kot npr. kamero. Ne zaznavata pa se med seboj.

V glavnem, šel sem po teh navodilih in na laptopu mi lavfajo XPji, kjer mi lepo zaznajo 1394 omrežno povezavo, kjer sem lahko vpisal pod TCP IP lahko vpisal IP naslov in podmasko. Tukaj vse lepo in prav in tudi pove mi, da je povezava konektana s 400 MB na sek. Na namiznem racunalniku imam WIN7 64 bit in tukaj so problemi. Namrec ta racunalnik v omrežnih povezavah ne zazna 1394 povezave. Pravzaprav v network connections zaznava samo kabelsko povezavo, kot stacionarni internet. OK, ce je tako, pac v teh navodilih piše, da ročno ustvariš omrežje. Ok, sem poskušal, ampak ni variante, da bi mi tudi ročno uspelo, ker enostavno ne zaznava 1394 povezave z laptopom. Kaj je tu mogoče konflikt med win 7 in win XP? Nimam več nobenih idej. Zadeva bi morala biti povsem preprosta, saj rabiš samo kabel in opraviš nastavitve in je to to. Ne rabiš nobenih gonilnikov (razen če WIN7 ne premorejo teh gonilnikov, kar bi mi bilo res čudno, ker XPji to imajo). Čudno mi je tudi ker sicer lepo zazna kamero, laptopa pa ne.

V glavnem štala. Res bi bil vesel še kakšnega mnenja, kaj delam narobe.
Mactron, mogoče imaš še kakšno idejo? Vem, da ti stalno neki morim, zato bi prosil še ostale, če morda kaj veste. :cry:

Uporabniški avatar
MacTron
Administrator a.com

Kraj: Dezela Kranjska

Re: Tezave pri povezavi dveh PCjev prosim nujno!

Napisal/-a MacTron So nov 28, 2009 2:52 pm

Torej problem kot ga vidim je v povezavi Firewire (protokol IEEE 1394) notebook v
stacionarno masino IEEE 1394... pa imas disable-an LAN na stacionarcu oz. na notebooku?
oz. tu se poraja se eno vprasanje ..cemu povezava med PC in notebookom po Firewire,
ce imas pa ze preko routerja moznost povezave obeh (le kreirati mrezo)... oz. mu
lahko dodelis DHCP kjer bo sam dodelil pravi IP za katerokoli masino... ker z IP-jem
preko firewire je zgodba zakljucena pri WIN2000 oz. WIN XP SP2 1 del (je se imel) SP2
drugi del 2006 konec.

Zanimivost...
On December 4, 2004, Microsoft announced that it would discontinue support for IP
networking over the FireWire interface in all future versions of Microsoft Windows.
Consequently, support for this feature is absent from Windows Vista and later Windows
releases.
  • skupnost | znanje | tehnika | napredek | a.com

Uporabniški avatar
dejvi
Uporabnik

Napisal/-a dejvi So nov 28, 2009 3:12 pm

Zgodba s firewireom je torej glede na navedeno zakljucena...
Torej predlagas preko routerja. OK. Kaj pa prek crossover kabla (pac utrujam s temi kabli, vem)? Bom poskusil pa tudi prek routerja.
Hvala.

Uporabniški avatar
MacTron
Administrator a.com

Kraj: Dezela Kranjska

Napisal/-a MacTron So nov 28, 2009 3:46 pm

dejvi je napisal/-a:Zgodba s firewireom je torej glede na navedeno zakljucena...
Torej predlagas preko routerja. OK. Kaj pa prek crossover kabla (pac utrujam s temi kabli, vem)? Bom poskusil pa tudi prek routerja.
Hvala.

Ja, preko routerja se da preko wi-fi ali pa LAN, ampak ker te ze znima kako preko UTP
crossover kabla ti povem se za to: Najprej moras imeti na obeh racunalnikih aktiviran
protokol NetBIOS, ce ga nimas ga moras add-at... pod LAN kartico v nastavitvah...
nato izberes pri enemu standardno adreso 192.168.2.1 in pri drugemu 192.168.2.2
in tako imas 100Mbit link med PCjem in notebookom.
  • skupnost | znanje | tehnika | napredek | a.com

Uporabniški avatar
dejvi
Uporabnik

Napisal/-a dejvi So nov 28, 2009 4:12 pm

Si mi pomagal ves. Hvala Dr. Mac. :shock:
Zadeva dela preko Hamachi omrezja. Se pravi instaliral sem si ta program in vzpostavil omrezje. Prenos podatkov pa je samo 1,3 MB na sek.
Vrni se na Nima veze z avtomobilizmom

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov